Zverenie dieťaťa trestanému rodičovi
Dobrý možno otázka trochu os veci ale môže súd zveriť maloleté 3 ročnej dieťa do opatery už raz trestanemu otcovi ktorý sedel za ťažké ublizenie na zdravý a je to tiran ďakujem
Ďakujem
@klikklokoj
malu mu nedavaj, VZDY volaj policiu.
Vobec mu neodpovedaj na SMS, aled nevymazavaj ich, maj ich odlozene.
chod na UPSVaR a podaj navrh na vyzivne.
neexistuje, aby mi niekto prisudil dieta, pokia, ty nie si alkoholocka, narkomanka bezdomovec.
nenechaj sa vobec vytocit, naozaj nereaguj na ziadnu provokaciu z jeho strany.
Na Slovensku ? Urcite nie, tu otcovia nemaju narok na svoje deti, aj keby neboli trestani... Jedine, ze by mal veeelmi silne znamosti. V nasej lubeznej krajine zveria dieta otcovi len v pripade, ze s tym matka suhlasi, inak nema sancu... Mame v rodine osobnu skusenost...
Pokial nemate upraveny styk, malu mu vobec nemusis davat, pretoze si rodic a rozhodujes za dieta. Tak isto to plati sice aj pre otca, ale dieta zije s tebou. To znamena, ze mozes ju ukazat cez okno, moze jej dat pa-pa a nemusis o nic viac. Az ked budete mat ten styk upraveny, potom podla sudneho rozhodnutia.
Cize tvoja prva cesta nech smeruje na UPSVaR a tam ti pomozu spisat navrh na upravu rod.prav a povinnosti. Sud prebehne cca.do pol roka. Nachystaj si : prac.zmluvu, ak mas, vydavky mesacne napr.SIPO, zoznam mesacnych vydavkov na dieta - oblecenie, hracky, skolka, kruzky, prip.nejake vydavky mesacne spojene so zdrav.stavom dietata-ak ma. On bude dokladat svoje papiere a z toho mu vyrataju vyzivne.
3 rocne dieta v ziadnom pripade neodoberu matke, resp.ziadne, ktore ma strechu nad hlavou a matka sa on riadne stara. Takych chudakov uz mali na sudnych pojednavaniach dost ako tu opisujes. A realne sa o dieta postarat nevedeli.
Ked budes mat sudne rozhodnutie, potom sa ho musis drzat tak, ako vam tie navstevy urcia.
Pokiaľ si ho udala za to, že ťa týral a je záznam na polícii a máš nejakých svedkov, ktorí potvrdia, že pije a nemá mieru tak potom nevidím dôvod prečo by mu ju mali dať..
Po pravde si neviem v celku predstavit, co by museli mat na teba, aby ju zverili do opatery jemu☹

@klikklokoj ahoj ja by som mu dcerku nedavala, nemate upraveny styk na sude argumentovala tym ze dcera s nim byt nechce a ze mas o nu strach. Urcite ti ju nevezmu to uz ako bolo pisane by si musela byt alkoholicka alebo narkomanka ktora nema kde byvat a tak dalej a on pokial je trestany tak uz duplom nie. Ked si pride pre dcerku a ona nebude chciet ist a on bude robit cirkus volaj policiu, von by som vzdy chodila s niekim a keby nieco zase policia. Ja by som na tvojom mieste poziadala aj o zakaz styku a o zakaz priblizenia a argumentovala tym ze sa ti vyhraza a mas z neho strach plus by som urcite navstivili psychologicku aby sa ti nevratili znovu psychycke problemy no aj tym by som argumentovala ak teda teraz dake mas. Najlepsie pre teba a dcerku by bolo odstahovat sa do ineho mesta a mozno zobrat aj rodicov aby im po tvojom pripadnom odchode nezneprijemnoval zivot. Drzim palce aby si sa ho zbavila.