Zatvrdnuté vaječníky. Máte rovnaký problém? Čo s tým?
Ahojte babenky, potrebujem radu na zatvrdnuté vaječníky. vôbec nedostanem menzes, keby som nešla na injekcii. Máte niektoré taký problém? A máte niektoré deti? ďakujem veľmi pekne za rady 🙂)
No bola som na vyšetrení + sono, len mi povedal, že mám na vaječníkoch šupku normálne ženy majú akokeby rajčinovú šupku a ja mám ako z grepu.a ked mi robil sono tak že mám malú maternicu, ale že to by nemal byť problém otehotnieť. Merala som si aj bazálnu teplotu, ale ja som ani ovuláciu nemala, môj graf mám pomerne stále tu istu hodnotu. a ja som si aj istá že mám málo ženských hormonov,ked som brala antikoncepciu tak všetko bolo v poriadku, ale akonáhle som ju vysadila je to strašné či už z menštruáciiu ale aj mi začali rásť také tmavšie chlpky,ktoré som nikdy nemala.aj na vyšetrení štítnej žľazy som bola a to je v poriadku.
katkamyska, tak to ako keby si aj o mne hovorila.
Sono ukázalo polycystické vaječníky - teda ako keby hrubšia škrupina na vaječníku a hormonálny profil tiež nedopadol dobre.
Absolvovala som laparku, pri ktorej sa mal robiť driling vaječníkov - mala sa rozbiť tá "škrupina" a keď ma "otvorili", tak zistili, že žiadne PCO nemám. A zo sona mali podozrenie na malú-nevyvinutú maternicu, ale pri laparke dopadlo dobre aj toto - takže je to v poriadku.
Tak ma poslali na endokrinológiu - tam mi nasadili lieky. Chodila som k jednému endokrinológovi a ten hovoril, že z jeho hľadiska je všetko ok, tak som ho zmenila a nová endokrinologička mi nasadila lieky, pretože sú tam nejaké vybehnuté hodnoty.
Ale ako to ty opisuješ, tiež by som to tipovala na PCO ... každopádne si daj urobiť hormonálny profil a ešte raz požiadaj o vyšetrenie štítnej žľazy - krv vrátane hormónov, inzulínu, glykémie a pod.
Držím palce
ahoj Katka 🙂, ja som sa borila s problemom nepravidelneho cyklu a silnej menstruacie. Pred otehotnenim som brala hormony na upravu cyklu a tehotenstva boli OK. Po druhom porode sa naplno prevalila porucha stitnej zlazy, tak ma sleduju
v Narodnom endokrinologickm ustave v Lubochni. Preto ti ich chcem doporucit. Pokial by si mala pocit, ze to u tvojho lekara nikam nespeje, myslim, ze by si sa mohla obratit na nich. Teraz mam asi pod vplyvom tej stitnej problem s druhou fazou cyklu a tak mi robili v Lubochni hormonalny status - na zaciatku cyklu a teraz pojdem aj v druhej polovici cyklu. Urcite si daj spravit hormonalny status v jednotlivych fazach cyklu, aj povedz lekarovi o merani a hodnotach bazalnej teploty. Drzim prsty, nech sa da vsetko do poriadku 🙂
Jaj, ved ja som bola v januári na tom vyšetrení štítnej žľazy a tam bolo všetko v poriadku, robili mi sono štítnej žľazy a aj krv mi brali.ja tam chodím už asi 2 roky, lebo u nás v rodine je to dedičné ale zatiaľ mi nič nezistili.
skúsim požiadať doktora o nejaké vyšetrenie, len v poslednej dobe má toho veľa a nejak odflakáva pacienky, už aj rozmýšlam o prestupe k nejakému druhému. Lebo mi to pripadá že čaká dokedy budem mať po 30tke a až vtedy začne riešiť.
a máš dieťa? Lebo ja sa toho strašne bojím, lebo už sa snažíme 2 roky a stále nič.
katkamyska, ako ti brali krv na endokrinológii? - Môj bývalý endokrinológ mi bral odber len raz, ale teraz tá nová mi brala krv v rôznych fázach cyklu - tak by to malo byť správnejšie. Z vlastných skúseností viem, že jeden odber nestačí. Moja endokrinologička sa špecializuje na poruchy cyklu a problémy s otehotnením, tak som rada, že som sa dostala do rúk práve jej.
Možno by pomohla zmena endokrinológa, ak máš pocit, že ťa odflakáva. Ty si tá dôležitá, tebe ide o otehotnenie, tak by si to mala zhodnotiť a obrátiť sa na niekoho, kto má dobré referencie. Pre neho si len jedna z pacientok.
No brala mi krv asi 3 dni pred vyšetrení, na nejaké zistenie hormonov, ale čo presne potrebovala tak to neviem.no ja som myslela že som neni spokojná s gynekologom, to on sa o nás nejak nezaujíma, má toho dosť.a kde sídli tá tvoja endokrinologička? aj ti pomohla? už máš bábo?
ja som z nového mesta nad váhom.ako mne by nerobili problém dochádzať,keby to nebolo moc daleko, ved ak to má pomôcť urobím pre to hocičo
katka, no ja som z košíc, tak to je asi dosť ďaleko, že? Každopádne si myslím, že aj v tvojom okolí nájdeš lekára, s ktorým budeš spokojná.
Ak nie si spokojná s gynekológom, tak ho zmeň. Ja som menila, menila a menila a dopracovala som sa k súčasnému a to som vystriedala 5 lekárov určite. Skrátka ak cítiš k nemu nedôveru, tak ho jednoducho zmeň.
Inak, hormonálny profil ti môže kľudne urobiť gynekológ - to sa berie krv 3x - raz na začiatku cyklu, potom cca okolo ovu (predpokladanej ovu) a potom okolo 25DC sa berie tuším progesterón.
hej hej veru tak to je poriadne daleko 🙂 ved skúsim sa s ním poradiť a ked bude tak jednať so mnou ako doteraz tak zmením. a skúsim sa ho spýtať či mi môže spraviť ten hormonálny profil.ved doteraz som si merala len tú bazálnu teplotu a to je stále len jedna rovinka, niekedy stupienok hore a niekedy dole...
a to je čo za gynekológa, keď máš ako keby "šupku" na vaječníku a on nespraví hormonálny profil? 😠 . Jednoznačne sa ho na to spýtaj a ak nič s tebou nebude riešiť, tak sa poobzeraj po niekom inom 😉
ved on bol kedysi úplne super, ked som mala nejaký problém s ním sa dalo porozprávať, lenže teraz otvoril novú ordináciu vo vedlajšom meste takže má toho veľa a na pacientku ktorá je v ordinácii mu zostáva tak aj s vyšetrením cca 5 minpt a to bieda...nič mi nespravil, len mi stále opakuje že vy ste mladá, vám sa to môže ešte zmeniť...ale neviem kedy. ale ked tam za ním prídu ženy okolo 35 tak nadáva kde tak dlho boli a ked ja tam už otravujem ale 5 rokov tak ja mám stále čas...
katka, tak je asi najvyšší čas zmeniť lekára. Skús sa poobzerať v okolí, popýtaj sa na referencie, možno aj tu na koníkovi ti budú vedieť kočky z tvojho okolia poradiť niekoho dobrého.
ďakujem Ti veľmi pekne govinda...a prosím ťa nevieš to musím založiť ako nové fórum, alebo ako to zistím? lebo som tu zaregistrovaná iba krátko, tak sa v tom neviem ešte dosť dobre pohybovať 😉
daj si to vyhľadať vo fóre - keď klikneš na "fórum", vpravo budeš mať okienko a do neho vpíšeš čo hľadáš a možno ti niečo vyhodí. Ak nie, tak založ novú tému 🙂

ahoj,
ja mam sice problem s nepravidelnym cyklom, obcas sa stane, ze menstruacia nepride a musim ist na vyvolavacku, mam diagnostikovane polycysticke vajecniky (PCO), ale nie je to tak stale, ze by menzes nechodil sam od seba. Takyto problem s vynechavajucou menstr. moze byt spôsobeny aj niecim inym, robil ti lekar uz nejake testy? Ako zaklad by sa asi mal spravit klasicky hormonalny profil prip. vysetrenie hormonov stitnej zlazy a podla toho skumat dalej...