icon

Život ženy v menopauze

billy_jean
24. júl 2025

Ahojte, som žena 45 rokov, ktorá je procese nástupu menopauzy, zatiaľ perimenopauza.
Mám veľké hormonálne výkyvy, priberám hoci sa zdravo stravujem, vyhývam sa strukovinám a jedlám, ktoré nafukujú a mám pohyb - aj keď cielene na brucho necvičím. Čo budem musieť.
Ešte pred 2 rokmi som mala svojich 60 kíl, pri výške 172 cm to bolo pre mňa super. Bola som štíhla, bruško som mala ploché, prsia také normálne. Dnes po 2r mám 72 kg, prsia mám snáď o dve čísla väčšie a brucho veľké - na moje pomery, je nafúknuté, a jednoducho som ako žena v 5tom, možno aj 6tom mesiaci. Celá som akási zavodnená mám pocit.
Samozrejme s výkyvom hormónov prichádza problém so spánkom, úzkosti, depresie pred menštruáciou, výkyvy nálad, podráždenosť.
MS je nepravidelná, cyklus variuje od 21 dní po 36 dní.
A toto sa bude len zhoršovať.

A teraz otázka. Ako to zvládajú iné ženy? Pozrite sa na Jennifer Lopez - ako vyzerá. Myslíte si, že ona má takéto príznaky? Samozrejme, že chápem, že veľa športuje. To isté Dara Rolins, ona má tiež príznaky menopauzy? A napadá ma veľa, veľa mien.

Ako to máte vy?
Čo robiť, aby som aj pred a po 50tke nevyzerala ako vystresovaná nervózna spuchnutá guľa?

Strana
z6
luccija
10. aug 2025
@chiccco

@billy_jean presne Daru Rolins aj ja obdivujem, ma neskutočnú postavu ako dievčatko, brucho ako doska, tomu sa tiež čudujem, že niektoré baby tu píšu že sú chuducke celý život, ale v menopauze aj tak majú brucha, aj keď cvičia poriadne nejedia, no Dara je ozaj ako bohyňa

@chiccco ale Dara to má aj odmakane🤣keď som bola na vystupeni malom dedinskom hodinu aj pol spievala, tancovala a jeden x sa napila má kondičku.A postavu asi najkrajšiu v showbiznise.a veľa žien čo ani nevieme má liposukciu či z brucha, stehien

Strana
z6