Syndróm lepivých doštičiek
ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?
@5edrik Urcite nie. Aj ja som chcela a nedovolili mi to.
@5edrik Z narodnej tranfuznej sluzby mi odpisali na taku otazku:
"Dobrý deň,so sy lepivých doštičiek a uvedenou liečbou môžete krv darovať aj naďalej. Nemôžete darovať krv na separátore a nemôžu byť z vašej odobratej krvi vyrábané koncentráty trombocytov, ale to už bude riešiť lekár pri odbere. Vašu diagnózu aj terapiu uvediete v dotazníku darcu pred odberom. " Uzivam anopyrin 100 kazdy den.
Ikonica ako si na tom s liecbou?my stale nic.uz som nas objednala na konzultaciu do ZA do gyn fiv.hned urobia aj spermiogram.
ahojte, prosim Vas vo vysledkoch z hemato, kde najdem vysledky tykajuce sa syndromu lepivych dosticiek? ktore hodnoty tomu zodpovedaju? Dakujem pekne za radu
@lenkova5 budes tam mat asi iba SPS skrstku a napisane ci mas alebo nemas.my sme boli viaceri z rodiny a v mt to len tak pisali.Ziadne hodnoty,to len oni videli z labaku a do.spravy napisali iba,ci mame alebo nie.
Dievcata,prosim uzivate niektora aj trombex na lepive dosticky? Ja mam interanciu anopyrinu,mam toto a vo velkom sa mi roboa modriny vsade po tele.vyzeram ako dobita ...nestretki ste sa s tym?
@carmenuska ja tam nemam napisane absolutne nic co sa tohto tyka :(
@lenkova5 tak to asi nemas.
@carmenuska ako dlho ho užívas? Skus zavolať Dr. Ja som ho brala a nerobil mi dobre.
@gabina84 2 mesiace ,ja uz inu moznost nemam.Anopyrin netolerujem a aspirin je takmer to iste co anopyrin lebo obsahuje tu istu kyselinu,ktoru neznasam...
@carmenuska a injekcie ?
@gabina84 tie nie su konktetne na dosticky.Tie len riedia krv,ale dlhodobo na SPS treba priamo anopyrin,aspirin alebo trombex.Len v tehu sa to dako kombinuje.A mala som dost pichst to obe tehu 9 mediscov a este aj sestonedekie.Robili sa mi hrce,zatvrdliny,uz som nevedela kam pichat.A toto je na cely zivot,takze pichat isto nie.Radsej budem s modrinami chodit 😀
@carmenuska ja mam aj syndróm lep.doštičiek aj leiden mutáciu génu a picham. Myslím že to neni dobre keď sa ti tvorí Veľa modrin.
@gabina84 ja mam leiden,mthfr a aj sps.A pytala som sa doktorky kamosky,ze je to normalne ,ze praskaju cievky ked je nariedena krv.Tak som rada,ze je to ok.Najviac mam na nohach a rukach.
Ahojte, do ltoreho tt ste brali anopyrin a potom ste presedlali na fraxiparin? Mne ho chce hematolog vysadit uz v 32tt, nie je to skoro?
@monchichichi ja som brala anopyrin do konca 33tt a potom uz len fraxiparin a vsetko v poriadku uz mam skoro dvojmesacnu dcerku😊
@luskacisko tak hadam to bude ok.
@monchichichi 4t pred pôrodom. Čiže v mojom prípade v 35tt. Sestra v 32tt. Asi je to individuálne
Ono je to asi individuálne. Ja som brala anopyrin kým som neorehotnela potom celé tehu som bola na clexane a mám ho doteraz kým kojim
Ahojte, mam dilemu. Hematologicka mi kazala brat anopyrin do 32tt a potom zacat pichat fraxik. Co ma trosku poplietlo je ze teraz v 30+2 mi na tom specializovanom ultrazvuku povedai ze som 29+2- cize tyzden pozadu. Tak isto mi to povedali aj v 20tt. Tak mam posunut aj pichanie fraxiku o tyzden? A ked povedia ze od 32tt mam pichat tak myslia 31+0 alebo az 32+0. Dakujem za vsetky rady
@monchichichi Ja som brala aspirin pred otehotnenim, a potom asi tyzden po potvrdeni tehotenstva, to som bola asi tak cca 35 DC, ale zacala som spinit, tak aspirin som musela vysadit a odvtedy som len na fraxiparine. Dokedy to uvidime podla vysledkov, kazdy mesiac chodim na kontrolu. Kazda to ma inak, lekarka to upravi vzdy podla aktualnych vysledkov.
@monchichichi
Ked mas dilemu, asi by som sa poradila s hematologickou, ta ti to povie najlepsie 🙂, takto su to len dohady.
@vcielockamaja len tam idem az o 2 tyzdne a teraz ma zrovna dovolenku:(
@monchichichi normalne sa orientuj podla toho aky termin ti dali na zaciatku cize podla 30+2. Mne tiez mala zaostavala najskor tyzden potom dva a ku koncu to uz boli 3 tyzdne takze som sa riadila podla terminu ktory mi dali na zaciatku. Neboj vsetko dobre dopadne aj ja som mala z toho strach😙
@luskacisko a nakoniec sa narodila v akom termine? O 3 tyzdne neskor alebo v termine?
@monchichichi o tyzden skor😊
@luskacisko a bola ok? Bola tie 3 tyzdne -teda 4- pozadu? A fraxapirin si zacala kedy pichat miesto anopyrinu?

Mozem darovat krv ak mam sld??