Majú ľudia reálny záujem o životné poistenie?
Ahojte. Začínam pracovať pre nemenovanú (pre ľudí známu) poisťovňu.
Chcela by som si tu spraviť len menší prieskum či majú ľudia reálne záujem o životné poistenie , poistenie deti a pod.
Ďakujem vopred za každý úprimný názor.
Zalezi aka poisťovňa. Mna to napr irituje, ked niekomu vyhori dom a hneď sa robi zbierka lebo nemali poistenie a potom vyplakavaju. Ano je to drahé a nadávajú aj ti co maju stare 20 rocne poistky, ktoré uz kryjú velmi malo. Mam poistenu sj hrubú stavbu domu, zatiekol komín, poslala som fotky, do týždňa 700 Eur na účte na opravu, netrebalo ani faktúru od majstra. Syn za zlomenú nohu tiez dostal pekne odškodné. Su poisťovne co robia a take co vyplatia bez zdĺhavých papierovaciek.
Mali sme poistenu hypoteku, tu najvyssiu moznost, sme v UK.
Ked manzel dostal terminalnu rakovinu, zavolala som im, boli velmi mili, poslali tlacivo manzelovej onkologickej sestricke, ktora sa ma pytala, ci to moze vyplnit. Vyplatili hypoteku (tu cast, co este nebola zaplatena). Toto mi velmi pomohlo.
Dalsie zivotne poistky nemame, mam financnu rezervu a plne platenu pnku
Nie, určite nemám záujem.
Len pre zasmiatie z poistenia bytu: Suseda nás vytopila, nebola doma, volali sme havarijnú službu. Prišla suseda domov, neskôr chlapík z havarijnej. Kukol jej byt, povedal "že tam nič nevidí", kukol ako nám aktívne tečie zo stropu a povedal že aby sme volali znovu, ak by to po pár dňoch neprešlo. Poisťovňa sa ohradila s tým, že "on tam nič nevidel". a bolo vybavené.
Po pár mesiacoch sa to stalo znova a poisťovňa niečo splietala že stropy tam nepatria.
So všetkou úctou.... j**** *** ***** aj celé poistenie 👍
@anonym_8f66dc byt mám, ale je to bieda. Ako píšeš, vytopeny strop vo WC, odpadnuty kus omietky a dostala som 12 eur. Možno ani na farbu by neboli, nieto ešte na maliara 🤦♀️.
Raz som jednej nemenovej velkej poistovni povedala, ze nech si precitaju moju kompletne zaznamy, kludne aj od detstva, nastuduju si a nech mi podpisu, ze su oboznameny s mojim stavom a ze nebudu pri plneni hladat dovody - ze som zatajila nieco pri podpise zmluvy. Tak to odmietli.
Ano mam a celkom drahu. Neviem si predstavit to nemat.
@anonym_8f66dc byt mám, ale je to bieda. Ako píšeš, vytopeny strop vo WC, odpadnuty kus omietky a dostala som 12 eur. Možno ani na farbu by neboli, nieto ešte na maliara 🤦♀️.
@lukbe No, ja to opravujem sama. Minulý rok nás vytopila 4x.
Nie že suseda je krava, ale ešte ako sypanie soli do rany... mám platiť niekomu aby mi potom pomykal plecami.
Ja tak isto o životnú poistku nestojím. Áno žiadnu nemám už nejakých 6-7 rokov. Mala som základnú poistku kryjucu rizika, kritické choroby atď a bílá tam jedna skvelá vec a to možnosť liečby v zahraničí (nie lekárskeho názoru ale liečby) . A keď toto z poistenia vypadli, už som zmluvu predĺžiť nechcela. Viacerí má presviedčali či už v banke alebo pôvodnej poisťovní, ale nie ďakujem. Deti nemám, poistenie smrti nepotrebujem. A ostatné krytia sú za mňa veľmi pochybné. Jedine keď tak poistenie chorôb. Ja by som síce malá výluky, čo je pochopiteľné ale neverím jedinej poisťovní, že ak by sa mi stal úraz, že by výluku by neolikovala, hoci tvrdili, že nie. Lebo aj tie zmluvy so. Tak nekonkretne v Tom, že by som bola blbá niečo platiť a potom keby sa niečo stalo, tak by ma poslali do kelu.
@tundra ibaže v našej krajine Ti reálne nikto nic nepreplatí,bloček musis mat aj od instalatera...
To je ten rozdiel.
S privatnym poisťovnikom súhlasím, je to fakt super služba.
Ak clovek nájde balans medzi pomocou a vtieranim sa, je to super pomoc.Len tazke je takého nájsť.
@amel vo Švajciarsku je povinnost, mat uzatvorene poistenie na nehnutelnost proti poziaru a vode.Osoby, musia mat uzatvorene poistenie,zodpovednosti za skodu,voci druhym osobam.Ked nemas,nemas sancu prenajat si nehnutelnost.Poistenie, tu odkrajuje celkom dost z domaceho rozpoctu...a nie je to len zdravotne poistenie,ale vo vseobecnosti, poistenie na cokolvek.
@ludka41 tazka praca,ale ked ju budes robit dobre,mozes byt uspesna.
Slovaci sa nezapru,miesto fin.zabezpecenia,radsej napisu na Donio.Kym boli deti male a mali sme hypo,platil som zivotne poistenie,teraz uz nemam,ale mam poistneho poradcu,ktory mi ho ponuka pri kazdom stretnuti😁.(Nezijem na Slovensku).Infantilne komentare preskakuj...
Drzim palce v novej praci🍀
@tundra suhlasim.
@amel vo Švajciarsku je povinnost, mat uzatvorene poistenie na nehnutelnost proti poziaru a vode.Osoby, musia mat uzatvorene poistenie,zodpovednosti za skodu,voci druhym osobam.Ked nemas,nemas sancu prenajat si nehnutelnost.Poistenie, tu odkrajuje celkom dost z domaceho rozpoctu...a nie je to len zdravotne poistenie,ale vo vseobecnosti, poistenie na cokolvek.
@tundra ano,to viem, sesternica tam ma prechodné bydlisko🙂My mame,ale podľa mna,aj keby vyhorime,nájdu si nieco.
Životné poistenie mame, kto pise ze je to blbosť asi nezažil to ze mu zomreli obaja rodicia tragicky naraz a ostal ako čerstvo plnoletý student bez peňazí.Ja som bola jedináčik, tu ich poistku vyplatili hneď, kym prebehlo dedicke trvalo to skoro pol roka.A dala som aj detom urazovku
Zalezi aka poisťovňa. Mna to napr irituje, ked niekomu vyhori dom a hneď sa robi zbierka lebo nemali poistenie a potom vyplakavaju. Ano je to drahé a nadávajú aj ti co maju stare 20 rocne poistky, ktoré uz kryjú velmi malo. Mam poistenu sj hrubú stavbu domu, zatiekol komín, poslala som fotky, do týždňa 700 Eur na účte na opravu, netrebalo ani faktúru od majstra. Syn za zlomenú nohu tiez dostal pekne odškodné. Su poisťovne co robia a take co vyplatia bez zdĺhavých papierovaciek.
@dooscoby presne, kamosovi tak vyhorela chata, jasne ze sa im skladalo cele mesto na obnovu, lebo ziadna poistka.
Životné poistenie mame, kto pise ze je to blbosť asi nezažil to ze mu zomreli obaja rodicia tragicky naraz a ostal ako čerstvo plnoletý student bez peňazí.Ja som bola jedináčik, tu ich poistku vyplatili hneď, kym prebehlo dedicke trvalo to skoro pol roka.A dala som aj detom urazovku
@anonym_b882f8 ano, mam pocit, ze ludia co tu pisu, ze sa neoplati, nevedia co je to ked nahle niekto ochorie na rakovinu , ked umrie mlady clovek, ked je nejaky uraz a celozivotne nasledky. Chapem, ze poistovne sa od vsetkeho vyzuvaju, ale ....zavisi, ako to maju nastavene. Vies, clovek co ma 40rokov si neda poistit smrt na 10 000, ale umieraju aj mladi. Taki co tu len mudruju, a nevidia, ake svinsky je zivot, radsej nech ani nepisu.
Otec mal životnú poistku, kde po smrti v 58 rokoch vyplatili 10000 a ani zďaleka sa toľko nedalo pri mesačných platbách .... tie peniaze človeka nenahradia ale pomôžu keď dôjde k takej udalostí....životná poistka má podľa mňa význam, hlavne keď je v rodine malé dieťa ale to už na uváženi každého lebo ak sa nič nestane tak si človek povie, že sú to vyhodené peniaze a poistka je ak sa niečo stane
Otec mal životnú poistku, kde po smrti v 58 rokoch vyplatili 10000 a ani zďaleka sa toľko nedalo pri mesačných platbách .... tie peniaze človeka nenahradia ale pomôžu keď dôjde k takej udalostí....životná poistka má podľa mňa význam, hlavne keď je v rodine malé dieťa ale to už na uváženi každého lebo ak sa nič nestane tak si človek povie, že sú to vyhodené peniaze a poistka je ak sa niečo stane
@anonym_c18fc2 poistit treba nosnu osobu v domacnosti, toho, co ma rizikovu pracu podla mna. A hypoteku. Mozno domacnost. Jasne ze placem kazdy mesiac, ci to ma vyznam, zial mame v rodine umrtia necakane, a kebyze je tam s prepacenim poistka na smrt u mladeho, tak mame ''aspon peniaze''. Dnes uz ani nikto z nas nema zarucene , ze sa vobec dozije dochodku.
ano, peniaze nikdy nenahradia tu obrovsku stratu :(

@anonym_3890f6 veľmi krátko
@ludka41 a co mas iba skolenia zatial? Ci ti uz zadali aj najst klientov?
Ved sama musis vidiet kolko klientov ti za den pride.