Vplyv ochlpenia na vaginálne problémy
Ženy zaujímalo by ma, či sa tu nájde nejaká, čo trpela gyn. problémami a pomohlo to, žeby sa prestala holiť ? ja už neviem kudy kam. U gynekológa som často, samé čípky, maste, dokola stery, v lekárni vyskúšané všetko možné a vkuse nejaký problém. Hygiena 100% už neviem či sa mám kúpať v save. Rozmýšlala som načas sa neholiť, či by to pomohlo fakt neviem.
mozno to prave s tou hygieniu prehanas, ak si za kazdym spravis armagedon na prirodzenu mikrofloru co ta chrani tak by to tvoje problemy vysvetlovalo.
Nechaj to tyzden tak, vratane mydiel ( iba oplacuj vodou a uvidis)
@nttnnt chlpy slúžia na ochranu proti infekciám aj keď možno niesu esteticky pekne na niečo ich máme. Mne osobne pomohlo sa neholiť ale každý človek je iný
@martinmmartin pravdivé a perfektne napísané.
@nttnnt ano. Chlpky vytvaraju vrstvicku vzduchu a zabranuju tak hlavne mykozam. S hygienou to prehanat netreba, ta moze situaciu zhorsit, cista voda staci a bavlnene nohavicky. Nie tangace.
Myslim to s tou hygienou tak, ze utieram sa spravnym smerom po toalete, a vzdy ak som doma sa aj umyjem, mydlo pouzivam určené na intimnu hygienu po "velkej". Pokial sa sprchujem(že to nieje zrovna po toalete ale klasika) tak sa umyvam prave iba cistou vodou. Nohavicky bavlna uz roky, periem ich na vysokom stupni tak isto aj uteraky. Používam vag. probiotika aj preventivne. Hygiena po sexe samozrejmost.
Aj mne lekárka hovorila, že holenie nie je preto dobré. A určite nie rôzne prípravky typu gély a mydlá na intímnu hygienu. Menej je v tomto prípade viac...
Muž je prelieceny? Zbytočne sa ty liecis dokolecka ak on nie je prelieceny
@nttnnt ja si nemyslím že sú chlpy nejaká ochrana. To stará škola tak zvykne tvrdiť. Čo tam akože chlpy stoja ako vojaci a nepustia baktérie dnu? 😂 Podľa mňa to má korene v histórii, keď sa nenosili nohavičky. Neviem teda, ale vidím to na sebe že keď som dohola oholená tak vydržím svieža aj celý deň a stačí že mám trochu strnisko, spotím sa a smrdím ako tchor kôli tým chlpom. Podľa mňa sa baktériám práveže super žije v bobrovi.
@nttnnt a čo Ti vychádza v steroch?
Mávas aj mykozu či aky problém?môže to robiť neliečená alergia, podľa mňa sú chlpy semeniste všetkých problémov a baktérií a ešte pri menzese.Mozno Ti vadí čím je napusteny prezervatív.Moc si mala na kultivácii?
Používaš tampóny, vložky?parfumovane?neutieras sa s mokrými servítkami?
@nttnnt používať len čistú vodu, preliečiť partnera, zistiť či nemáte alergiu na niektorú zložku prezervatívov, prestať sa holiť. Ak ide o mykozy, tak si aj preštudujte ako vlastne kvasinky žijú a fungujú v našom tele, čo treba jesť a čo obmedziť. A hlavne u vás upraviť črevný mikrobiom, pretože naša imunita je v črevách. Ak sa tam porušia "dobre baktérie" tak to veľmi vplýva aj na naše intímne prostredie.
Presne ma napadlo ako niekoho vyssie; pouzivali ste aj nelatexovy kondom? Lebo mozno aj na ten reagujes.
Ziadne mydlo nepouzivaj, naozaj staci voda.
Ja som zastancom "starej skoly", nechaj si aspon strnisko.
Ale ja som aj zastancom stravy, takze skus co by si mohla vylepsit, viac zeleniny, ovocia, menej cukru, orechy, semiacka, korenie, byliny, to vsetko pridaj. Cesnakovy doplnok, mozno este aj nieco viac na imunitu?
@veselo_neveselo ano iba bezlatexovy , budem musiet nieco s tym spravit lebo je to des
Holenim to nebude,ja sa holim a ziadne problemy nenam. Nepouzivam ani ziadne intimne gely,len vodu. Zeny zvyknu pouzivat parfumovane intimky,alebo vlozky,to je tiez dobry bordel. A neviem ako ty,ale ja spavam v nohavickach. Skusala som aj bez,ale ked sa osprchujem a dam si pyzamo,sedim pri telke,tak tie gate veruze nemam na jednom mieste,ale sa pekne posuvaju ako si sadam,postavim sa a to je podla mna ideal na prechod bakterii z konecnika.
Ja som mavala dost casto zapaly kadeco tiez cipky dookola uz ma to nebavilo pritom som sa umyvala gelom na intimnu hygienu ktoru mi poradil gynekolog a nerobila mi dobre. Odvtedy nepouzivam a mam pokoj. Tiez mi povedal aby som nejedla casto sladke a asi to aj pomohlo neviem. 🤷♀️
Holením to určite nie je.
Môže to byť aj potravinová intolerancia, nemáš nejaké problémy? Co sa týka trávenia?
@ariannazara praveze nie nic takeho
@nttnnt robí Ti partner orálny sex?
Ešte môžeš ísť k imunologicke vezme Ti krv možno máš zníženú celkovú, bunkovú imunitu dostaneš lieky na podporu imunity.Ja som ich brala a odvtedy nebývam chorá, ale oni sa dávajú aj pri opakovaných gyn.problemoch, alergiach...celkovo na podporu pri virusoch, bakteriach...A čo navrhuje gynekológ?
@nttnnt 10 z 10 gynekologičiek odporúča nesexovat 😉. Ale skús aj to neholenie, možno bude nejaký placebo efekt (PS známa mala ťažkosti asi 5 rokov a keď prešli čisto na orál, tak jej to prešlo - vysvetľovala to tým, že aj zvieratá si olizujú rany, aby sa rýchlejšie zahojili, asi v tých slinách niečo bude 🤷🤷🤷). Držím palce. PS2: už vraj sexujú normálne a ťažkosti po tom orál roku sa jej už nevrátili.
Mne to naopak zhorsilo vtedajsie stavy
A odporucam gynimun probiotika fakt topky 🙏🏻a dole sa umyvat len cistou vodou
@sunshine_18 no tie som tusim tiez skusala to boli take co vyzerali ako klasicke oralne probiotika coz mi prislo celkom zvlastne
@nttnnt ano ale su dvoje jedny oralne a jedny vkladacie .. skus toe oralne mne to pomohlo po 2 a pol roku trapenia

Čo znamená 100% hygiena? Čím sa umyvas tam dole?