icon

Pôrodná asistentka a nastrih pri pôrode v Žiline

olinka1502
Včera o 14:38

ahojte, chystam sa o 3 mesiace na porod do ZA a pocula som ze tam robia nastrih kazdej zene a sitie je velmi bolestive, niektore zeny hovoria ze bolestivejsie nez samotny porod, mna zaujima ze kto s tym ma skusenosti a ci sa to da odmietnut? alebo to proste spravia ci chcete ci nie? takisto mam otazku dalsiu, rozmyslala som aj nad porodnou asistentkou len vobec netusim ako sa to riesi, kde si ju mam najst atd atd, niekto nejake odporucania?

anonym_44baec
Včera o 14:46

Skus si nájsť na Fb skupinu recenzie na pôrodnice a tam dať do lupy Žilina, pripadne napísať príspevok. Je tam veľmi veľa nových príspevkov, aj ja som tam našla to, čo som hľadala 🙂

bielasovicka
Včera o 14:50

Panebože, že počula si. Tak nepočúvaj a nečítaj takéto blbosti 🤦🏻‍♀️

belllinka
Včera o 15:10

@olinka1502 myslis, ze ak sa roztrhnes, tak to bude menej bolestive?

michaela329
Včera o 15:13

@olinka1502 nie, nerobia. Rodila som pred rokom.

domka222
Včera o 15:22

Len mysli na riziko roztrhnutia až po konečník, ak odmietneš. Samozrejme môžeš porodiť aj bez veľkého poranenia,možno so žiadnym poranením. Ale ja by som neriskovala potom aj možný únik stolice,kvôli poraneniu.

lentilka209
Včera o 16:16

Ked treba zasiju ked netreba nebudu 😊 mna obidva 🫤

olinka1502
autor
Včera o 16:18
@belllinka

@olinka1502 myslis, ze ak sa roztrhnes, tak to bude menej bolestive?

@belllinka neviem som prvorodicka a pocula som ze napr. v nemocnici v PB nastrihy nerobia a rodi sa aj bez toho, len toho nastrihu sa bojim, nehovorim ked to bude nutne tak jasne ze nechcem nic riskovat

domka222
Včera o 16:48
@olinka1502

@belllinka neviem som prvorodicka a pocula som ze napr. v nemocnici v PB nastrihy nerobia a rodi sa aj bez toho, len toho nastrihu sa bojim, nehovorim ked to bude nutne tak jasne ze nechcem nic riskovat

@olinka1502 však nástrih ani necítiš. Ja som ho necítila ani raz. Zato šitie už áno.

olinka1502
autor
Včera o 16:52
@domka222

@olinka1502 však nástrih ani necítiš. Ja som ho necítila ani raz. Zato šitie už áno.

@domka222 to sitie myslim, ze musi byt velmi bolestive… hlavne ked ma niekto nizky prah bolesti ako ja

domka222
Včera o 17:02
@olinka1502

@domka222 to sitie myslim, ze musi byt velmi bolestive… hlavne ked ma niekto nizky prah bolesti ako ja

@olinka1502 šitie je nepríjemné, hlavne keď je väčšie. Ale však ty nemusíš mať žiadne poranenie,tak zbytočne možno stresuješ.

nickneznamy
Včera o 17:11

Tiež minástrih nerobili, rodila som pred rokom a pol. Mala som zazmluvneného doktora, apartmán, jediné negatívum, ktoré hovorím s nadsázkou, keď sa ma niekto pýta na skúsenosť s pôrodnicou v Žiline, je strava.

michaela329
Včera o 17:31
@domka222

Len mysli na riziko roztrhnutia až po konečník, ak odmietneš. Samozrejme môžeš porodiť aj bez veľkého poranenia,možno so žiadnym poranením. Ale ja by som neriskovala potom aj možný únik stolice,kvôli poraneniu.

@domka222 skoro všetky baby, ktoré poznám a mali aj nastrih, roztrhlo aj tak až po zadok, toto nie je zárukou ničoho. Detto šitie po nastrihu, alebo bez je úplne jedno.
Autorka, ak sa bojíš, choď na prípravu a naštuduj si niečo o anibale.

trieslo
Včera o 18:10

@olinka1502 rodila som v inej nemocnici 3 deti, všetky bez nástrihu, lekári akceptovali moju požiadavku pred pôrodom, že nástrih nechcem, iba ak to bude nevyhnutné, neboj sa to lekárovi povedať, zároveň je potrebné pri pôrode počúvať pokyny lekára, aby si sa neroztrhla, treba tlačiť plynulo a pôjde to.

terry658
Včera o 18:31

@olinka1502 švagrina tam rodila 3x. Zakaždým mala nastrih. A posledné dva pôrody ju po kontrole šili znova, lebo jej dotrhali stehy 2x.

anonym_23362f
Včera o 19:07

rodila som 2x, sice ma oba razy nastrihli no to som ani nevedela, šitie trošku štipkalo, zalezi asi ako zaberie ta anesteza lokalna.. som rada ze ma nastrihli a nepotrhala som sa, kamoska sa tak potrhala az po konecnik a 4mesiace nevedela fungovat po porode, paniku mala mat druhe dieta kvoli tomu

olinkavasefi
Včera o 19:39
@olinka1502

@olinka1502 tak ver ze ten porod boli viac ako pár stichov 😀

crazy_lazy
Včera o 19:57

Rodila som v ZA pred 2 rokmi. Nástrih mi nerobili. Potrhana som bola minimálne. Šitie sa dalo prežiť. Vnutorne stehy som ani necítila ( viem, že keď má doktorka šila tak som rozmýšľala nad tým, že vôbec to nie je také strašné ako sa to opisuje) vonkajšie stehy som trochu cítila ale nič hrozné. Oproti pôrodu to bolo nič 😎 Takže ja mám pozitívnu skúsenosť.

anonym_825d51
Včera o 20:04

@olinka1502 neviem odkiaľ presne si ale zvazuj Považská Bystricu parádny prístup tam majú🙂

anonym_52b951
Dnes o 17:06

ja som sice rodila v Ziline pred 15timi rokmi, ale presne skusenost zo sitia ma presvedcila nemat uz dalsie dieta. A to teraz hovorim uplne vazne. Do ziveho masa sit a este ta budu ohriakovat, ze mas byt ticho. Ale opakujem - pred 15 rokmi.