Stretli ste sa s tým že vám odmietli spraviť prefuk vajcovodov?
Ahojte,
Chcela by som si dať prefúknuť vajcovody (snaha o otehotnenie vyše 2 rokov, moje vyšetrenia ok len nižšie AMH 1.4, muž ok len znížený počet spermií 10 milionov ma ml ostatné parametre v poriadku), ale na moje prekvapenie Gyncare NR, do ktorého chodíme, mi oznámili že prefuky nerobia. Že robia iba hyfosy vyšetrenie kde sa pomocou kontrastnej látky sleduje priechodnosť vajcovodov, ale ak by tam náhodou bol nejaký zrast, tak sa to neodstraňuje ale rovno sa posiela na IVF. Ako vlastne ten prefuk prebieha? A kde si to môžem dať spraviť? Mám tomu rozumieť tak, že prefuk je vlastne toto hyfosy vyšetrenie, kedy do vajcovodov pustí tá kontrastný látka a možno sa to nejako tým automaticky uvoľní? Vôbec tomu nerozumiem a nevysvetlil mi to nikto dostatočne. Bola som sklamaná z odpovede "prefuky ani spriechodnenie vajcovodov nerobíme

@frida1990 ahoj, tak mam dnes uspesne za tym. Na moje velke prekvapenie su oba priechodne. Absolutne som s touto variantou ani neratala, takze som velmi prijemne prekvapena. Teraz ma caka IUI, piatok idem. Tak uvidime. Tebe IUI neodporucali? Ci najprv si chces riesit tu panvu?