Uveitída - zápal oka sietnice
Ahojte baby chodim uz roky po doktoroch s dg uveitida. Stale sa mi opakuje zapal na sietnici a edemy teda opuchy hrozi ze pri tejto dg oslepnem teda sa odlupi sietnica a oslepnem
Vidim akoby cez hmlu miestami sem tam mušky cierne. Teraz je to ako tak ale zapal je lebo uz je to chronické.
Pocas tehotenstva úplná regresia po porode velmi zhoršené bola som na lieceni V.Hagoch nasadili kortikoidy Prednison a Equoral.
Prednison berirm udrziavaciu davku 7.5mg Equoral vysadený pre neziaduce ucinky. Lieky berem od jula min roku. Pondelok na kontrole zhoršenie pichnuty zase kortikoid priamo do oka Diprophos.Dnes ziadne zlepsenie.
Prosim je tu niekto kto ma takýto problem??? Pomohlo nieco ine ako tieto hnusne lieky? Odporucaju este vybrat sklovec ale z toho do roka vznika sedy zakal. Už neviem co tobit chodim len po doktoroch...
Ahoj holky. Trápim SE s uvetitidou 3roky. Nejdriv jsem byla lecena v cz predmison a tedy tam nic nezjistili. Potom jsme se prestehovali na Slovensko. Tady me po covide prdla druhá ataka. Plus muj MUDr vycetl ze zprav z CZ že jsem pozitívni na Hla B27. 🙄 Druhá ataka tedy začala v máji no tu SE podarilo skrotiť 6.7.lecba 3x do žily jednou do očí injekce. . 😁 V patek v noci 14-15.7 jsem nemohla spať usnula k ránu po vzbuzeni tunelove videní periférne nič cca hodinu potom se kapku srovnalo no zamlzení mám stále. Dnes 18.7 potvrdená 3ataka o dost horší než druhá. Injekce oči opet žila. Kapu i kapky od toho mája . Unidexa a presne co tu píšete vse. Tak nejak nechápu a áni MUDr co SE stalo že mi vlastne hneď tretí ataka po viditelnem zlepšení. Začalo to na pravem oku Praha lecene kortikoidy tabletky. Dávka od 70mg -0mg cca 7mes úplne jsem zmenu žiadnou necítila Spiš jsem si zvykla. No po predmisonu presne jak píšete plač a hmotnosť achjo. Vysadila jsem si ho sama začala brat všechno možné na imunitu 😁 cca za milión a vlastne SE ani nezhoršilo a ani nezlepšilo. Než prišiel covid letos. Ted teda SE začínam dosť báť. Chodím do Oftalu do Zvolena. V cz mi o Hagach rikali a Ted téz v Oftalu. Jen tedy nechápu Kdy tam posilaji. V Oftalu jsou milý jen tedy to vyšetrení no trošku stim bojuju . Svetlo mi jakoze vadí Ted me boly oči a MUDr nekdy šomre že veľké oko a že me vyšetriť je strašné 😆 máte to taky.
Diagnózu mam z CZ intermidealna uvetitida zákaly sklovce , fuchsova heterichromni iri.
Tu na Slovensku chronicka uvet.
Nájdu mezi vama nejakou kamošku s ktorou muzu nadávat. Doma nejak no proste nechce chlap o Tom slyset no a ja videt. 🙄 Podpora
Sorry za chybičky. Jsem češka ze Slovenským telefonem poloslepa😆
Ahoj pre mna sa Nocy Rok 23 zacal s novou diagnozou UVeitida, teraz som sa vratila z nemocnice a doma mam 3male deti. Mne vysli poz.vysledky na vnutornu reumu. Ja na to okrem liekov,kvapiek ktore mi dali, este sa to bojim vysadit idem aj pomocou tzv diety. Jem iba v case 9-17 alebo 10-18 vyhybam sa zivocisnym bielkovinam, mlieku, vajciam, brav.masu, lepku, cukru, alkoholu, kave, orechom (zapalova potravina). Z ovocia iba bobulovite a grapefruit, ostatne ma vela cukru. Zo zeleniny su paradajky, paprika, baklazan takisto zapalove a ziadne zemiaky. Verim ze to pomoze a toto co som prezila sa nebude opakovat....
@mila06 prajem vela sil ty aspon vies ze to mas z reumy tak treba dobreho reumatologa a drzat zapal pod kontrolou skus aj tu stravu ale moc tomu neverim to by potom mali vsetci obezny uveu mne pomohla kurkuma aronta prajem pevne nervy😉❤a opakovat sa ti to moze ja som mala jednu ataku a ta trvala 2 roky vzdy ked som vysadila lieky bolo to spet😢
@kvetinka789123 ahoj ako sa ti podarilo skľudniť tie ataky? Ja som mala za posledného pol roka 3 krát zápal strašný ... Vždy po vysadení kortikoidov sa to vracia.. :( ďakujem za tip tu arontu teraz skúšam 🙂
@ninka963 ja nemam reumu oni nevedia z coho.... ta aronta si myslim mi pomohla a stale umele slzy hylo dual kvapem ja uz mam teraz par rokov klud a to mi celkom asi pomohlo inak ale klby ma bolievaju hlavne ked je taketo pocasie a migreny ja mam aj krcnu chrbticu chytenu neviem z coho to je ale ked mas hla b27 pozitivny tak to je reuma
@kvetinka789123 ja som v hagoch bola ale len ambulantne som sa tam liecila su tam dobry
@ninka963 mne z krvi a v maji idem na reumatologiu. Vnutornu reumu mala babka ale uveitidu nemala. Ja som mala riadne zrasty v oku , zaujimave ze si to vsimli az na druhom vysetreni, myslim si ze vysadenim ziv.bielkovin sa zrasty opakovat uz nebudu. Fuu som sa zlakla ked som si tu precitala vsetky prispevky ze sa to takto opakuje, vydrzim aj cely zivot s takouto dietou dufam pomoze....drzim palce vsetkym
@domse Ahoj, držím tí palce, aby to prešlo čim skôr a vydržala si bez liekov, kontrol, hospitalizácii čo najdlhšie. Viem o čom hovorím, lebo toto čo máš ty, budem tento rok "oslavovať" už 10 rokov. Tiež mám pozitivitu HLAB27 a tým som náchylnejší na tieto zápaly. A za ten čas ich nebolo najmenej cca. 20-25 atakov. Niektoré boli také, že nepotrebovali špeciálne liečenie, iné zase také, že som liečil 2-3mesiace. Ak to vezmem štatistický tak mám v očiach 100-ky, myslím že aj vyše 1000 kvapiek unidexy a ďalších kvapiek na rozšírenie zreničiek, či protizápalových kvapiek... Je to sila... Žiadnu súvisiacu chorobu mi neobjavili - myslím tým reumu, tak som musel prijať do života toto ochorenie. Do Hagov momentálne chodím sporadicky, cca. Raz za
2 mesiace na kontrolu. Ale mám to tam rád, lebo ak je problém, tak mi tam vždy najlepšie pomohli. Preto ešte raz držím palce, nech sa z toho dostaneš čím skôr. Veľa zdravia prajem.
@petrik1982
@mila06 ďakujem pekne
Prednison už mám vysadeny, bolo mi z neho zle
Beriem momentálne yellox a lotemax kvapky... Nejak ma to drží .. že vidim dobre a nerozsiruje sa to zatiaľ ...
🙂 Nech sa vám darí a nech ste zdraví 😉🌞
@maminka1986
ahoj možno sa zapájam neskoro ale nedá mi to mam presne diagnózu ako ty a aj som bola vo Vysnych Hagoch a dodnes tam chodím každé 3 mesiace.divim sa každej jednej že vám to nedá a nepatrate prečo sa vám uveitida spúšťa. ja som šla z vlastnej iniciatívy až do Prahy a tam konečne mi odporučili liečbu kde v Hagoch mi ju pani primárka nasadila beriem bioloecbu a moje zápaly mi spúšťa sarkodioza.ak mate na mňa nejaké otázky kľudne sa pýtajte všetky co ste reagovali na tento problém
@grelhron niektore aj patraju a aj patrali ale nic im nezistili ako mne ja mam teraz ale zatial klud comu som nesmierne stastna a vdacna ❤
@kvetinka789123 som rada za Teba že máš kľud a môžem sa opýtať?berieš ešte stále predinson?lebo ja ho už beriem 3 roky a bioliecbu 3 mesiac dúfam aj ja konečne mi niečo zaberie😎
@grelhron vies co uz neberiem nic akurat um slzy si kvapkam ale stopy na zraku mi to zanechalo ja som mala tu jednu ataku 2 roky takze to bolo hrozne ale na kurkumu nedam dopustit tu berem aj preventivne ja som pochodila vsetku v nurchu mi komplet vsetko vysetrili a nic ja som mala vysledky vzdy ok akurat mam migreny a krcnu chrbticu ale gastro ,mri ,ct,reumatologia,vsetko ok ja som aj liecitelov skusala dokonca aj pijavice ked uz som bola v koncoch
@kvetinka789123 ahoj a co mas s krcnou chrbticou? Aj mna bolieva chrbat...mne zistili vnutornu reumu takze ja som mala zapal oka z toho. Zatial som ok.ale prvy atak som mala zaciatkom januara...tak neviem kedy cakat dalsi. Drzim vsetkym palce.
@grelhron aj ja mám porobene všetky vyšetrenia, nič mi nezistili iba pozitívny fakt hlB27..takže som sledovaná na reumatologii ale tie všetko ok ...takže tak 🙂 nie je to tak žeby som sedela na zadku a nezistovala príčinu.. v hagoch mi tiež len nasadili prednison ...a to mi môže aj doktor v Prešove či v Humennom 🙂
@domse možno som to zle napísala a nechcem nikoho uraziť ale je mi ľúto keď niekto ma takéto zápaly a nejako to neriešia česť výnimkám
a to máš ten lepší prípad vieš z čoho to máš v starobe sa Ti reuma nevyhne
opýtam sa berieš aj nejaké lieky?pýtam sa lebo ja beriem ten hnusný predinson aj tu bioliecbu ale keby som prestala brat predinson tak sa mi spravia opuchy že Dr. Fabianova by mi nestíhala pichať injekcie do oci🤣
vôbec neviem kedy mi ta bioliecba zaberie
@maminka1986
@maminka1986 dobrý deň, našla som váš príspevok ako sa máte,aj mňa postihla táto choroba😔,ak by ste chceli môžme popísať ďakujem Megy

@petrik1982 Ahoj,ty sa maáš ako?