Žiaden dominantný folikul. Pomôže Clostilbegyt?
Baby, ktoré máte skúsenosti prosím píšte. Za posledné obdobie mám za sebou x vyšetrení. Najprv endometrium - vyliečené, potom rozbíjanie obličkových kameňou, vysoký prolaktín - naštastie už ok (prvý odber bol vraj robený len v zlom čase a bola som po rozbijani kamenov a tak) a teraz žiaden dominantný folikul. Snazime sa o dieta, stale sa nedari. Co ma caka? Zatial mam nasadené lieky clostilbegyt, resp.este len ich zacnem brat. Bral niekto tieto lieky? Pomohli Vam? Ak nepomohli čo ma čaká? Som už veeeľmi neštastná ☹
@vvia téééda takéto správy 🙂 zatial ti negratulujem, nech niečo nezakríkneme. držím palce nech hcg stúpa vysoko. ak by si bola tak by si mala nejaký decembrový termínček - ako ja pred rokom 😵
@gabriellka
@eda28 dakujem vam baby podla ivf kalkulacky to vychadza na 20.12. co su moje narodky 🙂 ale tak to su len moje prepocty 🙂 veeelmi sa tesime. asnad nam zajtra potvrdia to co v stredu oznamili. 🙂
@vvia držím palčeky, ozvi sa
@gabriellka dakujeme ozveme 🙂
Ja trošku pre povzbudenie,,, brala som clostyl 3mesiace prvý krát nič ☹ , druhý krát folikul+pregnyl všetko prasklo ako malo ale nič a tretí krát nič...doky povedal, že žiadny folikul sa nevytvoril a kázal mi objednať sa na laparoskopiu ked dostanem mrchu najbližšie, no bohužial mrcha nikde a som v tom, neviem ako, ked tvrdil že foliku sa nevytvoril, ale ovu musela prísť neskôr, ako bola robená folikulometria...takže zázraky sa stávajúúú,,, hlavu hore 🙂
@vvia jaj jaj presne viem ako sa citits, ja sa citim tak isto ale ja sa citim otrasne, revem ked sa bavim o dietati strasne ma to boli, ze ma doma necaka dieta ked pridem z roboty alebo hocico, ze ma nikto nevola moja maminka a tak a tie pocity tehotnej zeny by som uz chcela spoznat, ako vo vas rastie to male volaco z lasky stvorene pre nas dvoch s manzelom, mam pol roka uz pravidelny menzes ale bez ovulacie beriem najvyssiu davku clostylbegitu a vo stvrtok idem na ultrazvuk ze ci tam k ovulacii doslo, ak nie... tak musim ist na vysetrenia a podat ziadost do zdravotnej poistovne a dostanem drahe inekcie ale nerada by som bola keby k tomu doslo. takze asi tak s clostylom mne nezaberal zatial
@trinity333 tak toto sa mi paci velmi
@gabriellka boze to ako by som seba videla vidim ze vsetky ste sa tu trapili
@luskacik16 moja neboj vsetko sa vyriesi u nas bol nakoniec najvacsi problem spermigram ja som nakoniec ovulku mala aj ked kedytedy a hocikedy 🙂 proste zabava. nakoniec som ale i tak musela podstupit umele a teraz som v 19tyzdni. neboj ja umele nelutujem aj ked nam peniazky tiez chybali ale zvladli sme a teraz cakame drobceka asi malu princeznu. velmi ti drzim prsteky aby si sa tiez dockala ja som sa tiez dost oplakala ale pre dieta spravim vsetko
@vvia booze ani nehovor ako mi dobre padne ked si ma niekto vypocuje, ja ovulku nemam urcite lebo ma pozera kazdy mesiac ale je mozne ako som citala ze ta ovulka mozno aj neskor dojde nie? napr pozrie ma sonom 12DC ale dojde az 16DC a to nevidiet uz toho 12DC ze 16-ho nieco dojde? lebo ak vidiet tak u mna nehrozi ovulka to by videl ale nic tam nevidi nereagujem na clostyl uz beriem 2x2 a konec vlastne uz som dobrala vo stvrtok idem k doktorovi
@luskacik16 no mne tvrdili ze nemam a nakoniec som mala velmi neskoro az okolo 20DC 🙂 ja som to zistila sama dlah hlienu a tak som utekala k dokimu nech to pozrie 🙂 ale ako pisem potom to bolo bezpredmetne lebo mali sme zly spermiogram a uz to bolo jedno. chodis do centra asistovanej?
@vvia ahoj nie nie nechodim do BA iscare ale k jednemu inemu doktorovi co sa tym zaobera, a vidis napr na spermiograme sme neboli, nevies kde sa to da bezne urobit? u obvodaka ta posle niekam ci kde
@luskacik16 my sme boli v gynfive na spermiograme a nepotrebujes ani odporucanie ani nic a kedze vysiel zle tak sme sa tam aj rovno zapisali a uz chodili tam a tam som bola aj na umele oplodnenie
@luskacik16 len treba zavolat na recepciu a nahlasit sa na termin inac vies ist tam aj k doktorovi alebo doktorke na vysetrenia ze nemozes otehotniet a oni ta mozu bud liecit alebo navrhnut umele ci inseminaciu. urobia ti podrobnejsie vysetrenia ako gynekolog a podla toho uvidia kde je presny problem a budu riesit. inac tieto navstevy neplatis a odporucanie tiez nepotrebujes. neskor lenkeby si sa tam rozhodla pstat tak budu chciet nejake vysledky z vyto od tvojho doktora
@luskacik16 len nechápem prečo vás zatiaľ nikto neposlal na spermiogram 😕 moj dr napísal odporúčanie pre manžela a išiel s tým normálne na urologiu do nemocnice a tam mu urobili vyšetrenie. ale už som vedela ako dopadne, kým sa tam on trápil, tak mne sa na teste ukázali //. držím palčeky. btw mne sa tiež kecalo najlepšie s niekym kto to prežil. kto to neprežil nevie ako ťa má utešiť a povzbudiť 😉
@vvia a ty máš kedy termín? ako sa cítiš? všetko v poho?
@gabriellka termin mam 22.12. a citim sa bohuzial vselijako hroziaci potrat ;( polezali sme si v nemocke , ale zatial zvladame 🙂
@vvia čooo to vážne? a to kedy bolo? tak sa držkajte a dohovor krpčekovi, nech si aspoň o týždeň švihne, nech už leží v perinke pod stromčekom ako naša laurika minulý rok 🙂 ozaj a mená už máte vybraté?
@gabriellka etse neviem isto co to bude tak mena zatial nie su vybrate aj ked sa o tom bavime dievca Mia, Zdenka, Andrea, Lenka... chlapec asi Zdenko po muzovi. no a ja sa trapim od 12 tyzdna. no v 14kriticky som zacala krvacat a to veeeelmi ;( ale uz je lepsie aj ked nie dobre
@gabriellka pocujes takze staci sa objednat aj k urologovi? ale k tomu potrebujes aj odporucanie od obvodnej doktorky nie?
@gabriellka jaaj uz citam ale tam kam chodim ja tam robia aj spermiogram len bohvie kolko predtym sa treba objednat ach jaj
@luskacik16 neviem ako to je v centrách alebo tak. môj gynekolog to vyžiadal a mali sme aj odporúčanie. zavolala som tam a sestrička povedala že sú tam každý deň, ale pred vyšetrením treba mať 5 dní sexuálnu absenciu. a teraz perlička, tak sme mali 5 dní sexuálnu absenciu, mm išiel na vyšetrenie a doktor mal dovolenku. tak mu povedali nech príde o týždeň,prišiel o týždeň a doktor povedal že tieto vyšetrenia robí iba v piatok, tak dalšia sexuálna absencia. to znamená že sme na babatku pracovali asi 3 x za celý mesiac a ja som ostala tehu. takže u nás platilo ako u väčšiny párov že ked to najmenej čakáš tak sa to podarí 🙂
@luskacik16 zázraky sa dejú... a nespoliehať sa na doktorov...niektorí sú prepracovaní... 😵
@vvia Ahooojky 🙂 Podla mna sa nemas coho bat, nie je to nic strasneho. Tie tabletky som uz mala velmi velakrat a nemala som s nimi problemy. Akurát sa nezlakni, ked ti prvy mesiac nebudu ucinkovat. Niekedy zvyknu ucinkovat mesiac potom, ako si ich zacala brat. Toto som zazila minuly mesiac a lekar mi to tiez potvrdil. Ale ziadne ine problemy som s nimi nemala. Jedine, ze ja mam vela problemov, takze mne nestacili ☹
Ale neboj sa a hlavne nebud znechutena, tvoj stav nie je beznadejny. Aj ked viem, ze to nie je lahke, ked nieco chces a nedari sa. Pre kazdeho je vlastny problem najväcsi. Folikul sa da zmanipulovat, ked treba 😀 Držím palceky, 😉
@gabriellka jaaj no dnes som volala gyndovi on je znamy tak hadam ma zaujem sa starat o mna , a ked teraz nezaberie clostyl, tak ideme na spermiogram a hormonalny profil ten som tiez nemala doteraz
Ak sa ti to nepodari teraz, tak sa odreaguj nejak od toho.. viem že je to ťažké... tiež som neverila rečičkám, že nemysli na to potom sa to podarí... ale bolo to tak, začala som sa obávať laparoskopie a riešiť ísť či neísť...a nakoniec som sa jej ani nedočkala...držím palčeky 😵 😵

@eda28 dakujem pre mna neaktualne bola som na umelom v stredu mi potvdili tehu ale dakujem 🙂 zajtra idm na druhy odber 🙂 drz prsteky lebo som nemala velmi vysoke hcg ale vraj postacujuce. veelmi sa tesime. na zazraky verim aj ja lebo okolo toho sme toho museli vela zvladnut. konecny dovod bol spermiogram nakoniec 🙂 ale ozaj ti dakujem