icon

Už dva roky sa mi vracia zápal močových ciest

vannyvanny
7. sep 2023

Ahojte potrebujem radu už som naozaj zúfalá.
Už asi 2 roky sa mi opakovane vracia zapal mocovych ciest. Doktorka mi da antibiotika pokazde iné a aj tak sa mi to vráti.
Bola som na urologii kde mi spravili ster z trubice a to bolo vraj ôk a aj moč ale výter z pošvy ukázal problém. Baktéria s názvom gardnerella. Googlila som vraj nič strašné. Naordinovala mne aj partnerovi entyzol . Partnerovi následne prišli z labaku výsledky kde sme dali na rozbor ejakulat ze ma bakterih enterobacter a následne mu na uro predpísala Ciprofloxacin. Ale mne nepredpusali nič.
Aj napriek tomu celému pociťujem palenie . Nieje to ako klasicky zapal mocovych ciest ale po každom moceni cítim palenie aj dobru hodinu ešte. Dá sa to vydržať ale je to naozaj nekomfortne.
Dávam si aj peobiotika aj kvapky z kapucinky aj pijem rôzne čaje na močové cesty ja už naozaj neviem.
Už mám z toho normálne depresie

anos18
11. sep 2023

@rita_malina mne zasa odporúčala imunologička autovakcinu

vannyvanny
autor
11. sep 2023

No môj ide zajtra na tu urologiu tak som zvedavá že čo mu povedia.
Ale pritom mali sme styk pred vcerom a som OK momentálne tak ja už ozaj neviem .
A presne co sa týka tej hygieny to už keď mi niekto radi čo mám a čo nemám robiť už som fakt otravena 😅😅😅

vannyvanny
autor
11. sep 2023

Napríklad čo mi celkom pomáha je piť pivo . Ja si dám 1 pivo a idem aj 5x ma wc a vtedy ma nič nestipe , nepáli. Ale tak čo budem piť každý deň..

nttnnt
14. sep 2023

@vannyvanny ja pijem plzen a mam pocit tiez ze je to lepsie…dam si tak 3x do tyzdna po jednej btw jedna na fore pisala zenuz bola tak zufala ze sa rozhodla liecit plznou ze pila 5denne niekolko dni po sebe a ju to tak preplachlo a odvtedy ma pokoj…no ale zas to by clovek bol opity 🙈

vannyvanny
autor
15. sep 2023

@nttnnt keby mam dovolenku z prace a viem ze to ozaj pomôže tak pre mňa za mňa aj súd piva dám každý deň 🤣

adaam
1. okt 2023

Auto vakcíny sa už vo Vyšnych Hagoch nerobia, imunológ mi povedal, že to bolo neúčinné. Neviem, či sa ešte niekde vyrábajú?

anos18
1. okt 2023

@adaam autovakciny sa vyrábajú, neviem síce kde,ale určite áno. Pri najbližšom zápale mi vyrobia

rita_malina
2. okt 2023

@adaam mne hovorili, ze sa to posle do BA

adaam
2. okt 2023

to je dobrá správa, určite dajte vedieť ako to dopadlo. Alergológ, u ktorého som bola ma vysmial, že načo som k nemu prišla, že toto on nerieši.
túto autovakcínu vám navrhol urológ,či iný lekár? dík

anos18
2. okt 2023

@adaam mne navrhla autovakcinu imunologička

rita_malina
2. okt 2023

@adaam imunologicka, to su vsetko alergo imunologovia ak sa nemylim

vannyvanny
autor
12. nov 2023

@nttnnt ja už som dala aj svoj rekord 11 piv za večer a poviem ti viac som sedela na wc ako v bare ale veru nepomohlo 😅😅😅

adaam
1. mar 2024

@anos18 ahoj, zabrala ti auto vakcína? Ďakujem

anos18
1. mar 2024

@adaam ešte mi ju nevyrobili, zatiaľ som nemala ďalší zápal. Musí sa čakať, kým budú v moči baktérie

anos18
1. mar 2024

@adaam gynekologička mi odporučila FemiLift laser, vraj to je dobre, tak musím zistiť, či je to naozaj také účinné

nttnnt
17. mar 2024

@vannyvanny tak ako ? stale problemy?

vannyvanny
autor
8. máj 2024

@nttnnt bola som na vyšetrení na ureaplazmy všetko v poriadku . Dávam si urovax a občas aj kapucinku keď cítim príznaky prvé a dokonca občas som začala robiť aj to že veľmi opatrne keď cítim stipanie v moc. Trubici tak si kvapne tea tree olej na vatovu tyčinku a priložím na začiatok trubice . Musím si zaklopať už sa cítim konečne lepšie

nttnnt
8. máj 2024

@vannyvanny ja som si kupila take kvapky hyaluron uro neo a preventivne pijem plzen a zihlavovy caj ten je inac riadne mocopudny a preplachne to lepsie jak to pivo 😀 a k tomu mi odporucila cinska medicina mycoren, ale musim povedat ze ten mi fakt zabral ziadne nutkave pocity na mocenie plus to ostatne ako bonus a tiez uz mam konecne pokoj ale taky ze poriadny pokoj nie len nachvilku 😅

skodovam
28. dec 2024

@nttnnt zdravím,čítam vašu odpoveď na častý zápal močových ciest, tiež mám podobný problém ale vždy len po pohlavnom styku. Som objednaná už na urologiu ale chcem sa spýtať, či vám toto, čo píšete ozaj pomohlo. Tiež by som si to objednala, ak je to také účinné. Ďakujem

spadzira
20. mar 2025

@banalu ahoj, prosím ako si to vyriešila?

spadzira
20. mar 2025

@skodovam ahoj prosím ako si dopadla?

banalu
21. mar 2025

@spadzira zacala som brat vysoke davky C-cka
1000-1500 mg denne (lipo c askor), demanozu, doplnok na foto - imurol, zinok a veeeeeeeela pijem, 2-3l cistej vody. Vaginalne probiotika k tomu. Vyradit cukor, zlepsit stravovanie, zaradit viac kyslomliecnych produktov.
Je to ovela lepsie. Idealne sa vzdat aj kavicky (ja neviem 😂). Ten pripravok zabera aj uplne na zaciatku, vtedy si supnem aj 3-4 tobolky naraz. Plus pijem aj uro caj.

skodovam
21. mar 2025

@spadzira ahoj, na urológii výsledky v poriadku aj cistoskopia, predpísal mi urovaxom, tie poctivo beriem, večer pred spaním d manosu. A začala som brať jedny tablety bio kult pro cyan, je to pre udržanie imunitného systému a sliznice močových ciest. Jedna pani to tu raz písala,že jej to veľmi pomohlo, tak skúšam. Ale je objednaný na urológiu aj manžel na vyšetrenie, tak uvidím.

spadzira
26. mar 2025

@skodovam ďakujem 😊

spadzira
26. mar 2025

@skodovam ďakujem

skodovam
27. mar 2025

@banalu ahoj, môžem sa spýtať, vaginálne probiotiká aké berieš? Ďakujem

banalu
27. mar 2025

@skodovam gytima alebo gynimun, zalezi co maju akurat v lekarni. Teraz si davam uz len tak raz za tyzden-tyzden a pol.

skodovam
27. mar 2025

@banalu ďakujem

barbora7776
15. máj 2025
@skodovam

@spadzira ahoj, na urológii výsledky v poriadku aj cistoskopia, predpísal mi urovaxom, tie poctivo beriem, večer pred spaním d manosu. A začala som brať jedny tablety bio kult pro cyan, je to pre udržanie imunitného systému a sliznice močových ciest. Jedna pani to tu raz písala,že jej to veľmi pomohlo, tak skúšam. Ale je objednaný na urológiu aj manžel na vyšetrenie, tak uvidím.

@skodovam dobrý deň taktiez som sa dočítala o bio cult pro cyanz prosím vás s odstupom času ako ich hodnotíte ? Zabrali ? V mojom prípade pri všetkom čo šok vyskúšala asi posledná možnosť, výsledky moču sú už dlhú dobu ok aj gyn veci ale pálenie a bolesť, pichanie v novej trubici a po vymoceni aj pol hodinu stále pretrvávava😭

skodovam
16. máj 2025
@barbora7776

@skodovam dobrý deň taktiez som sa dočítala o bio cult pro cyanz prosím vás s odstupom času ako ich hodnotíte ? Zabrali ? V mojom prípade pri všetkom čo šok vyskúšala asi posledná možnosť, výsledky moču sú už dlhú dobu ok aj gyn veci ale pálenie a bolesť, pichanie v novej trubici a po vymoceni aj pol hodinu stále pretrvávava😭

@barbora7776 dobrý deň, myslím že zabrali, a teraz beriem ženské probiotiká, ktoré obsahujú aj výťažok z cesnaku a grepfruitovych jadierok a nechcem to zakríknuť, ale sa mi zdá, že tie my pomáhajú asi najviac.