icon

Tabletky Esmya

ewelyna17
9. nov 2012

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?

viva5
14. máj 2014

@kristulkamarulka asi si chorá

alexandra23
19. máj 2014

Dobrý deň, chcem sa opýtať na vašu skúsenosť pri užívaní lieku Esmya, čo sa týka libida - zmenila sa vám niektorej chuť na sex pri užívaní? ďakujem za odpovede.

gjannka
19. máj 2014

Ahojte, mate niektora skusenost s Mudr. Pitoňákom v Prešove (operuje aj laparoskopicky)? Mam 2 myomy, max. 3-4cm,,druhy nieco vyse 2 cm. Gynekologicka mi odporuca operaciu, ale kedze si nechcem pobabrat leto,tak som sa pytala ci to mozem odlozit na september. Hned ju napadlo ponuknut mi Esmyu, a vyuzit leto na upravu tych myomov. A operacia potom. Takze riesim ci brat esmyu a potom ci sa dat operovat u dr.pitoňaka alebo si to skomplikovat a predsa ist do tej banskej bystrice k dr. Bielikovi. Mam 33r.a nemam deti. Budem vam vdacna za kazdu radu. 🙂

anike1
19. máj 2014

@gjannka Ahoj mne dali prec myom pred mesiacom, po polroku sa budeme snazit o otehotnenie...vybrali mi to laparoskopicky v KE a nemala som skoro ziadne bolesti, ked boli, tak tabletka zabrala.....

viva5
19. máj 2014

@alexandra23 nie.......myslím si, že na to esmya vôbec nemala vplyv

viva5
19. máj 2014

@gjannka na tvojom mieste by som začala s esmyou alebo by som uvažovala nad otehotnením čím skôr

gjannka
19. máj 2014

@viva5 :D k otehotneniu mi chyba taky detail - a to chlap ;) ta esmya je momentalne realnejsia 🙂 aj tak diki

viva5
21. máj 2014

@gjannka 🙂 držím palce...ja dnes beriem poslednú tabletku z 3mesačnej liečby...o mesiac idem na kontrolu (mám počkať na menzes) a potom dám vedieť či zabrala

andalika
24. máj 2014

Ahojte! Mne to naposledy navrhol moj lekar, no este som sa nerozhodla ci do toho pojdem. Chcela by som este dalsie babo,co sa mi myomom komplikuje. Ak sa rozhodnem pre, budem musiet po kure co najskor otehotniet, len sa mi to zda byt take umele, neprirodzene, prilis planovane a pod. Myom nemam velky, len mi zacina prerastat do vnutra maternice:(

lupienok27
25. máj 2014

Ahojte, baby....chcem sa opýtať a zároveň podeliť o skúsenosti s Esmyou....po akej dlhej dobe sa u vás objavili nežiaduce účinky? Beriem ju týždeň a som odpísaná, unavená som tak, že neviem vyjsť ani z postele, hlava ma bolí akoby som prehýrila celú noc...ono by sa to všetko dalo zvládnuť, ale mám pred záverečnými skúškami v škole a nie som schopná učiť sa....jediné plus, že som PN a nechodím do práce...Neviem si predstaviť, akoby som to zvládala, keby chodím aj do práce, aj sa mám učiť a normálne fungovať.....Pred Esmyou som som užívala tri mesiace antikoncepciu, ktorá mala zabrať na myóm, ale neúspešne, práveže narástol o 1 cm....3 mesiace antibejby, teraz Esmya, beriem to ako riadnu chémiu v tele a neviem si predstaviť užívať ešte necelé tri mesiace :-/ K tomu už vyše troch mesiacov nemám periódu, čo si myslím, že je tiež riadna záťaž pre telo.....

viva5
25. máj 2014

@lupienok27 postupne si telo zvykne...treba tie prvé 2 týždne vydržať....ja už mám po trojmesačnej kúre a vôbec som nebola unavené (skôr to bolo lepšie ako pred esmyou)...mne len dosť pískalo večer v ušiach. Ja som brala esmyu večer pred spaním, aby som sa vyhla únave.

lupienok27
26. máj 2014

@viva5 O tom uvažujem aj ja, že si ju prehodím na večerné hodiny, pretože ju beriem ráno o 9tej, ale keďže som nonstop unavená a aj sa budím unavená s bolesťou hlavy, tak mi to príde za jedno, ale za pokus to stojí.....

lupienok27
28. máj 2014

Ahojte baby, mám otázočku... prejavil sa u niektorej nežiadúci účinok nechuť do jedla? Ja môžem zjesť počas celého dňa jeden rohlík a aj to na silu a mne to úplne stačí a na jedlo ani nepomyslím a neviem si predstaviť, že by som mala do úst niečo dať....Ďakujem

viva5
31. máj 2014

@lupienok27 myslím, že je to len prechodná fáza. Počas celej liečby sa to mení podobne ako pri hormonálnom cykle - raz nechutenstvo inokedy pažravosť 🙂. Prehodila si esmyu na večer???

lupienok27
31. máj 2014

prehodila, zatiaľ je to len tretí deň, ale žiadna zmena....ale som si povedala, že vydržím tie tri mesiace a dúfam, že liečba bude účinná i napriek nežiaducim účinkom 🙂

kristulkamarulka
7. jún 2014

@lupienok27 ja som z esmye schudla 4 kila za dva mesiace 🙂 ale obcas mam taky stav,ze by som aj chladnickums dvierkami zjedla. Drzim palce s vedlajsimi, ja zas trpim nespavosotu z nich 😒

lupienok27
8. jún 2014

@kristulkamarulka neviem, či chudnutie mám pripísať k Esmyi alebo k tomu, že mám pred záverečnými skúškami, teda stres a vyčerpanosť a jedno s druhým, ale tiež som pochudla tak kolom dvoch kíl a to som nedobrala ani prvé balenie....po skúškach to začnem sledovať, či je to tabletkami....no nespavosť to nie je nič moc, ale ak nedobúdaš pocit únavy i napriek nespavosti, tak je dobre 🙂 Ja len dúfam, že myóm sa zmenší a účinok liekov bude priaznivý 🙂
Držím palce v liečbe 😉

viva5
26. jún 2014

Baby, takže nateraz 3-mesačná liečba ukončená. Menštruáciu som dostala na 30-ty deň. A myóm sa zmenšil zo 7,5 cm na 5,3 cm 😉. Veľmi sa teším, že som sa vyhla operácii. Držím všetkým palce. Po nejakom čase pravdepodobne liečbu absolvujem znova.

helioss
4. júl 2014

Ahojte. Pred tyzdnom som ukoncila druhu liecbu Esmyou. Pred dvoma rokmi bola liecba neuspesna alebo skor povedane, myom nezmenil velkost, cize aj to je uspech. Na operaciu som ´nechcela´ist, nakolko u mna bola vysoka pravdepodobnost, ze pojde von cela maternica. A kedze este nemam deti, rozhodli sme sa s lekarkou sledovat myom a mam sa pokusit otehotniet co najskor. Preslo 8 mesiacov a na kontrole sa zistilo, ze myom narastol. Uz som nemala na vyber operaciu alebo tehotenstvo ale jedny alebo druhe lieky a ZAKAZ otehotniet, kedze myom mal cez 6 cm a bol umiestneny na zadnej strane maternice. Teraz, ako som pisala na zaciatku, som ukoncila druhu liecbu a cakam na menses, po ktorom idem na kontrolu...stale dufam, ze bude mensi a budem moct pracovat na babatku. A vedlajsie ucinky...po prvej liecbe 5 kg hore, ktore sa mi nepodarilo dat uplne dolu a to cvicim 3-4x do tyzdna...pocas druhej liecby som pribrala 3,5 kg ale ak pomoze, nevadi 🙂 dam vediet ako som dopadla...DRZIM VSETKYM PALCE!

sunny15
9. júl 2014

Baby ja som otehotnela s 5cm myomom ktory sa pocas tehu zväcsil na 7cm...po sekcii mi dr hovoril ze mozno ma aj 10cm...a aj tak som otehotnela a porodila zdraveho chlapceka...takze nadej je tu vzdy...je to mozno maly zazrak ale predsa sa stal...takže treba skusať...odporucam pit alchemilku a caj na otehotnenie od L.Mojzisovej...
@helioss

kristulkamarulka
21. júl 2014

Trojbalenie dobrané, myóm a polcenty menší. Doktor mi dal mesiac voľno a nasadí mi liečbu ešte raz a hor sa na beby 🙂 (klop klop). Držím všetkým palčeky

jana5530
2. aug 2014

Přidávám svoje zkušenosti s přípravkem Esmya. Brala jsem od poloviny konce dubna do konce června. Důvod: zvětšení myomu za půl roku z 4,2cm na 5,3 cm. Během léčky Esmyí žádné výrazné nežádoucí účinky. Hlava mě bolí docela často, tudíž to nepřikládám Esmyi a 2x jsem měla nával horka. Bohužel jako jedinou negativní zkušenost mám... větší chutě na sladké a tím přibrání 2 kg. Teď už jsem vcelku stabilizovaná a jím zase normálně. Po dobrání Esmye výsledek -1 cm... takže velikost myomu ke dni 21.7.2014 4,3 cm. Perfektní. Bohužel jsem do tohoto dne nezačala menstruovat. Vypadám děsně otekle, břicho mě neustále bolí, v prsou cítím děsné pnutí a stále čekám kdy to přijde.
Po dalších třech měsících mě čeká kontrola na gyndě, pak ještě možná další balení Esmye. Za mě tedy hodnocení tohoto přípravku velmi kladné. 🙂 . Všem přeji hodně štěstí!!! Přece se nenecháme hned operavat pokud jsou i jiné dostupné možnosti.

lupienok27
3. aug 2014

Ahojte baby, mám otázku: robili sa niekomu z vás modriny na nohách z Esmyi? Neviem, či to mám pripisovať nežiaducim účinkom, ale na nohách mám tak do 10-15 modrín zakaždým....objavia sa, zmiznú, urobia sa nové....s Esmyou končím tento týždeň, takže z toho nerobím tragédiu, len či náhodou 🙂

tonka28
24. aug 2014

@viva5 ahoj,čítam tu o užívaní teb. esmya viacej ženičiek,ale väčinou sú to čo chcú práve otehotnieť....ty máš už "po" a už neplánuješ ako ja dalšie detičky 🙂 tak som sa ťa chcela spýtať ako ti dopadla kontróla....lekár mi odporučil na laparo.oper.,ale práve jedna známa ma upozornila na tieto lieky (precuje v lekárni),chcem sa ísť poradiť s mojím lek. (nechápem prečo ma na niečo takéto neupozornil 😒 )

jitule12345
3. sep 2014

@lekniiinek Dobrý den, chci se Vás zeptat (s docela velkým časovým rozdílem v příspěvcích), zda se Vám podařilo zdárně otěhotnět a donosit. Já vlastním myom - ve stěně dělohy, absolvovala jsem 2 potraty (1x zamlklý, 1x spontal) a gyndařka mi nasadila Esmyi. Jelikož i v dnešní době neexistuje mnoho zkušeností s tímto přípravkem zkouším to touto cestou. Děkuji

viva5
8. sep 2014

@tonka28 ahoj....ak si čítala moje príspevky, tak ja som sa esmyou vlastne chcela vyhnúť operačnému zákroku (myóm mi nespôsoboval žiadny problém, ale stále rástol). Keďže už neplánujem ďalšie deti, tak by som pravdepodobne prišla o maternicu). Po trojmesačnej kúre sa zmenšil zo 7,5 na 5,3 cm. Menzes mám slabší. Cítim sa super. Ani tá liečba nebola nič strašné. V podstate mi len zo začiatku trochu viac pískalo v ušiach. Asi po 2 týždňoch sa to upravilo. Síce som pri nej neschudla, ale pribrala cca 1-2kg, ale teraz mam asi o 5kg menej ako pred kúrou. Treba len, tak ako stále, sa v podstate neprejedať. Myslím, že všetky čo berú resp. brali esmyu sa sledujú o trošku viac ako normálne a všetko nežiadúce pripisujú esmyi, aj keď normálne sem tam sa váha kolíše, i hlava sem tam bolí, i brucho, i sme naliate. Rozhodla som sa pre druhú kúru, ale aj moja gynekologička odporúčala mať nejaký ten normálny menzes, asi aby sa hormóny dali znova dokopy 🙂. Ešte počkám mesiac a šup na to. Každopádne ja určite uprednostňujem esmyu pred operačným zákrokom. Veď sa stáva, že jeden myóm odstránia a po čase sa objaví nový. Ináč mne operáciu odporúčali viacerí gynekológia. Dobre som urobila, že som nesúhlasila 🙂 .

tonka28
9. sep 2014

@viva5 hovoríš mi z duše... radšej esmya ako operácia a aj mne gyneg. povedal že on by bol za operáciu ale že je to na mne,že nútiť ma nemôže,že len aby som neprišla o "všetko" lebo myom mám na blbom mieste, nie je veľký cca 4cm...ale tak som to riskla a dala som sa na esmyu 😅 už ju mám doma ale ešte ju neberiem,že až ked mi začne menzes...no tak uvidíme 🙂

lupienok27
12. sep 2014

Ahojte baby 🙂 Takže pozitívne správy 🙂 I napriek tým všetkým vedľajším hrôzostrašným účinkom mi zabrala a môj myóm sa zmenšil zo 4cm na 2 cm 🙂 Nakoľko neplanujeme ešte bábo, tak nie je potrebná ani laparoskopia 🙂 Dúfam, že do najbližšej kontroly táto beštia nenarastie a bude sa držať na týchto 2 cm 🙂 I vám držím palce, nech pomôže a liečba je úspešná 🙂

viva5
12. sep 2014

@lupienok27 tak to sú naozaj dobré správy 🙂 . Držím palce. Ja som sa rozhodla pre začatie druhej kúry. Tabletky sú už doma 🙂.

lupienok27
13. sep 2014

@viva5 práve tomu som sa chcela vyhnúť 🙂 Vôbec mi nerobili dobre- bolesti klbov, svalov, kopec modrín na nohách a zmeny nálad a únava mi bohate stačili....ak sa dá fungovať aj s 2 cm myómom a nebudem mať bolesti a problémy, tak som rada 🙂
Držím palce, nech druhá kúra zaberie už natrvalo 🙂