Tabletky Esmya
Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?
@lauritkab15 cm :((
Ahojte,
zatial som stihla precitat iba prve dve strany,ale uricte docitam vsetKO.
Som tyzden po operacii cysty na pravom vajecniku,cysta mala 7cm.Cystu vyoperovali,a lekar mi odporucil este 3mes. liecbu Esmyou,vraj v mojom tele navodi ,,umele tehotenstvo,, a vysusi mi zrasty,ktore mam.Vacsina z vas tu pisala o myomoch.Mate skusenosti s liecbou aj pri cystach.Ja som odporca vselijakych hormonalnych zasahov do tela zeny,takze sa toho obavam.A vraj najlepsie by bolo keby som naozaj otehotnela.
Dakujem za kazdu odpoved.
@pavkas zdravím,Prosím Tě, kde máš lékařku? to je skvělé info,že je esmya hrazená pojišťovnou už i v čr
Ahoj, lékařku mám v Ostravě.Je to ordinace od primáře městské nemocnice Ostrava - Fifejdy. Domluvila se se mnou, že to napíše na nemocnici v OV - Fifejdách, aby to nebyl velký náklad na ordinaci a musela jsem tam jít za ní a Esmyu si vyzvednout v nemocniční lékárně, kde předem zavolala, aby ji objednali. Beru ji už 3 týdny a zatím se cítím dobře a nepociťuju žádný z vedlejších účinků, které jsou uvedeny výše.
Ahojte Esmyačky 🙂
Vynikajuci gynekolog doc. Bielik mi nasadi ESMYU. Beriem ju cca 2 tyzdne. Mam myom o velkosti 4,3 cm a dufame, ze po 3 mesiacoch uzivani ESMYI sa mi aspon o nieco zmensi, aby som mohla podstupit operaciu bez
poskodenia maternici cez posvu v spinalnej anesteze. 😕
Zacala som brat Esmyu par dni pred periodou, ale menzes som mala i tak dostsilny a bolestivy,
ale mozem povedat, ze trval o 2 dni menej. Moj problem je, ze prilis vela krvacam pri periode a preto som chudokrvna.
Uz som mala len 70 Hemoglobin, cize som musela dostat transfuziu. Nikdy predtym som s myomom problem nemala.
Mam ho od mojho prveho ultrazvuju v zivote, kedy som mala 17 rokov,, Vtedy bol o velkosti 1,5 cm. Teraz mam 35 rokov.
Zatial som bezdetna. Velmi mi zalezi preto na tom, aby mi bola neporusena maternica a vajecniky atd.
Co sa tyka vedlajsích ucinkov z ESMYI som spozorovla unavu, hucanie piskanie v usiach "take 5 sekundove jemne", tocenie hlavy obcas a navaly tepla a studeny pot obcas a samozrejme som vybusnejsia a nervoznejsia - zmeny nalad..
Niekedy mi je tazko od zaludka a na zvracanie, pobolieva ma v podbusku aj vajecniky a krize..
Dakujem vam dievcata, ze ste pridali na stranku Modreho Konika vase skusenosti.
Vzdy je dobre sa podelit o vsetko, co sa nas tyka..
Dievcata,ako ste dalej postupili? Dakujem vam za odpovede. Vela zdravia prajem 🙂
Zdravím Vás všetky dievčatá a ženy, ktoré "zdieľate" podobné "myómové" problémy. Ja som esmyu dobrala pred desiatimi dňami, zatiaľ som nebola na kontrole a ani počas trojmesačnej liečby mi lekárka nerobila sono, takže zatiaľ neviem či liečba zabrala, ale môj subjektívny pocit je taký, že ten mrcha myóm tam stále je, proste ho cítim. Ale zasa dúfať, že úplne zmizol by evidentne bola utópia, keďže bol dosť veľký, ale budem aspoň veriť, že sa zmenšil. Zatiaľ som nedostala ani menzes, tak neviem či počkám na prvú a potom pôjdem na kontrolu. Viem mi niektorá z Vás povedať kedy vlastne treba ísť po skončení liečby k lekárovi? A kedy je predpoklad, že príde prvá menzes? Som tu čítala, že to chvíľu potrvá, čo je podľa mňa prirodzené, že hormonálny systém sa potrebuje po tomto neprirodzenom "dopingu" znovu skonsolidovať do normálu. Budem rada, keď napíšete svoje skúsenosti a postrehy. Potešia všetky odpovede.
@noemi0311 ja som užívala esmyu 2 mesiace január, február myóm sa mi zmenšil zo 4 cm na 2,5 cm normálnu periódu som mal až od apríla medzi tým som mala slabé krvácanie mimo cyklu. samozrejme krče v podbrušku a silné bolesti hlavy návaly to patrí k tým vedľajším účinkom ale dá sa to všetko vydržať ☹ hlavne nech tá esmya má účinok a nech likviduje tie potvory 🙂 😉
@lucy215 ahoj, mozem s vas opytat ja beriem esmyu mesiac...ja mam problemi s bolestami hlavi, potenie a tocenie hlavy...ste to aj nejako konzultovali s doktorkou ci doktorom?moja doktorka mi povedala ze mi nemuusi dojst menstruacia posledny mes.no mne uz po prvom mesiaci nedosla...aj ste to riesili ked ste nedosrali menzes? Sli ste na vyvolavacku? Dakujem za odpoved prajem pekny den..
@kuriatko31 ahojko moja ja som tiež mala silné bolesti hlavy ,zavrati , krče v podbrušku a tie návaly ☹ 😒 periódu som nemala 4 mesiace . esmyu som užívala v januári, februári po vysadení vo februári som krvácala slabo mimo cyklu normálnu menzes som mala až v máji . počas užívania esmye som chodila na USG a odber krvi 2 krát do mesiaca . veľa šťastia nech ti zaberie 🙂
@kuriatko31
Zdravím ťa "kuriatko"....ja som vybrala všetky tri baleni Esmye. U mňa sa však žiadne vedľajšie účinky neprejavili, jediné čo som postrehla bola mierna únava a chuť spať, čo som to poriešila tak, že som si nastavila branie tabletky vždy večer o 21,30 a tým pádom sa zrejme aj nepríjemné vedľajšie účinky preniesli do spánku. Liečbu som začala brať v prvý deň menzes, takže tú prvú som mala úplne normálnu a potom už nič celé tri mesiace.....a vlastne ani som ešte nedostala, lebo s liečbou som skončila 08.08.2013. Takže prvý normýlny cyklus by som mala dostať 05.09. Zatiaľ ani neviem či Esmya zabrala, lebo na kontrole som ešte nebola. A vlastne si spomínam.....v čase, keď som mala dostať menzes som mala bolesti a kŕče v podbrušku, podobné menštruačným....no a mám bruško, také mierne tehotenské, ale to asi preto, že myóm je dosť veľký.
@noemi0311 ahoj ja som zacala brat esmyu tiez od prveho dna menzesu to bolo v juli, a tento mesiac uz som nedostala...volala som zenskej a ta ma asi dovcu ked tam bol iny doktor..ten m povdal ze mam zavolat na dalsi tyzden a ividim co mi povie moja doktorka..tak uvidim ako dopadnem..ci pojdem na kontrolu...no ja az do oktobra budem brat..dakedy mam taku bolest ze mi ten myom sa trha a boli...dakujem za odpoved 🙂
@kalista32 ahoj aj ste chodili na nejake kontroli? Dakujem za odpoved
@kuriatko31
Nie, ja som počas liečby esmyou nebola ani na sono ani na žiadnu inú kontrolu, lekárka mi povedala, že mám prísť až po dobratí poslednej tabletky, ale zatiaľ som nebola, zrejme počkám, kým dostanem prvú menzes a až potom pôjdem.
@noemi0311 dakujem tebe aj vsetkym co mi pisali 🙂 tebe a vsetkym kocenam co maju problemi prajem skore uzdravenie a drzim palce 🙂 dakujem
@kuriatko31 počas užívania esmye som chodila 2krát do mesiaca na USG a odber krvi . málo ktorá žena ma menštruáciu počas užívania esmye moja MUDr. mi vysvetlila,že nakoľko je to liečba hormónmi tak perióda sa preruší vplyvom tých hormónov a to prvé krvácanie ,ktoré nastáva po vysadení esmye je také mimo cyklu je to reakcia sliznice maternice ,ktorá sa akoby musí očistiť toľko z mojej poradne 😉 (vlastná skúsenosť) 😉 papa
@kalista32 ahoj tak vam drzim palceky nech vsetko dopadne dobre...🙂 dajte mi potom vediet ako vam to vsetko dopadlo pekny den🙂
@noemi0311 ahoj tak vam drzim palceky a dajte vediet ako ste dopadli pekny den 🙂
@tamimacko ahoj, tak predsa som zacala brat tu esmyu. uz 2 tyzdne, zamerne som si ju nasadila na noc aby som sa vyhla vedlajsim ucinkom. je to riadny hnus musim povedat. tocenie v hlave a potenie, navaly horucavy, zimnica, pichanie v podbrusku, no mam asi kazdy vedlajsi ucinok, to ze priberiem, je mi jasne 🙂 mam 2 balenia, potom kontrola, som zvedava ci to zaberie, bojim sa ze uskodi inym organom ako su pcen a oblicky. nemam ine vychodisko. po liecbe pockam na menstruaciu a podam ziadost o 3 IVF. ak nevyjde ani to, pojdem na 4...... nevzdam sa tak lahko 🙂 drzim palce aj tebe a prajem vela sil kazdej z nas ktoru trapia tie prekliate myomy
!!!
@saxana15 toma mrzi, ja mam len jedne tiz v maternici ..4cm, v oktobri mam ist zase na kontrolu.
me ani nenavrhol ziadn etabletky, hned hovoril, ze ked este bude rast, tak operacia. to nechcem vobec 😠
tak som si nasadila prirodnu liecbu, mozno zaberie. 😉
inac ja mam za sebou tiez IVF a KET- uz davnejsie, sice sa uchytilo.. ale mala som zakazdym missed abort. 🙄
ale to nebolo kvoli myomu, hold asi smola no. 😕
@lauritka prirodna liecba? co tym presne myslis, mozno by som mohla skombinovat, poradis? na nete je toho vela, doplnam to cim sa da, co sa docitam. no operaciu v ziadnom pripade nezvazujem, je to zasah do maternice, jej porusenie, kus vyrezanej svaloviny. ved kopec zien , nie s jednym myomom porodilo zdrave deticky. partner ma zly spermiogram, vraj prirodzene nehrozi, aby som otehotnela. jedine IVF. absolvujem ho aj 10 krat ked to bude potrebne. nevzdam to. 😉
@tamimacko to piskanie v usiach a zalahnutie pozorujem cez den tiez.... unava a spanok, okrem zmien nalad a pichania v podbrusku, navalov tepla, potenia a kropaji na tvari..... 🙂 mam skoro vsetky vedlajsie ucinky. este busenie v srdci. v jednej malej tabletke, taky hnus ! dufam, ze ta liecba aspon pomoze !
@saxana15 na minule strane som pisala:
lauritka @sunny15 juj si ma neoznacila a az teraz citam prispevok hihih.
objednala som si enzymy a vitaminy. kupila som si JODISAN v lekarni. a mam pit caj roibos, silny antioxidant..
nasla som clanocek a bude sa toho trosku drzat. emoticon
inac som citala, ze na liecbu nadorov je aj INDONAL.. ale je to drahe, tak neviem... emoticon
kuk zdroje. :
http://rng.nazory.eu/rubriky/m/myom
http://www.naturaevita.sk/index.php?pg=19&id=40
http://www.indonal.sk/komu-je-urceny/
enzymy radia ako odpratavanie sajrajtu z tela.. ma sa to brat nalacno.. 🙂 http://rng.nazory.eu/rubriky/m/myom
Ale precistenie tela enzymami (na prazdny zaludok, hodinu + pred jedlom, hojne zapit) pomaha odstranit rozne telesne "smetiska" tj nefunkcne tkaniva a utvary.
Odporucam brat ekvivalent 6 az 8 gramov pancreatinu, pozri na dobry
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … s/716?at=0
kde mas 2 gramy ekvivalent v kazdej kapsuli
Baby mame my to ale ortiel. Ani spat neviem cela tvar mi horí je mi nevolno na zaludku... teplo, navaly... Mne osobne to zacalo po dvoch tyznoch uzivania ESMYI.. cca.. Ale musim to zvladnut.. bojujem a bojujem...
@tamimacko prave ja sa takto trapit nechcem.
kuk:
Liečba myómov maternice
Myóm je nezhubný svalový nádor. Zvyčajne je ľahko liečiteľný zmenou životného štýlu. Konvenčná ortodoxná medicína nevie a nemá záujem myómy maternice liečiť a preto siaha k radikálnej mastektómii – odstráneniu maternice, čím sa vyvolávajú iné závažné ochorenia ako osteoporóza a kardiovaskulárne choroby.
Liečba
- protikvasinková (protikandidózna) diéta. Myómy sa po kompletnej úprave stravy a po adekvátnej hydratácii zvyknú stiahnuť. Ak prísna protikvasinková diéta nie je zvládnuteľná, je potrebné aspoň vylúčiť: červené mäso, údeniny, vyprážané jedlá, výrobky z bielej múky, kravské mlieko a syry, cukor a sladkosti a pod. Je veľmi dôležité deňne konzumovať čo najviac surového ovocia, zeleniny, orechovín, semien a iných prírodných plodov v neupravenom stave,
- Enzýmy, vitamín C 1000 mg 3-5 x deňne, probiotiká, jód, rybací alebo ľanový olej, zázvor, cesnak, škorica, mätový čaj, žihľavový čaj a pod.,
- Minimálne 2 až 2 a pol litra čistej nesýtenej odchlórovanej vody deňne, úplne vylúčiť kávu a čierný čaj, limonády a iné sladené nápoje, alkohol,
- Pohyb (pol hodiny deňne), adekvátny oddych,
- Odstránenie psychickej záťaže a nadmerného sresu, hnevu, nenávisti a pod.
- Urinoterapia, kontroverzná, tabuizovaná, ale veľmi efektívna a lacná liečba. Odporáča sa orálne a obklady na podbruško (minimálne 3 dni odstatý moč zahriaty nad parou), asi 15-20 minút deňne.
- Vyhýbať sa hormonálnej antikoncepcii!!! Na dosiahnutie hormonálnej rovnováhy je dobré použiť prírodný progesterónový krém z rastliny Yam. Pozri Iné dôležité doplnky.
- Koloidné striebro
- Vyhýbať sa častým antibiotikám a iným chemickým liekom.

@nikanko ahoj a ty si ho mala taky velky ???? 😕