Štítna žľaza a otehotnenie
Ahojte aké mate skúsenosti s brabim vyššej dávky LTyroxinu pri zníženej funkcii štítnej žľazy keď som pri prvom tehotenstve mala zvýšenú dávku až na 200 mg a keď som otehotnela som brala 75 a od pôrodu prešlo 10 mesiacov ešte stále beriem zvtsenu davku. Lekárka mi kázala na kontrolu prísť až keď dokojim na upravenie dávky vraj kvôli tomu aby som neprišla k mlieko. Dá sa aj v tomto prípade znova otehotnieť ?
@veronika1203 pozrela som si holandsky
pribalovy letak. Tam sa pise, moze sa uzivat aj pocas tehu, po porode sa moze len ak chce zena zastavit laktaciu.
@veronika1203 uprimne, sama by som prestala s uzivanim, tie vedlajsie ucinky nie su sranda. Mozu sa viac prejavit v tehu. konzultovat s lekarom, ak je to uplne nevyhnutne, ine lieky na potlacenie prolaktinu. Ale aj tie budes musiet po porode vysadit, ak budes chciet kojit
@ervenka ďakujem za odpoveď, som z toho dosť nervózna keďže je to moja prvá takáto situácia a záleží mi na tom aby prebehlo všetko v poriadku.
@veronika1203 komunikacia s dr. je dolezita. Ja som si vzdy napisala otazky na papier, objednala som si dvojity termin, aby mali na mna dost casu.
@ervenka v pondelok to začnem riešiť, a nemyslite si ze nieje neskoro keď ma na gyn objednali až 27.11?
@veronika1203 endo treba cim skor tym lepsie. Gyn moze pockat. Ci gyn na svk moze aj endo riesit? Minimalne by som im zavolala a vysvetlila situaciu
@ervenka toto netuším ja mam zvlášť lekárku endo aj gyn.
@ervenka gyn endo nerieši
Bola som dnes na endo a Parlodel mi vysadila úplne. Euthyrox upravi po výsledkoch krvi.
Dobry den, chcem sa spytat ci sa vam niektorej podarilo otehotniet po vyoperovani stitnej zlaty? Mam 27 a uz rok sa snazime o babtko, stitnu zlazu mi vyoperovali pred 10rokmi, menzes mam pravidelny ako hodinky, beriem euthyrox 88, a som uz velmi zufala bojim sa ze je niecos hormonmi, k lekarke chodim iba raz rocne na rutinnu kontrolu. Prosim poradte nejake doplnky vyzivy. Budem vdacna za kazdu radu. Dakujem a prajem pekny dnik 🙂
Ja už nemám šž, celá vyoperovaná v r 2017. Nedarilo sa nám 3 mesiace druhé mimi. Pred tehu som brala 150mg euthyroxu, ako sme zistili že čakáme mimi beriem 175mg. Cítim sa super. Pri prvej dcérke tiež pri zistení tehu som sa začala liečiť na šž v tom čase som mala zvýšenú funkciu, brala som thyrozol no hneď mi dr zmenila lieky na propycil to som brala celé tehu. Po pôrode thyrozol 3 roky nasledovne operácia. Teraz aktuálne čakáme druhé mimi ako som písala na začiatku.
@foda111 Ahoj, mňa by zaujimal dôvod operacie. Tak isto mi zistili zvýšenú funkciu nemohla som rok a pol otehotnieť, teraz som necelé 4 mesiace po pôrode úprimne necítim sa najlepšie. Bojím sa že to skončí operáciou aj u mňa.
@veronika1203 ja som mala toxicku strumu. Velmi som schudla, mala som tras ruk, potenie, zmeny nalad, busenie srdca, nespavost. Do toho tlak na ociach. Operacie sa netreba bat, prave naopak ja sa odvtedy citim uplne fajn. Tlak mam v poriadku, vsetko sa znormalizovalo, jedine co uz nezmenim su vlasy tych mam ovela menej a samozrejme euthyrox dokonca zivota.
@foda111 ja pociťujem tlak v krku viditeľné zväčšená štítna žľaza a tlak vyráža aj na hrudník. Diagnostikovanu strumu ale výsledky až vo štvrtok až ma z toho bolí žalúdok 😟
Ahojte ak je tu niekto s hypertyerozou po akom dlhom čase sa Vám podarilo otehotniet po nasadenej liečbe? Minuly týždeň mi v deň mojich 35 narodenin potvrdili diagnózu. Snažíme sa o babo vyše roka. Prvé tehotenstvo skončilo zle v 10tt som musela ísť na kyret. Od vtedy sa nedarilo tak sme šli do centra keďže moj vek je už vyšší. Lekárka mi oznámila že momentálne sa vôbec nemôžme snažiť. K lekárovi som objednaná až o mesiac skôr nemali termín.
Viete čo ma čaká? Ak mi nasadia lieky je možné že sa budume môcť začať opäť snažiť alebo to na tento tok môžem rovno vzdať? Ďakujem za každú odpoved

@ervenka práve že sa píše ze už pri prvej vynechanej menštruácii prestať užívať. Tak som prestala na endo skočím v pondelok. Dúfam, že bude všetko v poriadku keďže po skoro roku a pol mame konečne II. Vlastne ani u gynekológa to nemám ešte potvrdene na 100%kedze mi povedal ze skôr ako na 8 tyzdnov nič neuvidí.