Syndróm lepivých doštičiek
ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?
@alexiss27 od operacie ubehol uz rok teraz v juni a odporucili mi cakat ten rok na tehotenstvo.v piatok som bola na vyvolavacku zase lebo neprisli ale cysta tam nieje tak ak nedostanem tak mi urobi teh.test ze som mohla otehotniet 23den az.nic tam nevidela a test doma bol neg.alebo sa zmenili hormony a preto som ich nedostala ale stym som problemy nikdy nemala.
Ahojte baby v 33 tt mi zistili ze babo zaostava o 2 tt a bolo mi povedane ze to moze byt lepivymi dostickami, pritom prietoky su vzdy dobre takze neviem.Anopyrin som brala do konca 33tt teraz uz picham len fraxiparin. Mate s tym skusenosti? Dakujem
@luskacisko mne povedala hematologicka aby som vysadila anopyrin az 3-4 tyzdne pred terminom teraz som 34 tt vysadim v 36 tt a dam fraxik 0,4
@mirka1478 mne hematologicka povedala, ze sa to uz moc neberie ako diagnoza... ze maloktory doktor to berie v uvahu
@monchichichi ved hej asi pokial by neslo o nich a o ich dcery.
@monchichichi potracat zo dva razy za rok je take bezne asi podla nich😕a nevediet preco.
@mirka1478 len podla nich to nie je zo syndromu lepivych. Mne davali anopyrin s tym ze jed na tom trvam... tak co uz so mnou
@monchichichi divny doktor.takyto nazor som nato este nepocula.
@mirka1478 primarka. Ja som pocula, ze uz sa to ani moc nevysetruje- niekde sa tu stazovali baby, ze to nikde v ba nerobia uz.
No ono je to pre nich nic lenze mne napriklad zistli vrodnenu trombofiliu II.stupen syndrom lepivych dosticiek a ten som mala aj pri prvom tehu , len zazrakom som donosila navyse boli problemy ako pri porode tak pocas tehu prietoky velmi zle tym ze som neriedila krv kedze som o tom nevedela tak maly mal malo kysliku v brusku a zle zivenu placentu nasledky ako podoru tak aj toho tehu mame do dnes , takze podla mna radsej o tom vediet a radsej brat ten anopyrin potom fraxik ako zasa prist o babo pripadne mat postihnute dieta...😢
@alexiss27 samozrejme mate pravdu.u nas stym nemaju problem aj mama a sestry sa pojdu dat vysetrit.keby som vedela skor o co ide idem sama na hematologiu.mne to doktorka vysvetlila tak ze kedze je to drahe vysetrenie tak starym ludom ktori su po prihode hned im predpisuje anopyrin a na vysetrenie ich neposiela.ine to je u mladych ludi aby zbytocne nebrali cely zivot lieky tak ich posle do martina.
@alexiss27 no ved aj mne hematolog kazal uzivat anopyrin tak ako tebe len ked ma hospitalizovali v nemocnici tak mi ho vyslovene zakazali. Dufam ze sa nic nestane a dotiahneme to do stastneho konca🙂
@luskacisko
Ano len som mala anopyrin pred tehu, hned ako som zostala tehotna hematologicka dala 0.4 fraxik. Po nom som zacala v 14tt strasne krvacat. V nemocje mi ho vysadili a nasadili spat anopyrin s tym ze ho mam brat do 36 tt a potom na mesiac fraxik.

@mirka1478 chod do toho IVF ja lutujem ze sme to uz davno neriesili takto...