Vysoká hladina testosterónu a nepravidelná menštruácia
Ahojte žienky... už vyše 5 rokov mám problémy s pravidelnosťou menštruácie. Spočiatku bola normálna, dostavovala sa každý mesiac... až raz som špinila celý mesiac vkuse... potom som asi 4 mesiace nemala vobec nic, tak som navstivila gynekologa. tam mi zistili ze ma zvysenu hladinu testosteronu... Brala som asi rok HA na upravu cyklu... pokial som ju brala vsetko bolo ako hodinky aj hladina sa znormalizovala... akonahle som ich nebrala mesiac, bola som opat tam kde som bola.. tak mi HA predpisali na 2 roky po dvoch rokoch pocas uzivania vsetko ok... akonahle sa vysadila opat vsetko v starych kolajach.. brala som uz aj duphaston- ale nie preto aby som otehotnela ale preto, ze som odmietla brat HA... myslela som ze to zacne riesit nejako inak ako liekmi,nuz mylila som sa... teraz opat neberiem nic a zase mrcha nedosla... v mesiaci, v ktorom som dobrala posledne lieky som mala mrchu 3krát... nuz teraz netusim ci ju mam ocakavat ci nie... ale som uz zufala.. ma niektora z vas podobný problem? myslíte si ze by som aj mohla otehotniet? ja uz naozaj neviem co si mysliet... :( a uz som z toho nestastna
@zuzuliak1981 Podla mna je to ako so všetkým,niekomu pomôže a niekomu nie. 🙂 Ale vela žien to pomohlo a možno som to brala len krátko tak preto sa nedostavili vysledky
@ematko29 a ako dlho si ho brala? ja som na tretom baleni, prve 1x denne, od druheho 2x
@zuzuliak1981 len mesiac ,ale prestala som ho brať lebo beriem metformin anerobilo mi to v tejto kombinácii dobre,aty vidíš nejaké pozitíva pri braní?
@ematko29 no neviem, ja som si asi prvy krat uvedomila ovulaciu, teda ak to bola ovulka, ale je pravda, ze som to nikdy predtym nesledovala, beriem to len nieco vyse mesiaca, takze je asi skoro, cyklus sa mi upravil asi vdaka duphastonu
@zuzuliak1981 Noja ked som brala duphaston tak som mala tiež také pocity ako na ovuláciu aovulácia to nebola :(,ale tak u teba to môže byť iné.
@ematko29 a ako si zistila, ze ovulacia nebola, merala si BT? ja som zacala dnes rano, 36,55 a to som uz dufala, ze som mozno tehu, ale asi to tak nevyzera :(
@zuzuliak1981 prečo?možno že aj yi ,tehotenské príznaky začínajú aj tak až po zahniezdení vajíčka.A ako som nato prišla,že nemám pri duphastone ovulku?Lebo sme mali nechránený sex počas brania duphastonu anič.amne pri otehotnení pomohol len klostilbegit a hned ako bola ovulka som aj otehotnela apri braní duphastonu sme mali nechránený sex dlho anič
@ematko29 niekde som tu citala, ze teplota pred MS pri otehotneni je vysia, ale som tu nova, takze sa tu este len snazim zorientovat a mozno som to poplietka 😀
@zuzuliak1981 ano je to pravda,ale môže byť aj to,že tesne ,alebo počas menštruacie teplota klesne.Ja som zasa čítala,že ak je teplota 18dní vyššia aneklesá tak to znamená tehotenstvo. 🙂
@ematko29 aha, no, tak to budem musiet posledovat, uz si zacnem poctivo merat 🙂
Dcere diagnostikovali polycysticke vajecniky a zvyseny testosteron. Mala menstruaciu 2 krat rocne a bez priciny priberala. Odmietli sme hormonalnu liecbu. Lekarka na Slovensku jej povedala ze nema sancu otehotniet a urazila sa. Zije v zahranici a gynekolog jej predpisal Metformin na znizenie cukru a presne jej vysvetlil aj preco. Ja nie som odbornik ale po 4 mesiacoch liecby metforminom jej prisiel menzes ako hodinky kazdy mesiac a caka svoje vytuzene prve dietatko. Okrem toho krasne schudla a citi sa uzasne.
Neradim hormonalnu liecbu, mojej sestre to naburalo metabolizmus, strasne pribrala a ma trombozu a problemy na cely zivot.
@janesa1984 Ahojky, prepáč že som Ťa tu tak prepadla, ale čítala som, že Tvoje problémy vyliečil až homeopat a keďže si z okolia, prosím nepamätáš si ešte jeho meno prípadne nejaký kontakt?Ďakujem 🙂
Ahojte žienky 🙂
Chcem sa na vás obrátiť s mojím problémom. Asi pred cca 2 rokmi som brala antikoncepciu Lindinette, ktorú som po vyše roku vysadila, z vlastného presvedčenia. V podstate ma až tak nič netrápilo až na moje čím ďalej viac sa zhoršujúce akné. Podstúpila som rôzne vyšetrenia, aj na štítnu žľazu alebo intoleranciu na potraviny ale podľa všetkého som bola zdravá. Tak keď som bola minulý týždeň na preventívnej prehliadke u gynekologičky spýtala som sa či mi nemôže urobiť test na hormonálnu rovnováhu. Samozrejme mi ho na druhý deň urobila a dnes som si bola po výsledky. Hladina môjho testosterónu je okolo 4 ( myslím že 1,1 nad normu) a o cca takú istú hodnotu mám menej ženského hormónu. Ešte jedna hodnota tam bola tam bola zlá len už si nepamätám pri čom, ale to sa vyjadrila vraj je to len hraničné. Ja som si osobne žiadne mužské príznaky na sebe nevšimla, okrem teda akné a cyklu, ktorý nemám 28 dňový ale 33 až 35 dňový. Predpísala mi teraz na upravenie antikoncepciu ANGILETTA na pol roka. ( mám využívať dva balenia) a potom prísť opäť na krvné testy. Tak som bola celkom upokojená, aj keď som teda proti antikoncepcii, povedala mi, že iné riešenie nie je.... AVŠAK po prečítaní si mnohých príspevkov na internete ma prepadla obrovská panika. Vraj hladina nad 4 je už príliš vysoká (pritom ona povedala mierne zvýšená), ženy majú problém otehotnieť, po vysadení HK sa im to ešte zhoršilo :( .... Chcem sa opýtať je normálne, že gynekologička ku tomu zaujala taký povedala by som laxný spôsob, že ma neposlala ani na tú endokrinológiu a či už niektorá z vás užívala túto značku HK a pomohlo jej to.
Ďakujem za každú reakciu a prajem nám skoré uzdravenie.
je tu niekto, kto si hormonalnu nerovnovahu aj prirodzene odstranil? bez brania HAK?

@ematko29 drzim palceky, aby to pomohlo, treba verit 🙂, co sa tyka inofolicu, tiez necakam nejake zazraky, ved su to len vitaminy, ale v dnesnej dobe vela ludi trpi nedostatkom vitaminov, tak to mnohym moze pomoct