Strata libida z antidepresív: Ako získať chuť späť?
6. máj 2026
Dobrý deň, beriem už od septembra antidepresíva, no stratila som úplne chuť na sex a veľmi ma to hnevá. Hovorila som to už aj lekárovi, ale nijako sa tomu nevenoval, nič mi na to nepovedal, neviem čo s tým. Vráti sa libido po vysadení liekov? Alebo sú nejaké prírodné prípravky, ktoré by mi s tým mohli pomôcť? Za odpovede ďakujem ❤️
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

@anonym_ff37cf chodím každý mesiac na kontroly k psychiatrovi, no mám pocit že mi len napíše lekársku správu a nerieši problémy keď sa na niečo sťažujem, neviem či sa mám ja opýtať na zmenu liekov alebo mi to musí navrhnuť on, no keď si ich nedám, alebo zabudnem dať, tak sa mi neskutočne točí hlava a mám zavráty, ale teda bojím sa že či mi to moc nezaťažuje pečeň a iné orgány takáto kombinácia liekov
@alianka12 neexperimentuj s davkovanim/vynechavanim predpisanych liekov. Tie AD-cka chcu cas, kym si na ne telo zvykne a kym zaberu. Hladina serotoninu sa musi zastabilizovat, ak par dni beries a potom zas nie, velmi tomu nepomahas. Ked nezvladas tie stavy, daj sa na 2-3 tyzdne vypisat, tie neziaduce ucinky potom zmiznu, neboj. A tieto moderne lieky urcite nezatazuju pecen/ine organy nejako extremne viac, ako napr. analgetika co clovek bezne berie bez predpisu.