Pediater, ktorý netlačí do očkovania
Ahojte. Prosím Vás vedeli by ste mi poradiť pediatra v Žiline, ktorý nerobí problémy v prípade, že odmietneme očkovanie našeho dieťaťa? Ak sa niekto taký nájde, tak vás poprosím napísať meno pediatra do súkromnej správy. Veľmi pekne ďakujem.
Toto je zvlasny svet uz. Normalny clovek by napisal ze hlada naj doktora pre dieta namiesto toho hlada ako by som to slusne napisal... Zial o negativach sa hned vie. Ale to ze to zachranuju 1000cky deti to je uz samozrejmost. Esteze vacsina tomu chape ale keby to bolo opacne fu neviem neviem... My sme dali vsetko + aj dobrovolne. A dieta prezilo je ok.
@vlado818 pýtaj od lekára pri očkovaní podpis, že preberá zodpovednosť za prípadné problémy. Stav sa, že nepodpíše, nikdy!!! Všetko podpisuješ ty ako rodič a preberáš zodpovednosť. A on za to berie korunky, sorry, euríčka. Pozri si svojho lekára na www.finstat.sk, ako mu pekne rástol zisk cez c19, keď si k nemu nemohla ísť, len liečba cez mobil alebo na objednanie. Náš pediater vyskočil za minulý rok z necelých 70000€ na 110000€...zisk...
@tayla oj ake mas huste reci aky zisk maju lekari,preco si nesla ty za lekara?bud rada ze tu na slovensku nejakych mame za ten smiesny plat…lekari sunnenahraditelni mala by si si ich vazit…ocividne si este( chvalabohu neprajem ti) nepotrwbovala nudzovo odnnich pomoc..potom by si sinnecháa tie sproste reci pre seba..
@abbey1 takisto ma zaujíma odpoveď na tvoju otázku.
@tayla Ano vzdy je tam riziko ze sa moze nieco pokazit. To mate ako ist cez prechod a moze vas zrazit auto proste nahoda nic viac. Aj tak radsej budem prechadzat cez prechod ako cez plnu ciaru. A co ma spolocne zisk lekara s ockovanim zase scestny nazor. Ja ockujem z dovodo sedlackeho rozumu. Radsej risknem 1:100 000 ako ine smrtelne choroby.
@vlado818 neviem ci by ste tak hovorili keby islo o vase dieta. A neziaduce ucinky sa nemusia prejavit hned ale aj o niekolko rokov neskor. A to uz nikto nebude zistovat ci je to z ockovania. Ste rad, ze vase deti su po ockovani v poriadku a mozno im to pomohlo a mozno bolo na nic. Rodicia deti, ktori verili lekarom a dali dieta zaockovat, im zo dna na den chradne a ma zdravotne problemy a maju z toho aj financne problemy. Mozu mat iny nazor a mozu zdielat a upozornovat rodicov ze je to na ich zodpovednost, lekar sa vam ani financne ani inak nebude angazovat ze prave vase dieta po ockovani ma zdravotne problemy pre ktore vy nemozete do prace a dieta uz napr. nikdy nebude samostatne. Neodsudzujte a nech si kazdy robi podla vlastneho uvazenia ci da alebo neda deti ockovat. Podla mna je to ruska ruleta, len jeden naboj je nabity, komu padne?
@vlado818 ale to vytrhavate z kontextu, pretože je ovela viac smrtnelných chorob na ktoré sa neočkouje a umiera sa na ne, je uplne jedno na čo vlaste zomriete ked sa to tak zoberie
alebo zomriete nie svojou vinou a nebude ta mat nič spiločné s očkovaním, sú nejaké štatistiky kolko neočkovaných ludi zomrelo zrovna na choroby ktoré sa očkuje ,nie , absolutne nie hm
zato skreslene štatistiky lebo sa všetko nehlasi o nežiaducich trvalých následkov máme , ako teplota, opuch atd neberiem vôbec do uvahy
@sara07 studium si na Slovensku neplati nik, bud za to rada. Toto je tiez argumet 🤦♀️ Si mohla ist studovat aj ty zadarmo, kto ti v tom branil? Jedine tvoje mentalne kapacity. Zboznujem ludi, ktori druhemu este aj chorobu zavidia…
@tayla ty mas tiez argumenty na urovni… 🤦♀️
@mimka1402 a ake ochorenia, proti ktorym sa ockuje, sa vyskytli u teba v praci? Myslim pacientov? Cim trpeli? Pretoze toto je alibisticke tvrdenie bez konkretneho prikladu.
@tayla áno, presne tak to bolo aj u nás, dr chcela podpísať do karty od nás, že nesúhlasíme. Ponadavala si a bolo vybavené. Mam desiatky kamarátok, známych, ktoré boli aj predvolane, vypočuli si, zaplatili pokutu a odvtedy sa o nich nikto nezaujíma. Chcú svoje many a vybavene.
@sara07 neoplati sa mi do Ciech chodit a malu 0rehanat, je o mesiac skor narodena, male bejby.
My ideme na toto a pisu, ze to je na zakladne ockovania a nie iba mmr 🤔
@petricka22 no žial mne určovali aku školu budem mať ešte komanči,nebola šanca na strednú nie to výšku
tu sa berie že to maju zadarmo ako samozrejmost, a aj tak to vyzerá , nerob z nich bohov nedoktnutelnych , inde si zaplatia a makaju inak,
aké závidenie choroby čo vythávaš z konceptu, kde mám toto napísané
to že je korupcia, bez uplatku nič , dlhé čakanie ak nedáš všimné,za objednanie pálka 10 € , alebo sa nevieš dovolat pre vysledky, snaha e recept zážitok , emailom že by si si napísala a oni ked bude čas v priebehu 3 dni ti to pošlu zabudni, volaj ako debil , ked prideš že sa nevieš dovolat vystup
ja im ako nezavidím ale iný pristup píšu všetci, kolkokrát niečo zbabru ale je ticho tutle sa kym sa dá,
osobne som za to aby sa vš zredukovali a platili a kto je extra talent štipendium
@aliaray1 ked si pohladaš viac za mna je to na živé vakciny čo je len mmr
https://www.akimed.cz/
to video si pozri
@sara07 ale prosím ťa, aké žiaľ. Komunistov tu nemáme už 30 rokov, keď sa chceš mať dobre, šup-šup podaj prihlášku na medicínu a aj ty sa môžeš mať tak dobre a môžeš všetkým lekárom ukázať, ako sa to má robiť. Problém je ale v tom, že na štúdium medicíny nemáš mentálnu kapacitu, tak ako 99% tých "expertiek", ktoré sa prečítaním pár článkov na pochybných weboch stali odborníčkami na medicínu, farmáciu, vakcíny, a potom tu spamujú tieto témy blbosťami.
PS: Ak by pacienti nedávali lekárom úplatky a "všimné", tak by sa nič také nedialo. Žiaľ, ešte aj v dnešnej dobe sú pacienti takí hlúpi, že lekárom dávajú obálky. Sami si môžeme za to ako to tu vyzerá, ale samozrejme, že sa nezabudneme sťažovať na zlý-zlý systém.
@sara07 vystudovat medicinu nie je jednoduche a su tam velke cistky, nema tento titul hocikto, lebo to nie je take jednoduche. Ja sa na to pozeram aj z ineho uhla. Myslim, ze aj oni maju toho plne zuby, vsetci na nich len kydaju (co sa teda cez pandemiu strasne zhorsilo) ja som bola viackrat svedkom toho, ako ludia utocia na dr bez nejakych vaznych dovodov. Vies, ked mas par takychto pacientov denne, uz sa nemas chut vybavovat s ostatmymi a to nehovorim o tom financnom ohodnoteni. Na jednu stranu maju niest zodpovednost za vsetko, na druhej strane ma pomaly robotnik vo VW vyssi plat. Ano, je ich vela, ktori maju aj sukromne ambulancie a preco asi, lebo z takeho platu sa az tak vyskakovat neda.
Kazda minca ma dve strany… ja ich urcite na piedestale nemam, ale uz viackrat mi pomohli a zachranili zivot! A to som v zivote nikomu uplatok za nic nedala. Ak mas s nejakym dr problem, stale mas moznost vyberu a moznost zmeny.
A moznost studovat medicinu mas stale, ked ti nebolo dopriate za mladi. Myslim, ze mozeme byt radi, ze skolstvo a zdravotnictvo mame zadarmo. Lebo to nie je samozrejmost!
@deniska321 Ahoj, máme pediatričku, ktorá je proočko ALE rešpektuje voľbu rodiča neočkovať ... každý rodič má na to právo a každý rodič vie, či je pre jeho dieťa najlepšie. Presne takto nám to naša Dr. povedala. Bola som so staršou na očkovaní, odmietla som, netlačila, nestrašila, nenútila ma nič podpisovať. Do karty dcére napísala, že očkovanie sa odkladá zo zdravotných dôvodov a pokiaľ sa nebude v tom nikto 2 roky špárať, prejde premlčacia doba a nikto nám už nikdy nič nemôže. Sprav ako Ti Tvoj rozum káže, napíš mi do IP meno a pridám Ťa do súkromnej skupiny, ktorá združuje maminy, ktoré neočkujú (z akýchkoľvek dôvodov) svoje deti.
A písalkom odporúčam navštíviť skupinu na FCB - Detičky inak obdarené, tam nech si idú prečítať príbehy detí, rodín navždy zmrzačených vakcínami. Žiaľ aj ja patrím do tejto kategórie.
Žijeme v dobe kapitalizmu, kedy vakcíny nie sú vyrábané pre ľudí ale pre zisky farmaceutických spoločností. A tu odjakživa platilo a platí VYLIEČENÝ PACIENT = STRATENÝ ZÁKAZNÍK
Aj ja by som bola vdacna za tip na takeho dr, ale v okoli Trnavy. Takeho, co by nemal problem s odkladom alebo napisanim, ze neodporuca kvoli dg co maju moje deti. Nazory na to sa roznia, ale ja uz proste riskovat nebudem, dcerka mala hrozne reakcie po ocko, po mmr prestala na dva mesiace jest a spustila sa jej epi. Mam podozrenie, ze nic z tych reakcii nasa dr do karty nespomenula. Tvrdila viete, teraz je kopa viroz... A to urcite nie je z toho... Dalsi den viete to je normalne po ockovani... Tak sa teraz neskutocne bojim, ona o autizme a epilepsii nevie zhola nic! Ja som im vysvetlovala, ako funguju CVI u nas na Slovensku... A tvrdila mi, ze keby bol maly autista, tak by nas nikdy neobjal!!! Tak budem vdacna za kazdy tip na lekara, ktory je trochu v obraze a uvedomuje si rizika.
@petricka22 hej denne študium dobre beriem ale neviem kto mi zaplatí učty a večerne externe je inak platené
nemáš chut sa vybavovat -takže ten další v poradí si to zlizne , su aj iné profesie kde je tiež práca s ludmi a ano drvivá väčšina je kreten na entu a ty si nemôžeš dovolit nič , nie to sa vyliat na dalšom takže toto neberiem
prečo sa ludia tak chovaju k mudr môžu si za to oni hlavne, prideš pozdravíš sa nič , ticho ,nestojíš mu za to, pride sestrička ráno sú tam komplet nové baby švác dvere až ta trhne ani bu ani bu zase, v čechách prideš mudr sa postaví a podá ti ruku a pozdraví a ty stojíš tam prvy raz ako vyhukany pako
že ludia sa chovaju ako chovaju no ano lebo ked ti spackaju život nič sa nedeje , štat na teba kašle atd a toho začína byt vela
ked tebe spackaju niečo nepodakuješ sa
sestričky to kapitola žial sama o sebe to ako som v nemom užase
@hviezdickazuzka amen
@deniska321 Ahoj, ja som mám dcéru u MUDr. Sladekovej na Hlinach. Dcéru som očkovať na MMR nedala a nemala s tým problém. Predtým som normálne dala očkovať staršieho syna u dr. Filipovej a dopadlo to katastrofálne a takmer fatálne. Hneď v nemocnici a chvalabohu bez trvalých následkov. Úplne zdravé dieťa sa stalo tým malým % nežiadúcich účinkov nehybne. Lekári len šepkali a potom si nás zavreli do kancelárie, že áno, je to z toho.. Keďže som nedala mladšiu dcéru, tak nás zrejme MUDr.Filipova udala na Hygienu a boli sme predvolení. Keďže sme ukázali hneď synovu kartu, tak pochopili, prečo sme nedali očko aj dcéru. V ten mesiac 10/2017 zostalo po očkovaní na MMR len v ZA nemocnici ďalšie 4 deti. Vraj asi zlá šarža! Diky, ale to ma nezaujímalo. Keď som si otvorila fórum, revala som, prečo som si neprečítala o tom viac.
Bola som normálna očko mama, ktorá sa na vlastnej skúsenosti zoznámila s niečím strašným,a verte, to zažiť nechcete.
Koniec koncov, diskutovala som o mumpse,rubeole a osypkach aj s dalsimi dr. Lebo! Syn mumps dostal, od cigánskych deti na ihrisku. Viete ako sa liečil? Octanom.
Dospelý jedinec už protilátky nemá.
Moja skúsenosť, najlepšia skúsenosť. Verte prosím aj na svoj inštinkt, ja som sa v ten deň očko necítila dobre, akoby som to tušila. Syna som učila nanovo jesť, chodiť,hrať sa....Teraz ma 7r a je vraj nadpriemerne inteligentný 👐

@mb2021 myslíš tú obrnu, ktorej stopy našli v odpadových vodách? Daj zdroj info o záškrte v ČR, díky