Vysoká hladina testosterónu a nepravidelná menštruácia
Ahojte žienky... už vyše 5 rokov mám problémy s pravidelnosťou menštruácie. Spočiatku bola normálna, dostavovala sa každý mesiac... až raz som špinila celý mesiac vkuse... potom som asi 4 mesiace nemala vobec nic, tak som navstivila gynekologa. tam mi zistili ze ma zvysenu hladinu testosteronu... Brala som asi rok HA na upravu cyklu... pokial som ju brala vsetko bolo ako hodinky aj hladina sa znormalizovala... akonahle som ich nebrala mesiac, bola som opat tam kde som bola.. tak mi HA predpisali na 2 roky po dvoch rokoch pocas uzivania vsetko ok... akonahle sa vysadila opat vsetko v starych kolajach.. brala som uz aj duphaston- ale nie preto aby som otehotnela ale preto, ze som odmietla brat HA... myslela som ze to zacne riesit nejako inak ako liekmi,nuz mylila som sa... teraz opat neberiem nic a zase mrcha nedosla... v mesiaci, v ktorom som dobrala posledne lieky som mala mrchu 3krát... nuz teraz netusim ci ju mam ocakavat ci nie... ale som uz zufala.. ma niektora z vas podobný problem? myslíte si ze by som aj mohla otehotniet? ja uz naozaj neviem co si mysliet... :( a uz som z toho nestastna
Ahojte baby nepoculi ste o Inofolice ? www.magister.sk/produkt/detail/produkty-od-a-po-
ahojte, aj ja mám zvýšený testosterón :( môj lekár mi len predpísal HAK a ďalej to neriešil, neviem ani presne hodnoty o koľko ho mám zvýšený, povedal mi, že ju musím brať minimálne pol roka .. keď som sa ho opýtala, či sa potom všetko dá do poriadku a bude to ako predtým povedal, že skôr nie ako áno a testosterón sa mi znova zvýši.... :( tak načo potom do mna zbytočne pchá umelé hormóny???? som zúfala jediné čo v živote chcem sú deti a mám obavu, či ich budem môcť mať ....
Prosím Vás poraďte mi, mám problém otehotnieť ale mám nepravidelnú menštruáciu a k tomu mi lekár zistil že mám cystu na ľavom vaječníku, poraďte mi čo mám robiť aby mi ju čím skôr vyplavilo a tiež som čítala že na nepravidelný menštruačný cyklus je dobrý čaj s alchemilky prosím poraďte mi ako ho mám piť, kedy ho mám piť.ďakujem za vaše rady.
@xclaudinex jasne oni vedia len antikoncepciu šupnuť ahotovo. 😠 hormony mi neupravili cyklus ,brala som ich 5rokov.ani duphaston ktorý som brala rok apol.ja chodím ku endokrinologičke,mám zvýšený testosteron amomentálne beriem metformin.beriem ho približne 2mesiace.dúfam ,že mi pomôže dať doporiadku hormony
@monicka1152 ja som raz dávno ked mi zistili cystu chodila na iniekcie,už neviem ako sa volali bolo to dávno po vybratí iniekcii mi zmizla.aked máš nepravidelné cykly ak tomu sa tio robia cysty ,vyzerá to na pco 😒
no injekcie beriem aj ja ale stále mi je zle a veľmi ma bolí v podbrušku ☹
@monicka1152 Ahoj tak ako je to stebou atými cystami?Je to už lepšie ?
no troška sa mi zmenšila ale v podbrušku ma bolí stále a doktor mi chce nasadiť antikoncepciu ale veľmi sa mi ju nechce brať tak neviem čo mám robiť
@monicka1152 Ja som sa tej antikoncepcie nabrala až až.Dokopy tak 5rokov asom si myslela,že aká je úžasná ami pomôže .Nič žiadne zmeny,ale s cystami problemy nemám aked som raz mala to mi pichali iniekcie aprešlo to.Ja neviem či Ti to pomôže 😒
Keď ja nechcem brať antikoncepciu s toho dôvodu že chcem bábo tak preto váham či ju mám začať brať.
@monicka1152 ak máš také problémy s cystami asi by som ju brala,ked ti nič iné nepomáha.
Bola som u gynekológa a povedala som mu že nechcem brať antikoncepciu tak mi dal duphaston, tak uvidím čo s toho bude ale v podbrušku ma bolí stále.
@monicka1152 No super to je lepšie ako antikoncepcia.A ozaj ak mi píšeš tak najprv stlač :ODPOVEDZ s takým modrým pod komentárom aby ma to upozornilo,že mi píšeš 🙂
@ematko29 🙂 ďakujem za upozornenie a je to lepšie ako antikoncepcia ale aj od toho sa mi robia vyrážky a tiež sa priberá ale to mi je jedno dúfam že mi to pomôže
@monicka1152 nemáš začo 🙂 .hlavne aby ti pomohol na tie cysty.Ak by ti nahodou nepomohol duphaston,že by nedochádzalo k ovulácii tak oni ti potom dajú iné lieky,Ak by si do pol roka neotehotnela s duphastonom tak bude problém v ovulácii adalej ho je zbytočne brať.držím prsty. 🙂
@6katka10 ahoj u mna je to to iste.kym neberiem lieky alebo vyvolavacku tak nic,ziadna mrska..am tolko muzskych hormonov ze mam aj ochlpenie na miestach ako chlapy atd.. pco ako vysite, problemy s otehotnenim 😒
@zuzlicek44
mne mrcha prisla... dvakrát do roka... oslava bola netaka... :D ale ked som bola na sone tak mi zistili ze mi nedozrievaju vajka... :( a ochlpenie mam vramci toho ze som bruneta- takze normalne... ;)
@6katka10 a teraz ako čo si natom kati? 😉
@zuzlicek44 ahoj Zuzka,momentálne som na tom tak, že mrchu som mala v máji druhýkrát samovoľne od seba za posledných 6-7 rokov... Mám mimo vaječníka cystu. A neplodnosť doktor momentálne riešiť nechce, nakolko sa o babo snazime "len" trištvrte roka. O rok v lete má chce pan doktor poslat na operaciu - odstranit cystu a narusit povrch vajecnikov aby vajka dozrievali... tak uvidime... ale uz by sme chceli aby sme mali kolajnicky... niekedy mam z toho depresie... a ty si teraz na tom ako?
Ahojte baby, niekde som citala, ze pri problemoch s MS je dobre uzivat kotvicnik. Nejaka baba vraj dostala po 2 mesacnom uzivani MS a to ju nemala niekolko mesiacov. Ja som tiez po vysadeni HAK dostala 2x MS a potom 4 mesiace nic. Sla som na vyvolavacku, potom 2 mesiace duphaston a teraz druhy mesiac inofolic. MS by mala prist v nedelu, ale dufam, ze uz nepride 🙂
@zuzuliak1981
@6katka10 Ahojte ja teraz beriem metformin,že by mi to malo urovnať hormony,len horšie je to,že ešte som od neho nedostala menštruaciu.Ináč pochybujem,že na moje nedostavenie menzesu má vplyv len zvýšený testosteron,kedže mi nato prišli až nedávno aproblémy s menzesom mám odjakživa.Jednoducho umna tiež nieje ovulka anechápem prečo :(
@ematko29 no ja som sa prave hormonalnej liecbe po 7 rokoch na HAK chcela vyhnut, ale nakoniec som aj tak podlahla :( zatial je vsetko ok a dufam, ze uz nebudem musiet ziadne umele hormony, ja som tiez mala stale problemy s MS, teda este pred HAK a tiez mi zistili, ze mam mierne zvyseni testosteron, ale kedze je to len o trosku, tak to neriesime, zatial, a co sa tyka ovulky, tak to neviem, ci mam, aj ked minuly mesiac som sa trosku sledovala a zdalo sa mi, ze mam aj taky iny vytok a potom bolenie v podbrusko, aj ked to mam dost casto a potom nieco, co tu uz aj ine baby opisovali, take dost intenzivne pichnutie, musim si zacat merat bazalnu teplotu
@zuzuliak1981 tak to by si si mala merať,ked máš také príznaky tak to je dosť pravdepodobné,že u teba dochadza k ovulke.Ja síce pichanie mám kadejaké 😀 ,ale vytok vôbec ovulačný.Tak ja nevem som zo svojho stavu mierne zblbnutá 😠
@ematko29 no ja tiez, lebo ja si taketo veci vacsinou nevsimam, roky som trpela na vytoky, takze ich beriem ako sucast svojho zivota a nikdy som nejaky ten ovulacny hlien nesledovala a bolenie v podbrusku ma tiez sprevadza roky, tak uvidime, chystam sa na tu BT, mozno zacnem zajtra rano, aj ked mam 3 dni pre MS, len mi nie je uplne jasne, ako to funguje pocas MS, to meranie, hlavne ak rozmyslam nad meranim v posve, to je asi presnejsie ako v ustach
@zuzuliak1981 Ja ked som chcela prvú dceru tak som si merala bt,ale ked bol menzes tak som nemerala.Ale ked si človek vezme ,že môže mať ovulku aj cez menzes tak neviem no.Ešte ma napadlo,mojej sestre sa práve ten menzes dal do poriadku po 7rokoch užívania antikoncepcie tak to je jeden z mála prípadov kedy hak pomohla,možno aj ty si ten prípad.držím prsty aby bol 🙂
@ematko29 dakujem, dufam, ze sa ti cyclus coskoro upravi, ja keby sa mam rozhodnut znova, tak uz do ziadnych chemikalii nejdem a asi skusim ten kotvicnik, predsa len, priroda je mocna carodejka 🙂
@zuzuliak1981 Tak ja som sa dala na ten metformin,tak to potiahnem do toho polroka a ak nepomôže tak neviem čo budem robiť,ja nejak prírode neverím,skúšala som viac toho anič.dokonca ani ten inofolic nestál za vela 😒

baby, ako sa ma pit ta alchemilka, do ovulacie alchemilka a potom aka bylinka? diki za rady🙂 @zoescott @ematko29