Dá sa nájsť slušná práca v Žiline po vysokej škole?
Ahojte.
Myslite že sa dá nájsť normálna slusna práca v Žiline pre ženu po vs má dva tituly a má 30 rokov. Malo prác. Skusenosti. Angličtina je plynulá. Ostatné jazyky základy.
Vyštudovaný cestovný ruch a multikulturalizmus v zahraničí. Ďakujem
Žilina je jedno z najväčších miest na Slovensku. Takze šanca je vždy
@anonym_autor v Žiline je to popravde bieda s prácou ale asi stále lepšie ako vo zvyšku Žilinského kraja. Máš aspoň odhad čomu by si sa chcela venovať? Asi s takým vzdelaním nechceš ísť do Kie za pás
Co je idealne zamestnanie pre niekoho kto hentaky skvost vystudoval? Zilina nezilina. O toho sa odraz
som myslela že máš techniku vyštudovanú, alebo ekonomiu - to by sa ešte miesto našlo pre teba, ale multikulturizmus? To čo je za blbosť, ale vzhľadom k veku možno niečo nájdeš.
rod. známa vek 55, obch. ak. vyštudovaná, plynule nemecky, dostala z práce výpoveď - ani len Lidl ju nechcel. Jedine Jednota ju zobrala.
Ale ty si mladšia, šance máš iné.
Sanca je vzdy, prekvapipo zije tam vela vysokoskolsky vzdelanych ludi a maju pracu. Ide o to, co dokazes ponuknut buducemu zamestnavatelovi s danym vzdelanim.
@anonym_autor v Žiline je to popravde bieda s prácou ale asi stále lepšie ako vo zvyšku Žilinského kraja. Máš aspoň odhad čomu by si sa chcela venovať? Asi s takým vzdelaním nechceš ísť do Kie za pás
@anonym_4ebd83
@martinmmartin
@anonym_d94598
ja som praveze pocula, ze v za je problem najst si dobru pracu, moznosti je malo a ak ano, tak su to technicke smery kia a lekari, lenze ja som studovala nieco celkom ine
je to problem, lebo nie je tam prace, vraveli mi vsetci ze je to priserne tazke, nemam moc pracovne skusenosti, sice dieta neplanujem, ale aj tak. mam proste problem, najst si pracu uz dlho, prisla som z inej krajiny, zo zahranicia a je to naozaj tazke,lebo co pozeram prace, nic pre mna, len lidl, lekar, pravnik, technik, ucitel,- ale absolutne nic z tohto co som studovala a absolutne nic z toho,co viem ovladam- a smola, vsetky ck som uz oslovila,tam sa neda dostat v ziline, to su lukrativne miesta. radsej budu zivit tam staru pani pred dochodkom, ako najimat noveho niekoho mladeho, neviem skutocne kde najst pracu. a musi to byt iba zilina.
Žilina je jedno z najväčších miest na Slovensku. Takze šanca je vždy
@anonym_00d9b1 lenze je problem moje vs zameranie, to je proste o nicom, nelukrativne, jedine ak by v ck, ved v ziline nie je ani poriadny hotel, takze neviem co s tym, nieco v kancelarii by sa tiez dalo,ale ja take prac. miesta nev idim ani len na nete nic. vsetko mimo mna ide.
@anonym_autor Čo konkrétne si robila s takýmto vzdelaním? Akú máš prax? Možno niekde v cestovnej kancelárii, prípadne v hotelovych službách by to šlo, ale momentálne je v Žiline plno. Je tu veľa VŠ vzdelanych ľudí, študentov, cudzincov a problém nájsť aj brigádu, nieto prácu prácu na TPP.
P.S. Tituly, okrem nejakého Ing., prípadne Mgr., ktoré indikujú VŠ vzdelanie ti nepomôžu, skôr tá prax, zručnosti a časová flexibilita. A vek ženy okolo 30 je tiež problém, najmä ak ešte nemá deti. Napisem ti na rovinu, ze ja by som ťa nevzala, pretože je tu predpoklad, že sa zapracuješ a ihneď otehotnieš. To je miestny folklór.
@anonym_4a73a3 no ja som vtej skupine, ze si neviem najst ani brigadu a mam dva tituly.
zacinam byt z toho frustrovana a nervozna
je to problem, lebo nie je tam prace, vraveli mi vsetci ze je to priserne tazke, nemam moc pracovne skusenosti, sice dieta neplanujem, ale aj tak. mam proste problem, najst si pracu uz dlho, prisla som z inej krajiny, zo zahranicia a je to naozaj tazke,lebo co pozeram prace, nic pre mna, len lidl, lekar, pravnik, technik, ucitel,- ale absolutne nic z tohto co som studovala a absolutne nic z toho,co viem ovladam- a smola, vsetky ck som uz oslovila,tam sa neda dostat v ziline, to su lukrativne miesta. radsej budu zivit tam staru pani pred dochodkom, ako najimat noveho niekoho mladeho, neviem skutocne kde najst pracu. a musi to byt iba zilina.
@anonym_autor stará pani pred dôchodkom by to mala ešte ťažšie ako ty
Akí ona nemôže za to, že si vyštudovala takú blbosť
@anonym_4a73a3 no ja som vtej skupine, ze si neviem najst ani brigadu a mam dva tituly.
@anonym_autor Dva tituly z hentakých úplne zbytočných odborov sú ti nanič. To vyvolá akurát úsmev a pochybnosti o Tebe. VŠ stačí jedna, ale dobrá, taká, po skončení ktorej niečo vieš. S týmto, čo si vyštudovala, môžeš reálne robiť predavačku. Tak aj väčšinou končia absolventi kulturológie, etnologie, muzeológie, estetiky, mediamatiky a podobných odborov. Absolventov, ktorí študujú ľahké a zbytočné teórie len kvôli titulu a predĺženiu mladosti, je na celom Slovensku prebytok a miest pre nich málo, nie je šanca, aby sa uplatnili.
S týmito odbormi to vidím na kariéru ako asistentka poslanca v NRSR, ale to je v BA. Čiže asi nič...
Jedine že veľmi zauvažuješ, čo naozaj vieš, napr. angličtinu, urobíš si certifikát v jazykovke, nejaké pedagogické minimum a pôjdeš učiť, doučovať.
Alebo 2-ročnú nadstavbu s maturitou na strednej pedagogickej a môžeš ísť do MŠ alebo robiť vychovávateľku, prípadne robiť asistenta pedagóga.
Alebo nechtársky kurz ...
Alebo ...
Inak aj predavačka je slušná práca, len tak mimochodom.
Možnosti sú, je ich neúrekom, len treba naplno rozvinúť kreativitu a vycucať schopnosti aj z päty.
A nie čakať, že zamestnávatelia sa pototo z 2 titulov, z toho jedného úplne zbytočného.
A prečo vlastne iba Žilina?
V BA má ktokoľvek kdekoľvek kolegov doslova z celého Slovenska.
V zahraničí si prežila, v BA neprežiješ?
Asi da sa. Ale nie je to asi lahke kedze vlastne neviem co kontretne vies robit. Neviem mozno nejaka adm. Sila alebo multikulura v nejakej statnej alevo prispevkovej organizacii. Praca s nejakou integraciou ja neviem. ZILINA sice je jedno z vacsich miest. Ale su tu hlavne automotive robotnickr prace a max. Nejaky fin kontroling a ekonomika. Je tu este siemens a prima banka a tcom tu ma nieco. Ale napr. Proti napt. blave je to slabota na administrativne a korporatne prace.
@anonym_autor Dva tituly z hentakých úplne zbytočných odborov sú ti nanič. To vyvolá akurát úsmev a pochybnosti o Tebe. VŠ stačí jedna, ale dobrá, taká, po skončení ktorej niečo vieš. S týmto, čo si vyštudovala, môžeš reálne robiť predavačku. Tak aj väčšinou končia absolventi kulturológie, etnologie, muzeológie, estetiky, mediamatiky a podobných odborov. Absolventov, ktorí študujú ľahké a zbytočné teórie len kvôli titulu a predĺženiu mladosti, je na celom Slovensku prebytok a miest pre nich málo, nie je šanca, aby sa uplatnili.
@anonym_4a73a3 úsmevné čo som študovala vážne? A ty más teda aké tituly a akú vs? Keď sa smejes z mojich dvoch titulov a dvoch škôl? Ktoré má naplnali a bavili? To by som rada videla. Je ľahké sa usmievat nad titulmi. A iné je oddiet si ich v škole 5 rokov
S týmito odbormi to vidím na kariéru ako asistentka poslanca v NRSR, ale to je v BA. Čiže asi nič...
Jedine že veľmi zauvažuješ, čo naozaj vieš, napr. angličtinu, urobíš si certifikát v jazykovke, nejaké pedagogické minimum a pôjdeš učiť, doučovať.
Alebo 2-ročnú nadstavbu s maturitou na strednej pedagogickej a môžeš ísť do MŠ alebo robiť vychovávateľku, prípadne robiť asistenta pedagóga.
Alebo ...
Možnosti sú, je ich neúrekom, len treba naplno rozvinúť kreativitu a vycucať schopnosti aj z päty.
A nie čakať, že zamestnávatelia sa pototo z 2 titulov, z toho jedného úplne zbytočného.
@elz1920 no ako úprimne predavacku a cásnickú s dvoma titulmi robiť nechcem pri všetkej úcte k týmto povolaniam. To som nemusela teda študovať 5 6 rokov
Za je slabota sú skôr iné práce a odvetvia ako strojarina a pod
Alebo ...
@elz1920 v Žiline musím byť
Mám tu rodinu a vsetko. Nepôjdem nikde inde
Alebo ...
@elz1920 nechty nie. Ja som. absolútne nezručná a technicky antitalent

@anonym_autor Čo konkrétne si robila s takýmto vzdelaním? Akú máš prax? Možno niekde v cestovnej kancelárii, prípadne v hotelovych službách by to šlo, ale momentálne je v Žiline plno. Je tu veľa VŠ vzdelanych ľudí, študentov, cudzincov a problém nájsť aj brigádu, nieto prácu prácu na TPP.
P.S. Tituly, okrem nejakého Ing., prípadne Mgr., ktoré indikujú VŠ vzdelanie ti nepomôžu, skôr tá prax, zručnosti a časová flexibilita. A vek ženy okolo 30 je tiež problém, najmä ak ešte nemá deti. Napisem ti na rovinu, ze ja by som ťa nevzala, pretože je tu predpoklad, že sa zapracuješ a ihneď otehotnieš. To je miestny folklór.