Kočíkovanie, stretávky a akcie mamičiek zo Žiliny
ahojte, rada by som vytvorila temu nieco ako kam do mesta...ak viete o dakej akcii vhodnej pre deti, mamicky, snazilky...hodte to sem🙂
ak ste otravene s kocikovania len osamote, ak uz zacinate blabotat ako vase ratolesti....sem s navrhmi na stretnutia🙂
kedze tema zilina akosi stichla, mozno tato tema zaujme. prijemne pisanie🙂
ahojte babulky, tak pridavam sa aj ja do klubu chorych deticiek, maly cele noci nespi, co ho dusi kasel, ☹ nechapem, kde mohol nachladnut, teda nieco tusim, ale nie som si na 100 % ista. alebo je len mozno nieco vo vzduchu...ako dopadlo stretko?
@adusased urcite je cosi vo vzduchu, lebo my sme nemali kde prechladnut a vidis uz aj muz k.o..
dnes som cely den sama s malou az do vecera. mna asi drbne- ked sme vsetci chori, muz musi behat na sluzobky.
na stretku som pravdaze nebola:( vsak po mesiacoch konecne mam s kym ist von tak coby som neochorela🙂, naposledy som bola chora pred tehu este.
co davas na kasel?
baby a vy fakt stíhate piecť? ja to veru nestíham, lebo robím večeru o veeeľa chodov. Svokrovci sú evanjelici, a oni majú na Vianoce hody. No tento rok, som pekne poprosila svokrušu aby spravila majonézový šalát. Mne ostáva:
Pečené mäso so zemiakmi, kuracia vývar, ryby, sviečková, kapustnica a napečiem v obchode 🙂
@wilsonka no rýchlo sa uzdrav...6.12 je za dverami 😀
@adusased a dúfam, že aj ty dojdeš...nieže sa tam budem prechádzať sama 😖
@jancurik ako to bude s tebou vyzerať? však zober aj maminu 😉
@wilsonka no teraz je chripkove obdobie,takze to skor tomu pripisujem a v nedelu sme mali oslavu a tam sa mi zdalo,ze boli 2ja chorí....ale k lekarke este nechcem ist, lebo tam ochorie v cakarni este viac 😠 zatial davam stropstussin a do nosteka kvapky tak uvidime aka bude noc, stale kontrolujem teplotu,ale zatim klop klop klop nema, ma sice trosku vyssiu,ale hadam to tak zostane 😠
@mamabiba ja ani nechcem stihat piect 😀 urobim muffiny a koniec 😝 ziadne pecenie u nas nehrozi ani minuly rok som nepiekla...ale ak to nebude nic hrozne s malym tak dojdem, nejdem slubovat,lebo ja ked slubim tak ako naschval do toho nieco pride,ale uz to mam zapisane v kalendari od tehotenstva je to s mojou pamatou biedne veru 😀 inak sme boli teraz svokra pozriet a tolko zrobnenim pokope, som uz dlho nepocula staci za vsetky veta pre maleho na rozlucku...no dobre bobeček, tak uz idkaš domkov, tak peknučko spinkaj a zasa ma pridi pozrenkat 😀 hadam nepotrebuje tato veta preklad 😀 😝
@mamabiba uvidime, asi ju zoberiem. o kolkej sa to stretavate? inac, ty mas pocuvaj vianoce ako svadbu! tolko jedla????
my robime klasiku kapustnicu, opekance a file. manzel este robi zemiakovy salat no ale pravdupovediac aj my sme robili ale vzdali sme to kedze sa kazdy napraskal kapustnice a zvysok uz nikto nevladal jest!! 🙂
ja strasne rada peciem tak urcite nieco vymyslim. no a perniky na nasom stromceku nemozu chybat. Minuly rok som robila pernicky a chcela som sa doma pochvalit ako som pekne pozdobila. ale ked som uvidela pernicky ktore robila svagrina tak som sa sla pod zem prepadnut 😅 . ona robila este aj gule na stromcek z pernika s maslickou no a ozdobene boli jedna krasa.
@adusased ta veta je super. to ako keby rozpravali nejakou bernolakovcinou! 😀 Vam sa to baby nezda? hahahahaha
inac ako moja mamka. ked sme vymyslali meno pre synceka tak som rozmyslala nad Hugom. a prva veta mojej mamky bola: to ako ho budem volat, Hugko? no myslela som ze ma vystre!
@jancurik Hugo bol tiez moj favorit, aj Bruno,ale ja som sa vydala za Sedláka,tak to by bol pre dieta trest 😀 😀 😀 tak vyhral Šimon 😝 meno o ktorom som snivala bol Xavier, ale tak ....nevadiiiiiiiii 😀 to ta obdivujem s tym pecenim ja teda vobec, ma to nebavi 🙂 ale mozno na to este len vyzriem 😀 najviac sa mi paci, ked vsetci na maleho s takymi zdrobneninkami idu, co mna by ani nenapadlo 🙂 moja mama ma zlate slovicko ´´pokakuškal si sa ?´´ no bohova a samozrejme ze na maleho šušlu a podobne a potom ze deti chodia k logopedovi 😀
@jancurik jooj ja pečenie priam až nenávidím, preto ho ani nejdem robiť. no evanjelici majú na vianoce hody, tak to prispôsobujem. Z domu som zvyknutá...rybacia polievka, kapor, šalát. Nšťastie som tento rok vymyslela menu, s ktorým sa netreba tak veľa babrať. Mäso so zemiakmi..príprava 15min, sviečková príprava 15 min, kapustnica príprava 5 min a rybku, tú mám hneď. Iba takú brblačku ako je šalát som hodila na svokrušu 😅 😅 A čo sa týka upratovania...no však aj Ježiško sa predsa narodil v chlieviku 😀 😀 😀 😀
Ale trošku upratať musíme. Do toho zapojím aj ostatnú rodinku.
pripajam sa do klubu "osamelych zien", mazel je tiez na pive 😀 tym chlapom je ale hej 😠
cavte kocky, tak u nas stale choroba ale v utorok to vyzera nadejne.🙂 akurat pocasie uvidime ake bude ale tak niekde sa pichneme ak bude prsat. utorok cca o 11tej? teda pri fontane upresnujem.
ja mam muza doma ale vcera vecer bol fotit stuzkovu a dnes dorabal poldna fotky, tak akoby sme boli sami a teraz sa chudak snazi preburat stenu z detskej do obyvky🙂)))
@mamabiba fiihaaa, ty mas chodov, nechces prist aj ku mne navarit na vianocky? ja uz citim, ze o tie 3 tyzdne budem zabita 😀.
baby, inak super tema, uz sa tesim, az sa k vam s babetkom pridame 😀.
@mariankach no aj my sa tesime🙂 male chrustatko je vzdy vitane🙂
@adusased moooja, neviem ci ta lutovat alebo gratulovat🙂, moj chodi von malo s kamosmi. taky moj domased, ja som ale rada lebo vela spolu nie sme a ked sme riesime len malu alebo sedime obaja na pocitacoch a v telke ide film🙂 cista romanca.
@wilsonka no radsej mi gratuluj, akoby si ma mala lutovat 😀 moj velmi nechodi odkedy sa mame maleho, teda ani ked som bola tehotna uz vtedy moc nechodil, tak mi ani nevadi nejak ze ide, pokial to nie je kazdy den 😝 ale on sa aspon neopije, da zopar piv a ide domov, si neviem predstavit, ze by sa zakazdym ozral pod obraz bozi 😀 to ste PC rodinka🙂 nova doba 😀 😀 😀
@adusased vecer okolo 6-8mej zaspi, spi hodinu a potom je hore do 11tej. v noci uz lepsie spinka a rano je hore 6-8mej ako kedy. cez den aj predtym spala bud nic alebo az dva x. rezim nam to teraz narusilo dost kazdy den inak. aspon ze hovienko mame len raz denne doobeda🙂))))
@wilsonka no moj chodi spavat o tej osmej vecer, to uz mame take zauzivane, ze ho o osmej nakrmime a dame do postielky a ideme prec, zaspinka uz sam, ale niekedy ma take chvile asi raz do tyzdna, ze musim tam byt s nim a drzat mu rucicky, ale to hned zaspi a rano o stvrtej, piatej papa a potom o osmej rano, nas od narodenia spaval strasne zle, teraz mu davam na noc kasu, tak uz je to lepsie ale predtym o stvrtej hore a uz nezaspal 😝 mm uz dosiel domov plny zazitkov, tak to na jedno ucho pocuvam 😀
@adusased @wilsonka moj maly spava od narodenia so mnou v posteli, lebo inak by som sa vobec nevyspala - dost casto sa budi (niekedy aj kazdu hodinu), trochu cucne - niekedy viac, niekedy menej a spi dalej...dufam, ze sa to casom zlepsi 🙂 som si naivne myslela, ze ked zavedieme prikrmy a kase, bude dobre spavat, ale zacali sme od pondelka a nic moc zatial, co sa tyka zeleninky - niekedy aj pol hodku to donho tlacim a mam pocit, ze nic nezje, iba to drzi na jazyku alebo vypluva, ale cosi sa donho asi dostane, lebo v hovienku vidno kusky nestravenej mrkvicky 😀 co sa tyka kase - to mu tiez velmi nesmakuje ☹ ako ste vy na tom s prikrmami a kasickami? kazda rada dobra 😉

@jancurik no jasne, ze ta zavolam...dnes zda sa moja nadcha vrcholi, malej je lepsie ale vecer znova soplik ale tak postupuje to dobre.
jamie pouziva vela korenin a aj zeleniny takej co nemam bezne doma:( alebo grapa, wisky apod.🙂 ale da sa prisposobit. chcem robit truffle podla neho- smotana sladka do rozpusteneho masla- takmer uvarit- nesmie bublat, do studenej misy kocky cokolady- zaliat, rozmiesat a dat do chladu stuhnut. potom si naberas z tej masy lyzickou take gulky a to vyvalas v kakau alebo v drvenych orieskoch🙂 super to vyzeralo- tak urobim a uvidim.
ja na vianoce peciem marlenku prvy x - uz som ju minule robila (vid foto)- nazvala som ju mara🙂)))-recept mam z minibazaru tusim. a mala velky uspech- az na to ze sa lepila od medu bola perfektna, ovela lepsia ako kupena🙂 a inak klasika...kolace ako budem stihat ale nic svetoborne.