• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Syndróm P(re)CO? II

24. marca 2017 
jancos
zuzu

diki za odpoved...inac priznam sa, ze som trosku prekvapena, ze duph. moze stopnut ovulu, lebo dr. mi dnes vysvetlovala na obrazku ako funguje...a podla jej vyjadreni nema absolutne ziadny vplyv na ovulku, iba na sliznicu - metrnicu....ale bohuzial ako citam tak ma....
skusim a dam vam vdiet ako to ide... doposial som mala pocas predosleho roka kazdy masiac ovulku....

jancos drzim palceky...nech to vyjde :slight_smile:
13. jan 2010 o 22:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dik, bea,
inak aj ja som nechcela verit, ze by duph mohol blokovat ovu, ale mozno na tom nieco je, stale si nie som ista, ale baby tu maju s tym vacsie skusenosti. ja som duph brala rok a ovu nebola, potom som vysadila a po 2 az 3 mesiacoch prisla, ale to mohlo byt ovplyvnene aj inymi liekmi, brala som vselijake prirodne, tak ktovie.
aj tebe drzim palce:slight_smile:
13. jan 2010 o 22:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zuzu aj tebe drzim palceky...velmi, velmi....
a beries duph?
13. jan 2010 o 22:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Vdaka za podporu, ale ja si fakt nie som ista, ci bola ovulka, vsetko okolo toho je take cudne - ked si citala . Shaarka si mysli, ze skor nie. No ved uvidime. Ale na // sa vobec necitim...
Ale tebe drzim prsteky, aby si mala // a bolo vsetko OK. Mas uz jednu kocku, tak sa podari aj druhe babo, nebojaj.
To hsg je co? Ako to prebieha? Robia to len v nemocniciach ci aj gynekologovia na ambulaniciach? Lebo by nebolo zle vediet ci je toto v poriadku...

A o tu sliznicu nevies?
13. jan 2010 o 22:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jancos asi mi neostava nic ine ako vyskusat a uvidim...ak by som zistila, ze mi to robi problem, tak hned pojdem za dr... a asi ani nemam velmi na vyber, ked mi dnes dr. zistila, ze mam hladku sliznicu...tak asi je to problem a aj ked ovula je ale babo sa neuhniezdi.... som z toho vsetkeho smutna...ale aspon trosku mam nadej, mozno to vyjde....uvidime...
13. jan 2010 o 22:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
bea, vobec nemas byt preco smutna, naozaj, ta sliznica sa upravi duphastonom, neboj.


zuzu, ak dobre viem, tak v case okolo ovu by mala byt okolo 1 cm. ja som bola na 6.dpo a bola 12 mm a dr.vravel, ze je super a potom na 10.dpo a bola 13 mm a tiez vravel, ze super.

hsg robia asi len v nemocnici, neverim, ze by to niekto robil ambulantne, mne pritom prislo tak zle, ze traja anesteziologovia ma kriesili, ale niekto to znasa bez problemov, mozno zavisi od toho, ci to je priechodne, lebo ak nie, potom je to podla mna viac bolestive.
lezis pod takym pristrojom /asi rontgen/, pichnu ti z dola kontrastnu latku/neviem presne kde, ci do posvy alebo inde to mieria/ a robia snimok, ci latka prejde vajcovodmi. jedna baba, co isla prva to absolvovala a ani nepipla, ja som tam skolabovala, tak asi som padavka, ale bolelo to riane a potom sa mi tocil svet a bola som mimo... nebolo mi ale do smiechu...
13. jan 2010 o 22:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
bea ked mas ovulaciu a tvoj drahy je v poriadku, tak si na velmi dobrej ceste :wink:

Ja Duphaston beriem, ale nie podla rady lekara :grinning: , zacala som az na nejaky 21 DC, ked doktorka z ultrazvuku potvrdila, ze ovu bola - podla nej. U

Jancoc - no hm, ja som tiez padavka, preto sa zatial snazim vyhybat laparke. Ale toto je aspon bez anestezy pri plnom vedomi...Nejako aj nieco umrtvuju, ci to neboli ked je vsetko priechodne? Mna by isto tiez kriesili, mna zo zaciatku kriesilla aj kazda doktorka pri odberoch krvi, teraz v poslednej dobe je to uz lepsie - asi som zvykla :grinning: co my zeny nevydrzime :wink:
13. jan 2010 o 22:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zuzu, nic neumrtvuju, a niekto to zvlada ok, tak sa netreba stresovat, ale s tou krvou som to mala aj ja tak ako ty, teraz uz to je ok :slight_smile:
14. jan 2010 o 07:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte zienky ja som dnes takto
http://www.fertilityfriend.com/home/2bd5ea

stracam sa tu, tak vela pisete, okrem toho vy uz toho mate vela za sebou, tak neviem pridat vlastnu skusenost, alebo nazor :wink:
14. jan 2010 o 08:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
babule co hovorite na HP? som 4 den cyklu - v podstate 5 ale kramy zacali neskoro vecer tak neviem v zatvorke su ich normy:

LH 3,9 (2,4-6,6)
FSH 4,8 ( 3,4-21,6)
Estradiol 94 ( 77-921)
progesteron 0,5 (0,3-0,95)
Prolaktin 24,3 ( 1,2-29) ???? norma inde co som nasla ale je do 13,4???
testosteron 3,18 ( 0,45-3,75) norma inde od 0,07 do 0,65 ???
14. jan 2010 o 10:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
pravdu povediac ja si myslim,ze duphaston tu teplotu asi trosku ovplyvnuje...moze grafy LF bez duphastonu byvali dost skackave - ale ako som brala duphaston tak sa drzia v linii krasne hore..mam pocit -ze to ovplyvnuju...
14. jan 2010 o 11:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
katkajurko ja teraz pozeram do spravy od endokrinologicky a okrem prolaktinu a testosteronu nemam nic v norme. :frowning2: Len mam tam take cudne jednotky popisane, tak neviem nakolko sa tym mam riadit. Kukla som aj tu stranku co dala Lauritka v grafoch a trosku si tak narychlo precitala suvislosti medzi hormnomi. No a vychadza presne to co mi hovorili, hyperandrogenny stav, lebo mam zvysene hormony, ktore produkuju nadoblicky, no a to sposobuje aj PCO a teda anovulacne cykly. Ja som sa tak nadejala, ze sa mylili. A este k tomu som zacala vcera na 13 DC aj s ovu testami a zatial biely, nic, ale tak ked mam nizku hladinu LH, tak to je potom normalne. Vcera som bola optimistka, dnes zacinam pochybovat ci bude ovu. Mam nizky estradiol a ten sposobuje vylucovanie LH a FSH, takze jedno s druhym suvisi :frowning2: Cize jasne z toho vychadza, ze ovu nemam.
14. jan 2010 o 11:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kolko ho mas?

ja som v pomykove ci mam ten prolaktin a testosteron ok alebo nie... na dalsi odber pojdem o 10 dni...potom znova o 7 a potom po ovuli ak bude...

katka marek uvidis co bude dalej - ak by si neovulovala vobec je tu stale moznost clostylu - lebo to je presne estrogen
14. jan 2010 o 12:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kati, u nas v labaku maju tie normy, co mas ty v zatvorke, takze podla nasho labaku by si mala prol. a test. urcite zvyseny :unamused: ten testosteron u teba ma az tak netrapi, ten skace. ale prolaktin je dost velky :unamused:
14. jan 2010 o 12:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
pockaj shari - v zatvorke alebo za zatvorkou? lebo do tych noriem v zatvorke som sa zmestila predsa - ja mam prolaktin 24,3 a norma je do 29
a testosteron mam 3,18 a norma je do 3,75 :fearful: :fearful: :fearful:

ale to za tymi zatvorkami je z internetu a tam je to uplne ine - hlavne ten testosteron... ale dva krat som sa na tie normy pytala... neviem -uvidim co lekarka na to

ale na prolaktin su tabletky,nie?
14. jan 2010 o 12:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no estradiol mi pise, ze mam 15,0 pg/ml (ale nie som si ista tymi jednotkami, lebo vsade to mam inak)
progesteron oznaceny ako OHPRO (si len myslim, ze to je progesteron) mam 1,54 ng/ml,
testosteron oznaceny sko F-TEST 2,4 pg/ml
FSH mam 3,1 bez jednotky
LH 2,1 iu/l
a potom tam este mam DHEAS 377,0 ug/100 ml, toto je tiez nejaky hormon nadoblicky
ASD 4,2 ng/ml

Cize mam v tom dost chaos, okrem toho neviem, ktore hormony su z 5 DC a ktore z 22 DC
14. jan 2010 o 12:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a prolaktin tu ani nemam, teda ak sa neoznacuje ako ASD
14. jan 2010 o 12:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tu som nasla dalsie biochemicke tabulky a su to referencne hodnoty-ktore sa dost zhoduju s mojimi ale aj podla tychto mam ten prolaktin vyssi

http://www.klinickabiochemia.sk/download/biochemia.pdf
14. jan 2010 o 12:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a inak ja som uz raz mala s prolaktinom dost problem-ked som mala zapal zaludka a brala som na to lieky - ktore na neho vplyvaju-normalne som mala mlieko!!! musela som ich okamzite vysadit...
14. jan 2010 o 13:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak u mna bude iny problem, ja ten prolaktin mam asi v pohode. Ja som skor "muz", tak mne sa mlieko netvori :grinning:, trosku srandicky na pozdvihnutie nalady. Ty si svoje telo a hormony zmiatla, si mysleli, ze si po porode :wink:, no a to je logicky dovod preco nemas niekedy ovulku, lebo aj dojciace zeny maju vacsinou bloknutu ovulku. No a kedze stres ho zvysuje, pre teba je mozno cestovanie stresujuce, aj ked len podvedome a tym padom sa zvysi a blokne ju. No a teraz sa stresujes, preco nevies otehotniet, tak sa ti znova zvysil.

Ale ja mam nejake cudne jednotky, jedine co sedi je LH a FSH, tak neviem preco je to tak. Vacsinou su referencne hodnoty uvadzane nmol/l a pod, ja tam mam g/ml, takze to neviem porovnat.

Podbrusko citim aj dnes, teda vajecniky, ale hlien zatial nenasvedcuje, krcok je vysoko, makky a otvoreny, som z toho zmatena, uvidim aky bude dnes ovu test :unamused:
14. jan 2010 o 13:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ano na prolaktin vplyva aj stres to je pravda

inak zhodou okolnosti som vcera nezapla saty-cez chrbat a prsia!!§ ja som vzivote nepribrala do prs -ale teraz uz par dni vam tu vypisujem ake ich mam zdute-to podla mna ten prolaktin robi

mas pravdu-vsetko to do seba zapada

este mi krsna volala ze nemam ziadne tuky! ze mam jest chleba aj s maslom-ze mam strasne nizke triglyceridy a ja tu od vcera stresujem ako som pribrala!!! no som v soku
14. jan 2010 o 13:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
juj este ma napadlo, katka mn strasne boleli prsia, ked som mala zvyseny prolaktin este davno,

ja som brala potom parloder.
14. jan 2010 o 13:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja som mala teraz na obed cerealnu zemlu s maslom, ja by som praveze nemala take jest, mam vysoky cholesterol a to nie je dobre, ale ked ja milujem maslo, potom mi je z neho az zle. :confounded:
14. jan 2010 o 13:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kati, sory, nie tie v zatvorke, ale tie dalsie normy som myslela :sweat_smile:
no hej, prolaktin je svina :grinning:
inak ja by som asi verila tej nizsej norme, (do 13,4)
tk sup sup, nieco na to, a budes ok! :wink:
14. jan 2010 o 13:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lauri aj mna teraz boleli a uz nebolia ale uz dost dni sem vypisujem ako ich mam zdurene..aj mm si to vsimol..a vcera zhodnotil ze furt su take...

no kedze toto mam sukromny odber - nesiem to buduci strvrtok novej gynde - co ona na to - moze mi aj ona na prolaktin nieco predpisat alebo to ona nie?
14. jan 2010 o 13:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
katka, s prolaktínu by som si nerobila takú hlavu... moj starý endokrinolog sa zasmial, keď som mala prolaktin okolo 35 /ak dobre pamatam.../.. vravel že TOTO VAM MAM LIECIT?? vraj mi mohol skočiť len z toho že som zbadala injekciu....
a môj názor je, že kedže máš ovulku, tak v tom problém nebude... nerozšramoť si ovulkovské cykly - treba skôr riešiť LF fázu a otehotnenie... zvýšený prolaktín by ti skôr blokol ovulku aj krámy... a cykly máš pekné, Katka...
Nechytaj sa Prolaktínu - podla mna je OK... uvidíš ako dopadne HP v čase LF...
14. jan 2010 o 13:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a inač... tie normy sú podla mna na figu... ved je to to isté, ako"normovanie cyklu", že ak nie je ovulka do 16dna, tak je anovulák a ženu vyhlásia za neplodnú a ked chodí mrcha neskôr jak po 35dnoch, tak že už má závažnú poruchu...
pokiaľ nie je v HP niečo NAOPAK, alebo aspon o 30-50% prekročené, tak to už je dôvod na riešenie problému....
14. jan 2010 o 13:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no sara praveze nemam vzdy ovulku

doteraz pokazde ked sme cestovali som ovulku nemala - tri krat od kedy meriam (teda od aprila) - a prave prolaktin reaguje na stres - stres z cestovania - zvysi sa mi prolaktin-tak blokol ovulu... uvidim hlavne tento cyklus - pretoze mal by to byt podla mojich vypoctov anovulak - ale uvidime...

no ten prolaktin mam dvojnasobny ako je norma - to je o 100% navyse predsa... :sweat_smile:
14. jan 2010 o 13:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kamos gyndos z ciech mi napisal ze ten HP je uplne v poriadku...

ze LH a FSH su krasne a z najvacsou pravdepodobnostou aj ovula bude pekna... tak co ja viem uz :grinning:
14. jan 2010 o 14:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
katkaajurko, ak máš na papieri normu - tak sa to porovnáva s tou normou... a nie s hocijakou ktorá existuje... má to asi nejaký dôvod, že to tam píšu...
takže nemáš prolaktín zvýšený....

dievčatá, nechcem zľahčovať... ale mnohé z vás hladáte a dokonca VIDITE problém tam, kde vôbec NIE JE...
PRECO? nechápem... ma to až hnevá... STRES je náš najväčší nepriateľ, lebo si ho privodzujemé same... a vieme ho ovplyvniť...

som sa trochu nahnevala... :angry: :angry: :angry:
idem si šúľať z novín ruličky a hádam niečo upletiem... :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
14. jan 2010 o 14:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok