Ako zvládnuť myšlienky na samovraždu a beznádej?
Nechce sa mi žiť mám pocit že všetko sa rúti ale už nevladzem byť nadalej silná a robiť sa že sa nič nedeje ako ste zvládli tieto myšlienky na samovraždu ? Keď už ste vnutry presvedčený o tom že je to to jediné čo by vas vytiahlo z toho trápenia
Žiadna linka pomoci … ďakujem
@neznamask neviem, či ste veriaca...mne veľmi pomohla pompejska novena. Okrem toho, že Panna Mária vyslisala moju modlitbu, dostala som od nej oveľa viac, ako to, za čo som prosila a vniesla do môjho života a do mojich myšlienok úplný pokoj a dôveru...❤️
@anonym_bcf5a3 Prepáč, ja som veriaca a trpím depresiou. V takomto ťažkom stave viera v Boha nepomôže. Uźívam lieky a som v pohode. Rada chodím do kostola. Ale, keď mi bolo zle, tak som nevládala vstať z postele. Choroba ako každá iná. Z vlastnej skúsenosti, keď máš psychický problém, ideš k psychiatrovi. Pomôže a neuveriteľne sa Ti uľaví.
@neznamask pomohlo mi pustit to zo seba von, rozpravat o tom, plakat, pri niekom, o koho sa viem opriet. Rodina, priatelia, psycholog. Boli chvile, kedy som zo zufalstva kricala, no vdaka Bohu prezila som. Taketo stavy sa mi rozbehli po samovrazde jedneho zo surodencov. Je to boj na dlho a stale je to velmi tazke, no zivot stoji za to ❤ Najtazsie bolo rozhodnut sa, ze chcem pomoc, ze chcem vystupit z toho temna a prestat padat.
Ak nemas niekoho blizkeho, skus pozriet sem:
https://chcemsazabit.sk/
Prečo to nechceš riešiť liekmi? Vezmem za príklad ten boľavý zub, ktorý tu už bol spomenutý. Ak by ťa bolel zub, vzala by si si liek proti bolesti? Alebo by si hľadala iný spôsob ako sa bolesti zbaviť? Neviem.... mastičky na zub, hladkala by si ho, pozitívne afirmácie by si mu vysielala alebo čo? Vzala by si si skrátka liek. Tak aj na boľavú dušu treba vziať lieky. Keď ťa bolí zub ideš k zubárovi. Keď máš ženské problémy ideš ku gynekológovi. A keď ťa bolí duša ideš k psychiatrovi/psychológovi.
Tak pekne zájdi na psychiatrom, nech ti predpíše lieky a potom si nájdi psychológa, s ktorým pokecáš a nájdete nejaké východisko z tvojej situácie.
Držím palce 🍀
@neznamask čo sa stalo, niečo nečakané, hrozné, tragédia...?
Alebo si vyčerpaná, sklamaná, nevidíš riešenie v manželstve, v práci, s deťmi, rodičmi?
Komu by si chýbala keby sa stalo to čo plánuješ? Čo potom deti, rodičia, muž?...
Vždy je možnosť, ak chceš a záleží ti na Tebe a máš sa aspoň trochu rada...
1. vyhľadať pomoc ....zavolať RZP, je to najrýchlejšia pomoc ..
....nech môžeš tvoje trápenie vyrozprávať a stretneš láskavého človeka.....
@neznamask vzdy myslite na to, preco ste tu na Zemi 🩷najst si ten dovod.. trebars pomahat inym cloveku tiez velmi pomaha, nesustredit sa na sebalutovanie ale naopak na dobre veci a na dobro samotne 💓velmi s tebou sucitim aj ja som prekonala tieto pocity. Citila som ze som na vsetko sama… atd. pomahaj ludom, zvieratam, susedom a uvidis ze to zaberie 🥰😇🙏🏼
@neznamask Autorka, kašli na ostatných, čo sa tu vylievajú a majú blbé poznámky
.....Dobre ti radia, keď si zavoláš sanitku, že rozmýšľaš nad tým, že by si si chcela ublížiť, odvezú ťa na psychiatriu a dostaneš pomoc..To, že ti dajú lieky neznamená ani zlyhanie ani nič. Len ti pomôžu dostať sa z najhoršieho , neznamená to, že antidepresíva budeš mať už navždy..Ak by si sa chcela niekedy porozprávať o tom, čo ťa trápi, tu na modrom koníku mám skupinku Mental Health, si vítaná. Mimo iného tam nájdeš aj rôzne druhy pomoci, rady atď. Drž sa a hlavne, nevzdávaj to!🫶
@neznamask Autorka, kašli na ostatných, čo sa tu vylievajú a majú blbé poznámky
.....Dobre ti radia, keď si zavoláš sanitku, že rozmýšľaš nad tým, že by si si chcela ublížiť, odvezú ťa na psychiatriu a dostaneš pomoc..To, že ti dajú lieky neznamená ani zlyhanie ani nič. Len ti pomôžu dostať sa z najhoršieho , neznamená to, že antidepresíva budeš mať už navždy..Ak by si sa chcela niekedy porozprávať o tom, čo ťa trápi, tu na modrom koníku mám skupinku Mental Health, si vítaná. Mimo iného tam nájdeš aj rôzne druhy pomoci, rady atď. Drž sa a hlavne, nevzdávaj to!🫶
@labky613 Ďakujem moc

@neznamask ísť k obvodnej a povedať jej to, alebo ísť na urgent do nemocnice.Ked to je takto naliehavé je to zle.Clovek má zatemneny mozog chirobou a riešenia nevidi.Mas blízku osobu ktorej sa môžeš zdôveriť?