icon

Tabletky Esmya

ewelyna17
9. nov 2012

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?

rous
31. dec 2013

@laurinka ahoj . Vy sa snazite otehotniet, vsak? Nevravel ti lekar,ze to moze byt dovod neuspechu? Nam sa tiez nedari, mame za sebou 3 neuspesne IVF. Celkom vysoky vek 39. mm43 a neviem co s tym...

jane35
2. jan 2014

Tabletky Esmya som brala 3 mesiace a myom som mala 4 cm. Pri kontrole som očakávala zmenšenie myómu, no žiaľ myóm sa mi nielenže nezmenšil ale sa mi ešte aj zväčšil o 2 cm. ☹
Už som objednaná na operáciu.
Týmto chcem povedať, že asi nie každej sa ten myóm zmenší po užití týchto tabliet.
Prajem Vám, aby ste boli ten opačný prípad ako ja.

marieria123456
6. jan 2014

@ingrid0105. Ahoj, mas jeste volne to plato?. Hned bych si ho koupila! Ria

marieria123456
6. jan 2014

Nevite zeny z cr prosim v jake nemocnici nebo jaky lekar predepise esmyi? Muj gynekolog mi ji napsal ale pripsal - hradi pacient a na to nemam davat 4000. Za jakekoli rady a tipy budu vdecna

tamimacko
7. jan 2014

Na SK sa za jedno balenie ESMYI doplaca okolo 15 €

ingrid0105
8. jan 2014

@marieria123456 ahoj este ho stale mam.....

tamimacko
9. jan 2014

@marunka123 Ahojik spodom mi to robil, No musim ist este raz o 2 mesiace a to laparoskopicky..
Narastol mi myom za 2 mesiace 5x5 cm.. :( Ale ten uz nieje v maternici ale z vonka maternici,, Preto laparoskopicky

marieria123456
9. jan 2014

@ingrid0105 pošli mi na sebe prosím e-mail abych ti mohla poslat adresu, dekuju!

ingrid0105
10. jan 2014

ingrid0105@azet.sk

marunka123
10. jan 2014

@marieria123456 Ahoj.V ČR hrazená Esmya není.Mě jí napsal také můj gynekolog a platila jsem 4100 za jedno balení.Ale myslím,že tady psala nějaká paní,že jí doktorka napsala Esmyu nějak na nemocnici a že doplácela 400 kč.

marunka123
10. jan 2014

@tamimacko Ahoj.To ti narost nový myom? Hned po operaci? No toho se také bojím ☹ Já v prosinci byla na laparoskopii.Odstranili myom 9cm.Držím palečky,at dobře dopadne a ty hnusáci at už nerostou.M.

tamimacko
10. jan 2014

Marunka kusok mi tam nechali , aby neporusili stenu maternici...a on ten myom zacal zas rast.

marunka123
11. jan 2014

@tamimacko Aha,aha.Tak držím palečky.At dobře dopadne a myom odstraní.

modrooka172
12. jan 2014

Ahojte...tak moje očakávania , že Esmya mi aspoň trošilinku uľahčí život a to tým, že mi myóm zmenší sa už úplne rozplynuli :(...počas liečby som necítila žiadne zmeny, reakcie na liek- nič...o tom som už písala...a počas tých 3 mesiacoch som sa aj tak obávala, či vôbec na Esmyu nejako zareagujem- keďže nič som nepociťovala. A k reakcii nedošlo, ešte si jeden myóm aj narástol...liečbu som ukončila v októbri...keďže liečba bola neúspešná, tak som mala termín na odstránenie myómov- laparoskopický, ale čo čert nechcel,ochorela som- nastúpila teplota, kašeľ a musela som užívať ATB...takže sme zákrok odložili, že po novom roku dáme nový termín. Teraz mi bol spravený kontrolný USG...a ostali sme s lekárom v šoku- myóm sa mi od októbra tak zväčšil, že je potrebné vybrať celú maternicu...inej pomoci niet ☹ . Tak mi teraz vkuse napadá myšlienka, či Esmya nebola takým životabudičom pre tie moje myómy...zajtra idem na kyretáž...a do konca januára by som mala byť aj po zákroku...som z toho všetkého veľmi smutná a sklamaná...neviem, či nie sme medzi tými, čo testujeme Esmyu ☹

tamimacko
13. jan 2014

@modrooka172 Ahoj.. to mi je luto. Som natom presne ako ty. Po operacii myomu mi narastol o mesiac dalsi a vacsi. Brala som tiez Esmyu 3mes. No nezabrala. Teraz o 2mes cakam na dalsi termin operacie myomu. Ja si nenecham vziat maternicu. ACH JAJ ☹

marunka123
14. jan 2014

@modrooka172 To je mi moc líto.Jak máš velký myom? Mě odtranili 9cm laparoskopicky,ale musela jsem vyhledat odborníka.U nás mi nabídli vzít celou dělohu a to jsem nechtěla.Pokud nemáš děti,zkus vyhledat nějakého odborníka.U vás na slovensku je prý výborný dr.Bielik. Protože jde operativně odstranit jen samotný myom ikdyž je velký,pokud není vrostlý do celé dělohy.Držím palečky.

modrooka172
15. jan 2014

@tamimacko Ahoj ...ja už nemám ani slov, ako som z toho všetkého unavená a znechutená ☹ Mne musia odstrániť maternicu, lebo myóm je veľmi zle uložený, mimo stenami maternice- keby bol z vonku alebo z vnútra maternice, tak to by nebol problém...a pri zväčšení mi už zasiahol celú maternicu a tak ju zdeformoval, že bol problém spraviť kyretáž ☹

modrooka172
15. jan 2014

@marunka123 Ahoj...no my sme spočiatku zvažovali, že na odstránenie myómov pôjdem do BB za doc. Bielikom...ale po zistení, ako myóm narástol - vraj už nie je čas na čakanie ☹ takže narýchlo mi spravili kyretáž a ako náhle mi prídu výsledky z histológie, tak idem na operáciu- hysterektomiu . Ja sa od piatku, od kedy som sa dozvedela, že nebudú odstránené iba myómy, ale celá maternica, neviem sa z toho spamätať...detičky už mám...sú to už dospelé slečny- mám 42r...ale aj tak sa mi zdá, že je to priskoro. Ale až nie je na výber 😢 - mám obavy , aby sa to nezvrhlo a bolo by ešte horšie... 😢
Ďakujem za podporu a myslím tiež na vás...všetky, ktoré zápasíme s myómami .

tamimacko
17. jan 2014

:(

noemi0311
17. jan 2014

To svinstvo ESMYU, by mali stiahnuť z lekární.....robí viac škody, než osohu. Ja už mám tiež operáciu za sebou po neúspešnej liečbe esmyou (myóm narástol z 8 na 11 cm) a keby som ju neodkladala, mohlo to byť menej drastické.

ewa_pp
21. jan 2014

Ahojte, aj ja sa k vám pridávam 😒
Na preventívke mi dr zistil, že mám asi 1,5cm myóm. Rok predtým tam nič nebolo. Hneď mi navrhol liečbu Esmyou a po 3 mes. laparoskopiu. Bola som v takom šoku, že som sa ani na nič nepýtala. Po dvoch mesiacoch užívania, som sa šla informovať, čo to vlastne beriem a čo bude následovať.
Vysvetlil mi, že Esmyu mi naordinoval preto, lebo ma ľudovo povedané úplne odstaví, aby ten myóm nerástol....ale ako som čítala predošlé príspevky, tak opak je pravdou, teda v niektorých prípadoch.
Zatiaľ som nebola na ultrazvuku, čiže neviem, či tie tab. majú na mňa nejaký pozitívny účinok. Okrem toho, že sa mi stopla menštruácia, tak mám len návaly tepla...ako v prechode (údajne).
Môj dr sa ma snažil uistiť, že podľa neho je táto liečba dobrá (tab + operácia). Ale dnes som sa rozprávala s iným dr. a ten sa radšej prikláňa ku konzervatívnej liečbe...teda žiadna operácia.
Podľa neho, každá manipulácia v dutine môže zhoršit otehotnenie, a myom je veľmi casto sa vyskytujúci nález, u množstva žien. Poradil mi, aby som urcite rok pri tejto veľkosti počkala.
Lenže po operácii by som aspoň rok nemala otehotnieť, aby sa mi neroztrhala jazva na maternici, prípadne kvôli iným pooperačným ťažkostiam. to budem mať 28rokov. Ak by som ďalší rok čakala, z 1,5cm myomu sa môže stať 3cm alebo viac. Potom bude operácia nutná a čakať ďalší rok, tak to budem mať 30. Bože, fakt neviem, čo mám robiť.

lauritka
24. jan 2014

@ewa_pp myslim ze tiez este taky maly myom netreba riesit.. 😨

lauritka
24. jan 2014

@ewa_pp a vobec n ej pravidlo, ze musi rast, take male myomy sa len pozoruju.. skus trosku alternativu liecbu, mozno zaberie.. traviace enzymy, jod, lapacho cajik a villacora. obmedzit mliecne vyrobky, zdrava strava,
http://www.naturaevita.sk/index.php?pg=19&id=40

ivaaanka
27. jan 2014

Ahojte, skúsim aj ja prispieť, mám takisto myóm mal skoro 4cm a lekár mi takisto chcel predpísať esmyu ale ja som chcela skúsiť najprv niečo iné. Jedna pani , ktorá sa zaoberá makrobiotikou mi povedala z vlastnej skúsenosti, že ona mala takisto myóm a jej zmizol. A upravila stravu, vylúčila úplne na tri mesiace všetky bielkoviny, takže žiadne mäso, mlieko, proste žiadne bielkoviny ešte ani strukoviny lebo aj tam sú bielkoviny, iba obilniny a zeleninu. Povedala, že z toho dosť schudla ale že iné problémy nemala. A myóm sa jej úplne stratil, poznám ju osobne a viem, že by si to nevymyslela. Tak ja som to skúsila ale vydržala som len mesiac ale myóm sa mi zmenšil o pol centimetra, čo je úspech, pretože dovtedy stále rástol a dosť rýchlo. Tak keď som bola u lekára sa ho pýtam, že môže sa zmenšiť ako sám od seba a on, že nie že to nie je možné hovorím ale veď sa mi zmenšil a on nič na to nepovedal. Ale ani som mu to nespomínala, pretože podľa lekárov bez bielkovín človek nemôže existovať ale ja som mesiac vydržala, po mesiaci som išla na odbery krvný obraz som mala taký dobrý ako nikdy, stále som anemická a vtedy som nebola. Toľko moja skúsenosť, len nemám pevnú vôľu a tie tri mesiace by som to určite nezvládla a ani mi to práca neumožňuje keďže chodím do Rakúska robiť do hotelov a strava čistá katastrofa každý deň mäso. 😠 Tak som si nechala predpísať esmyu teraz od konca roka ju beriem, som zvedavá, keď pôjdem na kontrolu, že ako to vyzerá, nežiadúce účinky nemám žiadne, prvý týždeň som bola vyhádzaná. Ale odvtedy nič akurát ešte nafúknuté brucho vyzerám ako tehotná. 🙂 A na operáciu odmietam ísť dúfam, že sa zmenší celkom alebo zmizne.

ewa_pp
27. jan 2014

@lauritka Teraz čítam, že bielkoviny môžu zväčšovať myomy????
Lebo cca rok som na Dukanovej diéte = biekovinová diéta!

lauritka
27. jan 2014

@ewa_pp no tak vidis, asi to pomahal ako pisala ivankaa.. ja tomu verim, ze stravou sa da vela dosiahnut, len ide o pevnu volu :D ja by som asi tiez nevydrzala.. 😅

lauritka
27. jan 2014

@ewa_pp ae ty mas myom ci ??

ewa_pp
27. jan 2014

@lauritka mám, ale pred rokom som nemala. cca rok držím dukanovú dietu. a teraz po roku mi našli myom. Je dosť možné, že som si práve touto diétou privodila myom

ivaaanka
27. jan 2014

@ewa_pp asi na tom niečo bude, ja som myóm napríklad nemala ale mne museli zobrať jeden vaječník, lebo bol nefunkčný mala som na ňom dermoidnú cystu a mesiac po laparoskopii sa mi objavil myóm. Ale mal len jeden centimeter a už od vtedy v máji bude 6rokov tak narástol na 4cm. A tá esmya ináč to som ako vôbec nevedela, že niekomu vôbec nepomohla a ešte sa zjavil druhý myóm, alebo narástol ten pôvodný. 😠