icon

Tabletky Esmya

ewelyna17
9. nov 2012

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?

marta09
5. jún 2015

Ahojte, tiež som brala tri mesiace Esmyu, po dobratí som dostala po šiestich týždňoch menzes, bolo trocha silnejšie krvácanie, ale druhý menzes už bol v pohode, myom sa mi zmenšil zo 4,5 cm na 2 cm, dr. bola z výsledkom spokojná, počas liečby som nemala žiadne vedľajšie účinky, tak ja Esmyu môžem len odporučiť, určite je to lepšie ako operácia.

mell88
11. jún 2015

Ponukam na PREDAJ dámsky výživový doplnok INDONAL woman (spolu 110 kapsúl) s dátumom exp. 7/2017.
Cena za spomínaných 110 kapsúl vrátane pošty = 22 €. (PC pri 120 kapsuliach bola 32 €). V prípade záujmu píšte IP, ďakujem.

evadek
3. júl 2015

...dievcata..po dokoncenej liečbe esmyou mám príliš vysoku a zhrubnutu stielku maternice -vyse 20 mm...vraj AK to menzesom neprejde, musia spravit kyret ... ☹

lauritka
10. júl 2015

@evadek no super.. ja som akurat bola dnes na prehliadky a zase mierny narast ☹ .. sakra. uz ma 4,9 cm..

uz mi zacinal tiez spominat esmyu, ze vraj ma s nou dobre vysledky..
mne nezabral teda ani indonal, ani caj shatawari sakra.. ja uz neviem.. niet toho boha aby sa nejak prirodne zmensil !! ☹ ☹ ☹

lauritka
10. júl 2015

@hor1alka ako si dopadla s myomom ?? po liecbe ?

evadek
12. júl 2015

@lauritka tak MUDr. povedala,ze s tymto sa eště nestretla...vyse 4 cm myomi sa zmensili na 1,5 cm a 1,9 ...ale ja som brala aj prirod.liecbu-cajiky ,vitamin c,zinok

evadek
16. júl 2015

dievcata..dostala som prvy menzes po esmya....mala som naozaj vysoku sliznicu ( vyse 20 mm ) .

Mudr. ma upozornila ,ze budem vela krvacat 8-9 dni....ALE dnes som 9 den ...a ja od 06:00 mam tretiu vlozku...vobec to neustava...a ja som uz z toho unavena....

Je to v pohode?

evadek
16. júl 2015

@lauritka sakra....ja som brala popritom velkeee davky vitaminu c....a zinok....
C-cka 3 000 - 5000 mg.....a zinok dva tabletky...upravila strava a obcas pila aj myssi chvostik...

lauritka
16. júl 2015

@evadek me este poradili vitamin E-400 no a pokracujem v piti ajuverdskeho caju -Shatawari.

sklamal ma ten INDONAL.. pisali tam vrelo o myomoch .. vybrala som na jar cele balenie.. 😖

lauritka
16. júl 2015

@evadek podla mna to krvacanie je ok, lebo ti narastla velka sliznica a musi odkrvacat 😕

jaanka333
16. júl 2015

Prosim vas kedy ste dostali prvy menzes po dobrati esmye?

evadek
16. júl 2015

@jaanka333 ja som zacala krvacat uz pocas brania...pocas poslednych kusov tabletiek....ale ofcialne po dvoch tyzdnoch radne krvacanie

jaanka333
19. júl 2015

Dakunem@evadek

evadek
21. júl 2015

@lauritka takze som neodkrvacala..14 dni menzes....a sliznica 17mm...v piatok ma caka kyret....

lauritka
21. júl 2015

@evadek no pekne ☹

evapavla
21. júl 2015

mne Esmeya zabrala, dva myómy mi po 3 mesiacoch úplne zmizli, ten 3 najväčší sa podľa dokiho rozpadáva

mell88
24. júl 2015

PREDÁM dámsky výživový doplnok INDONAL woman (spolu 110 kapsúl) s dátumom exp. 7/2017.
Cena za spomínaných 110 kapsúl vrátane pošty = 22 €. V prípade záujmu píšte IP, ďakujem. 😎

monna1
6. aug 2015

ahojte, esmyu som brala 3 mesiace, nemala som ziadne vedlajsie ucinky, okrem toho ze som vobec nemala chut na sex. Po dobrati som menzes dostala presne o 3 tyzdne. Bol uplne normalny ako pred liecbou. Na kontrole mi lekarka povedala ze myomy su tam stale a rovnako velke, ale pozitivne je ze sa esmyou zastavil ich rast, na nejaku dobu. Rozpravali sme sa aj o moznosti druhej liecby esmyou, no vraj by bolo rozumnejsie rychlo si spravit babatko, kedze sa mi blizi 30-ka 😉

aju_le
9. aug 2015

Ahoj 🙂 tak jak to tak čtu, máme to pěkné svinstvo! Já jsem zhruba dva roky trpěla neskutečnými bolestmi, které se stupňovaly, nikdo nevěděl, co se mnou, takže jsem lítala všude možně, než se vůbec začalo něco dít. Paní doktorka na gynekologii mi pak našla malá tělíska s tím, že to možná bude endometrioza, ale že to spíš nebude nic vážného, že tělíska jsou malá a po menstruaci mizí. Ale pořád jsem měla problémy, léčba antikoncepcí nezabrala, a tak mě poslala do nemocnice. Tam ze mě byl pan doktor docela v šoku, objednal mě na laparoskopickou operaci s tím, že endometriouzu poznají jedině při ní. Po operaci za mnou přišel lékař, že to endometrioza není, ale mám na děloze zhruba 8 myomů různé velikosti, a že je moje "děloha pěkně zdevastovaná" . Jelikož je mi teprve 23 let a nemám děti, tak mi prý myomy neodoperovali, protože některé jsou prorostlé ve stěně a hrozilo by, že dělohu poškodí a nebudu moct mít děti. Nasadili mi léčbu esmyou na čtvrt roku s tím, že pokud se to nezlepší, může se léčba ještě jednou opakovat. Pan doktor mi kladl na srdce, abych po léčbě co nejrychleji otěhotněla, že i tak to nebude legrace, protože k tomuhle mám ještě cukrovku, což je další nepříjemnost. Momentálně jsem dobrala druhou tříměsíční léčbu, hned druhý den se mi vrátily ty hrozné bolesti, které mě trápí několikrát za den, třeba 15-20krát. V noci mě to i budí. Netrvá to nikdy tak moc dlouho, ale nikomu bych to nepřála. Zatím nevím, zda tato druhá léčba měla nějaký smysl, ale vzhledem k bolestem pochybuji. Je mi strašně líto, kolik nás tu je, a že si s touhle problematikou nikdo neví pořádně rady. Držte se, baby! Musíme to pokořit a věřit, že jednou se třeba sejdeme na pískovišti s ubrečenýma okatýma mrňousema! 😉 🙂

evadek
11. aug 2015

dievcata..ked ste dostali menzes po esmyi...a mali ste cyklsu..nestalo sa vam,ze ste krvacali aj par tyzdnov po menzese...ako keby ovu krvacanie...mozno skor spinenie..a mam aj bolesti....
nEMALI STE ZIADNE problemy?..pekne sa vam ustalil cyklus?

macik662
27. okt 2015

@lauritka vyskusaj myší chvost co je rebricek treba ho pit hlavne na lacno aspon 3x denne
,ja mam ist v polovici novembra na gzndu tak dufam ze sa nezvacsil,naposledy maal 1,5cm

lauritka
27. okt 2015

@aju_le ahoj a ako si na tom teraz, stale take problemy ??
@macik662 ja pojdem tiez niekedy v novembri na kontrolu.. uvidime.. do esmy sa mi vobec nechce.. 😒

aju_le
27. okt 2015

@lauritka Ahoj 🙂 no, jak se to vezme. Prý se mi ty myomy zmenšily, ale mám jich tam vějíř. Doktoři mi doporučují co nejdříve otěhotnět, že je prý každý měsíc promarněný. Ono k téhle diagnóze mám ještě cukrovku a problémy se štítnou žlázou, takže těhotenství bude asi docela náročné. Co se týče bolestí, tak je to jak kdy. Sex je teda docela utrpení, musím říct a občas mě to bolí i jen tak.
No, ta esmya, mně vážně trochu pomohla, ale záleží to asi na člověku, jak se s tím tělo popasuje. Slyšela jsem i o jedné slečně, která byla na klinice Endala, tam že jí pomohli, a snad jí radili, aby vysadila na nějakou dobu úplně mléčné výrobky. Osobní zkušenost s tím nemám, ale prý jí tam vážně pomohli.

lauritka
27. okt 2015

@aju_le aha a ja prave mliecne vyrobky milujem ☹ mrzi ma to.. proste niekto to ma velmi naročne..

macik662
28. okt 2015

@lauritka uvidim co mi povie lekar ci navrhne esmyu,vyskusala by som to radsej ako ist na operaciu ☹

macik662
28. okt 2015

@lauritka ešte chcem vyskušat aj akupunkturu 😉

lauritka
28. okt 2015

@macik662 No to by mohlo zabrat

aju_le
28. okt 2015

@lauritka Já právě taky ! 🙂 ale docela bych to zkusila. Anebo by možná mohla zabrat i hormonální jóga 🙂
To se nedá nic dělat no. Holt, každý má něco, tak snad nám to dobře dopadne. Držte se, holky!

dominik1991
29. okt 2015

Ahojte, pripájam sa k diskusii o skúsenostiach s Esmyou. Mám 46 rokov s diagnózou vnútromaternicové myómy s priemermi 6,5 a 4,5 cm, zatiaľ bez príznakov. Pestovala som si ich niekoľko veľa rokov s odporúčaním na pozorovanie kým sa dá. Pri poslednej návšteve gynekológa ma pán doktor nemilo prekvapil vyjadrením, že mám už na to vek aby sa myómy odstránili spolu s maternicou. Žiadna iná alternatíva na výber. Oblial ma studený pot už len z pomyslenia na to že by som musela ísť na hocijakú operáciu. Zo strany lekára len strohé vyjadrenia, že každá 3-4 žena má s tým problémy a nie je iné riešenie. Samozrejme že mi to nedalo, tak som hľadala na nete, kde som našla odporúčanie na Esmyu. Prešla som niekoľko odborných webov, hádam najviac informácií som našla na maďarských a anglických stránkach. A obrátila som sa na iného gynekológa, ktorý na moje prekvapenie mal úplne odlišný názor na môj stav. Vysvetlil mi, že kým nie sú relevantné problémy, ktoré spôsobujú zdravotné ťažkosti v živote ženy, nevidí dôvod na operačný zákrok, hlavne nie taký závažný ako je hysterektómia a odporučil mi vyskúšať tieto tabletky. Stálo ma to nemálo úsilia, kým môj gynekológ súhlasil s tým že mi ich predpíše, ale stálo to za to. Po 3 mesačnej liečbe sa mi myómy zmenšili na 4,5 a 3 cm. Menzes som dostala na 18 deň po užití poslednej tabletky s trvaním 4 dni a bez akýchkoľvek komplikácií. Počas celej doby užívania som mimo drobných návalov tepla a padania vlasov nemala žiadne závažné vedľajšie účinky. Držím každému palce kto sa odhodlá vyskúšať tieto tabletky, veď nádej umiera posledná. A nebojte sa zmeniť lekára, keď máte pocit, že sa Vám dostatočne nevenuje 🙂

lecham
15. dec 2015

Ja som teraz dobrala trojmesačnú dávku Esmye, nežiaduce účinky som nemala, ešte neviem ,či sa myómy zmenšili, lebo sa chystám na kontrolu. Mňa by zaujímalo, či sa niektorej z vás menštruácia vrátila alebo nie, počula som, že už nemusí byť.Počuli ste o tom niektorá?