Strata libida z antidepresív: Ako získať chuť späť?
Dobrý deň, beriem už od septembra antidepresíva, no stratila som úplne chuť na sex a veľmi ma to hnevá. Hovorila som to už aj lekárovi, ale nijako sa tomu nevenoval, nič mi na to nepovedal, neviem čo s tým. Vráti sa libido po vysadení liekov? Alebo sú nejaké prírodné prípravky, ktoré by mi s tým mohli pomôcť? Za odpovede ďakujem ❤️
vysadiť alebo maca peruánska
Pokial viem, tak tento vedlajsi ucinok ma takmer kazdy... momentalne rob to, co je pre tvoju psychiku dolezite, ked ich vysadis, vsetko sa vrati do normalu...
Ak je to mozne, vyskusaj zmenit AD na Trittico, toto je z tohto hladiska v poriadku a zaroven upravuje spanok.
Ak je to mozne, vyskusaj zmenit AD na Trittico, toto je z tohto hladiska v poriadku a zaroven upravuje spanok.
@selenka7 Trittico mi pridal pred dvomi týždňami na upravenie spánku keďže som sa nudila, mám aj Alventu, Kventiax, Brintelix a Aripiprazol...je ich teda dosť keďže som mala ťažkú epizódu 🫤😓
och tak to je riadny koktejl, tak to chce asi len cas, postupne hadam niektore vysadis. S bylinkami do toho by som bola opatrna.
och tak to je riadny koktejl, tak to chce asi len cas, postupne hadam niektore vysadis. S bylinkami do toho by som bola opatrna.
@selenka7 preto som sa pýtala či s tým niekto nemá skúsenosť, niečo prirodné, čo by som do tých antidepresív mohla uzivať, mám len 25 a veľmi ma to hnevá že som takto na tom už mesiace 🫤
@alianka12 mala som to isté, po vysadení sa vrátilo všetko do normálu, už by som dotoho nešla ale ja trpím “len” úzkosťami čiže ak to príde už s tým viem pracovat pripadne si dat nieco prirodne, ale teda k otazke ked som ich brala sex ak nejaky bol z “donutenia” lebo chut nebola vobec z mojej strany tak to bolo hrozne a orgazmus samozrejme tiez žiadny
To je jedno, ci prirodne ci synteticke, proste bola by som opatrna kombinovat to s cimkolvek dalsim. Aj bylinky mozu obsahovat latky, ktore sa budu "bit" s tym, co obsahuju lieky, moze to rozne interagovat pri enzymatickom spracuvani v peceni. Napr. lubovnik je tym znamy, ze sa pri AD nema brat. Ten mix co beries uz sam o sebe riadne zamava neurotransmitermi. Proste si to nevycitaj, teraz je to tak, ked vysadis, zlepsi sa to. Keby si mala problem so zlcnikom alebo pecenou a brala nejake lieky, tiez by si asi nemala chut na vyprazany rezen s hranolkami. Depresia je proste jedna z chorob a na vyliecenie to chce nie len lieky, ale aj cas a hlavne trpezlivost samej so sebou. Neboj, zas bude lepsie. Drzim palce.
@selenka7 trittico je tiež ad. 😉 a nie každému sadne, to je zas druhá vec
@alianka12 autorka to ozaj berieš všetko? Lebo to máš poriadnu dávku. Kventiax je dokonca na spánok a keď do toho dávaš trittico tak spíš asi aj dva dni .
@anonym_ff37cf no ja mám ten spánok naozaj strašný, vlastne možno aj kvôli nemu som skončila na psychiatrii, kedže som naozaj prestala spávať, asi 5 dní vkuse som nespala a začalo mi šibať a začala som mať myšlienky na smrť, vôbec som nemala pomalý nástup tej depresie ale prišlo takýto psychický kolaps za týždeň 🫤 doteraz neviem čo to vyvolalo
@anonym_ff37cf no ja mám ten spánok naozaj strašný, vlastne možno aj kvôli nemu som skončila na psychiatrii, kedže som naozaj prestala spávať, asi 5 dní vkuse som nespala a začalo mi šibať a začala som mať myšlienky na smrť, vôbec som nemala pomalý nástup tej depresie ale prišlo takýto psychický kolaps za týždeň 🫤 doteraz neviem čo to vyvolalo
@alianka12 To jak sa dá nespať 5 dní vkuse ? Prídi ku nám robiť, určite budeš o 21:00 KO a budeš spať do rána
@alianka12 aj Tí tie lieky pomohli? Máš sa lepšie?
@alianka12 To jak sa dá nespať 5 dní vkuse ? Prídi ku nám robiť, určite budeš o 21:00 KO a budeš spať do rána
@sisska96 nuž dá sa, mala som aj halucinácie, bolo to veľmi zlé, nechutio mi jesť, teraz normálne študujem a pracujem, ale keď si nedám lieky večerné, tak nespím, predvcerom som si ich nedala a spala som len 3 hodiny bez nich, inak spím okolo 7 keď ich užijem
@alianka12 hlavne to ries s lekarom, ktory ti AD nasadil.
@anonym_296fe1 áno samozrejme, vždy mu všetko hovorím, ale toto o tom libide mi je veľmi trápne, keďže on je už starší a nie príliš komunikatívny, aj keď už som mu to povedala a neriešil to, ale to som mu spomínala pár mesiacov dozadu, no už ma to takto nebaví, aj keď hlavné je, že mi je psychicky lepsie
@anonym_296fe1 áno samozrejme, vždy mu všetko hovorím, ale toto o tom libide mi je veľmi trápne, keďže on je už starší a nie príliš komunikatívny, aj keď už som mu to povedala a neriešil to, ale to som mu spomínala pár mesiacov dozadu, no už ma to takto nebaví, aj keď hlavné je, že mi je psychicky lepsie
@alianka12 rozumiem ti, len poriesis to len s nim. Na jednej strane ti adcka pomozu ale na druhej ak mas manzela tak to asi nebude dobre. Mna to samu trapilo. Mam teraz ad co neovplovnuju libido a aj zaberaju. Ak strata libida je z dovodu ad tak navrat ti nepomoze nic len zmena ad.
@sisska96 nuž dá sa, mala som aj halucinácie, bolo to veľmi zlé, nechutio mi jesť, teraz normálne študujem a pracujem, ale keď si nedám lieky večerné, tak nespím, predvcerom som si ich nedala a spala som len 3 hodiny bez nich, inak spím okolo 7 keď ich užijem
@alianka12 Nie si unavená ? Podľa mňa si už závislá na liekoch
@alianka12 Nie si unavená ? Podľa mňa si už závislá na liekoch
@sisska96 na ktorom konkrétnom lieku,ktorý uviedla autorka je závislá už podľa teba? Máme tu odborníčku na adiktologiu…
@autorka na žiaden z liekov, ktorý uživaš nevzniká závislosť môžeš byt kľudná, podľa mna ich po roku začne postupne dr. vysádzať tam treba čas.
Ja som prekonala tiež peknú epizódu s nespavosťou na spanok mam inu kombináciu ako ty, mne to všetko spustili zas úzkosti. Keď chceš môžeš sa ozvať do súkromnej správy. S libidom ti, ale neporadím.
@sisska96 na ktorom konkrétnom lieku,ktorý uviedla autorka je závislá už podľa teba? Máme tu odborníčku na adiktologiu…
@autorka na žiaden z liekov, ktorý uživaš nevzniká závislosť môžeš byt kľudná, podľa mna ich po roku začne postupne dr. vysádzať tam treba čas.
Ja som prekonala tiež peknú epizódu s nespavosťou na spanok mam inu kombináciu ako ty, mne to všetko spustili zas úzkosti. Keď chceš môžeš sa ozvať do súkromnej správy. S libidom ti, ale neporadím.
@zuzanaa239 ďakujem pekne 😊 ste milá 😊 dúfam že ste už v poriadku a zdravie slúži 😊
@sisska96 ver tomu, ze nespat sa da nie len 5 dni v kuse. Mam s tym bohate skusenosti. Trvalo to tyzdne, fungovala som uz len na zotrvacnik, bola som ako zombie. Clovek co nezazil, neuveri. Preto pisem vyssie o Tritticu, mne velmi pomohlo. No na zaciatku v kombinacii so Stilnoxom.
ja sa zas čudujem že autorka nie je v nemocnici. Pro takej komb. by ju mali sledovať.
ja sa zas čudujem že autorka nie je v nemocnici. Pro takej komb. by ju mali sledovať.
@anonym_ff37cf chodím každý mesiac na kontroly k psychiatrovi, no mám pocit že mi len napíše lekársku správu a nerieši problémy keď sa na niečo sťažujem, neviem či sa mám ja opýtať na zmenu liekov alebo mi to musí navrhnuť on, no keď si ich nedám, alebo zabudnem dať, tak sa mi neskutočne točí hlava a mám zavráty, ale teda bojím sa že či mi to moc nezaťažuje pečeň a iné orgány takáto kombinácia liekov