icon

Syndróm P(re)CO? II

hiva
3. jún 2009

Tak Vas vsetky vitam v druhom pokracovani nasej diskusie o syndrome PCO....v prvom fore sa podarilo viacerym dievcatam (napriek tejto nie zrovna najprijemnejsej diagnoze) stat sa mamickami. Tak nech taketo uspechy v hojnom pocte pokracuju aj v tejto druhej serii 😉

chlpacik
11. jan 2011

@ninan2 jj napisem, odpoved mi staci do 21veho 🙂

erickaa
11. jan 2011

Nazdar ženy 🙂 Máme sa? Ja sem teraz vôbec nechodím, už mi z toho hrabalo...tak kašlem na všetko 😀
Ale @slivocka tebe veľmi gratulujem a tíško závidím 😉

ninan2
11. jan 2011

@chlpacik tak to je dost casu 🙂 No a otehotnenim veru este zdaleka nie je vsetko vyhrate... ale tym sa ty zatial urcite nestresuj 😀

ninan2
11. jan 2011

@erickaa Cau, vidim ako sem nechodis, ked hned reagujes 😀 Co nove?

erickaa
11. jan 2011

@ninan2 fakt, som tu teraz prvý krát za 2 týždne, to je náhoda 🙂 U mňa nič nové na svete, dnes som 29. DC, čakám, či príde mrcha... Tento mesiac som absolútne bez medikamentov a cítim sa fantasticky 😉 Aj vyrážky mi zmizli z ksichtu, tak to bolo z tých hormónov všetkých. No ale, teraz som fakt zvedavá, čo na to môj cyklus 😕 TAk ticho dúfam, že mi mrcha príde aj sama a že to neni so mnou až také zlé. 😀

ninan2
11. jan 2011

@erickaa nechcela by si radsej dufat, ze MS vdaka tehu nepride? 🙂 Dalsi cyklus nieco planujete s liekmi a CAR?

erickaa
11. jan 2011

@ninan2 nejako sa tým teraz nezaoberám...Ak mi príde mrcha normálne, tak neplánujem nič, asi najskôr tak v marci - apríli znova CAR. Teraz sa zaoberám skúškami a každý víkend sme na horách a užívame si "mladosť" bez záväzkov 😀 Zima je moje obľúbené obdobie, tak si ju nechcem kaziť 😀 No, ale keď mrcha nepríde, tak budem musieť ísť k doktorke, čo sa mi vóóóbec nechce.. 😒

ninan2
11. jan 2011

@erickaa hmm jasne... Ja mam tiez teraz skusky. No inak zavidim ze sa mozes lyzovat, tiez by som hned sla 🙂

erickaa
11. jan 2011

@ninan2 neuveríš, ale na svah som sa ešte nedostala..hihi. Posledný víkend bol odmäk a ešte aj pršalo..ho hrúza. A tento víkend to lepšie nebude..TAkže asi až koncom mesiaca sa konečne dostanem aj na svah 😀

ninan2
11. jan 2011

@erickaa aha fakt, teraz je dost teplo... Tak treba ist do Rakuska, casovo to vyjde podobne 🙂

erickaa
11. jan 2011

@ninan2 Zas až taký športovec nie som, aby som nevydržala 🙂
No nič, idem sa ja učiť...sa tu zatiaľ majte krásne a tehotnite naďaľej 😀 Ja zas niekedy znova zavítam...pááááá

bonduele
11. jan 2011

@chlpacik my už máme spermiogram za sebou, naštěstí dopadl dobře. Měli jsme na výběr dvě možnosti - buď dovézt vzorek do hodiny (nejlépe v podprsence aby se udržela teplota) nebo odběr přímo na místě u doktora. Výsledky jsme věděli asi za 3 hodiny po podevzdání. Bylo nám řečeno, že standardně se dělá ten spermiogram 2x (podruhé za 14 dní). Prý jednou může být úplně v pohodě a pak zase úplně špatný, takže se to pak nějak propočítává a průměruje. My teda byli jenom jednou a to mojí mudře zatím stačilo.

bonduele
11. jan 2011

@ninan2 snažíme se od října 2010. Brala jsem 10 let HA a vůbec jsem netušila, že jse se mnou něco v nepořádku. Pak jsem po vysazení antikoncepce nedostala MS a těhu testy byly negativní, tak jsem šla na kontrolu a tam mi doktorka řekla, že mám PCO. Jinak mám cykly úplně děsně nepravidelný. Vlastně bez vyvolávačky jsem MS nedostala. Posledně jsem MS dostala 6. den po vyvolávačce a to jen takový špinění 3 dny. Dneska jsem 56DC a 8. den po vyvolávačce a MS nikde. BT neměřím, ale chtěla jsem s tím začít po tý operaci.

medullienka
11. jan 2011

@chlpacik co mam info, tak odber vam spravia bud v centre alebo u nejakeho sexuologa - napr. Dr. Kubis v BB a vysledok by mal byt do 1 hodiny. Bud vam daju nadobku tam, alebo si kup sterilnu nadobu v lekarni 🙂 A pred tym nemozte mat sex tak 3-4 dni a ani partner by nemal nic vylucovat 🙂

kaciatko81
11. jan 2011

@bonduele mne po agolutine vraveli, ze by ms mala prist do 2 tyzdnov

medullienka
11. jan 2011

@ninan2 no aj do tej temy obcas chodim 🙂 tak sa tam stretneme 🙂

bonduele
11. jan 2011

@kaciatko81 mě doktorka řekla, že by měla dorazit do 10 dnů. Jenže já mám problém v tom, že vlastně za týden mám jít na tu laparku. Jinak bych to asi tak neřešila. Jenom se trochu obávám, jestli není v nepořádku ještě něco dalšího když ani po agolutinu mi MS nepříde. Je to normální?

ninan2
11. jan 2011

@bonduele aha... no moze to byt aj tym dlhym branim HA ze su trochu problemy s cyklom teraz. A doktorka Ta uz posiela na laparoskopiu? Ako mala by pomoct... a este by som na Tvojom mieste vyskusala ten Femigard, vela bab s nim ma dobre skusenosti, podporuje ovulku, predlzuje lutealnu fazu, a nie su to ziadne umele hormony... Na tie mas este cas brat ich.

kaciatko81
11. jan 2011

@bonduele no obcas sa stava, ze nedostanes ani po vyvolavacke... myslim, ze vtedy skusaju vacsinou dalsiu, ale tak daleko sa snad nedostanes. neskusila si sa dr spytat, ze ako s tou operaciou? nemozu ti termin o par dni posunut? skus do seba naliat caj z cerstveho zazvoru 😉

bonduele
11. jan 2011

@ninan2 já jsem měla problém s cyklem už před braním HA, ale byla jsem ještě panna, tak mi doktorka nedělala vnitřní ultrazvuk a pak když už mi ho dělala, tak jsem brala antikoncepci, která to schovala. Jinak laparku mi doporučila hlavně vzhledem k mému věku (28). Mohli jsme to zatím zkoušet pomocí hormonů, ale já jsem strašně netrpělivá, tak jsem nechtěla ztrácet čas.

erickaa
11. jan 2011

@ninan2 ninka, ja som pred chvíľkou ocikala pepino test 20 citlivosť a je tam duch..strašne slabý, ale ja ho vidím.. Ale to asi iba presvitá alebo čo.... 😕 😕 😕 No tuším mi zasa hrabe! Ale ešte na žiadnom teste som ducha nemala, vždy boli snehobiele.. 😲

ninan2
11. jan 2011

@erickaa nekecaj... Nemas Mamatest 10? Predavaju v Poluse. Okamzite tam bez a rano vyskusaj. 20 citlivost mne takto na zaciatku velmi slabo vysla, ale na 10 to uz bolo super viditelne... /Aj tak potrebujes ranny moc, teraz nemas uz velku koncentraciu HCG.../

erickaa
11. jan 2011

U nás v baraku je lekáreň, ale ja sa bojím..ja tam ani nejdem.. 😕 Som to aj odfotila, ale na fotke to neni moc vidno, asi si to len namýšľam!

ninan2
11. jan 2011

@erickaa no vo vacsine malych lekarni Mamatest nemaju, takze tam ani chodit nemusis... skus dat fotku 🙂

erickaa
11. jan 2011

však kúpim hocijaký desiatkový.. ešte čakám, kým príde priateľ domov a posúdi, či mi hrabe alebo nie.. 😔 Tak idem dať fotku, ale nič tam podľa mňa neni vidno..ale voľným okom vidím..

erickaa
11. jan 2011

@ninan2 už som to tam dala...

ninan2
11. jan 2011

@erickaa len neviem ci sa robia aj ine 10ty - tusim este RapidClear, ale ten je ovela nepresnejsi. Kazdopadne, ak chces silou mocou testovat este dnes tak OK, ale 100x lepsie to bude vidiet zajtra rano.

erickaa
11. jan 2011

@ninan2 poslala som priateľa do polusu, on blízko robí... tak, ak budú mať, tak budem rada...

ninan2
11. jan 2011

@erickaa no dobre, tak potom 1 vyskusaj, a dalsi rano 🙂 A davaj priebezne vediet co a ako 🙂

erickaa
11. jan 2011

@ninan2 ak ma dovtedy neporazí, dám vedieť.. držte mi prosím palce