icon

Syndróm lepivých doštičiek

andreasp
7. feb 2013

ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?

cherry1981
12. nov 2018

@maci25 ahoj ja som objednana do BA hemomediky a pytala som sa ich ci mi urobia aj toto vysetrenie, ano urobia, skus teda radsej hemomediku. Ja som z PD a koly tomu idem az do BA

monchichichi
13. nov 2018

@maci25 treba ist do toho sukromneho centra v ba a svysledkom na hematologiu
na kramare.... najlepsie. Lebo v sukromnom ti to spravia ake zas dr je lepsia na kramaroch. Mbe to robili na antolskej a aj to len preto lebo mij gynekolog tam volal (tiez zvantolskej) a vyslovene im povedal ze to treba.

maci25
13. nov 2018

@cherry1981
@monchichichi Ďakujem vám velmi pekne za radu

denkaa1
14. nov 2018

Baby, keď ste boli tehotné, brali ste aj duphaston, resp. Iný progesteron? Niekde som čítala, že pri tomto syndróme by sa nemali brat hormóny, vraj to zahustuje krv. Hematologicka mi na to povedala, že v tom nevidí problém. Tak teraz neviem 🤨

mirka1478
14. nov 2018

@denkaa1 ja tehotna este niesom ale beriem duphaston kazdy mesiac kvoli folikularnym cystam

monchichichi
14. nov 2018

@denkaa1 mne primarka duphaston a ine uplne zakazala.

ala2723
14. nov 2018

@carmenuska ahoj, ja mam sld a tiež nemôžem aspyrin ani nič podobné. Beriem vessel due už 3 roky, ale chcú mi tiež pridať trombex. Joj len vôbec sa mi nepozdáva ju tie lieky.

ala2723
14. nov 2018

@lisiatko1906 och to mi je ľúto. K akej doktorke si chodila?

skoba3
15. nov 2018

@lisiatko1906 ahoj,to ma velmi mrzí,viem co prezivas,minuly rok som porodila chlapca v 5mes.tehotenstva,nerobili mi nič,ze genetika,tento rok znovu v 5.mesiaci tehotenstva som porodila opat chlapca,na svoju žiadosť som začala chodiť po Dr.A pátrať,a mám tento syndróm...Ak by mi nasadili fraxik a anopyrin možno by som mala bábätko...moj gyn stále tvrdí ze genetika,pritom 1 zdravé dieťa mám

mirka1478
15. nov 2018

@skoba3 to sa aj mne stalo pred 12 rokmi.tiez v 5 mesiaci chlapec.a az pred rokom zistili lepive dosticky aj celiakiu.

monchichichi
15. nov 2018

@skoba3 moj gynekolog to tiez neriesil kym som ho nedonutila. A ked videl, ze konecne po x potratoch som babo donosila tak uznal ze tento syndrom bol na vine.

lisiatko1906
19. nov 2018

@skoba3 no ja som bola na všetkých možných vyšetreniach ešte počas tehu. Aj na genetické aj na odber plodovej vody a aj hematologiu som chodila. Tam aj videli ze mam ten sprostý syndróm ale vraj je len v 1 fáze a ze to netreba riešiť liekmi. Vďaka tomu ze sme to neriešili som rodila 22 hodín mŕtve dievčatko v 8 mesiaci.

lisiatko1906
19. nov 2018

@ala2723 myslíš tu hemomedika? Taký modrý domček v Martine. Ešte ako tehotnú ma tam nechali čakať s pupkom v horúčavach. A pri tom na dverách veľkým napísané že tehotné a deti uprednostňujú.

skoba3
21. nov 2018

@lisiatko1906 nerozumiem preco ti to nedali,ked uz to vedeli...neskutočne...u mna bol 1.priznak ze nieco nieje v poriadku zle výsledky triple testov,1.krat mi vyšlo 1:2 ,potom 1:35,1.krat ma hnali na amnio,samozrejme vysledok negatívny,potom som si dala spraviť Trisomy test za 300e,tiez negatívne,všetko bolo ok az do 20tt kedy na sone bol hydrops plodu a 2.krat opat hydrops a babo uz nezilo.vyjadrenie hematologicky v MT bolo,ze syndróm mohol byt príčinou aj nemusel...

skoba3
21. nov 2018

@jvlo ahoj takze sa ti podarilo donosit zdravé dieťatko s anopyr.+fraxik?

jvlo
21. nov 2018

@skoba3 v nastavení anopyrin + fraxiparin 0,3 a od 32tt fraxiparin 0,8 sa mi podarilo donosit už 2 deti. Mojej sestre stačil len anopyrin a od 34tt fraxiparin 0,4. Ja som chcela mať istotu, tak som uprosila dr, aby mi dala pre istotu aj fraxiparin

monchichichi
21. nov 2018

@jvlo mne sa napr uz pri anopyrine robili modriny takze mi uz nechceli dat aj fraxiparine

denkaa1
21. nov 2018

@jvlo a brala si aj iné lieky na začiatku? Myslím duphaston alebo utrogestan na udržiavanie...

lisiatko1906
22. nov 2018

@skoba3 mne tak isto skoro všetko ako tebe. Zlé triple, negatívne amio. Slabo som priberala. V záhlaví mala malička zväčšené niečo čo vraj bolo potom už ok.

jvlo
22. nov 2018

@monchichichi
@denkaa1 aj ja som mala modriny po anopyrine, brala som ho par týždnov pred otehotnením. Keď som zistila,že som tehotná, chcela som ešte niečo navyše. V tom čase som bola po 2potratoch v priebehu 3mesiacov a týždňoch s dcérou v nemocnici tak psychicky vyprahnuta,že jedine,čo som vedela,že už nezvládnem ďalší potrat. Bolo mi úplne jedno, či budem omodrimovana od hlavy po päty. Chcela som pre dcérku súrodenca. Tak som si to tým fraxiparinom poistila. V mojom prípade to vyšlo.
Na udržanie som nebrala nič, pretože hormóny sa pri SLD nesmú

denkaa1
22. nov 2018

@jvlo to viete odkiaľ, že sa hormóny nesmú? Ja som mala 4 potraty, posledné tehotenstvo na anopyrine a fraxiparine. V prípade ďalšieho tehotenstva mi chcú hneď od začiatku nasadiť duphaston. Moja hematologicka mi povedala, že je to v poriadku, že sa môže brať. Aj tuto: https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna-s-lekarnikom-o-liekoch/moze-sa-uzivat-sucasne-anopyrin-duphaston-a-utrogestan/

Len tu na fore som sa dočítala, že vraj by Sa nemal,vraj zahustuje krv. Preto som teraz v rozpakoch, či ho brať alebo nebrať. Nechcem znovu potrat, ale tiež nechcem podceňovať lekárov, len čo lekár to iný názor 🤨 preto sa pýtam, kto poradil vám, že sa to nemá brat súčasne.

monchichichi
22. nov 2018

@denkaa1 mne primarka hematologie na Antolskej zakazala. A napr ja som brala duphaston v prvom tehotenstve a potratila som hned a pri druhom ked som ho nebrala tak az v neskorsom stadiu kvoli syndromu. Neviem ci to s tym nieco malo ale ja mam pocit ze aj ano. Tretie tehu s anopyrinom bolo ok.
@jvlo mne kvoli modrinam nechceli riedit krv este viac prave. Mne modriny nevadili.

pianina
22. nov 2018

Ja som bratla duphaston od 4 tt do 16 tt. a plus aspirin a vsetko ok.V Martine mi povedaki,ze mozem duphaston.

skoba3
23. nov 2018

@lisiatko1906
Tiez mi povedal morfolog ze dlzka stehennej kosti bola iná ako by mala byť,ale to uz babo nezilo...neviem kolko mi bude este trvat kym naberiem odvahu a pustím sa do ďalšieho tehu...ale aj vdaka tebe som si istá,ze SLD bolo príčinou,a ze nieje nikde dokázané,ze sa potraca len v začiatkoch tehu

skoba3
Autor odpoveď zmazal
alenka10101
24. nov 2018

@denkaa1 ahoj ja som na tom rovnako 4× a posledné dva s fraxiparinom a duphastonom aj tak to zle dopadlo
Tiež mám ten syndróm a hematologicka mám výsledky len trochu nad že podľa nej to nespôsobuje.
Tak že už ťažko povedať. 😏

monchichichi
24. nov 2018

@alenka10101 a reprodukcna imunulogia je ok?

alenka10101
24. nov 2018

@monchichichi áno všetky výsledky sú dobre a už sa ani na iné nedá ísť mám všetko 🙄

pianina
24. nov 2018

@alenka10101 no s fraxiparinom som a ja potratila a anopyrin?

alenka10101
24. nov 2018

@pianina ked som otehotnela tak doktorka povedala ze staci fraxik ,no nestačil
Ja beriem aspirin