Zlý spermiogram a tvorba protilátok

kukies
23. apr 2015

Ahojte, chcem sa spýtať..O bábo sa pokúšame pre nikoho krátko, pre nás celkom dlho, v každom prípade 8 mesiacov. Manželovi vyšiel zlý spermiogram, má menej spermií, tak isto horšiu pohyblivosť a patológiu 80-90%. Mne najskôr zistili ureaplazmy, na ktoré sme brali atb, takze uz by to malo byt v poriadku, tohto názoru som aj preto, že som pred tým mala veľký problém s častými zápali močového mechúra a po dobratí týchto atb sa mi to našťastie zatiaľ nevrátilo. No zistili mi aj, že si vyrábam protilátky proti spermiám. Prečítala som toho už strašne veľa a preto ma prekvapil názor doktora, že podľa neho je liečba neefektívna, nakoľko nie je cielená. Takže mi na to nič nedal, nenavrhol. Poveal iba, že by tearz navrhoval ako ďalší krok laparoskopiu, potom IUI a potom IVF metódou ICSI. My si ale s manželom myslíme, že je to zbytočné a rovno by sme chceli ísť na IVF. Aký je váš názor baby? Môže sa to podariť? Má to vôbec význam bez liečby protilátok a bez laparoskopie to skúšať? Je tu taká, ktorá otehotnela s rovnakými diagnózami prirodzene, alebo umelo? Vopred ďakujem za názory 🙂

ivet1371
23. apr 2015

JA by som ti odporućila ísť na konzultáciu do Brna.slovensko je o nićom.len ťahajú s ľudí peniaze.tam keď si zaplatíš ale vedia čo robia.moja vnućka je toho dôkaz

kiki68
23. apr 2015

tiez by som isla do brna sa opytat,ze co navrhuju. A tie protilatky by sa mali riesit alebo ich brat v uvahu. Podla mna su tam jasne dovody preco to prirodzene nejde a ja osobne by som radsej nechala vybrat najlepsie spermie a s tym pracovat. Lebo takto mas nieco co je slabe a k tomu barieru cez ktoru sa to prirodzene nedostane.

ivanka0603
23. apr 2015

@kukies....ahoj, my máme s manželom taký istý problém. Jeho spermiogram nič moc, ja vytváram protilátky proti spermiám. Môj dr. nám odporučil Helios v MT. V utorok tak ideme druhýkrát. Keď sme boli prvýkrát, zobrali mi krv, spravili sono, nasadili Clostybegyt a manžel dal vzorky na spermiogram. Teraz už budú výsledky tak som zvedavá, čo nám odporučia. Môj gynekológ a aj pani dr. v Heliose spomínala, že najprv by skúsila IUI, kedy spermie vložia rovno do maternice a tým sa nejako obídu protilátky. Ešte aby som nezabudla, manžel berie už skoro 4 mesiace Folandrol a vitamín E. To mu nasadil ešte môj gynekológ - ten nám robil základný spermiogram a už tam zistil, že môžme mať problém.

eua
14. jún 2020

@ivanka0603 Ahoj, prosím Ťa, potom sa ti podarilo otehotnieť? Máme podobný problém, dnes sme podstúpili druhé iui. Ďakujem.

ivanka0603
14. jún 2020

@eua ahoj, áno, ale boli sme rovno na ivf. Z prvého máme dcérku a z druhého chlapčeka. Ja som už bola z toho zúfalá, tak sme išli rovno na ivf, ani IUI sme neskúšali.