icon

Streptokoky, zápaly močového mechúra a močových ciest zo sexu

amanda12
27. júl 2013

Tááák veľmi by ste mi pomohli, keby ste mi poradili čo robiť!!!! dlhé roky sa trápim s týmito problémami. Začalo to po prvom pohlavnom styku. Podotýkam, s priateľom, ktorý bol panic a vždy sme sa milovali s kondomom. Priateľ pracuje v zahraničí. Vždy keď bol preč, nebolo mi nič. Prišiel a asi po týždni, dvoch, niekedy po mesiaci odkedy sme mali sex (stále chránený) vždy bol a je problém. Rezanie, pálenie, .... Prvý rok som asi 6 x brala antibiotika, bez toho, aby sa unúvali zistiť čo mi je. Asi zápal močových ciest!!! Potom mi ale zistili, že mám v moči streptokoky, bielkoviny, .... Vždy sa to opakuje. Teraz aj nesúvisle s pohlavným stykom, už aj keď je 25 stupnov von a ja si dám kraťasy, šaty, sandály, mám problém. Naposledy pri gyn. prehliadke som požiadala o ster a tie koky mi vyšli aj v pošve. Dobrala som masť, momentálne som zasa na antibiotikach, pre silný zápal močového mechúra a o týždeň idem na kontrolny ster, som zvedavá čo mi vyjde. Som zúfala. Ešte že mám tolerantného priateľa, ale fakt, sex stojí za prd, pretože už viem, že po týždni, či dvoch týždňoch milovania príde opať problém. Už iba čakám kedy. Dookola a dookola. Samozrejem, po antibiotikách prichádza mikoza...... . Budúci rok máme svadbu. Chceme bejby, no bojím sa. Neviem si predstaviť. Sex, otehotnenie, zápal, antibiotika, mikoza, streptokoky...... chúďa dieťa!!!! Fakt sa bojím!!! Vyskúšala som už všeličo. Poslali ma aj na imunologiu, mám ju oslabenú, beriem lieky 2 mesiace (mám ich na 3) a už počas tých 2 mesiacov som mala 2 x problém. No des!!!! Vyskúšala som aj prírodné antibiotika, ktoré mi tak trocha pomohli na čas, aj urinal, beriem aj urovaxom, urologicky čaj......... ja si už myslím, že sa toho koka nezbavím!!! zúfalstvo!!!! Nielen že ma štve to, že nemôžeme mať poriadne ani sex, kedže priateľ chodí na 6 týždnov preč, potom je doma a polovicu času z toho kvôli mne nemôžeme........... ale bojím sa aj kvôli tomu otehotnieť!!!! Možno ten streptokok nesúvisí s pohlavným stykom. Možno on je samostatný problém a druhý problém je ten, že po sexe chytím zápal močového mechúra!!!! samozrejme aby toho nebolo málo, mám aj epilepsiu na ktorú beriem lieky, čiže lieky na lieky. Bojím sa otehotnieť!!! poradte mi!!!Prosím pomôžte mi!!!!

nikusqa
3. sep 2019

@smejkachichi tak hlavne, že už vieš príčinu. Ja ju v podstate tiež viem, ale tak sa nedá s tým nič robiť iba na operáciu musím chodiť každý rok, inak na ATB iba musím byť.

akinom0077
3. sep 2019

@smejkachichi / ake konkretne atb.ti predpisovali?

smejkachichi
4. sep 2019

@nikusqa na akú operáciu? :o

smejkachichi
4. sep 2019

@akinom0077 myslím ze najčastejšie to bol zinnat ale bolo toho veľa to by som musela pozrieť do karty lebo som toho za tie roky veľa obehala skúšala a menila doktorov...

jessi03
9. jan 2020

Chcem sa pridat tento prispevok je stary ale aj tak.Mala som z vyteru nalez streptokok aglactiae a mavam problemy neprijemne pocity v mocovej rure a po styku.Urolog my povedal ze zatial to liecit nebude.Aky mate na to nazor vy?

jana2518
9. jan 2020

@jessi03 to nemyslíš vážne hneď ako sa mi vyskytol v moci tak mi preliecili ATB

jessi03
9. jan 2020

@jana2518 to naozaj?mne nie z mocu ale z vyteru.

jessi03
9. jan 2020

@jana2518 mne povedal ze je to bezna bakteria.Ze to zatial nebude riesit.No mne tazkosti stale pretrvavaju v utorok idem zas tak sj vyziadam antibiotika.

jessi03
9. jan 2020

@jana2518 mala si aj nejake tazkosti?

jana2518
9. jan 2020

@jessi03 áno mala som sťahovanie močového mechúra a silne pálenie pri sexe. Pri nechranem styku ho môže mat aj partner, a tým sa tie zapaly potom opakujú, a ak by si bola tehotná tak je nebezpečný pre babo. Neviem mne na neho vždy dali ATB aj keď bol v moci aj v pošve.

jessi03
10. jan 2020

@jana2518 a ake si brala?pomohlo?

jana2518
10. jan 2020

@jessi03 to sa zisťuje presne citlivosť

jessi03
11. jan 2020

@jana2518 ano viem len pomohlo ti to?

jana2518
13. jan 2020

@jessi03 áno zabrali a potom negatívny nález, len o polroka sa mi to vrátilo

jessi03
13. jan 2020

@jana2518 fuuha a potom zas antb?

jana2518
14. jan 2020

@jessi03 áno, tebe to prešli samo bez ATB?

jessi03
15. jan 2020

@jana2518 nie ved nedal my zatial ze este partnera treba vysetrit tak sme boli a potom uvidime.

akinom0077
16. jan 2020

@jessi03 / tak to je rozumne ze aj partnera...

jessi03
27. jan 2020

@jana2518 Dostali sme obaja antibiotika dnes potvrdil sa streptokok aj partnerovi.Amoksiklav na 2tyzdne som zvedava ci to pomoze a potom na kotrolny ster.

akinom0077
28. jan 2020

@jessi03 / držim palce, verim ze liecba zaberie. Je 99% VZDY iste ze muz ma to iste co zena. Daj vediet po kontrole ci ste ok.

jana2518
29. jan 2020

@jessi03 prosím ta ako sa mužovi potvrdil streptokok? Lebo môjmu som poslali moc na kultiváciu a mal ho negatívny robí sa nato nejaké špeciálne vyšetrenie?

akinom0077
29. jan 2020

@jana2518 / vyterom z.... nie mocom

jana2518
30. jan 2020

@akinom0077 výter z močovej rúry?

jessi03
30. jan 2020

@akinom0077 ano dam😊

jessi03
30. jan 2020

@jana2518 z vyteru...Obaja musime vybrat antibiotika na 2tyzdne.

jana2518
1. feb 2020

@jessi03 lebo môjmu mužovi robili tiež ten výter( strašne bolesti, už asi nikdy ho nato nedostanem) bol negatívny oni mu ho robili kvôli ureaplazme po preliečení obaja sme brali na to ATB, a pýtal sa urologa že či mi z toho zistia aj streptokoka a on mu povedal že nie. Tak nechápem...

jessi03
Autor odpoveď zmazal
jessi03
2. feb 2020

@jana2518 z coho mu mali zistit?je rozdiel ake testy a naco podla toho.

akinom0077
3. feb 2020

@jana2518 / aj moj sa stazoval na bolest a tiez som myslela ze ho viac nedostanem, ale dostala som. 🙂 mal na vyber pojde na vyter a prelieci sa ak bude potrebne alebo budeme stale pouzivat kondomy🙂 a to on vie ze ja by som 200% tne dodrzal a neprehovoril by ma nikdy🙂

jana2518
4. feb 2020

@akinom0077 a akú presne baktériu Vám zistili? Lebo ja som mala streptokoka agalaucie, a potom som mala stafylokokov epidemis v moci. Priateľ nebol vtedy ani raz testovaný ani liečení a začali mi tieto zápaly od kedy sa snažíme o dieťa. Čiže sme stále spolu bez ochrany.