Tabletky Esmya
Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?
@tamimacko Ahoj.držím palečky at dobře dopadne.
@iii111 ahoj, nie je to pravda, kamoška to dobrala a potom zhodnotí lekár, či treba/netreba operovať, ona už nemala aj sa jej zlepšil stav, veľmi krvacala pri menštr., ale sa jej tam vytvorila cysta , ked brala lieky, mne to iste, dočítala som sa, že je to vplyvom liekov, ja som napokon začala brať lieky až v sept., čoskoro končím, bola som na kontrole a primár povedal, že je to ok, uvidíme po dobratí ti dám vedieť, už mám len 25ks, čo je najhoršie, že mám hroznre návaly, lieky naozaj vyvolajú umele klimakterium, už aby som mala potom, mne myomy nezavadzali, ale menzes som mala po 45-50 dnoch koli nim, teraz tam mam cystu, ktora ma bolí pri pohl. styku, tak som trošku rozčarovana, snad po dobratí budem ok, držím palčeky, zmen lekára, lebo to je blbosť
@saxana15 Ahoj, ja som podstupila operaciu u Dr. Bielika, moj gznekolog mi chcel odstranit celu maternicu a spriechodnil mi vajcovod po sterilizacii. Je to uzasny clovek a lekar a moj nazor, ak ti nepomoze on tak uz asi nikto. Vela zien mu vdaci za to ze sa napriek zlym prognozam stali maminami. V januari idem k nemu na HSG a potom sa budeme pokusat o babatko. Ja mam 38 rokov a stale mam sancu 🙂 drzim palce, chod k nemu na konzultaciu a budes vediet na com realne si
@ingrid0105 velmi pekne dakujem, urcite mu zavolam a objednam sa u neho. vdaka 🙂 a tebe drzim silno palce !!!
@saxana15 Teraz som si spatne precitala tvoj pribeh, netreba sa bat zasahu do maternice, ja som mala myom 6x5x5 a som po dvoch cis.rezoch, 2 deti 18 a 19 rokov, ale mam noveho partnera a preto som to cele podstupila. Maternica sa pekne zahoji a naozaj nehrozi vacsie riziko ako u neoperovanych zenach. Bolest bola minimalna, starostlivost uzasna. A s tym spermiogramom sa neda nic urobit? Vitaminov je na to kopa a na oplodnenie staci naozaj len jedna sikulka co sa dostane do ciela 🙂 nevzdavaj to. Podla mna esmya tomu nepomoze, Bielik ju predpisuje len ak treba upravit krvny obraz kvoli anemii, co je pri myomoch bezne. Vie zoperovat aj 10cm myom, vsetko ti vysvetli a ukaze aj video a volba je vzdy na tebe stale. Neboj sa operacie, vzsledok v podobe vytuzeneho babetka stoji za vsetky utrapi.
@ingrid0105 partnerove spermie maju zly tvar, nedostanu a do vajicka. s tym sa neda nic robit, preto len IVF a bie pirodzeny sposob. doktor povedal ze sa to nepodari, ze jedna k milionom :( dva krat som IVf absolvovala, vybrali najkvalitnejsie spermie a mali sme 11 a 12 kvalitnych embryi. lenze po vklade do mojej maternice, v ktorej robia sarapatu myomy, sa prestali vyvyjat, vraj koli myomu, berie im vyzivu, ma 5cm a 2 cm. po esmyi sa nic nemeni. rozmyslem ci skusit dalsie IVF alebo ten myom odstranit, lenze som rok a pol po laparoskopii, vyberali mi velku cystu :( ak by sa dal myom vyoperovat cez posvu, sla by som do toho. nechcem uz jazvy na bruchu. som z toho na prasky. tolko penazi fuc, o tom ani nehovorim.a prirodzene sa stale nedari uz 3 roky. chcem poznat nazor dr. Bielika, lebo moj gynekolog a aj odbornik v CAR sa k tomu moc detailne nevyjadruju. dakujem, ze si mi napisala a poradila. drzim palce a podporujem aj teba.
@modrooka172 ahoj moja no ja som bola vcera u lekara a ten mi povedal dve spravy dobra ze sa mi zmensil myom po esmii 🙂, ale ta liecba je jednorazova..tak mi moze rast aj nemusi..a ta druha sprava, ze ked chceme druhe babo tak cim skor bo som mu vravela ze este jedno by sme chceli..za taky rok dva..on mi vravel ze je to urcite riziko ze ten myom bude rast aj pocas tehu..☹ co som si uz zazila..ja som dva krat potratila a na treti krat sa to podalilo ale mala som v tehu problemi bo som pri kazdom tehu v druhom mes.krvacala ☹ ale mame sa rozhodnut do dvoch tyzdnou ☹ s mojim sme sa o tom rozpravali a moj by aj chcel len financne sme natom zle a moj to uz neutiahne ☹ ale zas cakat a nahodov uz potom nebudem moct mat deti a budem musiet ist na operaciu len ten myom je tak na hrane maternice ze je blizko ciev a ked nahodov pocas operacie praske co je mozne dojdem aj o maternicu :'( tak potom sa mozme rozlucit s dietatom...
@marunka123 no snad vsetko dobre dopadne a budeme moct mat dieta len moj je tvrdohlavy a ja neviem este ako mu to mam vysvetlit..☹ aby to pochopil..niesme prvy ani posledny co maju financne problemi..ach jaj mi zeny mame teda nadelen i:'(
Baby dnes v utorok 20:45 hod. Davaju relaciu o rozdnych liecbach myomov. Na STV 2. POZERAJTE...
@kuriatko31 tak to mi je ľúto ☹ My máme dve dievčatá- sú to už slečny, 20 a 17 ročné ...vždy som chcela mať aspoň 4 deti...ale človek mieni, Pán Boh mení...čo narobíme...som vďačná aj za to, že ich máme 😉 Ja som mala obidva tehotenstva rizikové...ležala som na udržiavaní od 3 mesiaca...bolo vysoké riziko potratu- tak som ležala a ležala , ale ako čítam, tak moje ťažkosti boli tak malinkými ☹ Držím palce, nech vám to dobre dopadne...nech je liečba účinná 😉
Som objednana u doc.Bielika o mesiac.som zvedava na jeho odborny nazor a zaroven sa bojim verdiktu. Baby drzte mi palce.tak ako drzim aj ja kazdej ktora zdiela rovnaky problem!
Drzim Ti palce velmi, verim tomu ze sa najde pricina tvojho problemu a podari sa ju odstranit. Doc. Bielik je velmi ustretovy, chapavy a vsetko ochotne vysvetli a nebude Ti slubovat nic co nevie spravit alebo co sa naozaj neda. Daj potom vediet ako si dopadla. Ja tam idem na HSG maternice - a ak to bude ok, tak sa mozeme pokusat o babo.
Ahojte dievčatá...
mňa čaká myomektómia (odstránenie myómu) koncom novembra, ale nie je vôbec isté, či neprídem aj o celú maternicu. Myóm je veľký a keďže už mám vek a dve deti keby som sama nechcela, tak sa s tým vôbec nebabrú a bez okolkov všetko vyhodia. Bojím sa ako všetko dopadne, no nechcem nič predbiehať...uvidíme. Už som tu písala niekedy, že liečba esmyou nezabrala, naopak myóm dokonca narástol za tri mesiace počas liečby dokonca o takmer dva cm. Držím všetkým bojovníčkam s myómami palce a veľa úspechov v liečení.
ahojte.
takze moja dnesna kontrola od jula : myom sa ani nezvacsil , ani nezmensil, dalsia kontrola o 3 mes.
takze pokracujem v mojej alternativnej liecbe, stale dufam, ze sa po istom case bude zmensovat 🙂
Tak baby ja zajtra nastupujem na odstraneni myomu v BB u uspesneho a velmi ustretoveho dr. Bielika.. 🙂
Myslite na mna... aj vam prajem skore uzdravenie... 🙂
@tamimacko At vše dobře dopadne přeju...
Tak som tu 🙂 Som v pohode baby. Moj myom mal 4,4x5 cm..
No a teraz krasne sny nech sa dobre vyspim 🙂
@tamimacko No super, som rada, ze to mas za sebou, prajem skore uzdravenie 🙂
Naozaj sa nieje coho bat dievcata 🙂 Dr. Bielik je proste anjel v bielom plasti 🙂
Vsetko prebehlo hladko a mozem povedat, ze som mala minimalne bolesti, ako len pri silnej menstuacii..
Operacia trvala 20 minut v plnej narkoze. Po prebudeni som sa citila velmi dobre, nebolo mi spratne, nevracala som a ani sa mi netocila hlava 🙂
Som velmi stastna.
@tamimacko Ahoj.Můžu se zeptat jak ti dělal operaci? Spodem,nebo bříškem? Jsem ráda,že ti dopadla dobře,Dr Bielik je prý hodně dobrý.Já jdu 3.12 do Prahy k dr.Márovi.Také asi nejlepší lékař v ČR. Ale už se trošku začínám bát,aby se to povedlo. Zkusí laparoskopicky a když se nepovede,tak řez bříškem.Spodem prý u mě dost obtížné. Přeji ti brzské uzdravení.
baby poculi ste uz o urino terapii ???
ze vraj sa tiez moze pouzit pri liecne myomov.. skusal to uz niekto ???
- Urinoterapia, kontroverzná, tabuizovaná, ale veľmi efektívna a lacná liečba. Odporáča sa orálne a obklady na podbruško (minimálne 3 dni odstatý moč zahriaty nad parou), asi 15-20 minút deňne.
@lauritka aku alternativnu liecbu skusas? skusali ste niektora caje od http://www.lecitel-jonas.cz/zenske-problemy/myom/ co si o tom myslite?

@saxana15 Ahoj.Na slovensku určitě dr. Bielik a v ČR dr.Mára. Já jdu v prosinci na operaci.Také se bojím,že se může pokazit,ale věřím,že to dopadne dobře.nic jiného mi nezbývá.otěhotnět jsme zkoušeli rok a nic.A dál čekat že mi myom pořád poroste nechci.Měla jsem ho už 10 cm a ted se zmenšit na 7,5cm.Když ted nepůjdu,pak mi vemou celou dělohu a ted mi pan dr.Mára nabídl laparoskopii a pokud by nešla tak řez.Ale řekl mi,že myom odstranit půjde.Držím palečky.