icon

Zmeny v menštruácii

osem
1. mar 2025

Zdravím,mala by som otázku. Mávam menštrúaciu od svojich 12tich rokov a vždy bola pravidelná. Chodila presne max 1-2 dni meškala ale to len občas. Na začiatku som mala 5 dní potom keď som bola staršia tak 4 občas 5. No teraz posledné asi 3-4 mesiace mi vždy príde o týžden skôr a trvá 2-3 dni. Väčšinou 2 dni silná menštruácia ako som mávala niekedy no v noci po druhom dni sa ako keby stopne a nič. Na tretí deň už to je len také menšie špinenie alebo hnedá krv. Na 4tý deň už väčsinou koniec. Dúfam že moja otázka neznie hlúpo ale tak rodina si myslí že to je v pohode a na nete som nič nenašla. Mám 18 rokov 🙂
Ešte by som doplnila že v októbri som bola na preventívnej prehliadke a všetko bolo v pohode akurát stresový hormón bol trochu zvýšený. Vopred ďakujem za vaše názory 🙂

krasneleto
1. mar 2025

@osem otazka je uplne v poriadku... ak si nie si ista, ci je tvoje telo v poriadku, chod k lekarovi a skontroluje ti hormonalny profil...

osem
autor
1. mar 2025

@krasneleto no veď too že výsledky hormonálnych testov som mala ešte neskôr ako preventívnu a ako som písala všetko bolo v poriadku len stresový hormón zvýšený..uvidím asi ešte počkám ako to bude na ďalší mesiac a pôjdem,veď telo sa môže zmeniť zo dňa na deň 🙂

demodun
2. mar 2025

@osem môže to byť spôsobené aj stresom. Nemáš teraz nejaký stres alebo skúšky?
Ale ten hormonálny profil by bolo dobré zopakovať

osem
autor
2. mar 2025

@demodun mám skúšky z autoškoly lenže celkovo dosť trpím na zvýšený stres,viem sa vystresovať aj z maličkostí a nikdy sa mi toto nedialo,vždy som mala menštruáciu presnú ako hodinky..no môže byť že bolo toho v poslednej dobe dosť na mňa..počkám na ďalšiu menštruáciu a keď sa to nenapraví zájdem k lekárke pre pokoj v duši🙏

eternity24
2. mar 2025

@osem ja si myslím, že to nemusí nič znamenať. Ja dom tiež mala odbobie cca 2-3 roky, kedy som mala MS raz za 6 tyzdnov. Žiadne zdravotne problemy za tým neboli. Potom sa to zase upravilo na raz za 4. Pokial si mala hormonálny profil ok, nerobila by som z toho vedu. Môže to byt zo stresu.