Streptokoky, zápaly močového mechúra a močových ciest zo sexu
Tááák veľmi by ste mi pomohli, keby ste mi poradili čo robiť!!!! dlhé roky sa trápim s týmito problémami. Začalo to po prvom pohlavnom styku. Podotýkam, s priateľom, ktorý bol panic a vždy sme sa milovali s kondomom. Priateľ pracuje v zahraničí. Vždy keď bol preč, nebolo mi nič. Prišiel a asi po týždni, dvoch, niekedy po mesiaci odkedy sme mali sex (stále chránený) vždy bol a je problém. Rezanie, pálenie, .... Prvý rok som asi 6 x brala antibiotika, bez toho, aby sa unúvali zistiť čo mi je. Asi zápal močových ciest!!! Potom mi ale zistili, že mám v moči streptokoky, bielkoviny, .... Vždy sa to opakuje. Teraz aj nesúvisle s pohlavným stykom, už aj keď je 25 stupnov von a ja si dám kraťasy, šaty, sandály, mám problém. Naposledy pri gyn. prehliadke som požiadala o ster a tie koky mi vyšli aj v pošve. Dobrala som masť, momentálne som zasa na antibiotikach, pre silný zápal močového mechúra a o týždeň idem na kontrolny ster, som zvedavá čo mi vyjde. Som zúfala. Ešte že mám tolerantného priateľa, ale fakt, sex stojí za prd, pretože už viem, že po týždni, či dvoch týždňoch milovania príde opať problém. Už iba čakám kedy. Dookola a dookola. Samozrejem, po antibiotikách prichádza mikoza...... . Budúci rok máme svadbu. Chceme bejby, no bojím sa. Neviem si predstaviť. Sex, otehotnenie, zápal, antibiotika, mikoza, streptokoky...... chúďa dieťa!!!! Fakt sa bojím!!! Vyskúšala som už všeličo. Poslali ma aj na imunologiu, mám ju oslabenú, beriem lieky 2 mesiace (mám ich na 3) a už počas tých 2 mesiacov som mala 2 x problém. No des!!!! Vyskúšala som aj prírodné antibiotika, ktoré mi tak trocha pomohli na čas, aj urinal, beriem aj urovaxom, urologicky čaj......... ja si už myslím, že sa toho koka nezbavím!!! zúfalstvo!!!! Nielen že ma štve to, že nemôžeme mať poriadne ani sex, kedže priateľ chodí na 6 týždnov preč, potom je doma a polovicu času z toho kvôli mne nemôžeme........... ale bojím sa aj kvôli tomu otehotnieť!!!! Možno ten streptokok nesúvisí s pohlavným stykom. Možno on je samostatný problém a druhý problém je ten, že po sexe chytím zápal močového mechúra!!!! samozrejme aby toho nebolo málo, mám aj epilepsiu na ktorú beriem lieky, čiže lieky na lieky. Bojím sa otehotnieť!!! poradte mi!!!Prosím pomôžte mi!!!!
@jessi03 / pochopitelne ze muz nemal problemy. To vsak neznamena ze to nemal. z 99% istotou ma muz to iste co zena. 90% problemov zapalov bakterii a mykoz s au muza neprejavi alebo len minimalne
@akinom0077 presne.
@akinom0077 ahoj tiez si sa stretla ztym zeby sa ti pocas liecby antibiotik stav opet zhorsil po tyzdni?ja pocitujem zas neprijemne pocity v rure ako predtym a nemala som pohlavny styk zeby antibiotika neucinkovali uz?
@jessi03 / nie ze by neucinkovali, ale mozno dostavas mykozu ako neziaduci ucinok antibiotk...a preto tie pocity....
@akinom0077 mykozu?to by som mala problemy ine nie?ja som pocitovala zas v mocovej rure a tam mykoza asi nebyva.ale uz je dobre zatial.
@jessi03 / kludne to tak moze byt.....
@akinom0077 @jessi03 ahojte dievčatá ja mám opäť nepríjemne pocity pri moceni, bolest krížov a zapáchajúci moc. Ráno som bola dať moc na KVB výsledky budú asi v stredu, určite to mám znova čo je už 5xkrat za rok, presne takto od minulého roka februára sa toho nemôžem zbaviť. Snažíme sa o mimi a manžel nebol ani raz liečeni na toho streptokoka. Ide teraz na spermiogram budúci týždeň tak si dal ten drahý za 200€ aby mu zistili všetky baktérie. Ja už som z toho zúfalá opäť 5xkrat atb 😞 pomohlo Vám niečo sa z toho dostať?
@jana2518 ahoj. Ja to tiež mávam 5 krát do roka. Tento mesiac zas. Už 3 atb. Vyskúšala som urinal, urovaxom, manozu, probiotika a nakoniec kapucinka ta mi trochu pomohla spolu s vitamínom C. Muž bol tiež na vyšetrení. Zistili mu batériu nejakú. Užíval nato atb. Ja som otehotnela v pohode. Vyhýbala som sa radšej pohlavnemu styku a v pohode celé tehotenstvo bez zapalu a po pôrode zas zapaly. Ja sa nato liečim už 15 rokov a tiež budem rada keby mi niekto poradil pomohol
@jana2518 / mne skutocne naozaj pomohlo po 2 rocnom trapeni a opakovani streptokokov v posve ahrdle jedine to ked sa partner preliecil sucastne so mnou a po celu liecbu sme nemali ani sex ani sme si nedali pusu:D kedze je to zalezitost suvisiaca....isiela ja na kontrolu.... odvtedy prisne pravidla stacilo malinke podozrenie na vytok alebo malinke podozrenie na bolest hrdla a uz muselo byt len s kondomom....
Ja co som mávala tiež zápaly močových ciest asi 8 rokov, väčšinou po pohlavnom styku tak sa mi podarilo až teraz sa z toho dostať a to tak ze vždy po sexe si dám tabletku brusnice, v lekárni kúpite rôzne, sú drahšie ale oplatí sa podľa mňa do zdravia investovať. Ja si vždy kúpim také kde ich je aspoň 60ks a zatiaľ som ok, naposledy som mala zápal možno pred tromi rokmi už ani neviem. A tiež si dávam brusnice sem tam len tak preventívne, treba to len zapiť väčším množstvom vody. Vyskúšajte snáď pomôže 🙂
@smejkachichi / to je fajn dat si zakzdym brusnice ale prve by som poslala partnera na vysetrenie pokial by sa mi to opakovalo vyslovene po pohl.styk.
@akinom0077 ja som poslala aj bývalého aj terajšieho už manžela a boli v poriadku 🙂
@natali2103 treba si dat spravit pre istotu ster z ureetry mocovej rury mozete tam mat nejake streptoky.Napriklad ale nemusite.Ja som mala a trapila som sa rok dostali sme obaja antibiotika a cakame na opakovany ster ci to tam este je alebo nie.pretoze tiez sa bojim mat pohlavny styk.No dobra vec je kapucinka ano a aj ten vitamin c.poradim este urixin tablety.
@jessi03 ďakujem. Stery boli negatívne na urea, streptokok. Ešte skúsim tie urixin.
@natali2103 dobre a ureoplazmy?u gynekologa?dobra je aj d manoza.A vela tekutin.Nech sa dari.
@jessi03 áno u gynekológa som bola na vytery a všetko negatívne. Manozu užívam tiež. Aj veľa pijem. Dúfam, že sa raz tej pliagy zbavím. Nech sa darí aj vám. Ďakujem
@natali2103 ďakujem😊
Ahojte zas sa obraciam z tym istym problemom.Znovu som zacala mat neprijemne pocity v mocovej rure ako predtym nemala som ani pohlavny styk z partnerom mali sme ist na kontrolny ster no koli tomu virusu teraz sa neda😥myslite si ze sa my streptokok znovu mohol vratit?
@jessi03 / moze byt
Jaaj baby pomoc, zase mam poriadnu infekciu močových ciest, záplava baktérií. Len ešte nemám výsledok z kultivacie. Čo mi teraz poradíte keď je vonku takáto situácia, mám ísť na pohotovosť, či počkať do pondelka na výsledky z kultivky a ísť k urologovi? Prípadne čo si dať niečo rýchlo účinné resp. aspoň na zmiernenie lebo mám pocit, že mi nič nezaberá, a čaje už nechcem ani vidieť a tazkosti mám strašne.
@jessi03 ahoj my sme boli v care a manželovi zistili v ejakuláte zvýšené leukocyty, a však kultivácia bola negatívna. Žiadne baktérie. Ja som mala pri zápale skoro vždy zvýšené leukocyty, teraz bude musieť ísť k urológovi aby odhalil príčinu tých zvýšených leukocyty, lebo mu to aj poškodilo spermie 😞 ja mám stále take divne pocity v močovej rúre ale moc som mala dobrý a snažím sa piť kapucinkove kvapky každý 12 hodín.
@nikusqa jedine čo najlepšie zaberá a pomôže ti je straaaasne veľa piť aby si nemala prázdny močový mechúr, ja som vždy musela vydržať do kvb lebo som chcela presne ATB na tu pliagu. Raz som čakala na výsledky 10dni lebo vzorka bola vraj kontaminovaná(znečistená), som myslela že ma porazí.