icon

Zrušiť poistenie po zlej skúsenosti?

rumumbum
Včera o 21:50

Dobrý večer, možno sa tu táto téma opakuje často no nechce sa mi nejak dohľadávať. Máte uzatvorené životné poistenie a sporenia? Zo skúseností sa vám to už vyplatilo alebo ste to časom zrušili? Platíme 5-členná rodina štvrťročne 210 eur poistky +100 eur investičné sporenie. 60 eur/mesačne - sporenie..
Manžel mal v januari úraz, doteraz je na PN a prišlo mu z poisťovne vyjadrenie, že nemá nárok na poistné plnenie. To by mu vzniklo, iba ak by marodoval celý rok a následne by doložil dokumentáciu s presným popisom zanechania trvalých následkov. Tie teda verím, že mať nebude nakoľko to bolo "len" vyklbene rameno ale pracovať s tým teda ešte nemôže..
Mňa to celkom vytočilo pretože keď som si zratala koľko ročne nechávame na týchto veciach a teraz to vyjadrenie z poisťovne...no mám chuť to všetko zrušiť a naozaj si peniaze len šetriť...
Je tu niekto taký čo nakoniec poistenia zrušil a je spokojný? Ďakujem za názory..

Strana
z2
anonym_9f782c
Včera o 22:11

@rumumbum my mame ‘len’ úrazové sporenie..to som vydedukovala zo zmluvy, keď som si ju citala( chceli sme aj na invaliditu atd)!..a muž to využil 1x keď spadol a seklo ho v krku, dostal 250eur..sestra di platí, bola PN a tiež nič nedostala..to iste kolega, platil 10 rokov a išiel na operaciu a tiež nič!! Zrušil to po 10 rokoch naštvaný.My detom mame farbicku od narodenia a uznali dcére vytknutý členok-150eur.Nastastie to nemusíme využívať..my s mužom platíme tu úrazovka 60 eur mesačne,ale idem to zmeniť, lebo tam nie sú následky, invalidita atd..poistovna občas zavádza..

anonym_e3b885
Včera o 22:33

Tak na co Vam je taka poistka.Platime mesacne 65eur muz,88eur ja,48eur deti a mame aj hypoteku poistenu 100eur k splatke.Ano,kedze deti uraz casto tak aj caste plnenia.A aj muz mal uraz 6tyznov pn,prislo mu plnenie z 1 poistky,poistka z hypo vratila spät na ucet 2 splatky a nie male,teda za 1m aj s vyplatami sme mali 8000eur.
Treba sa pozriet aj na poistky a aj na vyluky,kedze toto bola asi 1 z nich.A nikdy nemame pn poistenu,ze az po roku,ale plnenie posielaju po 25dnoch pn.Tak isto mam aj ja pnku poistenu,smrt a invaliditu.Obaja.

macik34
Včera o 23:31

@rumumbum predpokladam, ze ani neviete, co tam máte poistene

anonym_fe3046
Dnes o 00:20

56e mesačne, poistené 3 osoby a preplatená PNka ( od 29.dňa ) úrazy, operácia, denne odškodne v nemocnici.ked si to podpisovala,držali nôž pri krku?

huxy
Dnes o 00:26

@rumumbum a máte v poistke pripoistenie PN? Predpokladám že nie, inak by ho poisťovňa vyplatila. Tak nerozumiem, prečo si prekvapená.

basska_b
Dnes o 04:43

Mne hovoril sused poisťovací agent, že to úrazové poistenie si uzatvarame, aby sme ten úraz nemali. Ze potom ako na potvoru ho budeme mat, keď napr poistku zrušíme. To je taky povercivy pohľad, ja inak takéto produkty nevyužívam a ani pre deti. Muz mal životnú poistku, dožil sa - ponukli mu vyplatu, alebo to tam nechať a ešte nejakým percentom dvoma to zhodnocovať. Urazove poistenie/balik nema. Ja som študovala poistnú matematiku tri roky (nutne zlo, ak som chcela na magistra ist na statistiku) a ja takýmto inštitúciám neverím nic, ide im len o zisk

belllinka
Dnes o 04:55
@anonym_9f782c

@rumumbum my mame ‘len’ úrazové sporenie..to som vydedukovala zo zmluvy, keď som si ju citala( chceli sme aj na invaliditu atd)!..a muž to využil 1x keď spadol a seklo ho v krku, dostal 250eur..sestra di platí, bola PN a tiež nič nedostala..to iste kolega, platil 10 rokov a išiel na operaciu a tiež nič!! Zrušil to po 10 rokoch naštvaný.My detom mame farbicku od narodenia a uznali dcére vytknutý členok-150eur.Nastastie to nemusíme využívať..my s mužom platíme tu úrazovka 60 eur mesačne,ale idem to zmeniť, lebo tam nie sú následky, invalidita atd..poistovna občas zavádza..

@anonym_9f782c a s tymi 150 eurami za vytknuty clenok si akoze bola spokojna? 🙂

sweet20
Dnes o 05:04

@rumumbum investicne zivotne sa robili ked bol rok 2000.. investicne zrus, je to nevyhodne uz vela rokov. Mali by to zakazat robit, to sa mi zda, ze aj strana PS ma v navrhu. No, cize investicne zivotne poistenie zrus. Urob si normalnu zivotku a investicie tiez normalne

vkatush
Dnes o 05:06

Máme poistenie, kde je plnenie pn po mesiaci. Nepoznáme nikoho, kto by si to dával až po roku, je to blbosť.

Nájsť dobrého finančného, čo sa vyzná a zmeniť ich.

Určite nie zrušiť, keď ste veľká rodina a ak by náhodou ste mali ešte aj hypo, pôžičky,..

anonym_e3b885
Dnes o 05:08
@belllinka

@anonym_9f782c a s tymi 150 eurami za vytknuty clenok si akoze bola spokojna? 🙂

@belllinka no a muz mal vytkuty clenok a zle sa mu to hojilo,stale bolestive a opuchnute.Chirurg hovoril,ze toto sa horsie hoji ako zlomenina,ze az 3m.

ljmmm
Dnes o 05:09

ja som pred 20 rokmi dopadla podobne a odvtedy jedina poistka bola uplne minimum vramci hypoteky. Ta uz je zrusena. Cela rodina vratane deti fungujeme bez poistiek. Ani neviem preco by som sa mala spoliehat na vyplatenie niecoho za uraz, ved tu sumu by som si tam vlastne nazbierala za predchadzajuce roky. Proste mne to nevychadza ako vyhodna investicia.

letfenixa
Dnes o 05:22

Mám 2 životné poistky, jedna stojí 60 eur na rok, druhá bola plne zaplatená pri podpisovaní zmluvy. Synova stojí 100 eur ročne, sú v nej aj odškodnenia za hospitalizáciu, už viackrát mal rôzne úrazy, operácie a hospitalizácie, všetko vyplatené bez problémov.

anonym_df4e2e
Dnes o 05:27

@rumumbum mam poistenie v allianz šťastný život .. som tam poistena ja a 3 deti platim 67€ a som spokojná

misiak7777
Dnes o 05:29

@rumumbum fuuu, to máte riadne zle vyskladanu poistku. Šetrenie si nedávajte, to je blbosť
Mne životná poistka dosť pomohla pri uraze. Ale mám ju dobre nastavenú, PN, denne odškodné je základ. Neviem si predstaviť ako by som vtedy fungovala bez tých peňazí

zmrzlinka2021
Dnes o 05:30

@rumumbum

Nemám žiadne poistky. Investujem a ak by dačo, mám fajn rezervu.

anonym_ea9f45
Dnes o 05:35

Máme životné poistenie, celá rodina +hypo, platíme 150€ mesačne, je tam aj nejaké smiešne šetrenie asi 10€, lebo bola potom poistka lacnejšia 🙂. Nikdy nebol problém s vyplatením, dokonca ešte aj keď som ležala v pôrodnici, tak mi preplatili hospitalizaciu. Záleží ako máte zostavenú poistku a v akej poisťovni. Ja osobne by som ju nedokázala zrušiť, lebo toto beriem ako poslednú istotu, keby sa niečo naozaj zlé stalo (smrť).

snugglingduckling
Dnes o 05:37

My máme poistku tiež tak že dostaneme peniaze po nejakej 28dňovej pn. Plus samozrejme podla toho či je aj nejaká hospitalizácia atď. Treba pozrieť čo je to za poistenie a nájsť si nejake odpovedajúcu dnešnej dobe. Za mňa je poistenie dobra vec aj keď pre niekoho je to palenie peňazí. No máme malé dieťa, druhé na ceste a záväzky ala hypo takže je to podla mňa zodpovedné. Okrem toho samozrejme investujeme pre seba a aj pre každé dieťa zvlášť.

anonym_35d1ac
Dnes o 05:53

Ja som nad tym uvazovala. No ked mi to zratali na seba a na dceru. Az mi prislo zle.. strasne predrazene. A pravdepodobne by som tie peniaze nikdy ani nevidela. Radsej si odkladam bokom pre takyto pripad..
Tieto spolocnosti su v pluse, ziju si velmi dobre. Kamaratka mala. Zrusila. A to co tam davala roky uz nikdy nevidela. Dala im to zadarmo..

simca06022011
Dnes o 06:01

treba chytit poistne zmluvy a vsetko a urobit v tom reviziu... skontorlovat co tam je/nie je.. tiez som takto prisla na to, ze som roky platila nezmysly, nic mi to nepokryvalo... ale iste poistovaci sa tesili, dokonca realne ked som sa na to pozrela v cislach uz "novej doby" tie poistne sumy neboli dostatocne na nic, proste neoplatilo sa mi to. Za mna poistka je fajn, hlavne ked je dobre postavena na dnesne choroby, urazy, liecbu aj nahradu straty prijmu z mlada. Problem je rusit ju a menit neskor, ked uz su aj nejake problemy zdravotne atd, take kraviny maju vo vylukach, ze som bez poistky :DDD

biba_18
Dnes o 06:04

a určite je to tak, že musí byť vypísaný rok? nie že až po roku posudzujú následky? lebo to sú 2 rôzne veci ...
pretože poistka by bola vyplatená hneď iba ak by to bolo úrazové poistenie (napr. barlička od metlife). ak je to poistenie následkov úrazu - to má nárok až po roku od úrazu ako som písala (ale nie že rok musí byť pn...)...
to s tým rokom na pn sa mi nezdá 😒

a do budúcna ide o to, akú poistku máte - a akú chcete ... daj si to skontrolovať nejakým normálnym poradcom ...

anonym_c6afa7
Dnes o 06:16
@anonym_df4e2e

@rumumbum mam poistenie v allianz šťastný život .. som tam poistena ja a 3 deti platim 67€ a som spokojná

@anonym_df4e2e A s cim konkretne si spokojna? Kolko ti vyplatili pri uraze?

anonym_af1988
Dnes o 06:22

Áno zrušila som už dávno...a už nikto ma nenahovori

biba_18
Dnes o 06:25

@anonym_c6afa7 mne napríklad naposledy pri zlomenej nohe 792€ - platím 7,5€ mesačne, metlife ... nebola som pn, ak by som bola pn, mala by som ešte aj to vyplatené z inej poistky ...

snugglingduckling
Dnes o 06:37
@anonym_35d1ac

Ja som nad tym uvazovala. No ked mi to zratali na seba a na dceru. Az mi prislo zle.. strasne predrazene. A pravdepodobne by som tie peniaze nikdy ani nevidela. Radsej si odkladam bokom pre takyto pripad..
Tieto spolocnosti su v pluse, ziju si velmi dobre. Kamaratka mala. Zrusila. A to co tam davala roky uz nikdy nevidela. Dala im to zadarmo..

@anonym_35d1ac na niečo si človek našporiť takto vie a je to aj lacnejšie na niečo ťažšie. U nás je teraz životel rodiny moj muž. Ak by sa mu stalo niečo fatálne je poistený na cely výšku našej hypoteky. Tým pádom ja a detmi neprídem o strechu nad hlavou. Na to by som si mesačne odkladanim nenašetrila. Takisto ak by bol dlhodobo pn - jednoducho mame jeden prijem a rodičak. Samozrejme je to poistka. Takže hej možno tie peniaze nikdy neuvidím a uprimne ani nechcem- radšej chcem aby sme boli všetci zdravim. Za mna je to proste platenie si toho pocitu bezpečia. Musí si to každý vyhodnotiť sám. My vieme že doba je zla a spoliehať sa na rodinu keď sa niečo pokazí nechceme. Aj keď máme rodiny take ktoré by pomohli.

anonym_35d1ac
Dnes o 06:42
@snugglingduckling

@anonym_35d1ac na niečo si človek našporiť takto vie a je to aj lacnejšie na niečo ťažšie. U nás je teraz životel rodiny moj muž. Ak by sa mu stalo niečo fatálne je poistený na cely výšku našej hypoteky. Tým pádom ja a detmi neprídem o strechu nad hlavou. Na to by som si mesačne odkladanim nenašetrila. Takisto ak by bol dlhodobo pn - jednoducho mame jeden prijem a rodičak. Samozrejme je to poistka. Takže hej možno tie peniaze nikdy neuvidím a uprimne ani nechcem- radšej chcem aby sme boli všetci zdravim. Za mna je to proste platenie si toho pocitu bezpečia. Musí si to každý vyhodnotiť sám. My vieme že doba je zla a spoliehať sa na rodinu keď sa niečo pokazí nechceme. Aj keď máme rodiny take ktoré by pomohli.

@snugglingduckling ja zijem sama. Mam hypo. V pripade smrti ju mam poistenu. Chapem.. ale tym, ze vacsinu platim sama by ma to zruinovalo.. a ked som videla tu tabulku v pripade smrti dietata. To bolo na mna vela. Teraz sa snazim ako mozem, praca, brigady, iny prijem.. aby bolo lepsie a lepsie.
Super ze to tak mate. Zivot s muzom je sanorejme iny a pozerala by som sa na to inak.

anonym_4179d4
Dnes o 06:53

@rumumbum my mame poisteneho len muza, a to na smrt a kriticke choroby a invalidita/ prac uraz. To ostatne su podla mna len omacky. aj tak platime 50 euro len preto ze uz je starsi obcan. a nema 18 rokov..

anonym_eb1a91
Dnes o 07:35

Ti co maju poistenú pomaly celu rodinu za par eur. Nechcem vas sklamať, ale pravdepodobne mate poistené hluposti, ktore vam vela nekryju.
A autorka byt tebou idem do poistovne a pytam sa na kazdu jednu položku co znamená a ako sa vypláca. Lebo kazda veta v poisteni nieco znamena. Napriklad ludia maju poistenu invaliditu urazu, lenze to je invalidita len z urazu a nie z choroby. Napriklad maju ludia poistnu PNku, lenze si casto neuvedomujú, ze ak nemaju narok na pn od štatu nedostanú ani z poistky, atd.
A hlavne si treba uvedomit, ze zivotku treba pravidelne aktualizovať, to znamena napriklad aj pri zmene prace, kedze aj pri oraci sa menia krytia na poistke.

simca06022011
Dnes o 07:37
@anonym_eb1a91

Ti co maju poistenú pomaly celu rodinu za par eur. Nechcem vas sklamať, ale pravdepodobne mate poistené hluposti, ktore vam vela nekryju.
A autorka byt tebou idem do poistovne a pytam sa na kazdu jednu položku co znamená a ako sa vypláca. Lebo kazda veta v poisteni nieco znamena. Napriklad ludia maju poistenu invaliditu urazu, lenze to je invalidita len z urazu a nie z choroby. Napriklad maju ludia poistnu PNku, lenze si casto neuvedomujú, ze ak nemaju narok na pn od štatu nedostanú ani z poistky, atd.
A hlavne si treba uvedomit, ze zivotku treba pravidelne aktualizovať, to znamena napriklad aj pri zmene prace, kedze aj pri oraci sa menia krytia na poistke.

@anonym_eb1a91 tu napr suhlasim s tymto, riadne poistenie zivitelom rodiny treba a nie kazdeho na nic poistovat.

anonym_c6afa7
Dnes o 07:43
@simca06022011

@anonym_eb1a91 tu napr suhlasim s tymto, riadne poistenie zivitelom rodiny treba a nie kazdeho na nic poistovat.

@simca06022011 Milujem výraz "živiteľ rodiny." To väčšina žien nikde nepracuje, či všetky robia upratovačky za minimálku, že keď umrie, chlap to ani nepocíti? Chlap nemusí mať nejakú istotu vyplatenia poistky za ženu, keď tá umrie?

anonym_2721ee
Dnes o 07:44

Hlavne treba vedieť čo máte poistné a na aké sumy. Úrazové poistenie zahŕňa to, co si pripoistiš a platíš. My máme len úrazové a plnenia vyplácajú presne podľa zmluvy . Darmo čakáš za drobný úraz plnenie, keď ho nemáš pripoisteny. Muž musi mať trvalé následky a tie sa plnia po roku, pripadne aj skôr , keď je jasné, že trvalý následok bude (napr.chybajúci článok na prste …). Poisťujete krížik- krazom , neviete čo a potom čakáte plnenia.

Strana
z2