icon

Závidíte tehotným ženám oddych od menštruácie?

13. sep 2024

Ahojte,nájdu sa tu také ktoré sa pristihli niekedy pri Tom,že závidia tehotnej žene že si kus oddýchne od kramov aj keď deti ešte zatiaľ neplánujete ? Neviem či to je tým ,že má kamarátka provokuje že si od toho oddychuje a ja mám stále silné 🤣

Strana
z4
h2
17. sep 2024

@any_soj Hlavne z toho, že ľudia odkladajú založenie rodiny na oveľa vyšší vek, než to bolo bežné v minulosti. Ďalej životný štýl: sedavé zamestnanie, málo pohybu (vplyv na spermie u mužov).

juliacenc
17. sep 2024

Jasnee ved to je na tom najlepsie 😄 ale fakt ja som nemala kramy asi 3-4 roky a bolo to kraaaaaaasne 😄

majka99999
17. sep 2024

@micicka presneee. Nimomu jnzavidim, len mojmu minulemu ja. Hlavne pri 2. tehotenstve, lebo po prvom sa mi k tomu cervenemu vodopadu a nervnosti pridala hrozna migrena. Pocas 2. tehotenstva krasne vlasy, dobra nalada, ziasna bolest hlavy, unava v prvom trimestri sa dala zvladnut, ked som bola doma s dobre spiacim rocnym dietatom a nie zodpovedna za team so 17 ludmi. 😁 Po prvom tehotenstve prisli po par mesiacoch, ale po druhom prisli po 2 rokoch "meskania" presne vo februari, ked som ich pred 2 rokmi nedostala. Nechybali.

bluka2
17. sep 2024

@h2 Ta antikoncepcia vo vode je naozaj velky environmentalny problem, bohuzial

hendikep
17. sep 2024

@h2 a z akých iných? ( tuto otazku myslim vazne ) myslela som ze dovody nie su zname 🤔

h2
17. sep 2024

@hendikep Už som písala, pozri vyššie (prvý príspevok na tejto strane).

h2
17. sep 2024

@bluka2 Netvrdím, že nie je. Ale sú aj oveľa väčšie.

roztlieskavacka
17. sep 2024

Ja som si moc neoddýchla, nakoľko som prekrvácala skoro cely 1. Trimester, a potom 5. Týždeň po pôrode už zase prišlo menštruačné krvácanie hneď keď som konečne prestala špiniť po pôrode v šestonedelí :D

lenadka
17. sep 2024

Mám zavedené antikoncepčné teliesko mirena a po dvoch rokoch od zavedenia už menštruáciu takmer nemám. Pri prvej (zavádza sa na 5 rokov) to bolo to isté a menštruáciu som potom už vôbec nemala až do toho 5teho roku kedy som opäť pomaly začala v čase menštruácie špiniť, keď už účinok telieska začal byť menší. Aj tak sa dá oddýchnuť od menštruácie. 😁😅

silvia2013
17. sep 2024

@zoja1234 aké čistenie maternice? To su povedačky našich babičiek!

silvia2013
17. sep 2024

@lenadka ja ju mam uz 20 rokov

any_soj
17. sep 2024

@h2 hej to urcite tiez. Ale vela ludi ma problemy v mladom veku. Jednoznacne sa v tomto za posledne desatrocia zhorsuje trend. A hej, faktorov je vela. Ale estrogen vo vode asi nepomaha zlepsovat to.

iwesska
17. sep 2024

Naopak,ked vidim tehotnu,tak ju skor lutujem,ze este nevie,co ju caka😂🙈

mofa
17. sep 2024

No napriklad ja som velmi zavidela zenam, ktore este rok po porode nemali menzes. Mne skoncilo sestonedelie kedy som vlastne 6 tyzdnov krvacala nie moc ale stale to bolo na vlozku a za 2 tyzdne som dostala normalne menzes. Skoro ma piclo.

silvia2013
17. sep 2024

@zuzanka.zuzu ja som mala 3x MIRENU a teraz mam uz 6ty rok Levosert, v marci ide von a pojde bud nove alebo uz nie, budem mat vtedy 50rokov , tak rozhodne gynekologicka.

linduska86
17. sep 2024

@martinkatinka a čo teliesko a riedenie krvi ? Nevylučuje sa to ?

hendikep
17. sep 2024

@h2 este by som pridala fakt, ze tym ze zeny maju dany pocet vajicok na cely zivot, a niekedy ked zacali rodit v 20tke a rodili v podstate kazdy druhy rok az do 45 - 50, tym ze v tehotenstvach nemali cykly si tie folikuly “setrili” teraz ak zena nie je tehotna do 40 tak je pravdepodobnost ze vajiciek uz bude omnoho menej, ak nejaké, a takisto su v horsej kvalite. 🤷🏼‍♀️

silvia2013
17. sep 2024

@hendikep kedysi ženy rodili do 50tky ??? 🙂))))))))))))))))))))))))))))))

jenny04
17. sep 2024

Určite závidím 😜

hendikep
17. sep 2024

@silvia2013 ano, mam vypracovany vlastny rodokmen, aj manzelov, do roku cca 17xx a ano, zacali rodit cca v 20 a koncili 45-50

silvia2013
17. sep 2024

@hendikep nikdy nerodili do 50, kedze v tom case uz boli davno po prechode.Mozno vo vašej rodine.

hendikep
17. sep 2024

@silvia2013 vyssie som odvovodnila preco niekedy aj prechod bol neskor, lebo zeny rodili nonstop cize neminali vajicka na cykly z ktorych nebolo tehotenstvo … proste 9 mesiacov bez cyklu , po porode par mesiacov bez, potom zas cyklus par mesiacov s zas tehotenstvo. Cize jednym tehotenstvom si usetrili minimalne 9 vajicok ktore by inak odisli s menstruaciou. A pocet vajicok u zien je dany, netvoria sa stale nove ako u muzov.

andreatytler
18. sep 2024

@hendikep Ale zena ma tak vela vajicok ze tych 100 usetrenych vajicok pocas 10 tehtenstiev nehra ziadnu rolu na jej plodnost. Po porode ma zena ako babatko 1-2 miliony vajicok. Toto mnozstvo sa znizuje vekom. Google vravi ze v puberte ma 300 000 a v tridstiatke 72 000. Myslim ze zeny rodili do 50tky lebo nebola antikoncepcia.
Ja ked sa tak laicky na to pozeram, myslim ze neplodnost je hlavne civilizacna choroba. Postihuje najme ludi vo vyspelych krajinach. Co je inac skutocne na hlavu postavene, ze tie chudata deti sa rodia do chudoby a v blahobite po nich ludia marne tuzia.

any_soj
18. sep 2024

@hendikep vajicok su stovky tisic, a aj neskor ich su desiatky tisic. Slaba rezerva neznamena, ze uz ma len cojaviem 50 kusov.

h2
18. sep 2024

@silvia2013 "rodili DO 50" neznamená, že rodili, ako 50 ročné. Je to zaokrúhlená informácia (45-50). A áno, tiež mám informácie z našej vlastnej rodiny, že rodili, ako 45, či 47 ročné. Nebolo to bežné, ale ani nič nejako extra výnimočné.
A neviem, odkiaľ si zobrala, že v tom čase boli už dávno po prechode.

Strana
z4