Výsledok cytológie HSIL a pozitívny HPV
Ahojte, ja som zistila vcera vysledok opakovanej cytologie LBC, kde teda vyslo HSIL - plus som pozitivna na viacero typov HPV (16,18..). Kazdy rok chodim pravidelne na preventivky, na cytologiu, som v tomto velky poctivec, kedze mamina mi zomrela na rakovinu vaječníka, mala aj rakovinu prsníka.. cize je tu slusna predispozícia. Dost ma šokovalo to HSIL, kedze este min rok som mala cytologiu v poriadku 😔 moj gynekolog mi dal odporucenku do trnavy do onkogynekologickej ambulancie dr. Červenkovi.. dnes som sa nedovolala, lebo tam vlastne ani nie su podla ordinacnych hodin, tak volam hned zajtra. Viete mi povedat niekto co ma tam asi caka? Budu mi robit nejake dodatocne vysetrenia alebo rovno dohodneme tu konziaciu? 😞 taktiez som citala, ze pred operáciou, resp anestezou by zena mala aspon na 4 tyzdne vysadiť antikoncepciu, ktoru ja beriem, nakolko mi vysiel este pred tymto vsetkym aj zly hormonálny profil, problemy s cyklom a chceme babatko, tak dohoda s mojim gynekológom bola, ze nasadíme na par mesiacov a hned po vysadeni sa budeme o babatko pokusat. No a teraz jasne, ze babatko kym sa dam do poriadku neprichadza do uvahy 😞 ale co ma prekvapilo dr chce aby som dalej antiku brala, vraj ak to nebude nevyhnutne nevysadit. Ale vsak ked pojdem asi na zakrok tak ju budem musiet vysadiť, tak nerozumiem preco nie hned, nechcem potom stracat cas, kedze to ma u mna vsetko nejaky rýchli priebeh.. prepacte za dlhy prispevok, velmi sa bojim a som od vcera uplne hotova 😞 deti nemame ziadne a velmi by sme chceli uz 😖
Prepacte, ze zakladám novu temu ale v tom vlákne kde sa o tom bavili zeny, takmer nikto neprispieva a naozaj mam strach.
@tanag operaciu som mala vo februari, z histológie mi vyslo ze okraje ciste a HSIL CIN II. Ked som bola este u dr jendrusaka v bb tak ten jediny mi zistil aj chronicky zapal krcku maternice. Najblizsie idem na LBC cytologiu a test na HPV az v auguste (po pol roku od operácie) a potom s vysledkami opat na onkogynekologiu, tak dufam, ze uz budu vysledky dobre.
@tanag ahoj, ja som sa tam objednala na zaklade výmenného lístka z TT. Vsetko sa u neho plati. Mrkni ked tak ich stranku (objednavala sa cez stranku) https://www.ogama.sk/
@tanag ale aj moj obvodny gynekolog ho velmi chvalil, ze je velmi precízny, tiez primár v TT mi hovoril ze je to najvacsi odbornik na krčky a tieto veci na Slovensku takze ja nebanujem ani tu cestu tam, ani peniaze, ked chce mat clovek istotu. Je trosku svojsky ale naozaj odbornik.
@moonica Ahoj, konizaciu som podstúpila vo februari, odobrali vsetko (okraje boli ciste). Dala som sa ockovat gardasilom, prvu davku pred operáciou, zvysne dve som absolvovala do augusta, kedy som mala aj cytologiu, ktora bola chvalabohu uz negativne a taktiez vsetky HPV negativne 🙏🙏🙏 kontrola na onkogynekologii tiez v poriadku.
@moonica ďakujem ❤️
Bolesti som mala minimalne, krvacanie som nemala skoro vobec. Je vsak pravda, ze som sa dost po operacii šetrila. Avsak 5 dni po zakroku som dostala menzes. Bol silnejší ako obvykle ale inak vsetko ok. Este musim dodat, ze sa mi uplne napravil cyklus. Predĺžil sa mi z 28- 30 ani ale uz ziadne meskania (bezne som chodila na vyvolavacku co mi to meskavalo aj viac ako 14 dni), ziadne krvacanie mimo cyklu, ziadne krvacanie po styku 🙏🙏🙏
Ty ides na konizaciu?
@mims_18 ahoj... Ach... Ja som v takom strese... Podľa toho čo videl povedal ze je to zle... Zobral vzorku a môžem 2 týždne trpnut... Ale v papieroch som mala napísané že to vypadá na CINIII /CIS
Ja sa tak strašne bojím aby to nebolo ešte horšie. A u mňa je to horšie nakoľko som tehotná mi povedal ak by som nebola že by to všetko hneď vyberal von pre istotu 😞
Mam obrovský strach... 😢
Dobrý deň našla som tu vašu konverzáciu. Mne tiež na cytologii našli HSil. Mam ísť na koni konizaciu o 2 tyzdne na jednodňovú. Mam strašný strach Mam pocit ze sa zbláznim kým ešte prídu výsledky. Chcem sa opýtať či sa môže stat ze výsledky môžu byť horšie a môže to byť rakovina? Ak to vyrezu tu HSil zvykne sa to vrátiť? Ako často sú kontroly.😢😢😢😢. Vy nemáte strach o život??? ja strasne mam doma 5 rocneho a 2 mesačného syna 😢
@santia1605 Ahoj, ja idem na konizaciu v utorok, bojim sa, ale uz som to nejako predychala. Ja som bola v decembri na kolposkopii a tam sme sa dohodli, ze spravime konizaciu. Dr. mi odporuca po konizacii sa dat zaockovat. Inak som zaockovana od 19r proti rakovine krcka a aj tak mam pozit hpv 16. Bola si aj na kolposkopii?
Mam 5r dceru a 10mes syna.
@santia1605
@sisoun ahojte ja mam hsil konkrétne cin III podľa výsledkov z kolposkopia BB ktoré mi nedávno prisli a do toho som tehotná. Nebudú zatiaľ somnou nič robiť budem chodiť na kontroly ci sa to nezhorsuje teraz som v 14tt a na kontrolu do BB mam ísť v 20 TT zrejme sa tiež budú odoberať zas vzorky ci to náhodou nebude horšie. Zatiaľ som natom tak ze sa počká do pôrodu a potom pôjdem na konizaciu +očkovanie primár s ktorým som to rozoberala vravel ze to už potom zvykne byt ok. nejaký čas sa chodí častejšie na kontrolu ale zvyčajne konizacia plus očkovanie zvykne zabrať.
@sisoun mne len urobil cytologiu a hneď ma posiela na konizaciu. Len to čakanie a strach je hodne na psychiatriu 😢
@lulucka30 a to cin lll je co vlastne ja som blbá z toho všetkého. Co sa týka očkovania ja neviem tiež co robiť je veľa za a veľa proti
@santia1605 to hsil ma neviem ako by som to povedala fázy máš cin I, cin II, cin III, a cis. Cin III je skoro predrakovinový stav mi povedali ze cin III a cis je skoro to iste.
@santia1605 neboj, bude to ok, tak ja cakam od oktobra - vtedy som mala vysledky z cyto, potom som bola objednana na december na kolposkopiu a teraz 28.1. mam termin na konizaciu.
držím prsty aby výsledky boli v poriadku a rýchlo ste sa uzdravili. Veľa zdravíčka prajem všetkým ❤️🙏
Ešte sa chcem opýtať či máte skúsenosti co sa týka cytologie po pôrode.?? Všade čítam ze po šestonedeli a pôrode sa ma najskôr robiť o pol roka lebo vždy vyjdu pozitivne výsledky a tým sú skreslené. Mne môj gyn.robil po 2 mesiacoch od pôrodu a vyšli mi pozitivne plus ja mam pocit ze som mala trocha aj zápal zo spodu. Rozmýšľam ci to fakt som chorá...zase už mám stres strach taky ze nemám ani odvahu ďalej čakať a neísť na operáciu. Ale mam smolu ze mi mešká menštruácia a ktovie ci sa mi to aj neoddiali. Už aj kupel horúci som dala aj víno pijem a menštruácia z toho stesu nikde.
@santia1605 ja som rodila v marci, v maji - po 2mes od porodu som bola na kontrole po stestonedeli a robil mi aj cytologiu - tu obycajnu… a ze potom o pol roka v ramci preventovnej mi spravi tu platenu - tu si davam vzdy. No a v maji tu obyc cytologiu som mala zlu, povedal mi na to ze nebudeme robit paniku, zmeny mozu byt aj po porode, ze uvidime ako vyjde ta v spetembri - no a ta uz bola dobra. ale kedze mam niekolko rokov pretrvavajuci hpv 16 - aj napriek tomu ze som od 19r ockovana.. tak ma poslal do nemocky na onkocytologicku ambulanciu kde mi spravil dr kolposkopiu a na zaklade tej zhodnotil ze treba konizaciu - koposkopia je presnejsie vysetrenie ako cytologia. takze zajtra idem na to 🙈 dufam, ze vysledky z histologie budu v poriadku. Po konizacii sa odporuca znovu ockovat, tak sa aj dam.
@sisoun držím prsty a vela zdravíčka. Potom píš ako to prebiehalo aké bolo zotavenie a výsledky? Aj keď verím ze budu dobre 🤞🙏❤️
@santia1605
Ahoj, tak uz mam po tom 🙏 dalo sa to celkom vydrzat, nebolo to nic hrozne. Jednu noc som prespala v nemocke a rano som isla domov. 6tyzdnov ziadna namaha, aspon tyzden nezdvihat nic tazke, ani syna - 10mes. O 21dni budu vysledky z histologie.
@sisoun tak rychle zotavenie prajem a hlavne tiež dobre výsledky❤️🙏 aj keď som v šoku ze až o 21 dní...ja ze max 14. Dní. Tiež mam doma3 mesačného synčeka tak neviem ako to bude...
@santia1605 dakujem, dam vediet. snad budu v poriadku. ty mas kedy konizciu?
@sisoun mam mat utorok len ma bolí od piatka hrdlo stratila som hlas. Už sa cítim lepšie snáď to doliecim. A dúfam ze nepreložia to uz lebo to čakanie je masaker. Dám vediet 😉.

@tanag tak stalo sa , že niektorym ukázalo HSIL kvázi že tie bunky to prekryli a po konizacii z toho vzišiel zápal lebo po konizacii to opäť dávajú na histologiu a tam to je definitívne ukázané .