icon

Depresia a myšlienky na samovraždu: Hľadám pomoc

Včera o 14:22

Ani neviem kde zacat.je mi tazko. Mam pocit ,ze mi nepomoze uz nic,ak tak este antidepresiva.to je jedine co som este neskusila.partner ma odradza,skor mi radi terapie.lenzeja neviem ci by som sa vedela s niekym otvorene rozpravat o mojich problemoch. Stalo sa v mojom zivote nieco s cim som neratala a od tej doby to ide so mnou dole vodou. Mam myslienky na samovrazdu.hambim sa za ne, citim sa blbo, ale mam pocit , ze skor ci neskor to nezvladnem…. Su dni kedy ako tak fungujem.ale su dni ked placem a ledva prezivam.myslim,ze keby som nelutovala deti a partnera uz by som tu nebola.viem, ze si asi poviete, ze psychopatky by asi nemali mat deti,no u mna tieto stavy zacali pred rokom.mali ste aj vy taketo obdobia? Co pomohlo vam?ako prijat iste veci,ktore neviem zmenit? Pomoze cas ?

dorizzz
Včera o 14:33

Cas trosku pomoze zmierit sa s niektorymi vecami, ale v takych stavoch, ze mas myslienky na samovrazdu si uz mala byt davno na antidepresivach. Idealne hispitalizacia, kde ta nastavia urgentne na lieky. To je vazny stav, nepodcenuj to a necakaj na zlepsenie z nicoho nic. Lebo to sa neudeje. Mas partnera, deti - potrebuju ta. Drzim palce

kati1414
Včera o 14:54

Ahoj, vyhľadaj prosím pomoc, nehanbi sa požiadať o pomoc. Budú potrebné minimálne na začiatku antidepresíva + terapie. A ak by si sa niekedy potrebovala vyrozprávať, kľudne napíš. Ver mi, je z toho cesta von. Zvládneš to, len sa nevzdávaj.

anonym_89bd36
Včera o 15:00

Praveze skus ist k psychologovi. Ten ti mozno doporuci aj psychiatria, ktory ti da lieky. Ale tie terapie urcite k tomu. Pojde to ale pomaly, ale urcite sa nevzdavaj.

januska12323
Včera o 15:00

@anonym_autor potrebuješ odbornú pomoc, nemáš sa začo hanbiť. So zlomenou rukou by si tiež nečakala kým sa to samé zlepší.

anonym_af2b94
Včera o 15:08

@anonym_autor pomoze psychiater, lieky a k tomu terapia. Objednaj sa k lekarovi cim skor. Manzel by ta mal podporit a nie odradzat.

anonym_4c4bc8
Včera o 15:31

@anonym_autor mamina, antidepresiva a sikovno. Zaplat si aj sukromnika pre rychlu navstevu. Za 3 tyzdne sa uz budes citit dobre. Mas klasicky ucebnicovy oroblem, ktory sa ale moze zhorsovat. Telo si nepomoze terapiami ci nejakymi inymi metodami. Potrebujes lieky. Neboj zvladnes to. Z blizkeho kruhu mam znamu, ktora prezivala rovnake veci. Ad pomohli a hned. Utekaj a zajednaj cim skor. Uvidis ako sa ti zlepsi stav. Ibalgin je na telo a AD je na dusu. Kedcto existuje, treba to vyuzit.

anonym_45613b
Včera o 15:46

Hlavne mysli na to, ze myslienky na samovrazdu nie su realne. Len je to proste zla kombinacia hormonov, ktora sa da upravit vhodnou kombinaciou liekov. Je to choroba ako kazda ina, nemusis sa za nu hanbit. Len nesmies urobit nieco, co sa uz neda vziat spat.

anonym_cb4e0e
Včera o 16:04

To čo máš za partnera, že ťa odrádza od odbornej pomoci?? Preboha, mas moznost zlepsit svoj zdravotny stav a on ti nie je oporou? Dúfam, že je lepší otec a že aspoň ťa odbremení od domácich prác a od detí. Keď máš samovražedne myšlienky, už dávno-pradávno si mala byť u psychiatra a brat lieky.

anonym_269847
Včera o 16:20

@anonym_autor nepomoze cas ale lekar 🙂 n3hanbi sa vyhladaj pomoc si zena matka....nie je hanba poziadat o pomoc,prave naopak

anonym_3eb613
Včera o 16:26

Viem co prezívas, mam vecer myslienky, ze co ak by som sa rano uz nezobudil. Nic sa nestane a zivot pojde dalej aj bezo mna. Len ja uz nikoho nemam, tak by si nikto ani nevsimol ze tu uz nie som.

autor
Včera o 16:50

Dakujem vsetkym za odpovede. Tak sa objednam a budem riesit.Partnerovi som sa o tom nezmienila, hanbim sa za to.myslela som si , ze cas pomoze no je to horsie.vidim , ze sama sa z toho nevyhrabem.

anonym_f9c91f
Včera o 16:52

@anonym_autor prosim liec sa antidepresivami. Mne sa zastrelil otec a neprajem to nikomu zazit. Dost ma to v zivote poznacilo. Mam uzkosti, komplexy atd

marijan2025
Včera o 17:34

@anonym_autor

https://www.youtube.com/watch?v=W1rrvXh9z80

Toto je môj známy na videu.Tiež skoro spáchal samovraždu.Boh mu tak zmenil život, že miesto samovraždy sa stal povzbudením pre pre veľa z nás z komunity Ján Krstiteľ,pre veľa anonymných alkoholikov a vďaka semienku ŽIVEJ viery,je v Partizánskom prvá Základná Cirkevná škola Komunity Ján Krstiteľ.

Stretnutie so živým Ježišom Kristom mocou Ducha Svätého a kráčanie v živom kresťanskom spoločenstve alebo komunite dokáže premeniť život človeka tak, že najväčšieho problému alebo hanby dokáže urobiť to najväčšie požehnanie.

anonym_e2173e
Včera o 17:41

Mne pomohol osobný posun. Niečo, čo som chcela celý život, ale stále nebolo dostatok sebavedomia. 20rokov som len snívala, nikdy nebola odvaha ist do toho. A presne po uzkostiach, pocitu bezmocnosti som nabrala posledné sily a išla za svojim životným snom. Úplne sama, bez akejkoľvek podpory. Prišiel čas sa venovať sebe, svojmu rozvoju, svojmu posunu. Nechcela som riešiť tie zle veci, chcela som sa odosobniť a začať makať na sebe. Ono sa to podarilo, zo mňa je veľmi silný clovek, nový clovek. Nezabilo ma to, posilnilo ma to a posunulo dopredu. Držím palce 💪

veroni2
Včera o 19:07
@anonym_autor

Dakujem vsetkym za odpovede. Tak sa objednam a budem riesit.Partnerovi som sa o tom nezmienila, hanbim sa za to.myslela som si , ze cas pomoze no je to horsie.vidim , ze sama sa z toho nevyhrabem.

@anonym_autor zlatko, uviidis podari sa to. Hovorim zo skusenosti okolia. Za 3 tyzdne nam napises a budes uz fit. Drzkaj sa. Ale isto chod do toho... aj bez vedomia partnera.

autor
Včera o 19:11
@veroni2

@anonym_autor zlatko, uviidis podari sa to. Hovorim zo skusenosti okolia. Za 3 tyzdne nam napises a budes uz fit. Drzkaj sa. Ale isto chod do toho... aj bez vedomia partnera.

@veroni2 stacilo by mi ak by som sa zbavila tychto skaredych myslienok.ci lieky pomozu cloveku sa vyrovnat so zivotnym udielom je tazko povedat. Je to vec , ktoru clovek nezmeni ,ostava len prijat a zit s tym.trapit ma to bude , kym budem zit.ale teraz musim byt silna pre deturence. Dakujem za toje mile slova.vam vsetkym !

tinka3435
Včera o 19:29

Kvôli deťom skús psychológa, psychiatra.Nieje to hanba .Nielen fyzické choroby sú choroby . Nevzdávaj to ,už len to že si sa to rozhodla napísať sem je znamenie že chceš pomoc

anonym_9486eb
Včera o 21:40

@anonym_autor v prvom rade depresia je choroba. Moze ju dostat ktokolvek a kedykolvek. I bez priciny. Takze za to sa nikdy neospravedlnuj. V druhom rade uz davno bolo treba vyhladat psychiatra. Neboj sa toho, on je na to aby pomohol. Ja mam tiez depresiu ale nejak sa snazim aj ked mavam take stavy ze nebyt rodiny uz tu nie som.

slovakboy
Včera o 21:43

@anonym_autor neboj sa. Len rob to, čo sa pri týchto stavoch odporúča. Naraz sa objednaj aj k dobrej psychologičke aj k dobrému psychiatrovi. Muž, žena, to je v princípe jedno, ja som zvolil takú kombináciu. Partner to mysli dobre, ale neboj sa antidepresív. Nevravím, že ich máš brať ani že nemáš. Len sa neboj, ak ti ich predpíšu. Sú to moderné lieky, ktoré sa dobre znášajú a nik ani nebude vedieť, že ich berieš. Ani ty. Pomaly sa začneš cítiť lepšie. Počas akútnych bolestí môžeš aj Neurol. Lekár ti predpíše a keď zaberie liečba či už antidepresivami, alebo terapiami, tak budeš Neurol brať menej a menej. Terapie určite áno aj popri liečbe liekmi. Oddychuj kedykoľvek môžeš a zameraj sa na prítomnosť a na seba. Rob si dobre a buď k sebe láskavá. Keď si to zvládla rok bez nejakej terapie, tak to zvládneš aj s ňou. Veľmi na teba myslím. Daj vedieť ako sa máš.