icon

V akom veku ísť na prvú návštevu gynekológa?

11. feb 2020

Ahojte.
V akom veku ste sli prvykrat ku gynekologovi? Ja mam 26 a este som nebola vobec kedze som nemala este intimny pomer. Dakujem

autor
13. feb 2020

@evittam kto vravel ze ukazem vaginu? Ked uz tak k dr kt spravi max cez brucho vysetrenie.
@veronikaszabova tak si predstav ze su ludia kt sa hanbia a? 🤨

veronikaszabova
13. feb 2020

Treba to prekusnut a mysliet na svoje zdravie.

kittykat22
13. feb 2020

nie, nie je to dobre 🙂 ale radsej uvidim svoju kamaratku vytocenu do mrtva ako choru na rakovinu. Ale to som jej povedala 2x. Aj tak to nemohlo. Tak som to nechala tak. Nemusi ochoriet - nie kazda zena ochorie.

autor
13. feb 2020

@kittykat22 a prave mozno preto neslo. Co ty vies ci jej niekto na rakovinu nezomrel? 😔

veronikaszabova
13. feb 2020

A prave preto, ked jej na rakovinu niekto zomrel, ma chodit na preventivky.

evittam
13. feb 2020

No u gynekológa ukazes vagínu. Sono maternice a vaječníkov sa robí cez vagínu nie cez brucho.👍🤣🤣🤣🤣 Ale ved si tam este nebola to ta ospravedlňuje.

autor
13. feb 2020

@evittam super. Takze ani za svet 😁

veronikaszabova
13. feb 2020

@evittam ak je panna, neviem ci ju nebude vysetrovat cez zadok. Cez vaginu ju nebude kukat.

kittykat22
13. feb 2020

Videla 2 roky spat, ako jej babicka zomiera na rakovinu krcka maternice, - prave koli zanedbaniu prehliadok. Dedo ma rakovinu prostaty. Otec ma rakovinu prostaty. Ona ma 25 rokov a vie co ma robit, vie co sa moze stat. Je svojpravna a samostatna - a pokial to zanedba, bude to jej skoda. Smrt zien na HPV koli zanedbanej kontrole je zbytocna smrt. Ja som vyvinula maximalnu snahu aby na kontrolu isla - ale ked nechce - tak sa nic neda robit. Ja stale predpokladam, ze nie kazda zena dostane rakovinu, a ona bude jednou z nich.

veronikaszabova
13. feb 2020
evittam
13. feb 2020

"Vylezies si na kozu" s holym zadkom a nohy od seba. Ku gynekologovi sa chodi v sukni bez nohavičiek (prezlecies sa u neho) -preco asi? Žeby preto lebo ho zaujima tvoje brucho?
Dalej ta vyšetrí palpacne, potom sonom-pristroj zavedie z kraja do vagíny s kondómom-vysetrenie maternice a vaječníkov, ďalej odber z krčka maternice. To je všetko.

evittam
13. feb 2020

@veronikaszabova Ved jej to nevopcha az po krk.😉 Ale u slecny nehrozí. Asi aj y...t bude po tme a s košeľou na hlave.

evittam
13. feb 2020

@veronikaszabova
@kittykat22 Ale ved kazda sme zodpovedna sama za seba no nech sa zanedbáva lebo nebude lekárom ukazovať prsia ci ine lebo len na nu su vsetci zvedavi...Na tom plechovom stole jej to uz bude potom jedno co komu ukaze.

autor
13. feb 2020

@evittam neboj j.bat budem normalne 😉

evittam
13. feb 2020

Autorka: Mne je to jedno. Sa aj postav na usi a s nimi mavaj pri tom. Ved ty ani nevieš co to je v 26rokoch okrem iného.
Chcela si radu. Zanedbávas svoje zdravie kvoli sprostosti. To je vsetko.

adusa1987
13. feb 2020

Vsetky sme sa hanbili a aj hanbime ale denne vidi tolko vagin ze ta tvoja panenaka nebude vynimocna a doplatis na svoju sprostost.ale.to je tvoja vec a zbytocne sa nad tebou rozhorcovat

michaela329
13. feb 2020

Este pred sexom, 19 rocna. Nechcela som zacat bez ochrany. No mala by si ísť aj ked intimne nezijes. V Tvojom veku uz sa chodi aj na sono pŕs a prevencia je dôležitá.

vinetuu
14. feb 2020

@evittam viez ze u obvodneho som nebola uz 15 rokov 🙂 aj viac ... a mi to vobec nechyba ... neviem v com by mi obvodny mal pomoct, trochu dovery vo svoje telo a svoju intuiciu a v schopnost sa vyliecit aj sama ... viem je to velmi smiesne ked sa vies vyliecit sama a poznas svoje telo 🙂

evittam
14. feb 2020

@vinetuu Nie je to smiešne. Tiez tam nechodím. Len na preventivky-vziat krv a vysledky z nej -to môžeš poznat svoje telo ako len chces....proste na niečo to je dobre. A to som darca krvi ale tam nerobia take rozbory ako treba teda uz v mojom veku.
K lekárom nechodíme skoro vôbec len na preventivky co deti ci ja ci muz. A nemam uz ani 20 ani 30 a svoje zdravie si vážim a chcem tu byt pre deti co najdlhšie. Cize nejaka preventivka ma "nezabije'. A nie že tu autorka riesi ze lekárovi neukáže....

klarissa25
14. feb 2020

Toto vážne? Treba ísť a netreba sa báť ci hanbit..

zuzap33
15. feb 2020

Prestavam chápať ako sa v dnešnej dobe ešte nájdu také zakomplexovane a hlupe ženy, ktoré budú riskovať svoje zdravie a život, len preto, lebo si myslia, že lekár ktorý vidí denne kopu rôzne vyzlecenych ľudí, sa bude vzrusovat akurát ňou. Si len jedna z tisíca a tvoja nahota im je ukradnutá . Asi nikdy nepôjde ani rtg pľúc, echo srdca a pod vyšetrenia, lebo aj tam sa vyzlieka. Inak na vyšetrenie chodia aj mníšky, tak myslím že tieto sa musia hanbiť ešte viac a každý ich respektuje. Toľko k tejto smiesnej téme

vinetuu
15. feb 2020

@zuzap33 Ako bolo by dobre, keby to tak bolo, ale bohuzial sa najdu aj uchyli, ktori prave velmi radi zneuziju situaciu prave na babach, ktore este nemali styk a nemaju skusenosti s tym ako take vysetrenie ma prebiehat, Takze urcite ked to je zivotne dolezite treba ist ale potom uz radsej k zene gynekologicke, pripadne aj s kamoskou. Je to tvoj nazor to je dobre, ale nie je to vseobecne platne pravidlo na vsetkych. Viem aj pri internych vysetreniach mlade baby sa vyzliekali, aj to co nemuseli a stare babky nechali tak, tie vidiet uz nechceli 🙂 Smiesna tema to iste nie je, skor tema o ktorej by sa malo viac hovorit. Lekari nie su svati ludia su to ludia aj svojimi chybami tak ako vsetci ....

tianna
15. feb 2020

Isto si už dávno na preventívky chodiť mala. Keď nebudeš mať styk do 30 ci ešte dlhšie tak na prevenciu nepôjdeš nikdy? 🤔

miriam11
15. feb 2020

V 18 som bola prvý x.odvtedy kazdy rok chodím na preventívke. Aj na sono prsníkov.

zuzap33
16. feb 2020

@vinetuu robila si v nemocnici? Ja šesť rokov. Nikdy nechcem ženu gynekologicku, mala som keď som bola tehotná aj pri pôrode bola tiež ina. Už nikdy viac, vyšetrujú drsnejšie ako muži. A čo sa týka interného, na urgentnej amb päť rokov, stačilo nikdy viac. A vyzliekanie? Príď si prebalit leziaka alebo skákať okolo pomoceneho opilca, nenormalny zážitok. A mimochodom, v posledných rokoch vozia opité ženy a mladé kočky, človeku je z toho zle a vôbec ani nenapadne tam niekoho ocumovat, nie to ešte lekár, ktorý má toho v službe tiež dosť.

evittam
16. feb 2020

@zuzap33 Ja síce nie som zdravotnícka ale zdielam tvoj názor ze nechcem zenu gynekologicku. Našťastie mam gynekológa a mala som nepríjemne skúsenosti len 2x pri vysetreni pred porodom zenou. Nikdy viac dúfam.

katarinka289
20. feb 2020

@kittykat22 to je dobra kravina, ze az ked mas problem. Na sono prsnika sa chodi v ramci prevencie kazde dva roky a posiela tam gynokolog v ramci preventivnej prehliadky

kittykat22
20. feb 2020

@katarinka289 nie je to kravina. Chodi sa na mamo az v starsom veku. V mladsom veku mas na to narok z VZP kazde 2 roky, ale neposielaju lekari pokial nemas v rodine vyskyt alebo predispoziciu. Totiz pravda je taka, ze je obrovske mnozstvo chorych zien a keby tam chodila kazda 20 rocna baba ktorej nic nie je, tak sa tam tie zeny ktore sa tam potrebuju dostat necakali 2 ale 5 mesiacov.

katarinka289
20. feb 2020

@kittykat22 ja chodim aj vsetky zeny, co poznam a nikto nema predispoziciu. Na tvojom mieste by som vymenila gynekologa

kittykat22
20. feb 2020

@katarinka289 nie dik. Mala som pocit, ze tam nieco mam, tak som volala ze chcem sono, a mala som termin za 4 mesiace. Ja mam prsia 0 - ako nic. Nie je mozne ze by som tam nieco mala a nevsimla si to pri samovysetreni.