Tabletky Esmya
Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?
@jarhal
Myslím ze každá z nas sa musí rozhodnúť sama co sa týka liečby ale laura9019 ma pravdu, uz len operácia je obrovský zásah do organizmu, anesteza asi nebude práve najpríjemnejšia spomienka pre organizmus, ďalej je to rekonvalescencia, väčšina žien musí do kúpeľov, potom prichádza pokles panvoveho dna a inkontinencia. To je malo? Vsak ked berie esmyu žena pred menopauzou tak ju berie len chvíľu lebo po menopauze uz problémy nemá ale zostane jej maternica. Okrem toho hysterektomia je konečne riešenie. Ja mam kamarátku, ktora ma 35 rokov a doktor ju posielal na hysterektomiu, koli myomu. Odišla od neho a druhý jej nasadil Esmyu a je teraz uplne v pohode. A keby to urobila a možno za 5 rokov si zmyslí ze predsa len chce este jedno dieťa tak co? Pozicia si maternicu? Všade vo svete sa preferuje konzervatovna liečba a az potom ked nezaberie tak to treba riešiť operacne. Hysterektomia je konečná, nie je cesty spať. Takze ja naďalej zostávam pri Esmyi a nedám sa vykuchat. Pekný večer baby.
vidis u mna naopak ...nemienim trpiet..mozno ze ty nemas take problemy ale to je kazdej vec..samozrejme z myomom 4cm by som sa nedala ako to nazyvas? vykuchat? vies moze byt ze vykuchana budes aj ty...kazda mame ine problemy ja len ze u mna konzervativna liecba nezabrala cez 10 r...nemienim trpiet..u teba ak je to len myom bez problemov tak sa necudujem ze nechavas tak...myom ma strasne vela zien da sa z tym zit.kym nerobi problemy alebo rakovinu
@jarhal to ze tebe nezabrala esmya neznamena ze nezaberie vsetkym... ja som ju brala, teraz je to uz rok co ju neberiem a problemy nemam ziadne... a prosim ta preco tu vravis nezmysly? myom a rakovina? bud mas nevzdelaneho doktora alebo si sa s nim na tuto temu nebavila... prepac, nechcem byt osobna, ale mne moja kolagyna pri operacii zomrela... kazda operacia je rizikova, aj pri vyberani slepeho creva moze clovek zomriet... je to sice raritne ale preco vravis ze je lepsie riesenie podstupit toto riziko ked existuje aj ina moznost? ano.. ak nezaberie esmya, tak ine riesenie nie je... ale ak zaberie tak zena neriskuje, ze sa viac neprebudi... to aj ked ta boli zub si ho das hned bez vahania vytrhnut predtym ako zubar skusi plombu a zub liecit? ja fakt nechapem tvoj postoj... kebyze je esmya nejaky vymysel a nemala by som osobnu skusenost ze funguje tak by som tvoje reci mozno chapala... ale esmyu som uzivala, krvacanie ustupilo, myom sa zmensil o viac ako polovicu... a uz rok nemam ziadne problemy... baby, ak vam mozem z osobnej skusenosti odporucit, tak urcite skuste a vypytajte si esmyu od lekara predtym, ako vas posle na operaciu... neriskujte komplikacie, ktore mozu byt nezvratne a trvale... ak vam esmya nezaberie nahodou, tak dobre... asi inu moznost mat nebudete... ale nebudte naivne a nedajte sa dobrovolne rezat... vazte si svoje telo a pristupte k extremnemu rieseniu ako ku krajnemu... pouzivajte vlastny rozum, a pristupujte ku svojej maternici tak ako ku akemukolvek inemu organu - zubu, prstu, oku atd... tie si asi nedate tiez odrezat ako prvu volbu ale vyskusate vsetko ostatne a az ked vsetky moznosti zlyhaju tak - zial... vazte si same seba a kazdu cast svojho tela... nezbavujte sa ich ak nemusite...
@laurita83 nemam za potrebu tu niekoho presviedcat..pchat do seba chemiu tiez nie je bohvie co..pozri si nez.ucinky....ak tebe nerobi problem po vybrati 9 mesiacov budis..taak sa tesim z tebou...ale pisem vlastnu skusenost a nie som sama ..ak este chces dalsie deti alebo sa bojis ze zomries pri operacii ved to je tvoja vec..nechaj si maternicu aj myomi aj aj som otehotnela pred rokmi z myomom neliecenym a donosila zdrave deieta pri cisarskom boli zhrozeni ale nechali mi maternicu ...a teraz po rokoch je to tam horsie ...no a ak by sme sa nedali operovat pod narkozou tak ako za ziva? aka je pravdepodobnost ze zomries pri operacii? kazdy tam ide aj s tym rizikom.. kolko poznas ludi co boli na operaciu a prezili? presne ako tebe zabrala mne naopak nie dokonca je myom na mieste kde vadi a robi mi probelmy nebudem tu rozpisovat ..a predsatv si o tej rakovine sa nezmienil len jeden lekar...a pytala som sa vzdy a vsade a kazdeho potrebovala som mat informacie .ci si mylsis ze ja som len prikyvla ?no a citala som aj tu tieto fora a nejak mi neslo do hlavy kolko skvelych reakcii a ked som sa chcela z tymi zenami spojit napisat im do i.p ..? uz tu nie su!!! preco asi? kolko je tu kladnych reakcii od pisateliek ktore sa zaregistrovali len koli tomu aby tu prispeli..fakt divne...myslim ze je to ucelove sa tu zaregistrovat napisat ako mi velmi pomohli chemicke lieky a zrusit ucet..ja idem na operaciu dobrovolne nik ma nenuti...viem co robim a som si vedoma rizik ktore su oproti mojim problemom minimalne..nezbavujem s asvojho tela len tak a hlavne to treba mat vysporiadane aj v hlave😉
laurita83 ma pravdu. Aj ty Jarhal si toho dokazom. Najskor si skusila tablety a ked ucinok nebol dostatocny, tak si sa nechala operovat. Niektorej na liecbu myomov postaci Esmya a niektorej nie. V kazdom pripade by mala kazda skusit ci jej Esmya staci na liecbu myomov. Najhorsie je to silne krvacanie ktore mas ked mas myom. Ja viem o com hovorim, ked som mala menzes nemohla som nikde ist. Vsetko som si podla toho planovala a ked sme mali v robote poradu tak som trpla ci uz bude prestavka, aby som to stihla. Liecba Esmyou mi naozaj velmi pomohla. To bola zrazu ulava. A je mi jedno ci na tom niekto zarobi mne Esmya pomohla. A dalej uvidim, mam 44, mozno budem potrebovat este brat Esmyu alebo nakoniec budem potrebovat operaciu. Verim ze budem patrit ku tym co sa operacii vyhnu. Ja si myslim, ze ked mame problemy s myomami a je tu Esmya tak ju skusme.
mne sa trochu zmenšil, nie velmi, ale o to mi ani nešlo. Ja som rada ze skoncil ten hrozny menzes. Konecne fungujem normalne. Ked by sa to vratilo tak istotne este pojdem za svojim lekarom aby mi predpisal znovu Esmyu.
@jarhal neviem koľko je tu účtov, ktoré boli po pridaní komentárov zrušené. Ani ma to nezaujíma. Tebe myom po ukončení liečby Esmyou narástol o tretinu, ktovie o koľko by nárastol keby si Esmyu neužívala. A co sa týka komentu okolo operácii, ci ju robiť bez anestezy a koľko ludi ju prežilo atd. Držím ti k operácii palce, 18.1.2017 mi po operácii zomrela babka, jej srdce nezvládlo anestezu. Pekný večer.
@jarhal mne napisat mozes, nie som tu fiktivne ani som z fora nezmizla.. zaujimave je, ze ti vadi pchat do seba chemicke lieky ktore pomohli napriklad mne... a nevadi ti pridat fotku asi 15tich chemickych pripravkov vratane sumamedu (nejdem sa ti tu o nom rozpisovat) ktore uzivala tvoja mala... a lieky na tlak tiez beries, tiez su chemicke, predpokladam ze nie sina biologickej liecbe... mas nejaky dvojaky meter na chemicke lieky.. az mam pocit ze si jedna z tych, co maju zaujem na tom, aby boli zeny rezane... nepracujes na operacke nahodou? v kazdom pripade.. o skusenost som sa podelila.. pekny vecer, kazda nech sa rozhodne ako chce... ci chce ist pod noz alebo skusi liecbu... kazda mame vlastyn rozum, rozhodnime sa ako uzname za vhodne.. toto tu nema byt o hadani sa... mier🙂
nie nevadi mi to ..tie lieky berie docasne ..zato ty si ju budes pchat cely zivot.😔..kym nepride zistenie ze uz je to zhubne.ale chapem to tvoje sliedenie po mojom profile...a ako dalsi utok len aby si spochybnila moj nazor....ja sa neschovavam za jedinu fiktivnu fotku ako ty...pravdepodobne si jedna z tych dilerov co nosia chemiu a svinstva nukaju lekarom a za krasnu dovolenku na cube ...
@laurita83 nie neparcujem na operacke je mi zle uz z pohladu na instrumenty...pekny vecer a este aj smajlika ze mier?...vyznieva trapne..mne je to jedno ,nechavaj si chemiu...ve dtvoje telo...tvoj zivot..a pravdupovediac si mi ukradnuta po tvojom utoku na mna..a nepoznam ta...kazda mame pravo na nazor..niekomu pomozu ale to mozno smiesnemu percentu zien..vacsine asi nie a dalsim len zbytocne zatazia organizmus...hlavne oblicky pecen.. nastuduj si este ..neboli robene studie sak mozno nakoniec urobia
Porucha funkcie pečene
U pacientok s miernou poruchou funkcie pečene sa žiadna úprava dávky neodporúča. Keďže sa
neuskutočnili žiadne konkrétne štúdie, pacientkam so stredne závažnou alebo závažnou poruchou
3
funkcie pečene sa ulipristalacetát neodporúča, pokiaľ tieto pacientky nie sú dôkladne sledované (pozri
To by sme snad uz mohli vedieť, ze myom nie je zhubny nador a na zhubny sa nezvrhne. Myom rastie len preto ze ho povzbudzuju v raste zenske hormony. Ked sa hormony po menopauze prestanu tvorit, tak aj myom zmizne. Ide teda o docasne ochorenie. A aj liecba je docasna. Mozno budem do menopauzy potrebovat este uzivat Esmyu 2-3 krat a budem mat pokoj a budem mat matenicu. A vidis jarhal Ty si brala 9 mesiacov a nemala si problemy s pecenou. Ved to aj pses ziadna uprava s miernou poruchou pecene teda pri zdravej peceni sa nemusim nicoho obavat. Ja som inak zdrava akurat ma myom potrapil, ale teraz po liecbe sa citim uplne fit.
@bety135 vazne? nezhubny ?tak mi vysvetli preco robia kazdej najprv kyretaz a posielaju na histologiu tkanivo? kazdej pacientke!preco ak je tak anesteza nebezpecna robia ju pri hysterektomii 2x?..tiez by som bola rada ak by to urobili na 1x...a problem z oblickami -ladvinami ?ano ten uz mam...a zistili to len nedavno..pri predoperacnom vysetreni...dovtedy nic nebolo.....ja len pridavam svoju skusenost nech je to tu objektivne...nie som operater nic z toho nemam...a preco niekto kto uz ma rok pokoj tu chodi? lebo sleduje ci tato tema zije? aj mn e bolo pocas liecby fit...a vobec som tu nechodila pridavat zarucene skusenosti.. lebo mi bolo super..po liecbe ? este horsie nielen ze ako na na zaciatku silne krvacanie ale myom vacsi...
@jarhal myslím ze ked chceš aby to bolo objektívne tak treba počúvať aj iné názory, tebe nepomohla Ok, chod sa odoperovať, inym ženám Esmya pomohla a možno práve preto sem nemusia chodiť a písať negatívne názory. Žiadny liek nie je stopercentný ale uz len nádej ze sa žena vďaka Esmyi môže vyhnúť operácii je veľmi silný argument. Prajem ti nech tvoja operácia dobre dopadne a dufam ze po nejakom čase nebudeš písať negatívne komentáre na stránky kde sa baby budú pýtať ci ísť alebo nie na hysterektomiu. Ja som rada ze mi maternica ostala a vďačím za to práve Esmyi a vôbec sem nemusím koli tomu chodiť každý druhý den a hádať sa s niekym, kto je uz aj tak presvedčený ze operácia je preňho to najlepsie riešenie. Vdaka Esmyii uz nekrvacam tri týždne z mesiaca a možem chodiť von bez problémov a obáv a nemusím sedieť za internetom a chrlit zlosť. Pekný den ti prajem
kyretaz je na to aby Ti vysetrili sliznicu maternice, tou Ti vobec nevysetruju a ani neliecia myom. Aj keby ju robili 2-3 krat. Myom je nezhubny a nema suvis s nadormi sliznice maternice. Mne gynekolog povedal ze skusime Esmyu lebo moj myom je tak umiestneny, ze to krvacanie je kvoli nemu. A to ze mi ho Esmya zastavila potvrdilo ze mal pravdu. Ja verim svojmu lekarovi. Na ziadny kyret som nemusela. Mozno Ty jarhul si nemala klasicky myom kedze sa ti aj zvacsil. Preto Ta pre istotu aj poslal na kyretaz, aby si to preveril. Ja viem ze som mala myom.
@zoe1221 dakujem ze mi prajes....tak sa tu majte..rada opustam tuto temu lebo pre mna uz minulost ...a dalsia susenost...a neboj sa nebudem v teme ako sa vyhnut hysterektomii...lebo pre mna to bude vykupenim..ako pre teba esmya..ale to by si musela prejst peklom ako ja......pekny den..😉
@jarhal Ahoj skore uzdravenie ti prajem,tesim sa s tebou,ze to uz mas za sebou,nechcem sa tu z nikym hadat a ani nebudem,ale urcite kazda z nas chce pre seba to najlepsie a kazda dlho rozmyslala a zvazovala ake riesenie je pre nu vhodne a najlepsie,tak to prosim respektujte a nehadajte sa
Ahojte dievcata..v piatok son dobrala 3mesacnu liecbu esmye..len jednu otazocku mam kedy vam dosiel menzes???lebo od vcera som sa citila ako by mal dojst a dnes uz akoby dosiel.
Mne az za 5 tyzdnov...🙂
Babyyyy nehadajte sa prosim
Ja budem mat 29, druhe dietatko este by sme chceli, skoro cely myom mi vybrali v decembri, vsetko bolo ok, teraz mam esmyu, zacinam treti mesiac, nasadil mi ju koli tomu aby si maternica oddychla a dala sa dokopy a aby ten kusok, co nechal zmizol
Nemam ziadne vedlajsie ucinky, nic ma neboli, vsetko je ok, netreba sa bat ani operacie ani tychto liekov 🙂
Milé Baby, Dámy, Žienky, tabletky Esmya ovplyvňujú hladinu estrogénu v tele. Nadmerná produkcia estrogénu má za následok bujnenie hladkého svalstva maternice, t.j. vznik a rast myómov. Pri užívaní Esmye sa hladina estrogénu zníži na minimum, t.j. myómy nedostanú výživu a preto sa scvrkávajú (preto dochádza aj k vymiznutiu menzesu), nakoľko však ide o nárazové zníženie hladiny hormónu, vzniká zhrubnutie sliznice maternice tzv. endometria. Toto zhrubnutie sa po dokončení užívania samovoľne zlúpne a vyplaví pri menštruáciách. Samozrejme existuje aj možnosť, že sa tak nestane a túto zhrubnutú sliznicu je nutné odstrániť kyretážou. Každý organizmus je inakší a ináč reaguje. Ja kým som začala užívať Esmyu som prečítala niekoľko odborných článkov na túto tému. Každá "medicína" má svoje za aj proti. Ja som ju brala v roku 2015, kedy ju moc nechceli predpisovať na liečebné účely ale len ako predoperačnú terapiu a vyhovárali sa na cenu ktorou zaťažím ordináciu svojho gynekológa. Vydupala som si ju, dobrala ju, nehovorím že bola bez vedľajších účinkov ale vydržala som, lebo mojím cieľom bolo vyhnúť sa operácii maternice. Či som urobila dobre, ukáže čas. Momentálne problémy nemám a aj všetky nepríjemnosti ako padanie vlasov, bolesti v kostiach sú už zabudnuté. Každý sa musí rozhodnúť SÁM a za SEBA nezabúdajte 🙂 Majte pekný deň a nech sa Vám všetkým darí zdolávať problém zvaný myóm.
A ešte niečo, štúdie na Esmyu boli robené, len treba vedieť hľadať, trebárs u maďarských odborníkov, ktorí tento medikament vyvinuli alebo na úrovni EK - povoľovanie humánnych liekov.
neskušali ste niekto lycopene ??? http://www.rejuvenation-science.com/research-ne...
inak jedno suche konštatovanie nemenovaneho gynekologa a porodnika v nemocnici: keby niečo na myomy zaberalo, tak nerežeme... 😠
a čo indonal ešte ?? miesto esmye. indonal woman.
gynekológovia v nemocnici na rozdiel od tých na ambulancii často krát nemôžu predpisovať liečbu. Preto potom majú skúsenosti len s operáciou, no považujú sami seba za kompetentných sa vyjadrovať k liečbe.
ešte som našla kočky: vitex jahnaci .. neskušal nikto ?? tinkturu
"Chasteberry tincture is often used successfully to shrink and prevent the return of fibroids. It reduces excess estrogen, balances hormones, and reduces inflammation. However, results often only become apparent after several months of usage. The dosage is 25 to 30 drops two to four times a day."

@tamarka79
@laura9019 dievcata tam nech vam liecba zaberie ❤...myslim to uprimne...je to trapenie tie myomy...vybrala som si laparoskopicky nech som rychle fit...😀