Sú tu ženy, ktoré nechodia každý rok k ženskému lekárovi na preventívky?
ahojte chcem sa opytat ci su tu na MK aj ženy/mamičky ktore nechodia kazdy rok ku zenskemu na preventivky?. prosim aby reagovali len take ktoré to nerobia..teda chodia raz za čas. dakujem vopred
@tibor79 Este nikto ti nepovedal,ze zobrazovacie vysetrenia nie su 100%? Napr. ten pripad,co mam v rodine bol taky,ze ta rak.vajecnika sa zistila AZ z podrobnej histologie,co prisla po operacii,dokonca ani nie z rychlej,ktora sa robi,ked je este pacient na stole! Ta bola v poriadku a lekar povedal,ze to vyzera dobre. Ani zobrazovacie vysetrenia nic neukazali. Je to chyba lekara?? Nie nie je,urobili fakt vsetko co mohli,ale zakernost rakoviny je prave v tom,ze sa dobre skryva. Preventivky u obvodneho nekomentujem,tam ozaj nema sancu okrem leukemie prist na nejaky zhubny proces.
@iwesska tu nesúhlasím mne na preventívke vždy dajú skúmavku aj na skryté krvácanie v stolici. Vek po 40 a toto je tiež veľmi dobre lieciteľné ak sa odhalí včas.
Plus je x ďalších chorôb, ktoré nie sú rakovina, ale ich neliečením hrozí vážne poškodenie zdravia. Napr. cukrovka, vysoký krvný tlak.
Ja tiež nechodím. 🙈🙈🙈
Nie som na to hrda a hovorím si, že už pôjdem, už pôjdem, ale stále sa niečo vyskytne…
V teen veku som sexuálne nežila, u gyn.som bola len v rámci predoperacnych vyšetrení pri slepom creve. A potom až v tehotenstve a naposledy po 600nedeli (dcéra ma 7,5) 🙈
Tu je problém, že Ta lekár nevezme ak nemáš trvalý pobyt, čo som nemala dlho. Súkromného som si ako samozivitelka v cudzom meste dovoliť nemohla. Potom ten kolobeh riešenia chorôb v jasličkách a skolke, že ak som nechcela prísť o prácu, tak riešiť seba a svojich lekárov už nebol priestor. Tesne pred koronou som sa konečne objednala na preventivku, gynekológa a očné (všetko po xxx rokoch), a cez koronu mi zrušili termíny, tak som nakoniec nebola. Teraz už pracovne zle obdobie a plánovanie, závierky, takze skúsim až budúci rok na jar. 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
@zuzubb007 nevidím dôvod chodiť každý rok, kto chce, nech chodí. Aj preventívka u obvodnej býva každé 2 roky a nie každý rok. To už nevadí? Ak niekto má predispozície alebo problémy, nech chodí častejšie. Zaujímavé, že veľa ľudí má problémy s trávením. A mnohí sú odbití, že to nič nie je. Na niektoré veci tlačiť budú a niektoré ignorujú. Okrem toho sono sa väčšinou platí. Tak prečo by tam nenaháňali pacientky.
Ako vidno, rakovina krcka maternice si vobec nevybera, kto chodi na preventivky a kto nie... ak sa to ma stat, tak ta to chyti aj mesiac po preventivke... ja neodsudzujem nikoho, kto chodi, nechodi... dakde som zachytila, ze staci hadam aj raz za 2 roky. Ano, malo by to byt zadarmo, gynekolog dokonca dostava kapitacne platby na kazdu pacientku. Aj tak si "sukromny" gynekolog vypyta, co chce za co chce... moj chcel rocny clensky poplatok 100 eur u netehotnej 🤦♀️ len v roku, ked ho navstivis, cize preventivka 100 eur, super...
Chodím pravidelne a aj na sono prsníkov. Tak ako chodíte preventívne k zubárovi a k všeobecnému lekárovi, treba chodiť aj s čapčarou. V prípade rakoviny, rozhodujú mesiace možno dni.
@basska_b mýliš sa. Pred rakovinové štádium rakoviny krčka maternice môže trvať roky. Ak žena na prehliadky nechodí, nevie to a vyvinie sa to do rakoviny. Pritom keď sa to zachytí včas, rieši sa to konizáciou a pacientka je vyliečená. Ja, keby som nešla na prehliadku, už som tu nemusela byť. Takto žijem bez problémov už vyše 20 rokov po operácii.
Tak ja napr chodím pravidelne. Lebo moja maminka nebola 10 rokov a už kvoli rakovine nie je medzi nami. Tiež si myslela, že si pozná telo, nemala žiadne problémy a keď už raz išla, rakovina v poslednom štádiu, metastázy všade. Nezabije ma to, raz ročne tam ísť a vediem k tomu aj 17 ročnú dcéru. Radšej xy krát zbytočne, ako raz a “naposledy”.
@banderaska29 Ja som tam ešte nikdy nebola, takže sú aj nezodpovednejšie ako oni dve
@erika4117 To sa chváliš vlastnou hlúposťou, alebo ako?
@erika4117 prepáč ale si pekne blbá.
Nebola som 12 rokov, snažím sa tam odhodlať, ale hanbím sa.

Kamarátka nebola od šestonedelia celé 3 roky na prevencii, až zrazu začala mať bolesti. Keď prišla na vyšetrenie, bolo už v podstate neskoro. O 2 dni už bola na operácii. Žiaľ, do pol roka zomrela na rakovinu krčka maternice. 😰 Len preto že nemala čas, doplatila na to životom a malé dieťa prišlo o mamku a muž o manželku.
PREČO TAK RISKUJETE ŽENY? PREČO? 😥