Stretli ste sa s tým že vám odmietli spraviť prefuk vajcovodov?
Ahojte,
Chcela by som si dať prefúknuť vajcovody (snaha o otehotnenie vyše 2 rokov, moje vyšetrenia ok len nižšie AMH 1.4, muž ok len znížený počet spermií 10 milionov ma ml ostatné parametre v poriadku), ale na moje prekvapenie Gyncare NR, do ktorého chodíme, mi oznámili že prefuky nerobia. Že robia iba hyfosy vyšetrenie kde sa pomocou kontrastnej látky sleduje priechodnosť vajcovodov, ale ak by tam náhodou bol nejaký zrast, tak sa to neodstraňuje ale rovno sa posiela na IVF. Ako vlastne ten prefuk prebieha? A kde si to môžem dať spraviť? Mám tomu rozumieť tak, že prefuk je vlastne toto hyfosy vyšetrenie, kedy do vajcovodov pustí tá kontrastný látka a možno sa to nejako tým automaticky uvoľní? Vôbec tomu nerozumiem a nevysvetlil mi to nikto dostatočne. Bola som sklamaná z odpovede "prefuky ani spriechodnenie vajcovodov nerobíme
@frida1990 ja som bola v Lv normálne v nemocnici na laparoskopii, zistovali mi priechodnosť kedže som nevedela tri roky otehotnieť, pri nej mi hned urobili aj drilling vaječníkov kedže mám pco a viem, že pozerali aj vnútro maternice či tam nieje nejaký problem, ktorý bráni otehotneniu. ako mne to pomohlo hlavne kvôli tomu drillingu, lebo sa mi znovu naštartovala ovulácia, a práve gynekolog odporúčal čo najskôr po tej laparoskopii otehotnieť, pokiaľ vaječníky znovu fungujú ako majú.
@frida1990 ja mam nepriechodne a nič som necítila
A k tomu že odmietli, oni neodmietli oni to jednoducho na klinike nerobia, nemajú na to čas. Ponúkli alternatívu, ktorú robia ak by si s tým nesúhlasila tak si zoberieš výmenny lístok na jednodnovku alebo do nemocnice. Mňa poslali na hysteroskopiu inam nie preto, že by mi ju nechceli spraviť (bolo to na ich návrh) ale jednoducho to na klinike nerobia. Nemajú kapacitu na to aby robili okrem toho čo majú aj operačné výkony.
@frida1990 moja skúsenosť je taká, že som podstúpila hyfosy v car s výsledkom nepriechodné vajcovody. Ale mi to nedalo a o rok som podstúpila v Gynpor Sliač priechodnosť laparoskopiou a na moje veľké prekvapenie mám oba vajcovody priechodné. Mudr. v Sliači sa aj vyjadril dosť pochybovačne o hyfosy. Škoda, že som nešla rovno na laparku, ušetrila by som nielen 120 eur ale hlavne to zúfalstvo..bo keď vám povedia, že máte nepriechodné oba vajcovody, je to docela šok...
Inak, ak ti aj tie zrasty odstránia, nič nemáš vyhrané pretože sa zvyknú vracať. Navyše ak otehotnieš, tak oplodnené vajíčko sa môže kľudne zastaviť v mieste toho odstránenia zrastu, pretože to tkanivo tam je raz porušené, zjazvené, čiže sa vajko nedostane ďalej do maternice.
@frida1990 jasne nedaj sa odbit.ako ono vies ako hycosy hm nic neporiesi nejak , vies a pri laparo aj hned vyriesia co sa da odstranit daky vyrastok ci mensi zrast.ako ano pre car je lepsie ta hned supnut na ivf ved za to centru platis kopec penazi .a to ze uzivas hormony tiez neni bohvieco pre telo.tiez som si presla 2* ivf a nakoniec som.sla na laparo a po nej som otehu
@vafinka to nejde o to že pre csr je jednoduchšie ona sa zle vyjadrila oni jej nezakazali ist na laparoskopiu ale oni ju nevykonavaju. Takže nie neodmietli proste ju nerobia. Môže ísť niekam inam, ako jej majú spraviť niečo čo nerobia? Nemajú na to čas, tak to nemajú ani v ponuke.
@martinaju vies co ja ked som.bola po hycosy mi tvrdili v care ze oba vajcovody nepriechodne a ja som tomu berila strasne ma hned tlacili do ivf ze inej cesty niet.ja ok teda a 2* ivf bez vysledku a potom mi to nedalo a sla som nedkor na laparku.tam mi povedala dr po op ze vsetko je ok a ze ktory blb mi tvrdi ze s hycosy vesetrenim to 100% potvrdil ze ich mam oba nepriechodne.tak ja len tolko moja skusenost.ako caru je ok ked vytlcu z ludi peniaze.ano ja viem co pisala ale jej dr ju msla normalne poslat do nemocky na gyn odd na laparku a nie ju odbit ze co ona s tym
@vafinka v provom rade je chyba v tom čo povedala jej gynekologička a poslala ju do car bez vyšetrení. Ďalšia vec je že každá žena si vie prečitať na nete ze hyfosy nie je 100% pri výsledku nepriechodnosť a mne to aj sam doktor povedal. A je na každej žene či do ivf pôjde alebo nie.
Ja som nemala napríklad dôvod čakať ďalšie roky na zázrak a keď nikde nebola chyba všetko bolo v najlepšom poriadku a 3 roky sa nam nedarilo ja som nemala dôvod spochybnovať výsledok vyšetrenia. Ja som na laparoskopiu odmietla ísť.
Ja som len napísala, že vyjadrenie autorky na car je že jej odmietli vykonať laproskopiu. Ale neodmietli nie je v ich možnosti ju vykonať a určite jej oznámili len že u nich laparoskopiu nevykonávajú a vykonavajú len hyfosy. Ona je svojprávna dospelá žena, ktorá môže hyfosy odmietnuť a ísť s výmenným lístkom niekam kde laparoskopiu vykonávajú.
Tak baby mám to zasebou a vedieť dopredu čo ma čaka nik ma tam nedostane strašná bolest

@frida1990 car nerobi laproskopiu, skus jednodnovu kliniku lauris v nitre.