Dominantný folikul natív
Ahojte, čítala som tu diskusie ohľadom dominantného folikulu ale nestačia mi informácie, zakladám novú.
Ide o to že na 12DC nebol vidno žiadny dom. folikul.
15DC meral 12mm.
Nasledovná návšteva CAR 19DC a tu sa rozhodne či rastie alebo ide o anovulačný cyklus.
Dlžka môjho cyklu je cca 37dní.
Moja otázka znie, ak budem predsa ovulovať, nie je 25,26,27DC na KET už dosť neskoro?
Je pravda že KET na 24DC sa nám už raz podaril ale aj tak sa mi to zdá neskoro.
Môže isť o anovulačný cyklus aj keď ten folikul už reálne ma 12mm?
12 mm je malo. Mavala som take a oznacili to za anovulacny. A ak neveris ze v car vedia co robia a musis sa radit s tetami na konikovi co sa ma a nema robit a kedy tak tam nechod.
Ak mas 37dnovy cyklus, tak na 12DC fakt nebudes mat nijaky vyrazny folikul. A tu predsa nejde o to kolky DC sa robi KET. Aj keby bol 100 DC, jednoducho sa musi pockat na ovulaciu, dominantny folikul, a vtedy mozes riesit oplodnenie - ci uz prirodzene alebo umelo. To, kolky je DC tu nehra rolu. Ten je rozny, podla dlzky cyklu.
Drzim palce. A ano, bud veris odbornikom, alebo nie. Ak veris, neries taketo veci na forach. Ak neveris, nechod tam, alebo ich vymen.
@colsami
@really8
@krasneleto
Tak baby tu nejde o to či verim alebo nie.
Informujem sa ako to bolo u vás.
Myslim že sa tu radia ženy/muži aj o iných veciach tak sa aj ja informujem.
Chodím tam ako na klavír, riešim P-čka, dovolenky a preto sa pýtam či to má zmysel.
Samozrejme že dôverujem lekárom ale nemala som tak neskoro ovuláciu nikdy odsledovanú. Samozrejme že premýšlam nad tým či to má zmysel keď 8,10,12dc nič a zrazu na 14dc sa tam objavil.
Ďakujem v každom prípade
Ale mne to pisat nemusis. Tiez som to riesila. Brala som na to clostylbegit, kedze mi nerastli kazdy druhy den som musela chodit na ultrazvuk ci narastol alebo je to tento mesiac zase pase. Kazdy mesiac 5-6x rano ku gynovi. Pol roka takto. Viem o com to.
presla som tym, tak ta plne chapem... ale verim tomu, ze aj ty veris, ze lekar vie, co robi
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
myslim, ze v CAR najlepsie vedia, kedy je folikul v poriadku a telo pripravene na vklad, zalezi aj od vysky stielky...