Ako sa vyrovnať s pocitom nepotrebnosti?
Ahojte, prisla som sa vyrozprávať. Mam 45 r dve deti, z toho jedno dospele a druhe na strednej skole v prvom rocniku. Som rozvedená ale žijem s priatelom. V poslednom case mam vsak pocit ze nikoho nezaujímam. Deti pridu, najedla sa, prehodia par slov a zalezu do izieb. Ak chcem s nimi travit cas vyletom, dospelý syn s nami nechce ist lebo ma svoj zivot a mladsi ak ide tak ako za trest a znechuti mi celý zazitok. V praci som dobrá a pozorna kolegyna co sem tam napecie, donesie, pohosti, pyta sa a snazi sa pomoct ak sa niekto zdoveri. Opacne nezaujimam nikoho. Nik sa nepyta na moj zivot, a ak nahodou, tak nestihnem ani dopovedať a premostia na nieco uplne ine. Priatel ma ma rad ale taktiez ak nezacnen rozhovor tak je ticho. Raz tyzdenne travim cas bez neho pretoze ide za svojimi zaujmami. Nevadilo mi to nikdy ale v poslednom case zacalo. Mam pocit ze aj on akosi spohodlnel co sa tyka vztahu (sme tri roky spolu). Ked som mu naznacila ze by ma mohol pozvat na rande, tak to co kedysi nebol problem, teraz je. Ty vymysli, kam by si chcela ist, ty povedz kedy kde ako...proste ziadna snaha. To isté plati o vyletoch. Nic nie je schopny vymyslieť. Ak by bol taky od zoznamenia tak sa nestazujem, avsak nebol. Len teraz mam pocit, ze uz ozaj nikoho nezaujímam, kazdy ma v domácnosti berie ako samozrejmosť. Ja tu mam byt pre všetkých ale pre mna tu nie je nik. Ak pridem z prace ako vzdy, nik o mna nejavi zaujem. Ak meškám, už mi syn vycitavo vyvoláva kde som a kedy akoze pridem. To iste priatel. Ak poviem ze idem sama do kina, na nakupy (pretoze uz ma hneva ako kazdy ma svoj zivot do ktorého nepatrim) tak hned milión otazok a prečo, a preco sama a preco nemoze ist so mnou. Mna vsak na svoje zaujmy neberie (partia chlapov) poradte ako sa netrapit
@anonym_autor však choď na víkend na wellness sama, uvidíš ako ťa všetci potrebujú 😅.
A teraz vážne, nájdi si svoje hobby, nech máš vyplnený čas. Rovnako môžeš mužovi povedať, že sa cítiš preňho nepodatatná, on na to sám nepríde. S tým, že deti s tebou už netrávia čas sa musíš zmieriť 🙂.
Mne to popravde príde, že sa proste len nudíš, lebo nemáš žiadne extra záujmy.
mám to veľmi podobne ako ty. Len s tým rozdielom že ty aspoň chodíš do práce - ja som doma a starám sa o postihnutého člena rodiny. Určite by som to už riešila inak - keby sa tak dal vrátiť čas.
@anonym_autor nechápem...prečo očakavaš od skoro dospelého syna aby chodil stebou po výletoch? Mám dve deti (18 a 19) a nedržím ich za ručičky, chodia bezo mňa a ja bez nich alebo s mužom. Mala v si sa zmieriť s tým že deti dospelí. Netreba ich obskakovať ani robiť animátora.
Nájmu si nové hobby ale opráš niečo staré.
Čo je zle na tom že ideš sama na nákup? Nič...ani v tom že by ste šli dvaja. Čo sa týka chlapa ty vieš kam ste sa za tri roky posunuli, ak zlým smerom je čas na vážny rozhovor. Ak sa dohodnutého nebude držať spraviť hrubú čiaru
Nemas kamaratky?
Deti su velke, ja od mojich cas na vyletoch neocakavam.
Skusili by mi zakazovat niekam ist a kontrokovat cas prichodu z prace.
Zena neboj sa tych svojich chlapov.. ty synovi nemusis vysvetlovat, preco si sa zdrzala, proste povies, ze mas svoj program.. aj muzovi, povies mu, ze uz si si vymyslela, ides sama na nakup
Bohužiaľ ziadne kamaratky nemam. Cely svoj zivot som obetovala detom pretoze som na nich bola vacsinou sama, a tak som sama teraz ostala ja. V partnerstve, v rodine ale casto sa citim sama
Bohužiaľ ziadne kamaratky nemam. Cely svoj zivot som obetovala detom pretoze som na nich bola vacsinou sama, a tak som sama teraz ostala ja. V partnerstve, v rodine ale casto sa citim sama
@anonym_autor a vymyslíš, naplánuješ, zorganizuješ občas nejakú spoločnú aktivitu, výlet, kultúru aj ty, či to len očakávaš od priateľa?
@anonym_autor a vymyslíš, naplánuješ, zorganizuješ občas nejakú spoločnú aktivitu, výlet, kultúru aj ty, či to len očakávaš od priateľa?
@anonym_b4df95 píšem, ze len ja.
Mala som kamaratku ktoru som mala 40 rokov. Bohužiaľ ochorela a pred mesiacom po roku choroby zomrela. Za ten rok sa ma ani priatel ani deti nepýtali ako jej je, ako sa ma. Pritom bola detom krstna. Proste mam pocit se moj zivot moji priatelia moje pocity je pre inych nepodstatny
No vidis, konecne ti zivot predhadzuje to, aby si konecne dala seba na prve miesto ;) urob to a ostatni ta budu nasledovat, uvidis ;) uzivaj si zivot
@anonym_autor Nie si sama. Mas seba a s tym sa da vystacit. Neupinaj sa na nikoho. Ak sa ty neurobis stastnou, tak to nik za teba robit nebude.
@anonym_autor si veľmi mila a rozdávas sa pre iných. Skončí s tým, evidentne to nikto nedoceňuje. Daj si na prvé miesto seba a uvidíš, ako sa začne svet inak točiť. Spln si pár snov, na ktoré nebol pri deťoch čas alebo peniaze. Zapíš sa na jogu, pilates alebo na kurz maľovania… čokoľvek čo ta baví… bude ta to napĺňať a tvojim 3 chlapom to pomôže pochopiť, že ty nie si komorná vždy k službám. Že máš tiež svoje potreby a sny a občas sa musia zaobísť bez teba.
@anonym_autor to je taká divná fáza života.Ja mám kamarátky, ale tie sú vyťažené a majú vnúčatá.Mam jednu s ktorou idem občas cvičiť, von so psami, ale iba, keď to vyhovuje jej a muža má na hokeji🙂tiež mám niekedy pocit, že nemám s kým, kam... išla by som do sauny to nikto nechce ísť.Ja mám milión nápadov a kamarátky sa zase nepohnú z domu.A cítim sa ako ty🤪môj syn má 17 a celkom rád ide niekam so mnou, ale to znamená kúpiť mu handry, ist do kina čo chce on vidieť...muž úplne zlenivel to som zalomila palicu v pondelok unavený po víkende, v piatok z celého týždňa, v stredu fúka.Jemu stačí prísť domov a byť doma.Citim, že čas beží veľmi rýchlo a ja chcem vidieť, zažiť dieťa veľké a to načo som čakala teraz neviem využiť.Otrasna kríza stredného veku.Sama nepôjdem do sauny, alebo kina.Cez víkend ich viem niekam vytiahnuť, ale citim ako sa všetko rozpadá Už si len nájsť milenca😜
@anonym_autor Ja viem tak že základom každej ľudskej bytosti je naučiť sa byť šťastným a spokojným sám so sebou bez nutnosti či potreby druhej osoby 🙂 Keď sa toto človek naučí zistí že život je vlastne úžasný ...hovorím z vlastnej skúsenosti a to som extrovert. Ako sa s tým vysporiadať idem kam chcem robím čo chcem skúšam nové veci spoznávam nových ľudí travim čas so sebou poprípade so psom čo je úžasné samo o sebe 🙂 neviem či som pomohol snáď áno
Mas nejake konicky? Asi nie, tak je najvyssi cas sa niecomu zacat venovat. Partner konicek ma, takze aj ty si najdi nejaky. Nebude ti otupno, ked sa on bude venovat tomu svojmu.
Nemozes cakat od dospeleho syna, ze ti bude robit spolocnost, ani od toho skoro dospeleho. Uz su velki, uz je cas dat im pusu na celo a nechat ich "lietat" tam kde oni chcu. Lebo o chvilu opustia rodne hniezdo a ty nebudes vobec vediet co so sebou, lebo o seba si sa nikdy nestarala. Je cas byt sebecka a dat svoje potreby a zaujmy na prve miesto.
Som na tom horsie, ako ty. Mna uz ani vnucata nepotrebuju. A to je strasne. Vymenili ma za Googl a AI. A co sa zabijem? Nasla som si ine zaujmy. Dufam len, ze po puberte sa zmenia k lepsiemu a ja sa toho este dozijem. 🤷
@anonym_autor Ja Ti uplne rozumiem. Ja mam 48, deti este relativne male ( zš) a i tak sa citim strasne sama. S muzom nam to vobec neklape, bavime sa v podstate len organizacne, co kupit, kto koho kedy vezie na trening. Muz nepride absolutne so ziadnymi napadmi co sa tyka spolocne straveneho casu. On vidi len pracu v zahrade, okolo domu a pod. MNA ako osobu, partnerku nevidi vobec. Nedavno som 3x spomenula v priebehu dvoch tyzdnov ze vtedy a vtedy idem na vysetrenie. Ani ťukes zeby s spytal so zaujmom na ake vlastne vysetrenie, ze co riesim zdravotne...NIC, absolutne nic. Vobec vobec sa nespytal co to za vysetrenie mam. Tak taky zaujem u nas jeden o druheho. My uz vlastne ani nechceme spolu travit cas zrejme. Asi bude rozvod. Len kam pojdem neviem, mam slaby prijem. No a deti, tie ma sice este ako tak potrebuju, ale skor tak ze vykecat sa, nachystat jedlo, odviezt priviezt, dat nejake veci na oblecko, zabezpecit net a vybavene. Mam tiez pocit strasnej samoty vo vztahu.
Úplne najhoršie je byt sice vo vztahu ale citit sa sama.Je to omnoho horsie ako keď je človek single.Ten pocit samoty, nezaujem druhej strany da človeka neskutočne psychicky dole
Umelo udržiavať nefunkcny vztah je cesta do pekla

@anonym_autor ake mas aktivity? Ja 50+ akurat idem z cvicenia, 2x tyzdenne. Plus mam kurz malovania 1x do tyzdna. Najdi si nieco pravidelne kde nepotrebujes vyslovene partnera ci deti.