Tabletky Esmya
Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?
Ahojte ja som vybrala už 3 balenia a teraz mám 2 mesačnú prestávku. Nemala som žiadne vedľajšie účinky práve naopak mala som veľmi silné krvácanie ktoré mi skončilo už na 6 deň užívania, tieť som mala veľmi nízky hemoglobín a doktor mi neodporúčal ísť ani na operáciu. Po tabletkách Esmya sa mi hemoglobín zvýšil, zastavilo sa mi krvácanie a čo je najdôležitejšie myóm sa mi zmenšil zo 7cm na 5cm. Po prestávke sa chystám na ďalší cyklus liečby. Môžem všetkým len odporučiť 🙂 Treba vyskúšať je tam teraz doplatok len 12,5eur.
Ahojte...nemate niektora skusenosti s cajom alebo liekmi Graviola? mne to odporucil jeden liecitel na myom...vraj to dokaze vyliecit aj rakovinu.... ale odporucil mi to na myom ale nikde sa neviem docitat nic s tymto liekom v suvislosti s myomom...dakujem
ahojte, ja môžem Esmyu iba odporučiť. Mám niekoľko myómov a skoro rok a pol som mala nesmierne silné menštruácie. Vybrala som 1 dávku ( 3 mesiace ) Esmye. Začína sa to užívať na prvý deň menštruácie. V tretí deň som prestala krvácať. Celé 3 mesiace som vôbec nekrvácala a potom po dobratí prišla znova silná menštruácia, zľakla som sa že je to tu znova. No Dr. vravel že to bude len tá prvá po liečbe a naozaj. Teraz som 2 mesiac po a menštruácia normálna. Mám sa znova ozvať ak to zosilnie na druhý cyklus - znova 3 mesiace liečba. Čo bude potom neviem, no zatiaľ som max. spokojná.
Ahojte,
aj ja uživam Esmyu Teraz tretí mesiac druhy cyklus, (da sa zopakovat trojmesacny cyklus dva krat a medzi cyklami je mesiac pauza) no a momentalne mozem povedat ze sa konecne citim ako zdrava zena Mala som strasne silnu menzes Ako som zacala liecbu esmyou mam ovela slabsie krvacanie. Ci bude treba ist na operaciu mi doktor povie ked skoncim liecbu Ale ked meral myom po prvom 3 mes cykle vravel ze sa zmenšil cca o 40% a dolezite je ze uz tak nekrvacam. Teraz ja platim 12 eur dake drobne na mesiac za balenie Operovat sa nechcem dat tak som to skusila a nelutujem to Zatial to vyzera ze liecba zabrala
Ahojte, pripájam sa aj ja k diskusii, keď mi gynekológ zistil pri bežnej prehliadke, že mám myóm cca 4,5 cm nevedela som o čom hovorí a čo môže spôsobiť, netušila som, že ho tam mám, veď silnejšiu a dlhšiu menštruáciu som považovala za bežnú a neprikladala som tomu vôbec význam, s lekárom sme sa o tom pobavili a tak mi vysvetlil , že aké sú spôsoby liečby a čo by bolo pre mňa najvhodnejšie, operovať som sa nechcela dať a tak zvolil pre mňa liečbu esmyou, vraj ju budem užívať tri mesiace, prídem na kontrolu a uvidíme, čo ďalej, hneď som si recept vybrala a počkala na menštruáciu,krvácať som prestala za pár dní a čo sa robí s myómom som netušila, nejde to zistiť hneď, to vraj ukáže len kontrola ... počas liečby som sa cítila dobre, už len tým,že som sa zbavila krvácania.Po skončení liečby som sa objednala na kontrolu po liečbe a lekár mi urobil sono, kde mi oznámil, že myóm sa mi zmenšil na 2 cm, čo bolo veľmi dobré, ja som nekrvácala a tak som bola spokojná, teraz som po liečbe už 4 mesiac, stále sa cítim dobre, menštruáciu mám úplne v norme a verím, že pri najbližšej kontrole mi lekár oznámi, že liečba Esmyou stále účinkuje a s myómom sa nič nedeje 🙂
Ahojte! Moja mamina mala asi 6 mesiacov pocas menzes velmi silne krvacanie. Kazdy menzes ju vyradil tak zo zivota, ze nemohla chodit do prace, lebo bola uplne slaba... Lekar jej povedal, ze ma myom a ze jedine riesenie je operacia. Potom som o tom studovala na internete a nasla som tu, ze existuje na liecbu myomov aj ine riesenie ako operacia. Mama to povedala svojmu gynekologovi, ale ten jej tvrdil, ze vie o tom, ale ze neveri tomu, ze nejaky liek moze pomoct a ze len operacia je riesenie a nechcel mamine Esmyu predpisat, ale prehovaral ju na hysterektomiu. Mama sa velmi bala operacie, tak radsej zmenila gynekologa. Ten novy (nebudem menovat) jej povedal, ze Esmyu pozna a ze je to velmi dobry liek, ze ma s nou velmi dobre skusenosti. Mame ju predpisal, 3 mesiace ju uzivala, hned po 6-tich dnoch uzivania prestala krvacat a uz je 4 mesiace po skonceni liecby a menzes stale nikde. Lekar tcrdi, ze sa mohlo stat, ze uz presla do prechodu ( ma 51 rokov) a ze ak sa tak stalo, tak ma po problemoch, lebo myomy v menopauze uz vraj nerastu. Takze mamina je maximalne spokojna a moze povedat, ze Esmya jej zachranila maternicu a vdaka nej ziskala aj lepsieho gynekologa....
Tak ja sa mozem takisto podelit s vami o skusenost s uzivanim Esmye. Vlani v juni sa mi kvoli existujucemu myomu dostavili silne krvacania. Co bolo horsie, zaciatkom augusta sme mali uz zaplatenu dovolenku do Turecka. Bala som sa tam ist, ze co budem robit v pripade, ak tam zacnem krvacat... Tak mi doktorka doporucila spominanu Esmyu, vraj co sa tyka zastavy krvacania, tak ma s nou vynikajuce skusenosti. Ked mi zaciatkom jula prisla menzes, tak som ju zacala uzivat a do 4 dni mi krvacanie prestalo. Pocas uzivania som nemala ani spinenie, co som predtym casto krvacala aj mimo menstruacie, tak sme sa nakoniec rozhodli do Turecka vycestovat. Dovolenka prebehla absolutne bez problemov, pocas celeho 3-mesacneho uzivania som ani raz nezakrvacala a myom sa mi zmensil zo 4cm na 3 cm. Doteraz som nemala ziadne problemy a vraj v pripade, ak by sa mi opat vratilo silne krvacanie, tak je moznost liecbu zopakovat, dufam, ze ju nebudem vobec potrebovat, ale ak nahodou ano, tak zopakujem, kedze ziadne vedlajsie ucinky som nepocitovala....
dievcata prosim poradte mi..som po kyrete..dnes som dostala esmya...menzes som este nemala..stale este krvacam mierne po kyrete-spinim...vraj od dnes mam zacat uzivat esmya..
menzes som este po kyrete ani nemala...
A inak vraj sa esmya nesmie ak ma zena endometriozu..poculi ste o tom nieco???
@zuzka7579
@magdallenna
@123anka123 ahojte babeny..chcem sa spytat kedy ste dostali menzes po vysadeni liekov...?
Evadek ahoj ako som ja čítala v príbalovom letáku nie je to kontraindikovane s endometriozou ja som to užívala na myomy. Máš myomy aj endometriozu?
Ahojte, dnes som zobrala 8 tabletku esmye, a zhruba 4 dni mám občasné bolesti svalov na rukách. Môže to byť sposobené esmyou? Mám 2 myomy, cca 3,5 cm. Ďakujem za reakciu.
@evadek
Ahoj pýtala som sa môjho doktora ak máš myomy a endometriozu môžeš užívať esmYu aj keď si nedostala ešte menštruáciu. Ak začneš užívať esmYu ani ju nedostaneš pretože to zastavuje krvácanie ak by si mala nejaký problém tak mi môžeš napísať.
@dispecer
Ahoj áno môže to byt spôsobene esmyou pozri príbalový leták je to tam spomenuté. Ak to nie je príliš bolestivé užívala by som esmYu naďalej časom to možno prejde niekedy nežiadúce účinky časom vymiznú pripadne ak sa ti to bude zhoršovať poraď sa so svojim lekárom 😊
@123anka123 dakujem ti🙂
@123anka123 dakujem, uz je to lepšie, bolesti ustúpili samé
Ahoj rada by som sa podelila so svojou skusenostou... Mam 52 rokov pred 8 mesiacmi som mala 5 centimettrovy myom na maternici dost som sa toho zlakla lebo mi hrozila operacia z toho dovodu, ze som mala velmi silne menstruacie asi tak 7 dni som silno krvacala citila som slaba a doktorka mi povedala ze byvam anemicka a z toho mi je zle... Chodila som casto cikat a pri sexe ma vsetko bolelo cize to bolo fakt hrozne 😔 😔 😔 😔 a doktorka mi navrhla operaciu alebo ze skusime Esmyu na par mesiacov a ze by som sa mohla vyhnut operacii... Tak jasne ze budem radsej jest tabletky jak ist pod noz 😀 😀 😀 papala som Esmyu 3 mesiace pocas liecby som uplne prestala krvacat kedze bolo akurat leto tak to prislo jak dar z nebies 😀 😀 pohodicka 3 mesiace bez krvacania nic mi pocas liecby nebolo potom som bola na kontrole a myom sa mi zmensil na 3 cm potom som ju nebrala 2 mesiace ze vraj treba dat pauzu a potom som ju zas 3 mesiace brala a nedavno som bola na kontrole myom ma 1 cm a nerobi mi ziadne problemy citim sa super a ked si predstavim ze som mohla prist o maternicu tak mi po chrbte behaju zimomriavky...Odporucam!!
Ahojte, taktiež chcem prispieť do tejto diskusie a povzbudiť Vás. Na poslednej preventíve pred 9 mesiacmi mi doktor diagnostikoval myóm. Veľmi som sa zľakla, kedže som ešte nerodila a veľmi chcem mať deti. Mal 2, 5 cm a spôsoboval mi silnejšie krvácanie. Odporučil mi skúsiť najprv konzervatívnu liečbu aby bol zákrok čo najmenej invazívny keďže chcem ešte rodiť. Nebola som z toho 2x nadšená, keďže hormóny veľmi nemusím, no pán doktor mi vysvetlil, že Esmya nie je hormón...je to modulátor receptorov. Liečbu som znášala nad moje očakávania. Cítila som sa super. Menštruácia prišla do mesiaca od ukončenia liečby. Keď som potom došla za lekárom na kontrolu aby zmeral aký to malo efekt zostala som úplne v šoku. Aj môj lekár bol úplne hotový....takýto efekt vraj pri Esmyi ešte nemal a ani ho len neočakával....myóm zmizol...a vraj zázraky neexistujú ...🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ahojte aj ja mám skúsenosti s liekom Esmya. Nedávno som navštívila môjho doktora pre silné neprestávajúce krvácanie, zistil že mám viacero myómov. Hovoril mi aké sú možnosti liečby a rozhodla som sa pre liek Esmya, užívam ho už 2mesiac som po kontrole krvácanie mi prestalo asi 5deň užívania, cítim sa oveľa lepšie ako inokedy, niektoré malé myómy vymizli niektoré sa zmenšili a niektoré ostali nezmenené. Som rada že môj doktor mi dal na výber a vôbec neľutujem že som sa rozhodla pre túto liečbu. Som rozhodnutá aj pre 2cyklus liečby, potom sa s Vami ešte podelím ako som dopadla. 🙂 určite treba vyskúšať
Ahojte,
Nedá sa mi nazacleniť do tejto diskusie. &mám veľmi dobre skúsenosti s touto liečbou. Pred niekoľkými rokmi mi zistili myóm, veľký asi okolo 3 cm. Zistila som to tak, že som začala veľmi silno krvácať a pri vyšetrení mi lekár oznamil túto diagnozu. Každá jedna menštruácia bola pre mňa utrpením a ja som bola celkovo stále veľmi unavená. Nemala som vôbec silu vykonávať bežné činnosti a tak isto nebola ani chuť na sex. Myom mi stále rástol, pri každej kontrole bol o niečo väčší. Až o nejaký čas neskôr keď prišla Esmya na trh, tak mi ju lekár predpísal. Našťastie skoro celú sumu prepláca poisťovňa, takže finančne sa tá liečba dala pokryť.
Asi na 3-4 deň som prestala úplne krvácať, čo bolo úplne skvelé, lebo som zase začala normálne fungovať. Nekrvácala som počas celej 3. mesačnej liečby a až po vysadení liečby, o mesiac neskôr mi prišla prvá menštruácia a bola úplne normálna. Lekár mi povedal, že sa mi myóm zmenšil cca. o 30%. Všetko sa mi upravilo a aj sex prestal byť bolestivý.
Teraz som už 5. mesiac po ukončení prvej liečby a začínam užívať ďalšie balenie, po dohode s lekárom. Ide totiž o to, že by sme s manželom chceli mať ďalšie dieťa a toto je skvelá cesta, ako docieliť ešte väčšie zmenšenie myomu. Po liečbe sa teda potom pokúsime o miminko.
Takže ja môžem len vrelo odporúčať. Mne táto liečba Esmyou veľmi pomohla a dúfam, že čoskoro sa budeme môcť radovať z ďalšieho prírastku.
@123anka123 ahoj prosim ta ten liek je na predpis alebo kdr sa da zohnat? Dakujem
@jjanulkaa3 predpisuje ho gynekolog...a doplaca sa okolo 13 eur na mesiac...inak ho plati zdravot. poisťovna
dievcata mam strasnu bolest zaludka..zapchu..plynatost...stretla ste sa s tymto neziaducim ucinkom?...co robit?...nepomaha nic,...:(..uz sa bojim nieco zjest
A bolia ma strasne svaly a klby..vsetko toto je napisane aj v neziaducich ucinkoch...ale mam 30..a ja som o 18.00 uz uplne znicena..nevladzem stat na nohach:(
@evadek dakujem ti uz som si to aj ja nasla.
mozem popri esmye pit čaj z myšeho chvostu???
ahojte, po kolkych dnoch od zacatia uzivania tabletiek ste mali neziaduce ucinky? Dakujem 🙂
@monna1 ja ich beriem tiež, ale nemám žiadne vedľajšie účinky.....
@martinaxy1 aj ja beriem druhú dávku esmye, mám 50r. a asi idem tiež do prechodu, v septembri idem na kontrolu a potom sa uvidí....tiež dúfam, že operácia nebude nutná. A podobne ako mamina, tiež som menila gynekológa, zatiaľ som s novým spokojná.

ďakujem za pomoc, ale už to mám predpísané.