icon

Tabletky Esmya

ewelyna17
9. nov 2012

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?

Strana
z27
janinah
26. feb 2018

@kakatulik otehotnieť sa dá,donosiť už ťažko,totiž vplyvom tehot. hormonov rastie aj myom,stalo sa to mojej sestre,že myom rástol rýchlejšie ako plodík a donosiť sa nedalo...

kakatulik
26. feb 2018

@janinah no ved viem, už si mi to tuším písala...
Človek so stále myslí, že veď ja to zvládnem.. Bojím sa toho, ale inak cesta nevedie...

ivapoli
Autor odpoveď zmazal
dominika2306
11. nov 2018

Dobrý pomohli tie lieky niekomu ďakujem za odpoveď

kzuzanka36
12. nov 2018

Nie nepomohli..vo vacsine krajin lieky zakazali..sledujem FB stránku Fibristal Esmya Women..takmer žiadne pozitívne vysledky vo svete, len neziaduce vedlajsie ucinky. Ak by som sa mala rozhodnúť znova, tak by som ich nikdy v živote nezobrala.

dominika2306
12. nov 2018

@kzuzanka36 ďakujem za odpoveď a nevite co by pomohlo

zuzicek88
13. nov 2018

@dominika2306 ahoj no mne pomohlimala som vela myomov na maternici a zmensili sa

bety135
13. nov 2018

@kzuzanka36
pečítaj si na stránke EMA ako to skutočne je a nepíš svoje domnienky, ale fakty. EMA len pozastavila používanie vo februári 2018, aby získala čas na prešetrenie bezpečnosti a následne opäť povolila je používanie na liečbu myómov maternice od augusta 2018. Esmya sa opäť ďalej predpisuje v celej EU od augusta 2018, len sa nemôže predpisovať ženám ktoré majú poruchu pečene a preto sa robia testy z krvi, aby sa ženy s poruchou pečene vylúčili z liečby.

kzuzanka36
14. nov 2018

@bety135 V iných krajinách pozastavovali liečbu už v novembri 2016 a nám ich tu predpisovali. Konzultovala som to s mojim lekarom, ktory mi zastavil liecbu aj ked som vysledky pecene mala bez problemov. Daval som sa vysetrit v zahranici, kde mi bolo povedane to iste. Je jedna vec ake stanovisko vydaju, druha aky maju vplyv lieky. Ja som napisala svoju osobnu skusenost a lutujem ze som ich brala.

bety135
14. nov 2018

@kzuzanka36 Patrime do EU a preto je platné pre nás aj všetky členské krajiny to čo schváli Európska lieková agentúra a zároveň to akceptuje náš ŠUKL. Teda to čo píšeš o zastavení v novembri 2016 by muselo byť niekde na stránke EMA alebo ŠUKL. Tam však nič také nie je. V ktorých krajinách teda pozastavili liečbu v novembri 2016? Na základe čoho by tak konali?
Isté je len jedno, že v súčasnosti platí to čo som už písala, Esmya sa opäť ďalej predpisuje v celej EU od augusta 2018, len sa nemôže predpisovať ženám ktoré majú poruchu pečene a preto sa robia testy z krvi, aby sa ženy s poruchou pečene vylúčili z liečby. Prečítaj si aj príspevky tu na tomto fóre. Je tu množstvo príspevkov žien ktorým Esmya pomohla. Možno niekomu ako napr. Tebe nepomohla, ale je tu stále možnosť to skúsiť a nedať sa hneď operovať. Čo si od liečby očakávala? Ja som napr. veľmi silno krvácala kvôli myómom a po liečbe Esmyou mám už normálne menštruácie. Ak by som mala znova silné menštruácie znovu si požiadam lekára aby mi Esmyu predpísal. Kvôli myómom si nenechám zobrať maternicu. Veď myóm je nezhubný nádor, to ako keby som si nechala odrezať ruku kvôli nezhubnému materskému znamienku.

linda39
Autor odpoveď zmazal
linda39
14. nov 2018

@ewelyna17
ahoj, ja ich užívam a pomohli, už tak nekrvácam, a žiadne zhoršené pečeňové testy som nemala, všetko v poriadku.

zoe1221
15. nov 2018

Ahojte, ja som ich brala už dávnejšie a mne robil doktor hepatalky aj pred začatím liečby aj po nej. Mám dobrého doktora, ten robí hepatalky vždy lebo si chce byt istý. Žiadne zvýšenie hodnôt som nemala, okrem toho doktor mi povedal, že na pečeň veľmi tle vplýva napríklad taký Ibalgin a koľké z vás ho tu beriete. Ja som sa operácii vyhla, testy mám v poriadku, som spokojná a nedám sa predsa operovať, to je omnoho riskantnejšie ...

Strana
z27