icon

Zmena platenia za sono prsníkov

alenamihal
14. jún 2025

To akoze vazne ta banda neschopakov v parlamente toto urobi pre zeny,ze si to budeme musiet platit same ???? zrusili benefity a teraz toto..brrrrr Pocet na rakovinu prsnikov stupa z roka na rok ..kde je ta stara striga ,co sa len venuje blbostiach v parlamente ako su interupcie atd ??? to jej toto nevadi ????? joj ,ale ma vytocili hned rano brrrrr

Strana
z3
procrastique
14. jún 2025
@simona20201309

@procrastique tak radšej žiadne ako nepresne vyšetrenie??

balerina2025
14. jún 2025
@pribinak

@balerina2025 ak máš čas pozri si onkologicky profil krajiny, veľmi zaujímavé

@pribinak ani som nevedela ze take je, inac ma zaujalo ockovanie proti HPV je v cervenej zone...idem to pozriet cele

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
simona20201309
14. jún 2025
@procrastique

@procrastique a ty si lekárka áno?
Nečudujem sa. Všetci dobre vieme ze naše zdravotníctvo je v pecku ....

radostka
14. jún 2025
@procrastique

zeny, preboha, nepanikarte a nieco si o tom nastudujte.
@procrastique ma pravdu. Sono bolo casto falosne negativne, zena bola spokojna, ze vsetko je ok a ochorenie sa zistilo ovela neskor ako by mohlo odhalit samovysetrenie. Veda ide nastastie dopredu, nie je to vec nazoru ani otazka na diskusiu laickej verejnosti.

procrastique
14. jún 2025
@simona20201309

@simona20201309 Ideme sa rozprávať o faktoch alebo o názoroch a dojmoch? 😂

simona20201309
14. jún 2025
@procrastique

@simona20201309 Ideme sa rozprávať o faktoch alebo o názoroch a dojmoch? 😂

@procrastique neviem prečo ale mám z teba taky dojem ze vôbec nemá zmysel baviť sa o niečom

felycity
14. jún 2025
@simona20201309

@simona20201309 a ty si nejaka doktorka- idbornicka na tuto problematiku?

procrastique
14. jún 2025
@simona20201309

@procrastique neviem prečo ale mám z teba taky dojem ze vôbec nemá zmysel baviť sa o niečom

@simona20201309 No nemá, pretože fakty sú fakty a neviem o čom sa vôbec bavíme.

44janica44
14. jún 2025

Mama si nahmatala hrčku a bola to rakovina už v 3,. Štádiu a metastázami do lymfatických uzlín. Sono jej robili hneď v ten deň ako išla s tym ku gynekologicke- na žiadanku jej napísala ze je surny pripad čiže netuším o akom čakaní a zdržiavani pacientok s nálezom tu hovoríte.
Vzhladom na pozit. Anamnezu matky som chodila na sono kazdy rok (nie každé 2 ako vacsina) mam prsia velkosti F ... ak sa mi hrčka (nador) urobí niekde vnútri prsnika koľko cm bude musiet mat kým ho nahmatam? Po novom ani ja s pozitivnou anamnezou v rodine nemám nárok na sono kým si niečo nenahmatam.

simona20201309
14. jún 2025
@felycity

@simona20201309 a ty si nejaka doktorka- idbornicka na tuto problematiku?

@felycity ja nie ale silno pochybujem že aj ta dáma čo sa vydáva za lekárku v skutočnosti ňou nie je. Naozaj pochybujem žeby sa skutočná lekárka takto prezentovala na MK, vrátane jej príspevkov na nástenke

balerina2025
14. jún 2025
@44janica44

Mama si nahmatala hrčku a bola to rakovina už v 3,. Štádiu a metastázami do lymfatických uzlín. Sono jej robili hneď v ten deň ako išla s tym ku gynekologicke- na žiadanku jej napísala ze je surny pripad čiže netuším o akom čakaní a zdržiavani pacientok s nálezom tu hovoríte.
Vzhladom na pozit. Anamnezu matky som chodila na sono kazdy rok (nie každé 2 ako vacsina) mam prsia velkosti F ... ak sa mi hrčka (nador) urobí niekde vnútri prsnika koľko cm bude musiet mat kým ho nahmatam? Po novom ani ja s pozitivnou anamnezou v rodine nemám nárok na sono kým si niečo nenahmatam.

@44janica44 to je uplne chore...a ano zena co ma vacsie prsia by si musela tie cecky riadne magat aby nieco zacitila....suhlasim, preto sa chodi na mamografiu kde sa to stlaca

radostka
14. jún 2025
@44janica44

@44janica44 ani mamografiu?

44janica44
15. jún 2025
@balerina2025

@44janica44 to je uplne chore...a ano zena co ma vacsie prsia by si musela tie cecky riadne magat aby nieco zacitila....suhlasim, preto sa chodi na mamografiu kde sa to stlaca

@radostka na mamo nemám vek. Neviem ako tl teraz posunuli odkedy ma zena narok myslim 45+... ešte nemám ani 40 rokov, mama mala rakovinu ešte pred 50-tkou.

@balerina2025 pokiaľ bude niekto robiť sono prsníkov súkromné tak si ho pre svoj kľud zaplatím,
A áno pri malých prsiach je to určite jednoduchšie, žena s väčšími si môže robiť samovysetrenie aj hodinu a nemusí nič nájsť.

Gynekologicka povedala ze ešte by som si mohla urobiť geneticke testy a ak i vyjde ze mam genetickú predispoziciu tak by som mala nárok aj na sono.

bullovabronislava
17. sep 2025
@simona20201309

@procrastique prežitok? Na sone sa odhalí skoro vždy nalez. To ze niektoré prípady boli na sone neodhalene neznamená ze tie zvyšné včas odhalené budu teraz nepodstatne.

@simona20201309 nie sono nemusí objaviť nález..ja som bola pred mesiacom a pol na sono u gynekologicky a povedala mi ze mam zápal.dala mi antibiotika tie nezabrali poslala ma na mamografiu tam nevedeli presne určiť co to je tak ma poslali na biopsiu a dnes mi volali ze mam zhubný nádor

simona20201309
17. sep 2025
@bullovabronislava

@simona20201309 nie sono nemusí objaviť nález..ja som bola pred mesiacom a pol na sono u gynekologicky a povedala mi ze mam zápal.dala mi antibiotika tie nezabrali poslala ma na mamografiu tam nevedeli presne určiť co to je tak ma poslali na biopsiu a dnes mi volali ze mam zhubný nádor

@bullovabronislava ale tak vidíš ze predsa to sono niečo ukázalo
🙏 och moja tak si dnes dostala zlu spravu ale neboj, dnes už naozaj vedia veľmi dobre nastaviť liečbu. Obzvlášť rakovina prsníka je najpreskumanejsia oblasť z onko ochorení. Takže čaká ta boj ale zvládneš to! Držím ti silno prsty a hlavne bud silná, bude dobre!
Vieš aj štádium?

beronsche
17. sep 2025
@simona20201309

@simona20201309 čiže tvoja domnienka, založená na pocítoch je viac ako lekársky názor? 🤪

bullovabronislava
17. sep 2025
@simona20201309

@bullovabronislava ale tak vidíš ze predsa to sono niečo ukázalo
🙏 och moja tak si dnes dostala zlu spravu ale neboj, dnes už naozaj vedia veľmi dobre nastaviť liečbu. Obzvlášť rakovina prsníka je najpreskumanejsia oblasť z onko ochorení. Takže čaká ta boj ale zvládneš to! Držím ti silno prsty a hlavne bud silná, bude dobre!
Vieš aj štádium?

@simona20201309 dakujem.stádium presne neviem to vraj zistia až po operácii ale napísali ze podla biopsie nemá metastázy a pravdepodobne niesu chytené ani uzliny...ale niesom na slovensku všetko budem absolvovať v nemecku lebo tu pracujem

simona20201309
17. sep 2025
@bullovabronislava

@simona20201309 dakujem.stádium presne neviem to vraj zistia až po operácii ale napísali ze podla biopsie nemá metastázy a pravdepodobne niesu chytené ani uzliny...ale niesom na slovensku všetko budem absolvovať v nemecku lebo tu pracujem

@bullovabronislava tak to máš potom ešte lepšie, aj keď onkológia na Slovensku tiež je na celkom dobrej úrovni. To je potom super- hlavne ten postup že najprv operácia. Počula som ze toto je najlepšie riešenie. Dat preč a potom možno budú stačiť oziare.
Drz sa!

simona20201309
17. sep 2025
@beronsche

@simona20201309 čiže tvoja domnienka, založená na pocítoch je viac ako lekársky názor? 🤪

@beronsche už neviem k čomu to bolo, ale áno, pochybnosti o lekároch a ich rozhodnutiach sú niekedy na mieste.

bullovabronislava
18. sep 2025
@simona20201309

@bullovabronislava tak to máš potom ešte lepšie, aj keď onkológia na Slovensku tiež je na celkom dobrej úrovni. To je potom super- hlavne ten postup že najprv operácia. Počula som ze toto je najlepšie riešenie. Dat preč a potom možno budú stačiť oziare.
Drz sa!

@simona20201309 uvidíme no doktor povedal ze v prvom rade je dôležité to dat preč co najrýchlejšie lebo podľa biopsie to zatiaľ vyzerá tak ze nemá metastázy

beronsche
18. sep 2025
@simona20201309

@beronsche už neviem k čomu to bolo, ale áno, pochybnosti o lekároch a ich rozhodnutiach sú niekedy na mieste.

@simona20201309 neskoro som si všimla, že je to staršieho dáta..

Strana
z3