icon

Ako prestať hrať automaty v mladom veku?

jozkoamstrong
25. dec 2025

Čaute, neviem či je tato stránka na to, ale vačšina ludi to o aj píše, tak skusím aj ja.

Mám 18 rokov a som zavislý na hazarde, asi si poviete že 18 ŕočný, ako? No začalo to nevinne na 50c stávkach v nejakej diere, potom sa to zvyšovalo a zvyšovalo.

Chcel by som prestať hrať, či mi
poradiťe sa vylučiť na papier, tak ani to nepomože, kedže su zahranične stranky kde toto neplatí, na psychologa si neprídem až tak zavisly, takže toho rovno vylučím, mam veľmi slabu vôlu, kedysi som aj fajčil zelene, ale to na to som vôlu mal a prestal som.

Je nejaká rada, ktorú by ste mi dali ako prestať, viem je to dosť komplikované, ale ked som videl že sa ludia kvoli automatom či stavkovaniu zabili, zničili si rodiny alebo ostatné, chcel by som prestať čím skor, aby sa mi nestalo niečo podobne, je to asi najhoršia zavislosť ktorá može byť..

Nikdy som si nemyslel že sa dostanem až sem, alebo že to bude až take náročne prestať, ale bohužial každy kto začne a vyhra pár drobných tak sa vie namotať.

Najlepšie by bolo kebyže mi odpovie nejaký vyliečeny gambler, ktorý ma skusenosť, ale ocením aj ostatných.

Kluďne napíšte aj váše skusenosti, možno aj to pomože na psychiku aby som zastavil.
Ďakujem všetkym ktorí sa mi budu snažiť pomocť

Strana
z2
jozkoamstrong
autor
25. dec 2025
@anonym_2babf9

Prave pozeram ponuky prace ohladom umelej inteligencie (1. sviatok vianocny, ano, som divna). Akurat nejaka siet kasin hlada Ajtaka, ktory sa rozumie AI… tam je vsetko krasne vypocitane, aby oni mali velke zisky a ty si zostal s velkym NIC.

Zavislost = skryta bolest
Zavislost = posraty zivot

=> smer psycholog
=> ten papier vypis

@anonym_2babf9 Áno ja viem ako funguju automaty, ako sa generuje random čísla atd

jozkoamstrong
autor
26. dec 2025
@misanthropicdann

@tom_i nie nebude mať ako registrovaný problém pri hypotékach.
Registrácia je dobrovoľná a dá sa kedykoľvek zrušiť.

@misanthropicdann Áno je to tak, stačí za posledne 3 mesiace nemať na vypíse hazard a hypoteku by mi dali

majka36912
26. dec 2025

Ako abstinujuci alkoholik chapem, aky tazky dokaze byt boj so zavislostou, nech uz je hocjaka. Ja som sa zatala, ze s tym skoncim. Najprv som bola v mode, ze vydrz este den, vydrz este dalsi a podobne...kazde rano som so sebou bojovala, ze zvladnem dalsi den. Potom to bolo, ze zvladnem dalsi mesiac a teraz uz abstinujem treti rok. Nemozem povedat, ze by neboli situacie, pri ktorych som si nechcela naliat... To pokusenie tam budes aj ty citit nonstop. Ale viem, ze staci jedno skluznutie a zase som tam, kde som bola a to mi za tu chvilu ,,stastia" nestoji. Drzim palce, aby sa ti to podarilo zvladnut.

jozkoamstrong
autor
26. dec 2025
@majka36912

Ako abstinujuci alkoholik chapem, aky tazky dokaze byt boj so zavislostou, nech uz je hocjaka. Ja som sa zatala, ze s tym skoncim. Najprv som bola v mode, ze vydrz este den, vydrz este dalsi a podobne...kazde rano som so sebou bojovala, ze zvladnem dalsi den. Potom to bolo, ze zvladnem dalsi mesiac a teraz uz abstinujem treti rok. Nemozem povedat, ze by neboli situacie, pri ktorych som si nechcela naliat... To pokusenie tam budes aj ty citit nonstop. Ale viem, ze staci jedno skluznutie a zase som tam, kde som bola a to mi za tu chvilu ,,stastia" nestoji. Drzim palce, aby sa ti to podarilo zvladnut.

@majka36912 Ďakujem krasne, alkohol je troška ina etapa, kedže su tam abstaky ktoré pri hazarde niesu. Držím palce nech vám to vydrži, alkohol je tiež velke zlo

anonym_d9c603
26. dec 2025

@jozkoamstrong máš nejaký cieľ v živote? Netuším, koľko zarábas, ale to nie je podstatné. Zrejme bývaš ešte u rodičov, nemusíš platiť nájom, jedlo a len si tak dinom - danom rozhadzujes svoje eurace. Nikdy ťa nenapadlo, že by si chcel mať rodinu, deti a skvelú manželku, ktorá s tebou pretancuje celý život? Urob si v banke účet, kde vkladas, ale nemôžeš vyberať, lebo všetko ide na šetrenie. Nechaj si len toľko, aby si prežil do ďalšej výplaty. Prečo dávať niekomu cudziemu peniaze, aby on mal krásny život a ty život plný dlhov? Áno, dlhov, lebo to ta časom čaká. Začni šetriť na vlastné bývanie, v tvojom veku začni študovať, zvys si svoju kvalifikáciu, venuj sa športu, fitko, v zime lyže niekde v Rakúsku, v lete more niekde v Karibiku. Užívaj si svoje peniaze tak, aby si mal pôžitok ty, sú to tvoje peniaze, nie niekto iný, čo sa aj deje. Držím ti palce, aby si sa tej pliagy zbavil navždy 👍.

anonym_137dd6
26. dec 2025

Ja si pamätám keď som dala poslednú tisícku. Ovocníčkovia. Vnútri bolo asi 8000 sk. Keď som tam sedela a vravela si, že to je posledná 1000 a keď som ju dohrala, chcela som dať ďalšiu. Vtedy som si uvedomila, že to reálne nemá konca. Hrávali sme s mužom denne, ja už som bola závislá. Dokázala som to zlomiť tým uvedomením.
A to mňa namotáš na všetko. Teda my sme prestali chodiť do herní a chvíľu som zabojovala sama so sebou. Podľa mňa už si na ceste, keďže si si to uvedomil.
Ale teda ja nemám silnú vôľu. U mňa vždy došiel bod, kedy mi to prišlo už za nejakou pomyselnou čiarou. A uťala som. Pri kokse som zmenila nakomplet partiu a život. Pri alkohole detto. Pri sociálnych médiách, som si všetko odinštalovala. Ja vlastne dokážem byť extrémne rýchlo závislá, nakoľko som z podmienok kde boli rodičia alkoholici. Teda aj ja akýkoľvek stres som riešila nejakým či rovnakým druhom závislosti.
Za mňa, skús aj psychológa. Možno sa k nemu časom aj tak dopracuješ, tak prečo si cestu neskratit? Držím ti palce, a verím, že to zvládneš.

jozkoamstrong
autor
26. dec 2025
@anonym_137dd6

Ja si pamätám keď som dala poslednú tisícku. Ovocníčkovia. Vnútri bolo asi 8000 sk. Keď som tam sedela a vravela si, že to je posledná 1000 a keď som ju dohrala, chcela som dať ďalšiu. Vtedy som si uvedomila, že to reálne nemá konca. Hrávali sme s mužom denne, ja už som bola závislá. Dokázala som to zlomiť tým uvedomením.
A to mňa namotáš na všetko. Teda my sme prestali chodiť do herní a chvíľu som zabojovala sama so sebou. Podľa mňa už si na ceste, keďže si si to uvedomil.
Ale teda ja nemám silnú vôľu. U mňa vždy došiel bod, kedy mi to prišlo už za nejakou pomyselnou čiarou. A uťala som. Pri kokse som zmenila nakomplet partiu a život. Pri alkohole detto. Pri sociálnych médiách, som si všetko odinštalovala. Ja vlastne dokážem byť extrémne rýchlo závislá, nakoľko som z podmienok kde boli rodičia alkoholici. Teda aj ja akýkoľvek stres som riešila nejakým či rovnakým druhom závislosti.
Za mňa, skús aj psychológa. Možno sa k nemu časom aj tak dopracuješ, tak prečo si cestu neskratit? Držím ti palce, a verím, že to zvládneš.

@anonym_137dd6 Ďakujem krásne, už druhy deň som nehral a citím sa super, aj som odmietol isť do herne dneska

jozkoamstrong
autor
26. dec 2025
@anonym_d9c603

@jozkoamstrong máš nejaký cieľ v živote? Netuším, koľko zarábas, ale to nie je podstatné. Zrejme bývaš ešte u rodičov, nemusíš platiť nájom, jedlo a len si tak dinom - danom rozhadzujes svoje eurace. Nikdy ťa nenapadlo, že by si chcel mať rodinu, deti a skvelú manželku, ktorá s tebou pretancuje celý život? Urob si v banke účet, kde vkladas, ale nemôžeš vyberať, lebo všetko ide na šetrenie. Nechaj si len toľko, aby si prežil do ďalšej výplaty. Prečo dávať niekomu cudziemu peniaze, aby on mal krásny život a ty život plný dlhov? Áno, dlhov, lebo to ta časom čaká. Začni šetriť na vlastné bývanie, v tvojom veku začni študovať, zvys si svoju kvalifikáciu, venuj sa športu, fitko, v zime lyže niekde v Rakúsku, v lete more niekde v Karibiku. Užívaj si svoje peniaze tak, aby si mal pôžitok ty, sú to tvoje peniaze, nie niekto iný, čo sa aj deje. Držím ti palce, aby si sa tej pliagy zbavil navždy 👍.

@anonym_d9c603 Ďakujem, vážim si to. Momentalne som začal investovať miesto toho aby som to daval do hazardu, cením si vašu podporu!

anonym_290076
Autor odpoveď zmazal
arielle123
26. dec 2025

@jozkoamstrong Odporúčam resocializacne stredisko Teenchallenge v Seredi, pozrite si ich stránku. Všetko dobre prajem aby ste sa rýchlo s toho dostal.

anonym_290076
26. dec 2025

@jozkoamstrong aké si mal detstvo? Máte závislosti v rodine? To jediné, čo ti vie pomôcť si zamietol, že nie si až tak chorý. Jedine skupinové terapie a psychoterapeut, psychiater stále, celý život. Mozog a neurotransmitery sú zmenené a sám si nepomôžeš.neodmietaj lieky a fyzickú prácu od svitu do mrku. Ešte sa odporúča zablokovať všetkých “kamarátov” z herne a možno sa presťahovať ak stretávaš ľudí, ktorí v tom idú tiež. Poznám rodinu, ktorá sa takto spojila pre pomoc mladíka a musel sa neskôr priznať aj priateľke akú má minulosť, bola poučená čo robiť, keby sa objavili indície recidívy. Len tak z ničoho nič si do toho nespadol a potrebuheš okrem iného zistiť a riešiť aj pozadie aby si znížil riziko recidív.
Niekto má závislosti v genetike, niekto ťažké detstvo, týranie, zneužívanie a iné osobné tragédie, niekto vrodené psychycké/psychiatrické ochorenia, ktoré takto kompenzuje. Každopádne, neexistuje vyluečený gambler! Do konca života budeš abstinujúci gambler s vysokým rizikom návratu v zlomových životných situáciách, strese, každej nepohody. Spravidla, čím skôr si začal, tým ťažšia závislosť. Držím ti palce. Život je krásny, neposer si ho dlžobami prosím. Radšej sa upriam na pomáhanie a fyzickú prácu. Čo na to tvoji rodičia? Študuješ ešte?

margotka17
26. dec 2025
@jozkoamstrong

@anonym_d9c603 Ďakujem, vážim si to. Momentalne som začal investovať miesto toho aby som to daval do hazardu, cením si vašu podporu!

@jozkoamstrong ja si cením to, že chces svoj problém vyriešiť. To je od teba milé, že to chces zmeniť, lebo vieš, že to nie je dobré. Radšej za tie peniažky cestuj, spoznávaj krajiny. Automat ti berie peniažky, ale spomienky z ciest ti nikto nevezme. Šetrí a v lete nám tu daj zopár fotiek, kde si a ako trávis čas za svoje peniažky ✈️ ⛱️.

procrastique
27. dec 2025
@jozkoamstrong

@jozkoamstrong aktivne investovanie je tiez forma hazardu 😁 si v tom až po uši, fakt sa daj hospitalizovať tak ako som spominala v prvom prispevku. Rok som “praxovala” pri nelatkovo zavyslych a si ako z učebnice…

sova7
27. dec 2025
@jozkoamstrong

@jozkoamstrong to je tiež istá forma hazardu v podstate

jozkoamstrong
autor
27. dec 2025
@procrastique

@jozkoamstrong aktivne investovanie je tiez forma hazardu 😁 si v tom až po uši, fakt sa daj hospitalizovať tak ako som spominala v prvom prispevku. Rok som “praxovala” pri nelatkovo zavyslych a si ako z učebnice…

@procrastique Radšej peniaze zainvestujem a potom ich neskôr vyberiem, ako ich nahádzať do automatu a nemať nič, takto stratim maximalne 10% svojich penazí a nie 100%, možno to vidite ako hazard, ale nieje to take zle, ako to vyzerá. Za tie peniaze si môžem niečo kupiť, kebyže ich dam do automatu, nemám nič a vidím ako mi iba miznu

jozkoamstrong
autor
27. dec 2025
@sova7

@jozkoamstrong to je tiež istá forma hazardu v podstate

@sova7 Áno podstate je, ale bez dopamínu, kedže to vo mne nevyvolava to čo automaty, nieje to ani take rizikové

jozkoamstrong
autor
27. dec 2025
@anonym_290076

@jozkoamstrong aké si mal detstvo? Máte závislosti v rodine? To jediné, čo ti vie pomôcť si zamietol, že nie si až tak chorý. Jedine skupinové terapie a psychoterapeut, psychiater stále, celý život. Mozog a neurotransmitery sú zmenené a sám si nepomôžeš.neodmietaj lieky a fyzickú prácu od svitu do mrku. Ešte sa odporúča zablokovať všetkých “kamarátov” z herne a možno sa presťahovať ak stretávaš ľudí, ktorí v tom idú tiež. Poznám rodinu, ktorá sa takto spojila pre pomoc mladíka a musel sa neskôr priznať aj priateľke akú má minulosť, bola poučená čo robiť, keby sa objavili indície recidívy. Len tak z ničoho nič si do toho nespadol a potrebuheš okrem iného zistiť a riešiť aj pozadie aby si znížil riziko recidív.
Niekto má závislosti v genetike, niekto ťažké detstvo, týranie, zneužívanie a iné osobné tragédie, niekto vrodené psychycké/psychiatrické ochorenia, ktoré takto kompenzuje. Každopádne, neexistuje vyluečený gambler! Do konca života budeš abstinujúci gambler s vysokým rizikom návratu v zlomových životných situáciách, strese, každej nepohody. Spravidla, čím skôr si začal, tým ťažšia závislosť. Držím ti palce. Život je krásny, neposer si ho dlžobami prosím. Radšej sa upriam na pomáhanie a fyzickú prácu. Čo na to tvoji rodičia? Študuješ ešte?

@anonym_290076 Detsvo som mal krásne, spomínam na neho v dobrom, zavislosti v rodine praveže nemáme, ale musím povedať že na zavislosti som nachýlny viac, ako ostatný

sova7
27. dec 2025
@jozkoamstrong

@sova7 Áno podstate je, ale bez dopamínu, kedže to vo mne nevyvolava to čo automaty, nieje to ani take rizikové

@jozkoamstrong no skôr začínam mať pocit že tu niekto umelo vymýšľa témy a dobre sa na vás zabava. To ti tie brigády tak dobre vynášajú že máš v 18 na automaty a investovanie? Žerie to kvantá peňazí niečo o tom viem

jozkoamstrong
autor
27. dec 2025
@sova7

@jozkoamstrong no skôr začínam mať pocit že tu niekto umelo vymýšľa témy a dobre sa na vás zabava. To ti tie brigády tak dobre vynášajú že máš v 18 na automaty a investovanie? Žerie to kvantá peňazí niečo o tom viem

@sova7 Naozaj si nevýmyšlam, prečo by som to vôbec robil? Som rád že som sa konečne niekde otvoril.. Nieje to o peniazoch, ale o pocite že sa citim zavysli, investujem tak 10€ tyždenne, takže to je maličko, automaty ma žrali viac ako toto drobne investovanie

jozkoamstrong
autor
31. dec 2025
@enmery

Ja Ťa skutočne nechcem sklamať. Nelátkove závislosti, ako gambling, su tie najhoršie a patria do rúk odborníka. Ty si hneď ako 18ročny vylúčil psychológa. Úprimne?Už včera si mal uňho sedieť, lebo skončíš zle. Bud pod zemou vlastnou rukou, alebo ti k tomu pomôže nejaký dobrák, ktorému budeš dlžiť.

Keby si si zlomil nohu a mal by si otvorenú zlomeninu nohy, tiež by si to neriešil doma s Johankou z MK. Ale s chirurgom a tramatológom v nemocnici. Na nete si vieš vyhľadať kopec faktov od odborníkov.

Okrem vylúčenia papiera a psychológa, si napísal asi iba jednu pozitívnu vec, ktorá je krokom k uzdraveniu-že si uvedomuješ svoj problém. Takže pekne krásne zaraď naspäť psychológa, tam sa začína Tvoja cesta.

@enmery Ahoj, už dosť zvažujem aby som sa napísal na vylučenych hráčov, dokonca ma mama chce zoznamiť s niekym, kto si tymto už prešiel, myslim si že sa dosť posuvam a dokopem to až ku koncu!

jozkoamstrong
autor
31. dec 2025
@anonym_2d8311

@jozkoamstrong Psychológ vie ozaj pomôcť. Odporúčam aj skupinové terapie zamerané na závislosť. Je skvelé, že si uvedomuješ, že chceš prestať. Držím palce. Predpokladám, že aj teraz sa pozeráš na to, že potom, čo si prestal 💚, tak ti je lepšie a bude ti aj keď sa dostaneš z tohto. Veľa šťastia a božej pomoci🫶 (nič v zlom ani nijakom blbom kontexte) 😉 Drž sa

@anonym_2d8311 Ahoj, dosť som začal uvažovať nad tým papierom vylučenych hračov. Mama ma taktiež chce zoznamiť s niekým, kto je vyliečeny gambler a porozpravať sa o tom. Myslim si že som na dobrej ceste. Ďakujem všetkým, kedže si naozaj važím každu podporu, určite sa niekedy v buducné ozvem a dám vám vedieť ako som na tom. Ďakujem, takýto ludia si zaslužia lasku a pokoj v živote ❤️

Strana
z2