icon

Zverenie dieťaťa trestanému rodičovi

klikklokoj
27. nov 2017

Dobrý možno otázka trochu os veci ale môže súd zveriť maloleté 3 ročnej dieťa do opatery už raz trestanemu otcovi ktorý sedel za ťažké ublizenie na zdravý a je to tiran ďakujem

Strana
z2
nika898
28. nov 2017

@klikklokoj ahoj ja by som mu dcerku nedavala, nemate upraveny styk na sude argumentovala tym ze dcera s nim byt nechce a ze mas o nu strach. Urcite ti ju nevezmu to uz ako bolo pisane by si musela byt alkoholicka alebo narkomanka ktora nema kde byvat a tak dalej a on pokial je trestany tak uz duplom nie. Ked si pride pre dcerku a ona nebude chciet ist a on bude robit cirkus volaj policiu, von by som vzdy chodila s niekim a keby nieco zase policia. Ja by som na tvojom mieste poziadala aj o zakaz styku a o zakaz priblizenia a argumentovala tym ze sa ti vyhraza a mas z neho strach plus by som urcite navstivili psychologicku aby sa ti nevratili znovu psychycke problemy no aj tym by som argumentovala ak teda teraz dake mas. Najlepsie pre teba a dcerku by bolo odstahovat sa do ineho mesta a mozno zobrat aj rodicov aby im po tvojom pripadnom odchode nezneprijemnoval zivot. Drzim palce aby si sa ho zbavila.

klikklokoj
autor
28. nov 2017

Ďakujem

nyusika
28. nov 2017

@klikklokoj
malu mu nedavaj, VZDY volaj policiu.
Vobec mu neodpovedaj na SMS, aled nevymazavaj ich, maj ich odlozene.

chod na UPSVaR a podaj navrh na vyzivne.

neexistuje, aby mi niekto prisudil dieta, pokia, ty nie si alkoholocka, narkomanka bezdomovec.

nenechaj sa vobec vytocit, naozaj nereaguj na ziadnu provokaciu z jeho strany.

danushka23
28. nov 2017

Na Slovensku ? Urcite nie, tu otcovia nemaju narok na svoje deti, aj keby neboli trestani... Jedine, ze by mal veeelmi silne znamosti. V nasej lubeznej krajine zveria dieta otcovi len v pripade, ze s tym matka suhlasi, inak nema sancu... Mame v rodine osobnu skusenost...

charlie1980
28. nov 2017

Pokial nemate upraveny styk, malu mu vobec nemusis davat, pretoze si rodic a rozhodujes za dieta. Tak isto to plati sice aj pre otca, ale dieta zije s tebou. To znamena, ze mozes ju ukazat cez okno, moze jej dat pa-pa a nemusis o nic viac. Az ked budete mat ten styk upraveny, potom podla sudneho rozhodnutia.
Cize tvoja prva cesta nech smeruje na UPSVaR a tam ti pomozu spisat navrh na upravu rod.prav a povinnosti. Sud prebehne cca.do pol roka. Nachystaj si : prac.zmluvu, ak mas, vydavky mesacne napr.SIPO, zoznam mesacnych vydavkov na dieta - oblecenie, hracky, skolka, kruzky, prip.nejake vydavky mesacne spojene so zdrav.stavom dietata-ak ma. On bude dokladat svoje papiere a z toho mu vyrataju vyzivne.
3 rocne dieta v ziadnom pripade neodoberu matke, resp.ziadne, ktore ma strechu nad hlavou a matka sa on riadne stara. Takych chudakov uz mali na sudnych pojednavaniach dost ako tu opisujes. A realne sa o dieta postarat nevedeli.

Ked budes mat sudne rozhodnutie, potom sa ho musis drzat tak, ako vam tie navstevy urcia.

tanalyn
28. nov 2017

Pokiaľ si ho udala za to, že ťa týral a je záznam na polícii a máš nejakých svedkov, ktorí potvrdia, že pije a nemá mieru tak potom nevidím dôvod prečo by mu ju mali dať..

vetva99
28. nov 2017

Po pravde si neviem v celku predstavit, co by museli mat na teba, aby ju zverili do opatery jemu☹

Strana
z2