Zápal močového mechúra v Chorvátsku: Čo robiť?
Damy prosim,
Akurat som v chorvatsku, dnes mame pred sebou cestu domov. Od 1 rana na mna prisla extremna bolest mocoveho mechuru, pijem litre vody a “placem od bolesti”.
Co mi odporucate?
Zavolali by ste na mojom mieste obvodnej, aby mi predpisala atb?
Neskutocne sa bojim cesty.
Vopred dakujem za pomoc
@ornela_tn dakujem velmi pekne za povzbudenie, odratavam minuty dokym zacne ordinovat
Normalne si daj aj ibalgin, od bolesti aj od zapalu. Skocit do nejakej lekarne, nieco brusnicove volnopredajne a keby si mala tie ATB, tak super. Obalit krize, nech su v teple, nepustat klimu na nohy ci na trup. Drzim prsty.
Všade v Chorvátsku sú DMky a lekárne, kúp si tam niekde prášok D-manosu a daj si max. povolené množstvo. Mne to vždy zaberie, aspoň to najhoršie by ti to malo zmierniť.
Neviem či ti v Chorvatsku vydajú v lekárni antibiotiká predpísané na Slovensku… skôr nie.. ja som mala tiež zápal mechúra v Taliansku.. išla som normálne na urgent, do 2 hodín ma vyšetrili a dali atb.. brusnice ti už nepomôžu v takomto stave, treba atb
Najdi najblizsi urgent a pomozu ti. Staci ti europsky zdravotny preukaz a poistovna ti preplati, co ma. Ak idete autom, tak ti nic neujde.
Ja aom tam kupila v demku alebo aj v lekarni brusnice s ceckom zavrali suoer a plus d manosa.
@lucka27391 mali by. Aj v Rakúsku vydajú lieky napísané na sk . Tiež som to vôbec netušila. Ale musia mať prepojený ten elektronický systém . Aspoň tak to bolo v nedávnej diskusii písané , pre mňa tiež novinka
Dakujem Vam damy za vsetky rady. Mam uz volnopredajne, cakam na recept od lekarky - malo by to ist, tak snad.
Prve potraviny - kúpiť jedlú sodu bikarbónu - dať si 1 lyžičku, zapiť vodou a prejde to

určite by som zavolala doktorke, aby nasadila atb čím skôr. Viem si predstaviť tú bolesť... držím palce