Už rok nekončiaca mykóza
Uz som ozaj zufala, nezaberaju mi ziadne lieky, vkuse dookola, uz nevladzem ani sediet, skusala som uz aj oralne lieky, bola som na diabet, imunolog vys., detoxikacne teliesko, nic nic nic, po nociach uz placem, uz ozaj neviem co spravit, potrebujem okamzitu ulavu :( prosim ako ste sa toho zbavili nadobro
Môže ti to spôsobovať aj ten kondóm.
Ja nemôžem používať žiadnu voňavú kozmetiku,farebný toaletak,krémy..nič..
@alexa21 veru aj toaletak za tým môže byt, treba kupovať taky co nie je parfumovany a chemický bieleny,lebo to citlivej kozi nerobi vobec dobre. Myslím ze mas kopu dobrých skusenosti tak,e postupne skúšaj a uvidis ze nieco zaberie a mozno vsetko naraz zaberie. Treba nosit bavlnené nohavičky, tampóny a vložky minimálne z bio bavlny alebo idealne tie anionove a urcite nie nejaky lactacit na umývanie. Vyhybaj sa mydlam ktoré nemajú SLS a dávaj pozor pri holení, vzdy bez peny alebo sprchoveho gélu
Ahoj mne nakoniec pomohla pol rocna abstinencia a ako tak som sa dala dokopy, tiez som skusala vsetko, dokonca aj imunoterapiu....candistop, vkladanie laktobacilov v cipku....spatne si myslim, ze problem sposobovalo nedostatocne zvlhcenie pri sexe, a nulova prirodzena ochrana laktobacilom plus sexualny nesulad s vtedajsim partnerom. Ked to mam odlahcit vymenila som partnera a problem sa vyriesil 🙂
Skus si zarobiť sódu bikarbonu do vody a 3krat oplachnut... A aloe vera sprej skus
@sunshine_18 ta bikarbona mi pomoze ale iba na chvilu od priznakov
@bigdream dr.Jankovský z Trenčína
@bigdream to ani neviem, odkedy neordinuje? chystám sa akurát na preventívku a vieš kto je miesto neho?
@bigdream
tento
@bigdream je to MUDR. Náter v Modre, skus si tam zavolať a pytaj sa na laser, robi to priamo on a teda mne to pomohlo. Stalo to myslím okolo 400 eur a je to na viackrát, ale odvtedy mam pokoj. Ja som to ale mala chronické, kvoli chronickemu zápalu som aj potratila takze pre mna to bolo dôležité to preliecit. A vložky aj intimky predávajú aj v dmke alebo v lekárni, su dve značky,ja používam obe a su to biointimo alebo gentle days, ale existujú aj iné, ale teda hlavne nech maju ten anionovy pasik. Ten zabraňuje rozmnožovanie baktérií a aj ich zabíja takze mne naozaj pomoze ze si dam cez deň na par hodín a hned nejaky pocit svrbenia odchádza. A este používať naozaj správnu kozmetiku, ta gynella je so striebrom, tiez zabíja vsetko zle takze mozno by stačilo toto a laser netreba podstupovat
mne pomohlo užívanie zinku, obsahujú ho napr. doplnky proti vypadávaniu vlasov. Skús
U mňa presne to isté ako píšeš ani sedieť, plač po večeroch, totálne peklo, poviem ti, že trvalo to vyše roka, vyradila som sladké, múku všetko od zúfalstva na štyri mesiace nič, všetky doplnky od wobenzinu, vitamínov, probiotík, kadiakych prírodných kravin to poznáme od zúfalstva vyskúšame všetko možné aj nemožné, milión cipkov, umyvacich gélov , vložky všetko zmenené hádam som všetky produkty otestovala a pomoc žiadna, nakoniec ma to fakt že fakt prešlo z ničoho nic už som to prestala absolútne riešiť lebo doktor, že to mám v hlave a naozaj to prešlo doslova zazrak
Nasadit dietu, vysadit cukor, muku, mliecne vyrobky, spodne pradlo len bavlnene ziadna syntetika, oprat na 90 a prezehlit, nenosit uzke a synteticke nohavice a plus vyskusat vitaminy celkovo na imunitu, vymenit gel na intimnu hygienu, skusit sedave kupele z harmanceka, urcite nepouzivat nic parfumovane na spodne partie, odsledovat ci ti to nesposobuje aj kondom, preliecit partnera. Inak pocas mykozy aj sex ti to len a len zhorsi, idealne vtedy nezit vobec intimne. V kazdom pripade mykoza sa hlavne vracia z vnutra. Ta zmena stravy by to mohla napravit.
Ja som mala dlho problémy, tri mesiace pokoj a zas, mesiac pokoj a zas,.muz zdravý, ja vsetku liečbi skúsila, a veru az to nezratie mi pomohlo....nula cukru, nic z bielej muky, bez kavy, ani hrozno,banan nic....len vodu na litre, repikony caj,aj sedavý kúpeľ v ňom, citrovital,a vývar z petržlenu s vňaťou pila som pohár denne, vydržala som mesiac. Odvtedy pokoj svätý,aj tehotná som bola a ziadne chronty ma nechytili, aj sladké si dám,no pravidelne ob den si robim cajk repikovy, umyvam sa len čistou vodou,po wcku tiež, žiadne mydlá,gely nič, bavlnené gacky nosím,a ked sa da tak ani tie...
U mňa toto 2 roky spôsobovala slabá imunita a akútny nedostatok vitamínu D. Všetky stery aj u manžela boli vždy negatívne, nasadená liečba vôbec nezaberala, moja psychika už v háji. Urobil sa imunologický rozbor a zistilo sa, že nám hodnotu vitamínu D hlboko pod minimálnou hranicou. Po pár mesiacoch užívania vit. D bolo po probléme, užívam ho už pravidelne a hodnota D-čka vždy ukážková.
@oliolijanka Úplný súhlas 🙂
A autorka by mala zvážiť aj možnosť, že neustále dookola ťa nakazí partner...on je neliečený a má bokovku....no ale ružové okuliare by si mala dať konečne dole.
Autor ja si to nemyslím tiež som mala stále nekončiacu mykozou a keď sa neprelieci aj partner bude to mať stále dookola a dôjde to až tak ďaleko že môže ostať neplodna tak ty tu vyzeráš ako nevzdelany človek a odkedy používame kondóm odvtedy som žiadnu mykozou nemala a to sú už roky rokuce
@bigdream laser je vnútorný, trva to jedno sedenie mozno 10 az 15 minut a prvýkrát to je uricte neprijemne, ale da sa to vydržať, je to cca bolest ako pri tetovani podla mna. Trvá to krátko len teda potom asi dva dni ta bude bolieť podbrusko a budes mat veľký výtok, ale na druhy aj tretíkrát je to uz vzdy lepsie a lepsie. Podla mna to za to stoji, viem ze pri ženách sa to robí aj pri inkontinencii alebo iných problemoch.
@nikoleta2010 ja som mala mykozu aj keď som bola ešte panna a mala som 12 😃to som už mala pohlavnú chorobu? 😄
@sunshine_18 aj 12 ročne sexujú😁😁😁

Tak isto ak si niekto mysli ze mykoza sa prenasa a ziskava len z pohl. Styku mal by si nieco o tom dostudovat, posobite totiz to dost nevzdelane