icon

Ako zvládnuť strach zo samoty na staré kolená?

Dnes o 11:05

Ahojte.
V našej rodine je to zvláštne. Budem mať pomaly 40 rokov. Mám už iba rodičov a tetu. Veľmi stari. Nebudem. Mať nikoho keď zomrú. Čo asi nebude dlho trvať. Kamosiek som nikdy nemala veľa a ak áno. Tak sa úplne od strihli vydali sa a pod. Ja som tiež bola raz vydatá za azijca. Ale rozviedli sme sa chvál Bohu manželstvo netrvalo dlho len dva roky. Nemam dieťa z tohto manželstva chválabohu tiež. Môj ex manžel bol tyran prvého stupňa. Ale som sama. Nemam dobrú prácu. Ledva prezijem co sa týka financií. Som mentálne úplne vystavena. Nemam brata sestru bratrancov. Rodičia boli jedináčikovia. Všetci starší ľudia a už pomreli v rodine. Strašne sa bojim že zostanem sama. Nechcem viac sa vydať lebo raz mi stačilo. Deti by som možno aj chcela ale už to nebudem riskovať. Proste zmeškala som vlak. Som sama. Strašne sa bojim keď mu rodičia oči závru čo bude? Z môjho platu chabého sa ledva možno uživim v ich starom dome. Ktorý ale bude treba opravovať. Nemam na to. Dom má 70 rokov. Pomaly. Nemam súrodencov. Nemam dobre kamosky. Mám dve tri a tie majú svoje životy. Strašne sa bojim. Prácu mám takú ze nemam kolegyňa a kolegov som sama v ofisse. Mám len nadriadeného. Proste som ako taký pustovník. Kvôli tomuto vsetkemu aj bývalému manželovi ktorý má po rozvode chcel zabit. Tak som sa ocitla na psychiatrii a odvtedy sa liecim a mám úzkosti depresívnu poruchu. To že si uvedomujem, že vlastne budem úplne sama keď zostarnem tak má desi. Dnešní muži sú divni, nechcú takúto ženu čo nič nemá a čo má priemerný plat na prežitie. A nechcú tiež sa viazať a sú veľmi divni. Nechcú nič. Len sex. A to ja odmietam. Premarnila som roky života kedy som žila v Ázii kde som sa aj vydala. Viem 10 rokov života mu uslo. Mlade roky. Moja mama strašne mi plače má pomaly 80 rokov. Sttasne plače že čo bude keď ona zavrie oči . Ja neviem čo bude úprimne. Budem sama. A nebudem. Mať na zaplatenie ničoho ani renováciu domu ani nič. Moja rodina bola vždy veľmi chudobná. Mali minimálne platy robili vo fabrike. Rodičia. A mama potom už nerobila. Ledva majú starý dom jeden. Bojim sa čo keď ochoriem nejako a nebude mi mať kto ani podať vodu. Plus žijeme na dedine kde sa nikto nezaujíma že či niekto žije alebo nie. Každý individualita. Nie sme ako va kedy ked si ľudia susedia pomáhali a tak. Každý si tu žije svoje. Suseda ani nepozdravi. Mám panicke a tlaky keď na toto myslím. Kde pôjdem. Ako budem žiť úplne sama s tróskou peňazí na prežitie. Čo mi pedva vychádza nájomné strava dochsdzanie do práce a lieky a hygiena. Nakupujem si ani oblečenie moc. Nosim roky jedno. Som Na dne. Prosím podporte ma nejako . Naozaj zomriem úplne sama ?

Strana
z3
autor
Dnes o 12:03
@anonym_692b57

Kto je ta teta, ked rodicia boli jedinacikovia? Najdes si aj ine tety

@anonym_692b57 zle som sa vyjadrila. Akože neboli ďalšie deti v mojom veku som myslela... Teta nemala deti. Ale tá je iba jedna. A tá má rakovinu takže nebude tu dlho. Otec súrodencov nemal. Takže tak deti proste nie sú

anonym_921107
Dnes o 12:04

Mám taký obľúbený výrok - nothing changes if nothing changes. A presne to platí na teba, nič nechceš zmeniť, ale nechceš aby to dopadlo tak, kam to smeruje. Celkovo z teba vyžaruje negatívna energia a zúfalstvo, vtedy ťažko dochádza k pozitívnym výsledkom. Potrebovala by si prísť na to, čo ťa na kopne (v dobrom slova zmysle). Neporadím, len držím palce, nech to nájdeš.

autor
Dnes o 12:07
@anonym_9c8465

už len čakám kedy tu napíšeš číslo účtu. Inak klasika, žiadny kamaráti, súrodenci, proste nikto. Aha tak u teba žijú ešte rodičia , lebo väčšinou už ani tí nie sú.
Príspevok kde autorka opakuje to isté dookola min. 3 krát.

@anonym_9c8465 ja nechcem nikoho peniaze. Zháňam radu

autor
Dnes o 12:08
@anonym_921107

Mám taký obľúbený výrok - nothing changes if nothing changes. A presne to platí na teba, nič nechceš zmeniť, ale nechceš aby to dopadlo tak, kam to smeruje. Celkovo z teba vyžaruje negatívna energia a zúfalstvo, vtedy ťažko dochádza k pozitívnym výsledkom. Potrebovala by si prísť na to, čo ťa na kopne (v dobrom slova zmysle). Neporadím, len držím palce, nech to nájdeš.

@anonym_921107 veď ale ja chcrm kamosku cjcem dobrého muža chcem samozrejme

biba_18
Dnes o 12:09
@anonym_2dffc9

@biba_18 je jednoduchšie napísať takúto kravinu ako sa zamyslieť a naozaj skúsiť človeku poradiť však?

@anonym_2dffc9 isteže. ale ťažko radiť .. vlastne autorka vie čo robiť ... sama píše ... a zároveň inde že nevie alebo nechce ...

anonym_67f9a7
Dnes o 12:20
@biba_18

@anonym_2dffc9 isteže. ale ťažko radiť .. vlastne autorka vie čo robiť ... sama píše ... a zároveň inde že nevie alebo nechce ...

@biba_18 má iba 40, má si nájsť lepšie platenú prácu, brigádu atď ešte do dôchodku ďaleko môže začať šetriť.
A keď nechce mať sex s mužom tak sa iste sa dá nájsť ak taký ktorý nemôže/nechce ....ale to sa treba pohnúť nie sedieť doma

anonym_e2d894
Dnes o 12:23

@anonym_autor na dedine sa nikto nezaujima, kazdy je individualista... suseda nepozdravi... tak verim, ze ty si v dedine za tu veselu, co pozdravi prva, prehodi par slov, pomoze a tak. Ak taka nie si, tak mozes zacat, vzdy treba zacat od seba. Nielen fnukat ze vsetci su nevsimavi

anonym_100db5
Dnes o 12:29

Ano, je to realne mozne. Ak s tym nieco neurobis. A nie, nikto za tebou sam nepride, nikto tvoj zivot sam nezmeni, musis byt aktivna ty, ty sa musis snazit, nikto iny to za teba neurobi. Takze sa zameraj na budovanie novych kontaktov, na hladanie novej prace. Ked mamy nebude mozno by si mohla dom predat a prestahovat sa niekde, kde to viac zije, ale tiez do tej doby nemozes cakat a dufat,ze to zmenis potom. V styridsiatke sa da. V 60ke uz budes nove znamosti nadvazovat tazsie. (Komentare som necitala)

namornicka
Dnes o 12:33
@anonym_autor

@anonym_692b57 zle som sa vyjadrila. Akože neboli ďalšie deti v mojom veku som myslela... Teta nemala deti. Ale tá je iba jedna. A tá má rakovinu takže nebude tu dlho. Otec súrodencov nemal. Takže tak deti proste nie sú

@anonym_autor nevyjadrila si sa “zle”, len sa zamotavas. V uvodnom prispevku pises, ze rodicia boli jedinacikovia. V tomto sa clovek len tak nepomyli.

crazy_cat_lady
Dnes o 12:34
@anonym_autor

@crazy_cat_lady a čo moji rodičia stari???? Kto by sa o nich staral???

@anonym_autor tak ked nechces nikam ist, nic nove vyskusat, tak sed doma, lutuj sa, chodievaj do podpriemernej prace a nestazuj sa 🤦

klotildabazarik
Dnes o 12:38

@anonym_autor ja tiez

anonym_2dffc9
Dnes o 12:39

ty chceš ale potom treba začať od seba, chceš normálneho chlapa a ty si 40 ročná rozvedená žena čo sa stará o rodičov v rodičovskom dome. Nemáš nič svoje, nenapísala si tu jediný koníček, čím a kde chceš chlapa zaujať? Jediné čo si tu napísala je že nie si modelka, prepáč ale táto výhovorka už ma naozaj irituje - chlapi ma nechcú, nie som modelka - ak sa na to pozeráš takto tak úplne chápem, že ťa obchádzajú. Sebavedomie nula, sebahodnota nula, vlastný život nula, perspektíva nula.

patrike
Dnes o 12:59
@anonym_2dffc9

ty chceš ale potom treba začať od seba, chceš normálneho chlapa a ty si 40 ročná rozvedená žena čo sa stará o rodičov v rodičovskom dome. Nemáš nič svoje, nenapísala si tu jediný koníček, čím a kde chceš chlapa zaujať? Jediné čo si tu napísala je že nie si modelka, prepáč ale táto výhovorka už ma naozaj irituje - chlapi ma nechcú, nie som modelka - ak sa na to pozeráš takto tak úplne chápem, že ťa obchádzajú. Sebavedomie nula, sebahodnota nula, vlastný život nula, perspektíva nula.

@anonym_2dffc9 Nepodareny Podvodny Unbeholfen s vaginou. Dame ich dokopy ?

la_dolce_vita
Dnes o 13:14

Aku radu vlastne ocakavas? Na vsetko mas vyhovorky, ze sa to neda. Nevidis pozitiva, len negativa. Nie si ani stara, ani chora, ani bez rodiny ci prace. Mas strechu nad hlavou bez dlhov. Vyzijes aj s minimalky, kedze nezivis x hladovych krkov a hospodarite predsa traja dokopy. Partner a priatelia nezaklopu len tak u teba pri dverach. Uz to tu zaznelo, otvor sa svetu, zivotu, zmen pohlad na svet, myslenie.. Ak nevies ako na to, je vela rad na internete. Takto zostarnes sama a zatrpknuta.

anonym_90d43b
Dnes o 13:37
@anonym_67f9a7

@anonym_90d43b viem čo to je ale ty si nájdi súrne psychológa

@anonym_67f9a7 tak preco sa cudujes ako trdlo ked vies co to je...

anonym_e2d894
Dnes o 13:41
@patrike

@anonym_2dffc9 Nepodareny Podvodny Unbeholfen s vaginou. Dame ich dokopy ?

@patrike mozno by si aj rozumeli

anonym_dcf7c6
Dnes o 13:51
@anonym_autor

@anonym_921107 veď ale ja chcrm kamosku cjcem dobrého muža chcem samozrejme

@anonym_autor a len sebalutost,lutujes sa celu dobu,co len somnou bude ach ja chudatko uboziatko.No co s tebou bude,budes nutena nieco konecne robit sama,pre seba,za seba.A budes hrda na seba co si dokazala,povies mami,tati hore kukajte sa.Ale ty teraz nechces,lebo nemusis a tak sa chudatko lutujes za to,co nemas..
Schop sa trosku a v prvom rade zacni inak uvazovat.

anonym_2c2aad
Dnes o 14:02

máš ešte málo rokov, bola si v Azii, nájdi si takú komunitu na facebooku tu na sk aj kvôli jazyku aj budeš mať kontakty, v postate bývať máš kde, zrejme mama, otec a teta nepotrebujú až takú pomoc že by si nikde nemohla ísť, tak sa zapoj do nejakých aktivít športových alebo čo by ťa bavilo a nadviazala by si kontakt

janinah
Dnes o 14:07

Tak teta nikdy nerobila,deti nemá a neplače,čo s ňou bude. Ozaj zmen svoj pristup,si mlada žena a myslenie ako zúfala starena .

anonym_f7cf33
Dnes o 14:32

Prečo nepracujes na sebe? prečo sa nevzdelavas? času musíš mať habadej a ty sama všetko zahadzujes
Je mi luto tvojej situácie ale nič nerobis pre zmenu
Miesto pomoci rodičom,tak si odkázaná na nich a ich bývanie
Nič ti v ničom nebráni,iba ty sama sebe

zmrzlinka2021
Dnes o 14:58
@anonym_autor

@prvosienka7 chcela by som tu nejaké návrhy od vás preto sem písem. Ja sama neviem

@anonym_autor odíď od rodičov, ty potrebuješ riešiť svoj život, nie ich.

zmrzlinka2021
Dnes o 14:59
@janinah

Tak teta nikdy nerobila,deti nemá a neplače,čo s ňou bude. Ozaj zmen svoj pristup,si mlada žena a myslenie ako zúfala starena .

@janinah myslenie nie je vecou veku. Aj láskavý prístup k človeku je rozhodnutie

patrike
Dnes o 15:10

Teraz ked som sa zamyslel popri vrtani dier do plechu, reku, prilis vela detailov tu sedi. Tato tu uz nedavno bola a pisala podobne veci.

anonym_bb54ca
Dnes o 16:41

Ak si odišla kedysi do Ázie, zorientovali sa tam a dokonca si tam založila rodinu, hlúpa nebudeš. Čo si tam robila? Musiíš mať nejaké vzdelanie. Ak je nedostatočné na to, aby si mala dobré platenú prácu, študuj. Na to nie je nikdy neskoro. Potom budeš mať vyššiu šancu na dobré platenú prácu. Nechcem uraziť tvojich rodičov, ale ak píšeš pravdu, prečo neopravovali dom kým boli mladší a zarábali? Veď 70 ročný dom je po tvojej babke a dedkovi. Veď len jedno dieťa ťa mali, menej výdavkov, ako na viac detí. Teraz ti nechajú ruinu po ich rodičoch a ty čo s ňou? To kde prehajdákali peniaze? A ty si taká istá. U nich si videla, ako sa nič nedá a máš rovnaké myslenie. Deti z chudobných rodín sú dravé, chcú žiť lepšie, ako ich rodičia a zvyčajne sa im to aj podarí. Ty nerobíš nič preto, aby si sa mala lepšie. Rád si dostala od žien veľa, je na tebe, ktorú si vyberieš.

catherin4
Dnes o 16:52

Mam 47 rokov, tiez nemam deti. Ked som mala 38, odisla som pracovat do Nemecka. Pred rokom som sa odtial odstahovala do Rakuska a zarobim 2500 v cistom. Mam priatela, ktoreho som si nasla tiez uz vo vyssom veku, pred 4 rokmi (na internete). Ty ak si zila v Azii urcite vies aspon anglicky, to sa v zahranici uplatnis. Ja som so svojim zivotom spokojna.

anonym_ee06c3
Dnes o 16:52
@patrike

Zacal som to citat, po 3 riadku si hovorim "tato bude narusena". Bum, uhadol som, uprostred textu "Tak som sa ocitla na psychiatrii "

@patrike a uz si si niekedy povedal“co robim na zenskom fore?“nie ?Zamysli sa nad sebou predtym ako zacnes odsudzovat.

citronove_koliesko
Dnes o 17:23
@anonym_1bd0eb

Strašný výmysel alebo výplod duševne chorého človeka. Škoda reagovať.

@anonym_1bd0eb asi tak

Na druhej strane uz len predstava ze tato osoba by este mala zo dve deti v tomto depresivnom chudobnom "nic-sa-uz-neda-robit" bahne v ktorom zije je hrozna.

citronove_koliesko
Dnes o 17:26
@anonym_autor

@veselo_neveselo ale chcem čo by som nechcela. Zle si to pochopila. Chcem mať kamosky. Chcem nejakého partnera. Ale nikto nejaví záujem o ženu ako ja.

@anonym_autor ked na kazdeho vyvalis tuto svoju mizeriu tak kazdy uteka ako len vladze. Sak len pri citani mam pocit ze sa dusim a toci sa mi hlava.

Strana
z3